Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
198.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın olmazsa fotosunu çekip gösteririm nereye röle koyduklarını sende bakarsın öylemi yapmışlar.
  • tamam bağlantı yerlerinide gözterki bakayım ona göre hangi kablo nereye takılmış
  • şafak nerelerdesin kayıp oldun sanırım
  • slm beyler
    bugün kaza yaptım arabamla
    farkında olmadan kırmızı ışıkda caddeye daldım ve sonuç hızla gelen bi araba arabama sağ ön kapı ve çamurluk hizasından çarptı
    benim aracın kaskosu var ve bende kırmızı ışıkta geçtiğimi kabul ettim trafik tutanağında. Zaten görgü şahitleride benim kırmızıda geçtiğimi söylediği için mecburen bende kabullendim.Neyse.
    Şimdi araç full kasko. Kusur benden kaynaklansada kasko hasarımı karşılar deilmi
  • birde kapı deişecek mecburen ve çamurlukda tabi
    peki satarken neresinden anlıyorlar deiştiğini parçanın
    vidalı parça sonuçta
  • geçmiş olsun;
    kasko sizin hatalı olup olmamanıza bakmıyor, tabi alkollü olmadığınız sürece.
    parçanın değiştiğini anlamak gayet kolay çünkü aracın diğer bölümlerine göre daha yeni gözüküyor açık bir şekilde.
  • evet anlarlar parça değiştiğini ne kadar orjinal boyalı olsada olsun farkediyolar
    ortalama bir kaportacı veya boyacı araca bi kere bakınca anlar
    kasko konusundada kuntineli doğru söylüyor alkollü olmadığınız sürece problem yok
  • anladım ark.lar
    ama zamanla parça eskidikçe üzerindeki boya matlaştıkça aradaki farkıda anlamak zor olacaktır sanırım
    şimdi benim arabada deişen parça sayısı 2 oldu
    iki yerdede ufak tefek vuruklardan çiziklerden boya var
    satarken çok sorun oluyormu bunlar
    dün arabanın yanına gittim ustayla konuştum 2 milyar civarında bi masrafı varmış anlamadım nasılsa
    kapı ve çamurluk deişecek birde motor kulakcığı kopmuş onu tamir edecekler birde alt takım işte tekerlek bağlantılarında birşey varsa onlar ve rot ayarı
    bu kadar nasıl tutuyorsa anlamadım. Siz siz olun kaskosuz binmeyin. Bu paranın cebimden çıktığını düşünmek bile istemiyorum.

• Selam arkadaşlar ktorun geçmiş olsun. Büyükşehirlerde kazasız araç çok zor bende teyple uğraşırken öndeki araca çarpmıştım kaput yamuldu sadece allahtan öndeki araca bişe olmadı 50ytl ye hallettirmiştim ama orjinali gibi olmadı bir türlü 0 kaput sordum 400 ytl dediler. Ben kasko yaptırmıyorum çok pahalı aslında yaptırmak lazım ama gittiği yere kadar.

Yahya fotoğraf makinesi bulamadım. bulunca çekecem.
  • bende kaza yaptığımda kaskodan faydalanmıştım, öderken zor geliyor ama böyle aksi durumlarda da çok işe yarıyor. bide kaza yapmazsan bir sonraki sene hasarsızlık indirimleriyle birlikte daha makul fiyatlara geliyor. yinede tercih meselesi şart değil yani.

aracın kaza yapmış olması çok önemli değil ama tabi bi yere kadar. önden çok süratli çarpmalarda aracın şasisi burkulabiliyor ki bunu düzeltmek yetkili servislerde bile oldukça zor. bu durumda aracın önü başka arkası başka yere gidiyor, ne sürüş konforu ne de güvenliği kalmıyor. son teknolojiyle birlikte şasi yamulmlarını ne derece düzeltiyotlar pek bilmiyorum ama kimse bu duruma maruz kalmış bir aracı almak istemez tabi. onun dışında yok efendim kapısı değişmiş, kaputu boyanmış, çamurluğu düzeltilmiş olması aracın konforuna ve gidişine olumsuz bir etkisi olmaz, ancak çekiç görmüş kaporta korozyana karşı daha savunmasız hale gelir. bu da araç daha çabuk paslanır anlamına geliyor.

benim şahsi fikrim aracın şasisi, yürüyen aksamı ve motor mekaniği ile ilgili bir problem yoksa ve nerelerinin işlem gördüğü satıcı tarafından dürüst bir biçimde dile getiriliyorsa aracı satın almak için olumsuz bir durum söz konusu olmaz.

