Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
198.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nexsus sizin orda gazmı ucuz nedir ben geçen 20 ytl aldım 1.90 dan ucuz satan bi yer var geneldede oradan alırım ama yavaş kullanmama rağmen 100 km de motor istop etti şehir içi tabi benzine aldım öle devam ettim yüzde değil aslında 97 km gitti
  • bu arada nexsus sen nerelisin dikkat laz var yazıyo?
  • bu arada nexsus senin arabada lpg de enjektör arıza lambası yanıyomu benimkisi lpg de iken sürekli yanıyo çok uğraştılar ama söndüremediler o küçük siyah bi kutu var adını bilmiyorum lpg ile ilgili onuda değiştiler ama sönmedi.Benzinde kullandığım zamanlarda öyle bi sorun yok
  • Ben bu arabadan bişe anlamadım kafasına göre yakıyor bazen fazla bazen az yakıyor. Gazın fiyatı düşmüş 1,83 olmuş bende küfür ediyordum 1,93 gördüm heralde gene zam yaptılar diye meğer düşürmüşler

Rize/fındıklılıyım senin olduğun yerin rakımı kaç

Aracın direk enjektör elektirik bağlantısına röle koydu usta gazdayken iptal ediyor hiç arıza lambası yanmıyor. Nereye bağlantı yaptı enjektör kablosunamı
  • erzurumun rakımı 1830 bende ikizdereliyim hemşeriyiz desene
    valla nereye bağlantı yaptı bilmiyom ama benim lamba sönmüyo hiç tüpteyken arada bir sönüyo bi daha yanıyo bi siyah parça takmışlardı onuda akünün önüne koydular ama hiç merak edip nereye bağladıklarına bakmadım
  • bugun gittim iki tane şişe tip kriko aldım kaldırdım önünü tamponu söktüm karter korumasını söktüm acayip yağ dolmuş en az 150gr yağ var tıpanın orda damlalar oluşmuş tıpa contasından da kaçırıyor heralde. Dediğim gibi egzoz manifoltunun altı kuru karterin sadece ön tarafı yağlı arka kısım kuru

Benim akslardada bişe var sanki lastikler yamuk dönüyor daha yeni lastik taktırdım jantlar falan düzgün yamukluk yok yolda giderken sarsıntı yapmıyor ama havaya kaldırıp gaza bastığımda arabayı bayağı titretiyor lastikler takılı olmadığındada garip
  • Sahilde ışıklarda yanıma rsi li biri geldi dedim bende almayı düşünüyorum nasıl gidiyor bi kalkış yapalımmı dedim olur dedi. kalktık 4. vitese kadar aynı gittik tabi sonra o koptu ama hayal ettiğim kadarda seri değilmiş ben direk uçacak sanıyordum. bende 98 model megan 2,0 vardı çok seriydi. sonuçta rsi ile aynı motor 200cc fark var
  • motorunda bi sorun vardır ankarada iki sene kaldım o zaman şirketin 3.20 150 beygir m teknik bmw vardı 95 model.Siyah bi rsi ile kapıştım hatta bi bayan sürüyodu arabayı çevre yolunda kız benle başa baş geldi bilirsin bmw lerde iticimi ne var deli gidiyodu bizim araba ama kız yakamdan düşmedi 210 a kadar
  • lastikler havadayken yapar yük almıyoya üstüne ondandır titremesi yolda giderkende titreme yapıyosa bi rot balanscıya götür
    quote:

