Şimdi Ara

clio 4 marş alırken gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar clio 4 aracımın start düğmesine bastığımda marş aldıktan sonra sanki bir yere bir şey sürtüyormuş gibi bir ses geliyor sanki araç zor marş alıyor sebebi ne olabilir sizce ? daha önce arada bir oluyordu önemsemiyordum şimdi çok sık olmaya başladı bir arkadaşım aküden olabilir dedi o nedenle iç aydınlatma uzunlar vs açıp denedim durum değişmedi gelen ses aynı ki aküde 2 senelik araç çok sık kullanılmıyor şuan hafta 1 kere 20dk felan kullanıyorum o nedenle aküden bende şüphelendim ölçü aletim olmadığı için yanımda kontrol edemiyorum bu konuda bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi sanayiye götürüp baktıracağim ama öncesinden bilgi sahibi olmak istedim tesekkürler .

marş sesini içeren videonun linki

ses kaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volnes -- 6 Ekim 2021; 17:4:31 >

• Farlar açıkken marşa basınca aydınlatma çok düşüyorsa akü olabilir. En iyisi önce elektrikçiye gidip marşa basarken aküyü ölçtürün. Aracı çok az kullanıyorsunuz. Akü olasılığı yüksek. 2014 dizeli var her gün kullanımda 5 senede ancak akü bitmişti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • marş dinamosu bitiyor

• berkaydj kullanıcısına yanıt
    Hocam marş dinamosu dediginiz mars motoru oluyor degil mi 51 bin km aracda nasil bitebiliyor anlamis degilim degistirmezsek kullansak tekte mars aliyor yine bir zarari olur mu sizce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde marş dinamosunun dişlisi araç çalıştıktan sonra volantdan ayrılması lazım sizin araçta ayrılmıyor muhtemelen motorun devriyle dönen marş dinamosunun sesi o elektrikçi halleder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chan ctin C kullanıcısına yanıt
    Soylediginiz mantiki banada oyle geldir surtunme sesi cunku umarim mars motoru degistirmeden halledebiliriz mars motoru baya pahaliymis

• Benim şirket aracımda da ara sıra yapıyor bunu. Hatta birçok şirket aracımızda yapıyor. Hepsi 2018 1,5 dci maximum 70/80 binde otomatik araçlar. Bakımlarıda kiralık olduğundan aksatılmadan yapılır. Üzerine düşmedik hiçbirimiz. Bir problem de yaşatmadı. Benim aracın aküsü değişti ses devam ediyor. Bilginize

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gökhen G kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sanirim kronik problem akuden olmadigina anladim sanirim mars motoru dislisi siyirmis yada volant dislisi ama buyuk olasilikla mars dislisi siyiriyormus dediginiz gibi kullanmakta sorun olmayacak gibi ama bir gun yolda birakir arac calismaz diye cekiniyorum acikcasi

• marş motorunun volanı tahrik eden "pinion dişlisi" çok kısa bir süre takılı kalıyormuş gibi bir ses var videoda. siz butona araç marş alıncaya kadar basılımı tutuyorsunuz acaba? eğer böyle yapıyorsanız araç butona sürekli basıldığı için ard-arda marş motorunu döndürmeye çalışıyor olabilir.

birde mümkünse ışıkları kapatıp (video da uzunlar açık görünüyor) önce yarım kontak yapıp göstergedeki ışıkların sönmesini bekleyip ardından debriyaj (yada fren) pedalı ile beraber marş butonuna kısa süreli bas-çek yapıp denermisiniz? normal kontak anahtarı olan araçlardan alışkanlık olarak genelde herkes o butona marş alıncaya kadar basılı tutuyor ama bu yanlış hocam. bende aynı sistemli megane 3 kullanıyorum, araç 115bin km oldu, şimdiye kadar böyle bi sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 6 Ekim 2021; 20:3:50 >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki o butona basili tutmuyorum bas cek yapiyorum kisa sureli ama cogunlukla karti takip hemen basiyorum butona isik sonmesini felan beklemiyorum . Uzunlari da ilk başda aküden suphelendigim icin yaktim beklentim aküde sorun var ise arac hic calismayacak yada daha da zor calisicak yonundeydi ama akude sorun olmadigini anladim ama dediginiz gibi calistirip tekrar deneyecegim ayrica dediginiz gibi arac 51 binde hor kullanilan bir aracda degil bu tur mekanik sorunlar olusmasi beni sasirtti

• volnes V kullanıcısına yanıt

Marş dinamosunun içinde kömür denen parçalar var onlar aşınmıştır bir müddet daha gider göstergede ışıklar sönmeden marşa basmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaydj -- 6 Ekim 2021; 20:39:2 >

Marş motoru üstünde selenoid (otomatik) isminde bir parça vardır. İşlevi marşa bastığınızda marş motoru dişlisini volanta kilitleyip araç çalışınca ayırmak. İşte bu parça tutukluk yaparsa dişlileri ayırmaz. Aynen bu sesi yapar. Çözümü basit temizlenir, yağlanır gerekirse değiştirilir benim 1.2 symbolde de başıma geldi.

Hocam degistirilir dediginiz parca mars motorunun tamamindan ayri olarak satiliyor mu yoksa komple mars motoru mu degistirmek lazim tahmini bana maliyeti neolur acaba ?

Ayrı satılıyor ortalama 200-300 TL lik bir parça+ işçilikle hallolur.

Tesekkurler hocam arizayi onceden az cok bilip gitmek cok onemli kaziklanmamak icin o yuzden bu bilgiler cok onemli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.