• selam ark.lar
    ya bugün tamirciyi aradım ne halde araba yapılıyormu diye
    pazartesi vermiştim aracı tamire. Eksper di falan derken bugünü bulmuş. Halen yapılmaya başlanmamış bi hasar tespiti yapmışlar parçacıdan fiyat istemişler bu tespite göre.
    Benim aracın sağ kapı ve sağ çamurluk ile sağ marşbiyelin değişmesi gerekiyordu tabi kapının camı falan kapıya dahilmi bilmiyorum komple satılıyorsa bilemem birde sağ kapıdan darbeyi alınca kapı içeri çöktü galiba o çökmeyle göğüsüde bozdu sanırım. Torpido açılmıyordu çünkü içe göçtüğü için vurmanın etkisiyle sağ kapıya doğru sıkışmıştı. Neyse bugün aradığımda aracımın belkide PERT olabileceğini söylediler. Bugün eksperden rapor mu ne bekliyorlarmış işte. Henüz yapmaya falan başlamamışlar.
    Benim anlamadığım aracın hasarı ne kadar tutar diye sormuştum ben tamirciye arabayı çektirirken.
    Bana söylediği 2-3000 YTL civarında olur demişti.
    Tabi bu paranın içinde ön takımda oluşan hasarlar falanda dahil. Motor sağlam ama motor kulağı çarpmanın etkisiyle kopunca motorun bazı parçaları şarj dinamosunun üzerine düşmüş. Bu nedenle araç giderken garip gidiyordu yolda biraz. Şöyleki araç dişlileri temasdan dolayı takıldığı için 4 -5 e geçmiyordu vites. 3 e de zor geçiyordu. Birde ben bu şekilde aracı yaklaşık 1 saat kadar kullandım tabi en sonunda yolda kaldım kazadan bir gün sonra sanayiye giderken. Tekerlekler dönmez oldu yolda giderken.
    Neyse şimdi araç pert olmuş olsa benim kaskoda görünen bedel 7800 dü buna ekstra olarak lpg falanda sigortalıydı. Onun fiyatını tam hatırlamıyorum ama sanki 2000 ytl yazıyordu diye hatırlıyorum.
    Bu fiyat üzerindenmi kasko bana para ödeyecek pert olursa.
    Birde atıyorum pert olmadı. Aracımı o şekilde kullandığım için alt takım hasar görmüş bunu yaptırmayız gibi bir şey diyebilirmi sigorta şirketi.

• aracın masrafı, kasko değerinin yanılmıyorsam yüzde 40 ını aşıyorsa araç perte çıkıyor. bu durumda senin araç için 3000 ytl ve üzeri bir masrafta araç perte düşer.
    aracın perte çıkması senin için iyi olabilir aslında, neticede satmak için epey bi zaman uğraşacaksın ve satsanda kasko bedelinin ne kadar üztüne satabilirsin meçhul. temiz parayı al koy cebine daha ne olsun.
    hayırlısı yine de...
  • dostum benim aracın kasko poliçesindeki değeri 7800 buna ek olarak 200 ytl lpg yazmışlar
    ettimi 8000 tabi bu parayı verecekleride şüpheli pert ederlerse
    aslında arabada doğru dürüst birşey yok ben götürsem sanayiye 2 milyara hallettiririm sanırım motor sağlam çünkü
    şimdi benim araba klimalı ve lpgli internetten baktım benim araba ayarındaki arabalara 9500 10500 arası fiyat çekmişler daha fazla isteyende var ama boşver onları ortalama 9500 10000 arası diyelim
    zararım oluyor bu şekilde bir sürü anlıyorsun deilmi dostum
    birde benim aracımın tamirini isteme gibi bir seçeneğim yokmu bu gibi bir durumda
  • düşün dostum 75 ytl sol çamurluk yenisi çıkma falan deil
    kapının yenisini bilmiyorum ama çıkması bulunur onunda herhalde hadi yeniside olsun 500 fiyatı sallıyorum tam bilemediğim için sen biliyorsan düzelt
    bu iki parça boyanacak birde marşbiyel var azcık göçük var o ne kadar tutar bilmiyorum ama düzeltilir o da sanırım alttan koruma sökülünce
    boyasınada 300 400 yaz etti 1000 ytl alt takımda akslar falan kopmadı ama teker üzeri darbe olduğu için motor kulağı falan artı rot balans ıvır zıvır işçilik 1000 de ona de 2000 eder benim aklıma başka birşey gelmiyor yapılacak en baba 3000 olur fiyat
  • 3000 ytl lik masraf olacaksa pert olsun daha iyi diyorum ben. bu arabalara 9500-10000 ytl verecek adam zor bulunur be kardeş, isteyenlerde pazarlığı yüksekten tutmak için istiyordur. 12000 ytl ye 98-2000 arası laguna veriyorlar var sen hesap et gerisini. arabayı kaça aldınki zarar etmiş olacaksın anlamadım. ben 8000 e aldım 7500 e satsam iyi diyorum daha ne olsun ki :)
  • bugün bi arkadaşımın clio II 1.2 16v aracını sürme imkanım oldu. beni şaşırtan nokta ise aracın bizim 1.4 lerden daha seri oluşuydu. tamam beygir güçleri ve tork değerleri birbirine çok yakın ama diğer aracın kasasıda 150 kg daha ağır. şüphesiz motorların teknolojileri çok farklı ama 16v bu kadar mı etkili yahu :)
  • dostum ben arabayı 1. ayda 8500 ytl ye aldım
    en azından 8500 ytl veren vardı kazadan önce bi arkadaşım istiyordu vermemiştim
    birde şöyle düşün dandik broadway ler bile bu fiyata satılıyor hiç birşeyi yok
    bunda klima hid.direk. vs falan var
  • ya tabi haklısın brodveye on basar ama brodveyin parçaları ve bakımı çok daha ucuz, bu da fiyatına yansıyor.
  • kurtinelli dostum senin araç klimalı ve lpg limi
    hayır öyleyse ona göre bende kaskoyla anlaşma yoluna giderken çokda abartmayım
    8000 e aldığını söylemişssin kaç model deişen vs varmı aracında
    bunları yazarsan bende ona göre kendime bi fiyat çıkartırım
  • beyler aracın marşbeli arka çamurlukla birmi
    kaynak falan gibi bir şey göremedim ben sanki birmiş gibi duruyor
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.