< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Forumda son dönemde bu moda oldu sanırım, sıfır tavsiyesi isteyen insanlara o paraya ikinci el şunu al demek.
Peki arkadaşın bahsettiği donanımda olan bir aracın donanımlarına sahip C sınıflarının ne kadar olduğu hakkında bir bilginiz var mı? En basit örnek olarak, yeni Corolla HB C sınıfı bir araç. Baz donanım olan Dream içerisinde, Flame X-Pack' e göre en az %25 donanım daha az. Dream ise full paket B sınıfları ile aynı fiyatta ve full paket B sınıflarında göz ardı edilemeyecek özellikler bulunuyor. Eğer hacim sorun olmuyorsa, neden sırf "C" sınıfı diye direterek söze giriyor herkes anlamak mümkün değil. Zaten 2020 itibariyle B ve C sınıfları eskiye nazaran çok yakınlaştı. Ön yargıları bir kenara bırakmak lazım. Corsa-Astra veya Clio-Megane arasında artık hacim dışında öyle ciddi bir fark yok, full paketler için. |
Kusura bakmayın, mesajın devamını okudukça bilgilendirmeden ziyade önyargılı savunma durumuna geçtiğinizi görüyorum.
Aynı zamanda benzer mesajlarda sürekli Golf ve C sınıfı övme sendromu oluşmuş. Ben yeni B sınıfı araçlardaki tam donanımlı modellerin içeriklerinden bahsettim. Siz bana bluetooth'dan bahsediyorsunuz. Onu Çin malı arabalar da koyuyor artık. Kör nokta takip sistemi, sürücu yorgunluk tespit sistemi, led farlar, çarpışma ikazları, cruise control sistemleri, perde hava yastıkları, cam tavanlar, yaya tespit sistemi, ambiyans aydınlatma gibi özellikler artık B sınıfındaki full donanımlı araçlarda sunuluyor. Bakın sizin gibi Golf diyerek marka ismi vermiyorum, genel konuşuyorum. Çünkü ben herhangi bir markanın fanboyu değilim, F/P bakarım. Aynı zamanda bu araçlar da EuroNCAP testlerine giriyor, kafadan C sınıfı daha güvenli diyerek bir tez sunmanız mümkün değil. Hacim haricinde yukarıda yazdığınız 4 özelliği herhangi bir markanın B full ve C boş donanımları arasında sayısal olarak karşılaştırın, burada insanlar da görsün. Türkiye'deki bu Golf hastalığı yüzünden bu markanın sahip olduğu grup elinde kalan tüm eski donanımları Türkiye'ye yolluyor, kimse de sesini çıkarmıyor. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekno peder -- 10 Temmuz 2020; 21:28:27 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |