Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
198.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çıkma sağlam bulabilirsen ondan alman daha iyi olur benim anlamadığım durduk yere nasıl yanıyor sarj dinamosuna yüklendiğin cihazlarmı var müzik sistemi falan normalde anca bilyesi falan dağılır kömürü biter akü kutup başlarını ters bağlarsan yakar ama onuda öyle yapmak zor iyi bir elektirikçi bulda baktır derim.
  • selam arkadaşlar. istanbulda bizim araçlarda zorunlu trafik sigortası yaptıran varmı bu aralar. benim süresi doldu yeniletmek için sordum 240 yl fiyat çektiler. fazla değilmi yaa
  • Selam ben yaptırdım bu ay 205 ytl hasarsızlık indirimi ile 3 taksitle yapıyor allahtan bide vergi var 89 ytl
  • aracı klimalı olan kim var arkadaşlar ya
    benim arabanın kliması yeterince soğutmuyor gazı tuzu herşeyi tamam
    acaba 1,4 motor olduğu içinmi diye geldi aklıma sonra o fikir saçma geldi banada
    sizin araçlardada böyle birşey varmı
  • merhaba benim arabada klimalı ama pek kullanmıyorum malum hasta edebiliyo bebekde oluyo arabada zaten , kullanırsamda araara çalıştırıyorum. çalıştırdığım zaman soğutuyo , pek bi sorunla karşılaşmadım.

bu arada trafik sigortasını bende yaptırdım benim geçen sene arabayı aldıktan bir hafta sonra 2007 model bmv nin şöför kapısından hafif bir çizik atmıştım ben kusurlu olarak ikeanın otoparkında tutanak falan tutuldu sicile işledi tabi o nedenle zammlı tarifeden yaptırdım 248 lira tutu. yalnız allahtan zorunlu trafik vamış yoksa karşı tarafın sigortası 2500 liralık tazminat talep ettiydi allahtan sigortadan karşılandı.
    şimdi bide vergi var değilmi... :((

muayene zamanıda geldi :(( arabanın, arabanmı var derdin var valla, ekmek düşmanı mı ne??
    muayene yaptıran varmı arabada bulundurulması gereken olmazsa lmazlar neddir bilen varmı ,,
  • dostum bu arabada polen filtresi varmı
    varsa nerede biliyormusun
  • Ktorun akşam teknik cd den bakarım söylerim varmı yokmu. 4 sene bu aracın klimalı olanından kullandım hiç polen filitresi diye bişey değişmedi araçta bir tek gaz basıldı.
  • Bu arabayı aldığıma pişman olmak üzereyim
    bir iki gün önce frenleri yaptırdım 4 balata değişti
    usta arabayı teslim ederken 100 km dikkat et frenler alışana kadar dedi
    110 km olmuştuki arabayla gideli fren dur kalk yapmaktan ısındığından tutmaz oldu hiç yolda giderken tabi
    baktım duramayacam el frenini çektim el frenide tutmuyor allahtan kaza bela olmadan durmayı becerdim
    fren soğuyunca tuttu anca.
    Aldığımdan beri bir müsibettir gidiyor bakalım sonunda ne olacak
    hergün birşey çıkıyor ya anlamadım gitti
  • Sert balatamı aldın yumuşakmı sertlerde trw çok iyi, ısındığında canavar gibi tutuyor soğukken biraz zor tutuyor. 100 km alışma ne oluyormuş.
  • walla sertini yumuşağını bilmiyorum
    alışma ise şu demekmiş
    diskin üzerinde zamanlar girinti ve çıkıntılar oluşmuş sürtünmeden dolayı
    daha önceki balatanın her yeri aynı oranda bitmemiş çünkü bazı yerler önce bitmiş ayarsızlıktan dolayı
    yeni takılan balatanın girinti çıktıntı olan disk üzerindeki boşluklara oturması içinmiş alışma dediğim
    oturana kadar tam tutmaz diyordu tamirci
    50 100 km dikkat et frenine demişti
    şimdi soğukken tutuyor ama genede pek memnun deilim frenlerden güven vermiyor bana
    hadi önler neysede el freni niye tutmaz anlamıyorum
    önceden el frenini çekerken zor gelirdi şimdi tek parmağımla çekebiliyorum. Zaten ilk bindiğimde el freninde bir gariplik olduğu aklıma geldi ama el frenini deneme fırsatım olmadığından deneyememiştim
    el freni çekikken araba ilk başta biraz zorlanıyor ama gidiyor o derece kötü yani

