2021 1.5 golf style mı 0 a yakın cupra leon mu?
-
-
8 konu daha aç söylerim -
:) -
hocam sizde taktınız konu açmaya, sizi en son şiakyet edeceğim. bırakın isteyen istediği kadar açsın
-
Sen aç ben yorumumu atayım,zaten forum üyeleri cevap vermeyerek aşağı indirirler konunu
Sevgiler
Bu arkadaşımızın 484747473. Araç alım konusuna da aynı muameleyi yaparlar emin olabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 3 Ağustos 2024; 12:28:35 > -
yapsınlar hocam ben yanlış bişey yapmıyorum, ne kadar fikir alırsam karar vermeme o kadar yardımı oluyor. Bir araba alacağım ve farklı insanlardan da öneri almaya çalışıyorum. -
hocam az da olsa cevap veriyorlar, araçlar artık bir çok kişi için pahalı, insanlar alırken defalarca o yüzden soruyorlar
-
Bunun yolu her hafta başka konu açmak,başka arabalar sormak değil
Bütçeni, kriterlerini yazar tavsiye alırsın,5 kişi yazacağına 50 kişi yazar
Bu şekilde önceki açtığın konuya yorum atan üyeye de saygısızlık oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 3 Ağustos 2024; 12:35:17 > -
Birader, 75 konu açıp milleti baydın. al şu aracı da kurtulalım. onu bırakıp öbürünü tutuyorsun.. Aynı sana benzer bir arkadaşım var. Yıllardır ona buna sormaktan bir türlü araç alamadı. Parasına da kıyamıyor. Hala ucuzlayacak diye bekliyor.
Sürekli konu açıp farklı farklı araçlar için tavsiye istersen kimse seni ciddiye almaz, aksine dalga geçer, ben olsam bu saatten sonra gelen yorumlara filan da artık pek inanmazdım..
Seçimini şöyle daralt:
1-Bütçen nedir?
2-Otoyu ağırlıklı olarak nerede kullanacaksın (şehiriçi-şehirdışı)
3-Yılda kaç km yapacaksın
4-Hangi form istiyorsun? Sedan-Hatchback-SW-Crossover-SUV
5-Manuel?-Otomatik?
6-Dizel-Benzin-EV-Hybrid(Mild-Full-Plug-in)
7-Araçta ortalama kaç kişi olacak
8-Sıfır mı? 2.El mi (Ne yap yap 2.el araç alma bu ortamda !!!)
Bunlara aynı sıra ile kısaca cevap yazarsan,ben de sana gerçek önerimi yazarım...Önce çok iyi düşün ve +/-leri iyi değerlendir.Şunu da unutma k 2000 TL nin altındaki araçlarda her istediğin özelliği bulabilmen zor..O yüzden illa ki bir fedakarlık yapacaksın.Bu fedakarlığı nereden yapacağın önemli.Örnek X araçta her şey yerinde ama kör nokta uyarı sistemi yok. İleride bütçen olduğunda bunu hariçten de taktırabilirsin. Sürekli fikir değiştirmemeye bak. Rastgele, hoşçakal
-
1-1,5 milyon
2-şehirdışı
3-15.000-20.000km
4-hatchback
5-otomatik
6-elektrikli düşünmüyorum onun dışında fark etmez
7-maks 3 kişi olacak genelde tek olacağım
8- daha çok ikinci el düşünüyorum çok eski olmaması halinde -
İkinci el için bir şey diyemeyeceğim .Çünkü tavsiye etmiyorum..Belki belli bir süre garanti veren kuruluşlardan veya markanın kendi 2.el garantisi ile yaptığı satışlardan olabilir..Onun haricinde şahıs ve galerici artık büyük soru işareti kafamda. Üzerine 70-80 bin daha koyabilirsen, biraz da pazarlıkla bence 2 seçenek var
1-Corolla Hb Hybrid Flame
2-Kia Ceed 1.5 DCT Elegance Plus
Corolla şehir içine daha uygun ve MTV dezavantajı var (1.8 Motor) ancak gerçekten çok az yakıyor ve güvenlik ekipmanları ful..Bir tek kör nokta uyarı sistemi yok gibi..o da opsiyon olarak taktırılıyordur ,büyük ihtimal..Araç full hybrid ama atmosferik motor ile kombine edilmiş..Şanzıman CVT
Ceed , Corolla HB e göre bagajı biraz daha büyük ve içi bir parça daha ferahtir..Mild Hybrid araç ..Bakım masrafları, full hybrid olan Corolla dan daha ucuz olacaktır..Ceed de de plus versiyonla güvenlik ekipmanları full e yakın geliyor ,kör nokta onda da yok..Şanzıman çift kavrama DCT..KİA 5 yıl garanti veriyor
Verdiğin bilgiler ışığında sanırım Ceed daha uygun ..Dost tavsiyesi, 1500 mertebesine çıkıyorsan 2.el alma..dertli olma riski var her zaman..
