Şimdi Ara

Clio 4 EDC, 1,2 mi 1,5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Clio EDC Icon almaya karar verdim ama dizel mi benzinlimi, iste burada cok kararsizim.
    Sehir ici benzinli 6,6 dizel 4,4 litre yakiyor.
    Benzinlinin ise vergi avantaji var.
    Aralarinda 5 bin tl fark var.
    Konyada yasiyorum iklim karasal.
    Is yerim 6-7 km mesafede.
    Haftada 2-3 kez arabayla gidecegim.
    Bunun yaninda bazen hafta sonu gezileri ve yilda birkac kez sehirler arasi yolculuklar da olacak.
    2 yil sonra model yukseltmek icin satmayi planliyorum.

Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum..

• Öncelikle merhaba,

6-7 km lik bir yol için dizel alınmaz, motor ısınmadığı sürece dizelin ekonomisinden söz edilemez. Benzinli sizin için ideal. 2 yıl sonra satıcaksanız da yine iyi tercih sonuçta piyasadaki diğer b segmentindeki araçlar eskidi fiesta dışında kasa değiştirecek 1.2 edc iyi gibi duruyor alın gitsin :)
  • arada ortalama 2 Litre var yani 100 km de 9 TL fazla vereceksiniz...
    Yilda 10.000 km de 900 TL zarar gozuksede
    Benzinli->Dizel arasi 3.000-6.000 TL arasi fark var BENZIN daha mantikli

satisa gelince siz 2sene sonra 30.000-50.000 de satarsiniz fiyati 40.000 liraysa 30-33.000 ne elden cikar

suan dizel aliniyor ama cogu kisi 2011 model 160.000 km dizeli almaz...
    ama bu arac Benzinli ve Hafta Sonlari /arada sehirler arasi kullansaniz bile en fazla 30.000-40.000 km gidersiniz
    2011 model 40.000 km arac alinir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

arada ortalama 2 Litre var yani 100 km de 9 TL fazla vereceksiniz...
    Yilda 10.000 km de 900 TL zarar gozuksede
    Benzinli->Dizel arasi 3.000-6.000 TL arasi fark var BENZIN daha mantikli

satisa gelince siz 2sene sonra 30.000-50.000 de satarsiniz fiyati 40.000 liraysa 30-33.000 ne elden cikar

suan dizel aliniyor ama cogu kisi 2011 model 160.000 km dizeli almaz...
    ama bu arac Benzinli ve Hafta Sonlari /arada sehirler arasi kullansaniz bile en fazla 30.000-40.000 km gidersiniz
    2011 model 40.000 km arac alinir
    Tesekkurler
  • Elinizden cabuk cikmasini istiyorsaniz bence dizeli tercih edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: b437

Elinizden cabuk cikmasini istiyorsaniz bence dizeli tercih edin
    Clio 4 teki 1.2 16v motor sanırsam bizim 2009 symboldeki 1.2 euro 5 motor ile aynı.Geçen yıllara rağmen herhangi bir revizyon görmemiş.Velakin turbo beslemeli ise lafım yok,fakat düz atmosferik ise uzak durmanızı öneririm.Performans olarak rezalet ve gaza yüklendiğiniz zamanda büyük hacimli motorlu araçlardan fazla tüketime sahip...şehir içi trafiğine,korna ve küfürlere aldırış etmeden olabildiğince sakin kullanırım diyorsanız tasarrufta mükemmel.

Eğer dediğim gibi turbo besleme yoksa ve 2009 symboldeki motorun birebir aynısı ise önerim 0.9 TCE (turbo beslemeli) veya 1.5 DCİ öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 29 Kasım 2013; 19:13:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Clio 4 teki 1.2 16v motor sanırsam bizim 2009 symboldeki 1.2 euro 5 motor ile aynı.Geçen yıllara rağmen herhangi bir revizyon görmemiş.Velakin turbo beslemeli ise lafım yok,fakat düz atmosferik ise uzak durmanızı öneririm.Performans olarak rezalet ve gaza yüklendiğiniz zamanda büyük hacimli motorlu araçlardan fazla tüketime sahip...şehir içi trafiğine,korna ve küfürlere aldırış etmeden olabildiğince sakin kullanırım diyorsanız tasarrufta mükemmel.

Eğer dediğim gibi turbo besleme yoksa ve 2009 symboldeki motorun birebir aynısı ise önerim 0.9 TCE (turbo beslemeli) veya 1.5 DCİ öneririm.