• El frenini ayarlattırdınmı giderken ön frenler gibi tabiki tutmaz az bişe tutar durduracak kadar değil arka tekerleri kitlerse araçın arkası savrulur frenlerine baktır. Ben frenleri taktırdığım gibi çok iyi tutuyor öyle alışma falan yok başka bir frenciye baktır istersen
  • Mrb arkadaşlar araçlarınız ne kadar yakıyor. Benim araç LPG 166-176 kuruş arası geziyor.
  • istanbul çanakkale arası 5.6 lt/100 km benzin tükettim en son, benden başka bir kişi daha vardı araçta.
  • bende şehirler arası 163 ykr yaktım ama 120 140 180 ile gittim sabit bir hızda denemedim
    yarın bodruma gidecem denerim sabit hızla
    birde nexsus teknik cd den bakacaktın polen filtresine ne oldu
  • Polen filitresi Sağ ızgaranın altındaki kutunun içindeymiş. Cuma günü bende kalorifer motorunu falan söktüm beyini falan çıkardım o kısım zaten acayip pislikle dolmuş temizledim falan bizimkilerde hiç filitre falan yok direk içeri giriyor fakat ızgaralarda poleyn diye bişe yazıyor haftasonu araştıracam bakalım varmı oraya uygun filitre yoksa elyafdan kendim yapacam oraya hiç değilse dışardan toz falan almaz.
  • selam arkadaşlar bendede 1997 clio var hergün bi arıza veriyo sanayiye gidip gelmekten sanayideki ustalarla kanki oldum ama yinede araba banamısın demiyo sizin arabalarınızın çekişi nasıl benimki çok kötü birde yakıt sarfiyatı oldukça yüksek sizin arabalarda yakıt sarfiyatı nasıl şehiriçi tüpte 210 ykr benzinde ise 430 ykr yakıo
  • Mrb yahyademirci araç kaç binde birde yetkili servise gitmeyi düşün bence daha iyi olur. 430ykr nerdeyse v6 2,0 motor bwm kadar yakıyor. Ateşleme sistemi nasıl iyi durumdamı pistonların basıncı nasıl baktırdınızmı. Lpg taktırdıktan sonra benzin yakışında bir artış olur mikser hava girişini daralttığı için. Bujilerin tırnak aralığı nasıl lpg için daraltmışlarsa benzinde çok yakar 0,9mm olacak lpg içinde 0,8mm.
  • ben arabayı ocakta aldım motor kapağı reglefe oldu siboplar değişti bujiler yeni triger kayışları değişti herşeyini yaptırdım anlayacağınız ama banamısın demiyo araba 140.000 de ama motoru yeni yaptırdığım için onlardan sorun olmamalı ama benzinde öyle yakması çok anormal ustaya sordum olur diyo dedim nasıl olur olur olur dedi servise bi gittim araba tüplü diye hiç ilgilenmediler tüpdendir dediler yolladılar. arabanın motor yeni olmasına karşın arabada titreme var rolantideyken usta çok uğraştı ama onuda düzeltemedi yani aldığuıma alacağıma bin pişman oldum aynı arabadan babamdada vardı tamirini sürekli o yaptırdığı için hiç dokunmuyodu ama araba kendi araban olunca fena dokunuyo aslında alınacak araba değilmiş ama bi kere almış olduk arabayı bir türlü iki yakamız bir araya gelmedi
  • bujileri daha yeni aldım orjinalini buji kablolarıda yeni piston basınçlarınıda ölçtü usta normal dedi ben bişe anlamadım bu arabadan forumlara bakıyorum 1.4 arabalarla şehir içi 160 ykr den bahsediyolar ben 220 ykr nin altını görmüş değilim tüpede dünyanın parasını verdim brc taktırdım 900 ytl ye
  • Sana elimden geldiğince yardımcı olurum. Evet servislerin öyle bir huyu var banada öyle diyorlardı tüptendir bir yöndende doğru sonuçta bu motorlar benzinle çalışsın diye yapılmış sensörler ona göre koyulmuş elbetteki lpg ile kullanınca sorunlar çıkacak. Baskı balata nedurumda kaçırıyor olmasın anlattığına göre araç gitmiyor fazla yakıyor o kadar para vermeseydin keşke ben 400 e atiker taktırdım hala çok iyi durumda. Benzinde titreme yapar sürekli lpg de kullanıldığı için sensörlerden kaynaklanıyor uzun süre benzinde kullanınca düzeliyor. Mikser eğerki hava girişini engellediyse benzinde çok yakar ben ilk taktırdığımda öyleydi mikser hava girişini kapatıyordu araba gitmiyordu ustaya söyledim normal bişe olmaz lpg de kullanacaksın zaten diyordu baktım tezgahta ince mikser onu taktırdım benzinde yakıt biraz azaldı. Hava filitre kutunu söküp sende görebilirsin mikser hava girişini kapatmışmı kapatmamışmı. Mikserinde bir sorun varsa karbüratörden hava alıyorsa lpg de titreme yapabilir hava girişlerini rolantideyken kapat motor stop ederse sağlamdır.

160kuruş yakman biraz zor ben denedim 2000 deviri geçmeden kullandım en az 166 kuruş yaktı 180kuruşdanda fazla yakmamalı tabi gaz vanasınada bağlı açıksa 200-220kuruşda yakar.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.