Bunların haricinde Citroen C4 Hatchback Shine var..Metalik Boya dahil 1467 TL liste fiyatı var.Daha da indirim yaparlar sanırım.Ama 1,2 motora ait şikayetler benim de kafamı bulandırdığı için tavsiye etmekten çekiniyorum
-
teşekkür ederim kia ceed i birisi daha önermişti istanbula dönünce bayiye gideceğim. -
hocam elegance’ın performansı elegance plus olandan daha iyi fakat sanırım donanım açısından daha zayıf. -
20000km şehir dışı yapacaksanız LPG li seçeneklere yönelin çünkü hibritin şehir dışı az tüketim avantajı kayboluyor şehir içinde iyi onlar
LPG li seçenek olarak Corolla 1.6 full paket ,Civic turbo LPG alabilirsiniz
-
hocam bir arkadaşım lpg için şunu söylemişti evet fiyatı benzine göre uygun ama aynı litre benzinle gidebildiğin mesafeyi lpg ile gidemiyormuşsun yani örnek olarak bir depo benzinle 700 km gidebiliyoken lpg ile 400-500 km ve çok da avantajı olmuyormuş bilmiyorum ne kadar doğru. -
Benzin 45 LPG 22tl
Uzun yolda 6lt benzin yaksan 8 lt LPG yakarsın
100tl farkeder km 100km de
1000km de 10000
20bin km de 20 bin TL farkeder.
-
Rica ederim..Mümkünse test sürüşü yapın..160 HP lik versiyonlarda yeni standartlara uygun güvenlik ekipmanları yok..140 HP lik versiyonlar, Plus eklentisi ile satılıyor ve güvenlik ekipmanları var..160 HP lik motor malum daha güçlü ve deparlı ama emisyon standartlarına uygun olmadığı için artık Avrupa da satılmıyor..Satıcı daha güçlü ve daha ucuz abi vs diye 160 HP lik ama güvenlik ekipmanları eksik olan araca yönlendirirse kulak asmayın..arada 1,1 sn fark var sadece 0-100 km sprintte..ileride bizde de Avrupa emisyon normlarına göre vergi alma ihtimaline karşılık ve güvenlik ekipmanlarını da dikkate alırsak 140 HP lik elegance plus daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum
-
hocam bir süre beklersem bütçeyi 1700 1800 lere çıkarabilirim daha iyi bir öneriniz olur mu yoksa gerek yok mudur sizce -
O rakamlara çıkınca Focus Active (maalesef 1500 cc ve 4 silindir ancak dizel motor olarak var..benzinliler 1.000 cc ve -3 silindir) ve Seat Leon un üst versiyonlarını düşünebilirim.. Ama memleketin ekonomik durumu ortada ,bir süre daha bekleyeceksiniz ve kesin otoya da zam gelecek..Bütün kurşunları aynı hedefe sıkmak doğru değil diye düşünürüm)) geride de cephane kalsın..KİA sorunsuzluğu ile bilinen bir marka sizi üzmeyeceğini ve yeterli geleceğini sanıyorum..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X