Şimdi Ara

Golf 5 Alınır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özellikle otomatik olanlara bakıyorum alırken nelere dikkat etmeliyim hangi motor seçeneği en iyisidir  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neredeyse haftada 3 4 kez biniyorum. 1.6 otomatik ve düz motor olana

Eksileri:

- boş paketi, tam takır boş
    - kapılarda olan kumaş döşeme dandik ve sarkıyor
    - tavan döşeme sarkabiliyor
    - şehir içi 11-12 lt altı yakmaz
    - performans doğal olarak zayıf
    - sensör hataları çok sık ortaya çıkıyor

Artıları:

- motor sağlam ve LPG uyumlu
    - şanzıman tam otomatik
    - Süspansiyon sistemi çok iyi ve tam bağımsız
    - Özellikle motor bölümü, yerleşimi vs cok iyi her şey kutu içinde konumlandırılmış
    - iç hacim fena değil

O yaşta bir araç alınca artık her türlü sürprize açık olun. Ben şahsen begensem de daha yeni model başka araçlara bakardım.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Golf 5 Alınır mı?

Volkswagen Golf 5, 2003-2009 yılları arasında üretilmiş, popüler bir hatchback modelidir. İkinci el piyasasında da sıkça bulunan Golf 5, farklı motor seçenekleri ile sunulmaktadır.

Motor Seçenekleri:

• 1.6 FSI: Doğrudan benzin enjeksiyonlu 1.6 litrelik bir motordur. 115 beygir güç ve 155 Nm tork üretir.
    • 1.6 Düz Motor: Atmosferik emme manifoldlu 1.6 litrelik bir motordur. 102 beygir güç ve 148 Nm tork üretir.

Otomatik Şanzıman:

Golf 5, otomatik şanzıman seçeneğiyle de mevcuttur. Otomatik şanzıman, özellikle şehir içi kullanımda konfor sağlar.

Alınır mı?

Golf 5'in alınıp alınmayacağı, çeşitli faktörlere bağlıdır:

• Bütçe: Golf 5'in ikinci el fiyatları, motor seçeneği, kilometresi ve bakım geçmişine göre değişmektedir.
    • Kullanım Amacı: Golf 5, günlük kullanım için uygun bir araçtır. Ancak, yüksek performans veya arazi kullanımı için uygun değildir.
    • Motor Tercihi: 1.6 FSI motoru daha güçlüdür, ancak yakıt tüketimi daha yüksektir. 1.6 düz motor daha ekonomiktir, ancak daha az güç üretir.
    • Bakım Geçmişi: Golf 5'in düzenli bakım geçmişi olması önemlidir. Bakımları aksatılmış araçların sorun çıkarma ihtimali daha yüksektir.

Genel olarak, Golf 5 güvenilir ve pratik bir hatchback modelidir. Ancak, almadan önce bütçenizi, kullanım amacınızı ve aracın bakım geçmişini dikkatlice değerlendirmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • temiz bulursan 1.6 düz motor tavsiye ederim.

oynanmış ve kazalı araçlardan uzak durun

• Alınır ama çok para istiyorlar modeline göre ,

Ben Astra J tavsiye ederim yerine 1.4 turbo 1.6 turbo 1.6 CDTI vs cosmo donanım yada Focus vs

• Neredeyse haftada 3 4 kez biniyorum. 1.6 otomatik ve düz motor olana

Eksileri:

- boş paketi, tam takır boş
    - kapılarda olan kumaş döşeme dandik ve sarkıyor
    - tavan döşeme sarkabiliyor
    - şehir içi 11-12 lt altı yakmaz
    - performans doğal olarak zayıf
    - sensör hataları çok sık ortaya çıkıyor

Artıları:

- motor sağlam ve LPG uyumlu
    - şanzıman tam otomatik
    - Süspansiyon sistemi çok iyi ve tam bağımsız
    - Özellikle motor bölümü, yerleşimi vs cok iyi her şey kutu içinde konumlandırılmış
    - iç hacim fena değil

O yaşta bir araç alınca artık her türlü sürprize açık olun. Ben şahsen begensem de daha yeni model başka araçlara bakardım.

• Alınmaz.

• Alabilirsen golf 6 al hocam üstteki arkadaş tavan ve kapı döşemesi demiş doğrudur yaşa bağlı olarak oluyor en boşu primeline paketti. 1.6 fsi ve 1.6 hitler motor tam otomatik şanzıman, 1.4 tsi 140 olan da 6 ileri dsg olması lazım en çok tutulan 1.6 hitler motor

• Mokali Amca kullanıcısına yanıt
    Fazla söze gerek yok. Gayet güzel özetlenmiş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 3008 1.2 alınır mı?
    6 yıl önce açıldı
    1.3 multijet alınır mı ?
    geçen yıl açıldı
    1.4 Egea Alınır mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2007 sonrası 1.4 TSI 140 Hp BMY motor kodlu olan tercih edilmelidir. Bu mümkün değilse 122 Hp olan tercih edilebilir.