Orjinalden alıntı: nexsuslord

Sahilde ışıklarda yanıma rsi li biri geldi dedim bende almayı düşünüyorum nasıl gidiyor bi kalkış yapalımmı dedim olur dedi. kalktık 4. vitese kadar aynı gittik tabi sonra o koptu ama hayal ettiğim kadarda seri değilmiş ben direk uçacak sanıyordum. bende 98 model megan 2,0 vardı çok seriydi. sonuçta rsi ile aynı motor 200cc fark var
  • Ama şimdi bizim araçlarıda kötülememek lazım 1,4 ama kalkışlarda iyidir 18 yaşımda iken bununla bmw ler ile kapışıyordum
    hemşeride çıktık hayrola erzurumda ne işin var
  • erzuruma gelmiş bizimkiler dolayısıyla burdayız bizde o dediğin zamanlarda 94 de dedemde vardı bizim arabalardan sıfır almıştı o zaman deli gidiyodu dedemin araba yada bana öyle geliyodu o zamandan beri çok seviyodum bu arabaları hatta arabayı alıp gezince arkadaşlar nerden buldun diyodu o zamanlar reklamları vardı babamın lumuzinini sattım diye benmde dedemin lumizinini sattım bunu aldık diyodum millet hadi ya diyodu.
  • slm beyler
    yahya dostum senin aracın nexusunda dediği gibi yanlış bilmeyen ustalara denk gelmiş bencede
    walla ben alalı 8 ay falan oldu aracın yağına suyuna baktıktan sonra herhangi bir problem çıkartmıyor
    en azından bendeki öyle
    walla 180 gördüm arabayla hafif eğimli yoldu ama eğimsiz yolda 160 a kadar rahat çıktım ama sonrasına ben denemedim basarmı daha diye
    180 bastığımda ise daha fazla basmaya korktum
    benim o zaman frenler biraz sorunluydu tırstım ne olur ne olmaz diye açıkcası
    ama bassam herhalde 200 ü görürdüm gaza bastıkça hızlanıyordu çünkü
    şimdi maşşallahı var arabanın
    1,6 olsaymış motoru süper olacakmış ama bu motorla performansıda iyi
  • ha birde benim araba şehir içinde 20 ykrş yakıyor tüplü
    ustaya gösterdim birkaç kere her gösterdiğim normal dedi 20 ykrş
    şehirler arası 1.66 ykrş yaktı ama hızlı gittim geldim
    sabit hız 100 le gittim bu seferde 177 yaktı
    anlamadım niye öyle olduğunu ama öyle oldu
    birde heryerde lpg nin lt fiyatı aynı olmadığı için ufak tefek oynamalar oluyor olabilir diye düşünüyorum
  • evet bende alalı 11 ay oldu, sadece zamanı gelince 100bin bakımı yaptırdım daha da bişeyle uğraşmadım. arada bir yağını suyunu kontrol ediyorum, geçen günde hava filtresini basınçlı havayla temizlettim. bu biraz şans işi, benim arabayı aldığım adam elektrik mühendisiydi. adam sağolsun iyi bakmış arabasına, bende temiz kullandığımı düşünüyorum şu ana kadar. ama bundan sonrası ne olur bilinmez tabi 10 yaşını doldurmuş bir araç heran bir sürpriz yaşatabilir insana, hazırlıklı olmak lazım. benim araçta da başka sorunlar var mesela; sol aynam kırık, arka stop lambam kırık, farlarım çok az aydınlatıyor, tavan çıtalarının olduğu kısımda ve bir iki yerde paslanmalar var, sileceklerim ötüyor, antenim kırıldı vesaire. şimdilik idare ediyorum, elime biraz para geçse sıvıyacam hemen.
    birde lpg dönüşümleri ile ilgili problemleri sık okuyorum burada, küçük hacimli motorlarda lpg'nin pek verimli olmadığını duymuştum ama pratikte ne kadar doğrudur bilemem.

