Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
198.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm merhaba sizlerin arasına bende katıldım 1998 1,4 automatic clio 1 aracım var
  • mrb aramıza hoşgeldiniz.
  • hoş bulduk arkadasım tşk ederim
  • Arkadaşlar benim lastikler bitmiş sizlerin araçlarınızda ne ebat lastikler takılı 175-70-13 taktıracağım da üstünde 155-80-13 var. Lastik hesaplama programı ile ebatlar tam oturuyor sadece %0,7 fark oluyor.
  • selam. benimkinde sanki 155-70-13 var zannediyorum.
    eve lastiklerde çok ince ve küçük görünüyor biraz arabanın tipini bozuyor ama bu şekildede daha ekonomik olduğunu söylüyolar yakıt sarfiyatı açısından.
  • Ekonomik diyorlar ama ben 185-55-15 lastiklerle denedim aynı km yi yapıyor hiç bir fark yok tabi bu lastikler dönüşlerde sürtme yapıyor O yüzden eski lastikleri taktım fakat bunlarda bozulmuş.
  • öyle bir genel kanı da vardır ya, lastikler büyüdüçe sürtünme artar ve yakıt sarfiyatı da artar diye... artık çok anlamıyorum o işlerden. aslında orjinal ebatlar bence aracıda olduğundan zayıf gösteriyor karizmayı çizdiriyor ama. biraz geniş olsalar araba biraz daha yere yakın duruyo hissi verir gibi gewliyo bana o arkadaki yükseklikde biraz körelmiş olur diye düşünüyorum.
    nexusslord sendeki araç lpg liydi değilmi. ne marka, uzun yolda ne yakıyo, lpg kiti problem çıkarıyormu. haftasonu yıllık izne ayrılıyorum tokat kastamonu bayağı bi yol yapacam keşke şimdiye kadar taktırsamıydım tüpü. gerçi o zamanda bagajda yer kalmayacak. bizim sıpacığın arabasını zor sığdırıyorum zaten bagaja : )))
  • Evet lastikler çok ince virajlarda sanki savuracakmış hissi veriyor en iyisi değiştirmek. Atiker marka takılı hiç bir sorun çıkarmadı şimdiye kadar 25 bin km yaptım tık yok uzun yolda ful yüklü 90km hız ile gidince 128 kuruş yakıyor 140-160km hız arası gidince 150 kuruş yakıyor. Eğerki aracı sürekli kullanıyorsan taktırman senin yararına 40 litrelik tank koydurursun sağ tarafa takıyorlar fazla bagajı kapatmıyor İstepne yerine de taktırabilirsin fakat köy yollarında kullanacaksan sakıncalı altını vurur bişe olur.
  • şafak senin araba tek nokta enjeksiyonlumu. bende yeni lpg taktırdım zavoli tek nokta enjeksiyon çalışmada nasıl bir problem varmı
  • Evet tek nokta enjeksiyon çalışmada bir sorun yok sadece yüksek suratta boşa attığımda araç stop ediyor oda gaz ayarının kısık olmasından dolayı gaz ayarını açtığımda stop etmiyor. Sizin araçta sorun varmı.
  • şimdilik bir problem yok gayet iyi ama daha yeni taktırdım ilerleyen zamanlarda kendini gösterir.gelçei 2 yıl 100000 km garantili.ama benim araç otomatik vites.msn varmı versem benim msn kayıt edermisin.
  • X-SSD-X@hotmail.com şu an açık değil akşama açık olur.
  • ok ekliyorum tşk ederim.
  • selam dostlar

benim arabanın tüpünde kaçak vardı hani şu tüpün üstünde barın olduğu zımbırtı varya onun içindeki vida yerlerinden
    alyan anahtarıyla sıktım ama sıktıkça daha cok kacırmaya baslıyordu
    neyse bende ne olur ne olmaz diye arabayı çalıştırdım ve içindeki gaz bitene kadar kontrollü olarak gaza bastım
    yanlız bir ara 4500 5000 devirlerde arabayı uzun süre çalıştırdım içinde bende vardım sıcak olduğu için klimayıda açtım
    bi ara dalmıştım neyse bir baktım motor kapağı açıktı motordan soğutma suyunun kabının ağız kısmından buhar ve su fışkırıyor
    tabi hemen stop ettim arabayı
    stop etmeden öncede hararet göstergesine baktım göstergenin sona gelmesine bir iki çizik kalmıştı
    daha sonra arabayı soğuttum
    neyse şimdi arabayı çalıştırıyorum ama akü lambası sönmüyor
    ancak biraz çalıştırdım biraz sürdüm herhangi bir sorun çarpmadı gözüme gidişinde falan
    bu akü lambası neden yanıyor sizce

• birde bu araçlarda polen filtresi varmı
    benim klimayı yaptırdım gaz da bastırdım ancak sanki az soğutuyormuş gibi geldi bana
  • gncl
  • Sarj dinamosunda sorun var kablolarını kayışını kontrol ettir. Durduğun yerde uzun süre 5000 devirde çalıştırdığın için hararet yapmış göstergedeki kırmızı ışık yandımı inşallah contalara bişe olmamıştır. Tüpteki kaçağıda biran önce yaptır şamandırada sorun var heralde benimki borudan kaçırıyordu idareten bantlamıştım sonra sıktırdım düzeldi. Polen filitresini hiç görmedim klimalılarda belki olabilir.
  • konjektördendir dedi tamirci sonra konjektörü değiştirdi
    ama sorun hallolmadı baktı etti falan işin içinden çıkamadı
    dinamoyu komple sökmek lazım falan demeye başladı
    ben burda sökemem diye kıvırıyor tabi bir yandanda. dar falan olduğu için motorun bazı parçalarını sökmem lazım diyor dinamoya ulaşmak için
    neyse velhasıl kelam yapamadı yola devam ettim ve yolda kaldım
    vurdura vurdura gittim
    akü şarj etmiyo şimdi çalışınca araba
    dinamo yanmış olabilir falan dedi tamirci ama adam tam paçoz sanayici birşeyden anladığı yok sök tak anca
    kablolarında kayısında bir problem yok olsa o tamirci en azından onu bilirdi diye düşünüyorum

birde bana abi elle bak sende bozuk olduğunu anlarsın demesi yokmu dinamonun
    elledim anlamadım dedim bana verdiği cevap: dinamo çok sıcak abi baksana dinamo böyle ısınmaz
    gülermisin ağlarmısın

• tamirci süpermiş dinamo ısınmıyacakmıymış motorun o bölgesinde ne olursa ısınır :) işte bu sebeplerden dolayı sanayide parça değişimlerinde gidiyorum yoksa arıza için gitsem yandım altından girip üstünden çıkarlar kömürlerdende olabilir ama en iyisi yetkili servise git sorunu hallettir.
  • beyler bugün arabayı takviye ile çalıştırdım
    araba aküyü gene şarj etmiyor tabiki
    neyse sadete geliyim bugün arabanın şarj dinamosundan çok hafif sigara dumanından daha az miktarda duman çıktığını ve yanık kokusu geldiğini gördüm araç çalışırken
    galiba dinamo yandı gibime geliyor
    dinamoyu sardırmak ne kadar tutar bir fikri olan varmı

bu gidişle sanayicilerle akraba olacam az kaldı
    birde yoldada kalsam yol üzerindeki sanayicilere gitmemeyi öğrendim
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.