BMY kodlu motor hem tüpe uyumlu, hem de 7 Litre ortalama tüketim yeterli olacaktır.

140 Hp olan reelde 122 Hp'den daha az yakıyor.

1.6 tüplü 102 Hp çekmez, dyno testlerinde 80 hp çıkıyor.

FSI hiç bir türü ASLA alınmaz.

• FSI temizlerine 250-280bin para isteniyor... Haziran 2022

önerilen TSI motorlar en sıkıntılı olan versiyonları

2008 model Touran 1.4 TSI 160'lığın turbosunu 77bin km'de kucağıma almıştım

ki aşırı titiz kullanıcıyım ama ilk sahibi arabayı çok güzel hakkında geldiği için

2013 yılında 5000tl'lik masraf çıkmıştı (Allahtan iyi niyet garantisi devreye girdi felan)

ben 1.4 TSI almandansa sorunsuz atmosferik bak derim başın daha az ağrır...

FSI'ı herkes öldürmüş ama TFSI'ın turbosuz olan atası ve sorunsuz bir motordur

2004 model 1.6 FSI düz vitesi yaklaşık 150bin km kullanıp satmıştım, dikkat edersen şehirler arası yolda 5-5litre...şehir içinde 8-9litre arası dur kalk yakardır...

km'si düşük temiz bakılmış 250bin tl gibi bir para çıkaracak isen al...

Volkswagen / Golf / 1.6 FSI / Comfortline / 67 BİNDE HATASIZ BOYASIZ YETKİLİ SERVİS BAKIMLI GOLF sahibinden.comda - 1023148245

Volkswagen / Golf / 1.6 FSI / Comfortline / ES KAPTAN OTOMOTİV VW GOLF 1.6 FSI COMF_OTOMATİK_ORJ_59.850 KM sahibinden.comda - 1032399328

Volkswagen / Golf / 1.6 FSI / Goal / 64 BİN' KM DE ORJİNAL GOLF GOAL SERİSİ TiPTRONİC sahibinden.comda - 1028652340

(ki GOAL paket çıktığı yıl sunduğu paketle öncü idi (10 havayastığı, özel koltukları gibi)

• Mokali Amca kullanıcısına yanıt
    Ben yaklaşık 7 sene bindim 2007 model midline ama düz vites olana şimdi babama verdim. Arkadaşın söylediklerine ek olarak tavan döşemesi sarkıyor kapı kilitleri mutlaka bozuluyor ve çok pahalı. Ufak tefek bi sürü sorun çıkardı ama ufak iş bunlar sadece sanayide nereye gideceğinizi bilmeniz lazım. Artıları ise geçen yıl arkadaşıma sıfır clio 4 almıştık beraber mesela hala o arabadan çok daha iyi bir araba konfor sürüş hissiyat kalite. Yani işin özü az paraya güncellerden daha keyifli bir araba fakat derdi tasası çok. Motor devirlenmeden gitmiyor ama hiç problem de çıkarmıyor ayrıca lpg de cabası. 28litre lpg ile 300 330 km yaparsınız. Ben son 2 yılda yaklaşık 15 bin tl para harcadım şimdinin 30 40 ı ediyor fakat hepsi ya ufak arıza ya ağır bakım ya kozmetik güzellik üzerine. Sorunuz olursa cevaplarım iyi günler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bse motor yağ eksiltme yapıyor.
    Ancak 10w60 yağ kullanılarak üstesinden gelinebilir.
    09G şanzıman daha önce ellenmediylse alınır ellendiyse derdi bitmez.
    Vuruntu sorunları çok olur.

Çok düşük km temiz bir araç bulursanız alın mümkünse düz vites.

• 160’lık değil 140’lık TSI en sorunsuz olanıdır.

BMY motor kodlu olan 2. Eli en kuvvetli olanıdır.

Yakıtı en az olan yine BMY kodlu 140 HP olanıdır.

FSI ölüsü de dirisi de alınmaz, satılmaz. Ne 2.0 ne 1.6 FSI ise uzak durmak lazım.

TSI bugün de aynı adla satışa devam ediyor gerek 1.0 gerek 1.5 TSI yollarda.

FSI ve Hitler 1.6 102 HP tarih oldu.

İlla tüp ise mesele BMY kodlu olana da uygulanıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.