1.2 120 beygir Edc olmasi lazim. 1.2 atmosferik motorda otomatik seçeneği yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 29 Kasım 2013; 19:14:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkb23

1.2 120 beygir Edc olmasi lazim. 1.2 atmosferik motorda otomatik seçeneği yok sanırım.

http://www.renaultclubtr.com/forum/clio-4-kulubu/93833-1-2-turbo-120-beygir-edc.html

Yukarıdaki konuda yazana göre 120 beygir turbo beslemeli,o zaman sıkıntı yok.Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz,fakat tüpe uyumlu olup olmadığını araştırın.Hükümetin izlediği değişik vergilendirme politikalarını (diesel araçlar lpg liye göre havayı fazla kirletiyormuş) ve ileride elden çıkarmayı düşünürsek (diesel yüksek km satışı zor) benzinli almanız yararınıza.

• Kesinlikle dizel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: P.O.B.

Kesinlikle dizel.
    1.2 tce diyorum sizin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anthony Hopkins

1.2 tce diyorum sizin için.

Alıntıları Göster
    up
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscaldiran

up

Alıntıları Göster
    2 yıl sonra satacaksanız bence sıfır araç almak yerine ikincielde çok zarar ettirmeyecek, çok eski olmayan bir araç düşünülebilir. mesela clio ile aynı sınıftaki 1-2 yıllık VW polo olabilir. çünkü hangi aracı alırsanız alın ister dizel olsun ister benzinli ilk yıllarda değer kaybı fazla oluyor. arz talebe göre bazı markalar az, bazı markalar fazla kaybettiriyor.

tabi renault'ta oyak indiriminiz varsa o başka.

ancak sizin için sıfır aldığınız aracı 2 yıl sonra satarkenki değer kaybı önemli değilse ve sıfır araç almakta kararlı iseniz, DİZEL'in daha kolay satılabileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwishh -- 1 Aralık 2013; 16:07:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iwishh

2 yıl sonra satacaksanız bence sıfır araç almak yerine ikincielde çok zarar ettirmeyecek, çok eski olmayan bir araç düşünülebilir. mesela clio ile aynı sınıftaki 1-2 yıllık VW polo olabilir. çünkü hangi aracı alırsanız alın ister dizel olsun ister benzinli ilk yıllarda değer kaybı fazla oluyor. arz talebe göre bazı markalar az, bazı markalar fazla kaybettiriyor.

tabi renault'ta oyak indiriminiz varsa o başka.

ancak sizin için sıfır aldığınız aracı 2 yıl sonra satarkenki değer kaybı önemli değilse ve sıfır araç almakta kararlı iseniz, DİZEL'in daha kolay satılabileceğini düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    İki versiyonu da alma gücünüz varsa kesinlikle dizel olanı tercih edin derim.

Çünkü araç bir türlü alınıp kapıya getiriliyor ama asıl ondan sonra bir numaralı öncelik yakıt tüketimi oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

İki versiyonu da alma gücünüz varsa kesinlikle dizel olanı tercih edin derim.

Çünkü araç bir türlü alınıp kapıya getiriliyor ama asıl ondan sonra bir numaralı öncelik yakıt tüketimi oluyor.

Alıntıları Göster
    Dizel candır.. Soğukken ekonomik olmaz diyenlere aldırmayın.. Binerken kar edersiniz, satarken daha kolay ve daha iyi fiyata satarsınız...
  • mscaldiran M kullanıcısına yanıt
    Clio'yu satmadan önce 1 ay kadar dersaneme ( 7 KM) arabayla gidip geldim 1.5 dCi 90 motor ısınmadan gidip geldiğim için 30 kuruştan fazla yakıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Clio'yu satmadan önce 1 ay kadar dersaneme ( 7 KM) arabayla gidip geldim 1.5 dCi 90 motor ısınmadan gidip geldiğim için 30 kuruştan fazla yakıyordu
    Samsun renault bayisine 1.2 tce clio st içim gittim test için , testi bırak araç bile yok dediler. Özel sipariş edilip gelecekmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

Samsun renault bayisine 1.2 tce clio st içim gittim test için , testi bırak araç bile yok dediler. Özel sipariş edilip gelecekmiş

Alıntıları Göster
    1,2 Benzinli EDC Icon Beyaz (Kirmizi dis kisisellestirme ile) siparisini vermis bulunuyorum.
    Yorumlar ve gorusler icin cok tesekkurler.
  • quote:

1,2 Benzinli EDC Icon Beyaz (Kirmizi dis kisisellestirme ile) siparisini vermis bulunuyorum.

Hayırlı olsun. İncelemenizi bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

quote:

Hayırlı olsun. İncelemenizi bekliyoruz.

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun, ben dizel tavsiye ederdim ama
  • Bence mantikli Benzin li Dizelden Ucuz aradaki farkla rahat 1-2 yil bedava gezersiniz Gunumuz benzin liler 100 km de 6-8 litre yakar...Dizel 5-7 litre 100 km de 12-15 tl fazla odersiniz 2sene sonra
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.