• ha birde kalkışta iyi olduğunu söylüyorsunuz bu arçların. ben çok fazla çeşit araba kullanmadım ama şirketteki dizel fiestanın ikinci viteste 90'ı görmesi gibi bir durum bizim arabalarda pek mümkün değil sanırım. tabi neyle kıyasladığımıza da bağlı bir durum aracın seriliği. yeni nesil motorlarda küçük hacimlerden yüksek güç ve tork değerleri elde ediliyor, bizim araçların 2005 model ve üzeri br araca kafa tutması pek olası değil gibi geliyor bana. ben şöförlük konusunda çok iddialı değilim, bilenler fikrini söyleye tabiiki :)
  • benim arabada 1,4 automatik sorun fazla çıkartmıyor bendede aynı dert vardı farlarda çok sönük aydınlatıyordu.
    camlarını söktüm içini alkollu pamukla bir güzel sildim sis farınında içini sildim şimdi yeni arabanın farı gibi aydınlatıyor çoğu parçasını kartaldan çıkmacıdan bulmaya çalışıyorum.birde benim arabada şehir içinde 0,180 yakıyor uzun yolda sabit 90 -100 km arasında 0,125 yaktı geçen hafta tatilden geldim
  • yahya aynı şekilde bende nedense bu arabayı seiyorum o zamanlarda bana çok seri geliyordu 0 dı sonuçta memlekete gittiğimde bu ne ya çok güzel araba diyorlardı :d turlayalım tabi şimdi yüzüne bakmıyorlar :d

2. viteste benzinde 90km hızı görüyor lpg de ise 100km hızı. Sonuçta tabi şöförden şöförede fark var Lpg yi taktırmadan önce elektirikli fanla test yapıyordum düz yolda bile 190 nı görmüştük
  • benim bilebildiğim kadarıyla bir aracın son süratini belirleyen iki önemli bileşen var, biri son vites dişli oranı diğeride motorun çevirdiği maksimum devir. bunlardan birini değiştirmediğin müddetçe aracın son sürati teorik olarak aşılamaz. lakin yokuş aşağı ve arkadan alınan kuvvetli rüzgar ile bir miktar üzerine çıkılabilir. sen şüphesiz göstergede gördüğün rakamı söylüyorsun lakin göstergelerin pozitif sapma yapmasıda olası. R19 1.4 ile çeşme otobanında 190 yapan arkadaşımın yanında oturuken gözlerimle şahit oldum fakat 1.6 motorlu 2005 model mitsubishi lancer ile düz yolda 183'ü geçemedik, araba gaz yemiyordu daha fazla. bu renoların göstergeleride biraz yanlış gösteriyor olabilir.
    bana sorarsan bu arabalar için 170 km/h bile gayet iyi bir hız ama o hızda bile araç yüksüzken kararlı bir gidiş sergilemiyor. ben pek güvenemediğim için 130'un üzerine çıkmıyorum diyebilirim :)

• kuntinelli sizin arabalar iyi gidiyo desene benim arabada bir sorun var 145 i geçiremedim bir türlü oda devir saatini 5500 6000 lere dayadım rampa aşağı tabi gitmiyo benim düldül bi anormallik var ama anlayamadım bi sefer görsem 170-180 yaptığını gözüm arkada kalmayacak ama ne ettiysem nafile gitmiyo benim araba oda birde motor yeni yapılmış arabanın.
  • o zamanlar başka clio olmadığı için o kadar güzel geliyodu insanlara şimdi bizden sonra iki kasa daha çıktı şahsen ben clio 2 leri yenilerinden çok seviyom şekil olarak.İnşallah allah bigün hepimize nasip eder onlardan almaya. Dedemde vardı clio 2 lerden çok tatlı bişeydi, 2003 de almıştı onla baya bi gezmiştim rizede çok şirin arabalardı ve performanslarıda çok iyiydi dedemde 1.4 16 v olanlardan vardı dedeme dedim bana hediye et etmedi. Araba 2 sene onda durdu 6000 km yaptı iki yılda ve 14000 liraya sattı o zaman ne kızmıştım dedeme bedavaya sattı diye.
    quote:

Orjinalden alıntı: nexsuslord

yahya aynı şekilde bende nedense bu arabayı seiyorum o zamanlarda bana çok seri geliyordu 0 dı sonuçta memlekete gittiğimde bu ne ya çok güzel araba diyorlardı :d turlayalım tabi şimdi yüzüne bakmıyorlar :d

2. viteste benzinde 90km hızı görüyor lpg de ise 100km hızı. Sonuçta tabi şöförden şöförede fark var Lpg yi taktırmadan önce elektirikli fanla test yapıyordum düz yolda bile 190 nı görmüştük

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.