Şimdi Ara

Clio bakım ücretleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba clio 2010 1.6 dynamic sahibiyim.

100bin bakımı geldi sizce ustaya mi servise mi götüreyim? Fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cudjex -- 27 Şubat 2021; 13:14:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Servise sordum 950 tl dedi

• 600-1000 TL arasında gittiğin servise, kullanılan yağın markasına vs vs. Örneğin yetkili servislerde Reno'nun kendi yan sanayi ürünü var Motrio yağı Castrol üretiyor filtreler ile birlikte 600-700 TL tutar sanırım.

• saolasin. cok fark yoksa sanayiye gidip o kadar para vermek yerine servise gidip o kadar para vereyim dedim de.

• Ben olsam şöyle yapardım. Aracın marka model forumları var. Facebook grupları oluyor. Çevremde illa reno sahibi birisi vardır. Tanıdık bir özel servis bulmaya çalışırdım. Gider bakarım adamı gözüm tutarsa artık tüm herşeyi ona yaptırırdım.

Faydası: Referans ile gitmek her zaman size artı getirir. Tek kişi tanır aracı. Muhatap olur zamanla. Fiyatta da indirim yapmaya başlar.

Benim aracım 8 senedir aynı yere giderim bakıma. Özel servis. Arabanın çamurluğundaki çatlağa kadar bilir aracımı. Benim referansımla giden kişilere de ayrı hürmet gösterir. Çünkü yeri geldi 60km uzağa taşınsam da bakıma ona gittim.

• Motor yağını internetten yetkili satıcısından, filtreleri filtremarketim.comdan bütçenize göre mann veya filtron marka alıp sanayide bi ustaya değiştirtebilirsiniz. Parçaları siz götürdüğünüz için usta mırın kırın ederse oradan uzaklaşın.

Ek olarak: isminin sattırdığı değil kalitesinin sattırdığı yağları tercih ediniz.
  • synthesizer kullanıcısına yanıt

Keske vaktim olsa da usta usta baksam ama malesef hic vaktim yok. Dediğiniz gibi öyle yapmak en güzeli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 Servis Bakım Maliyeti
    3 yıl önce açıldı
    E90 320D Bakım Masrafları
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

Araba işlerinden anlasam keske :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cudjex

Araba işlerinden anlasam keske :)

Hocam araç işlerinden hiç anlamıyorsanız, Yetkili Servise gitmenizi tavsiye ederim. Piyasa düzenbaz dolu, içiniz rahat olur. Ayrıca aracın yetkili servis bakımlı olması, satarken artı değer olur.

• servis eski araçlara 2.sınıf malzeme kullanıyor bence sanayi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Hocam araç işlerinden hiç anlamıyorsanız, Yetkili Servise gitmenizi tavsiye ederim. Piyasa düzenbaz dolu, içiniz rahat olur. Ayrıca aracın yetkili servis bakımlı olması, satarken artı değer olur.

Alıntıları Göster

Aynen böyle yaptım

• 60.000 bakımı gelmiş clio 4 için aynı sıkıntıyı yaşadım ben de. Filtreleri alıp sanayide mi taktırsam, yoksa direkt özel servise mi götürsem diye düşündüm. Sonra özel servise götürmeye karar verdim, tüm filtreler + yağ + 2 ön fren diski + balata + silecek değişimine 1600tl ödedim. 250 lira işçilik ücreti belirlemişler, geri kalan ürünlerin fiyatlarına da internetten baktım, hemen hemen benzer fiyatlar zaten. Ee şimdi başıma bir sıkıntı gelse muhattabım belli, elimde faturalar var, ileride aracı satacak olursam alıcıya "bak kardeşim 2021 yılında 60.000 bakımı için şunları şunları değiştirdim" de diyebilirim. Tüm bunları hesaba katınca özel servis daha mantıklı oluyor.

• Yaklaşık 11 yaşında bir aracı Yetkili Servise götürmeyi pek mantıklı bulmuyorum açıkçası. 950 TL lik ne yapabilirsin 11 yıllık araca? Bursa'da 1-2 yaşında araca 300-400 TL ye sanayide bakım yapıyorlar.

Sanayide üçkağıtçı çok kabul ama dürüst ustalar var aracınızı götürüp parçaları takmadan önce görebilir miyim diye sorun, zaten kötü niyetli değilse size hem parçaları hem yağı gösterecektir. Kafanızda soru işareti de kalmamış olur.

• Clio 5 var bende ilk bakımına girdi 1380 tl ödedim bende.

• Hayallerinizi yıkmak istemem ama o faturaların geçerliliği yok gibi birşey. Yani var da yok, bir sorun olsa mahkeme mahkeme sürünürsünüz. Sanayide işler garantisi benim abi mantığı ile ilerler, o yüzden işinin arkasında olan usta faturadan bin kat daha gerçekçi bir yaklaşım olur.

Fatura işine gelince örneğin stop lambası alırsınız su alır, aldığınız ürün orjinal ürün bile olsa yedek parçacınız veya ustanız şu saçma cümleyi kurabilir. Ana firma kendi sattığı harici ürünlere garanti vermiyor (ülkeye resmi girişinden bahsediyor sanırım), biz faturalı sattık üründe orjinal ama biz de garantiye veremediğimiz için bu parçanın garantisi yok   Evet, bu kadar saçma cümleleri bile kurabiliyorlar. İşin gücün yok bir stop lambası için uğraş dur. ( başıma geldiği için yazıyorum )

@mithrandir24

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.