Şimdi Ara

Clio Grand Tour (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.855
Cevap
17
Favori
398.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the engine

quote:

Orijinalden alıntı: Herkan81

Kullanımı çok rahat bi araba direksiyonu çok yumuşak geldi. Ancak vitesi biraz kemikli biraz takırtılı geçiyor. Ayrıca amortisörler biraz sert geldi ama arabayla daha henüz 6000 km yaptım belki biraz yumuşayabilirmi bilmiyorum. Birde arbada hafif bi titreme var gibi servise götürdüm normal dediler. Benden başka hissedende olmadı henüz zaten:) Acil fren desteği varki bir kere işime yaradı önemsiz bir özellik değildir.
    Extrem modelinde gördüğüm eksiler. Arka koltukların üstünde aydınlatma yok. Arka camlar otomatik değil. Torpidoda aydınlatma yok. extremde ESP yok virajlarda biraz savuruyo gibi. Kol dayama yok (kendim taktırdım). Birde genelde Renaultların hepsinde olur ama hava sıcaklığını gösteren dereceyi bulamadım veya yok. Arka kapıların üstündeki tutacaklar yok. Aynalar manuel. (Sanırım bir üst modelde hepsi var :))

Performans ve ekonomiyle ilgili fikirlerinize katılıyorum.

Aracınız 2010 model mi, benim 2011 model extreme editionda torpidoda lamba var,radyo bilgilerinin olduğu konsol üstündeki ekranın sağ üst köşesinde dış ortam ısısı gözüküyor ve aynalarım elektrikli.

Aracın bagaj kapasitesi HB den büyük olduğundan, daha fazla yük alabilmesi için süspansiyonun %15 daha sert olduğunu okumuştum bir yerlerde.Evet biraz sert, ama yol tutuş için harika bence.Büyük darbeleri güzel emiyor ama asfalttaki küçük titreşimleri hissediyoruz sanki.Vitesi bana kemikli gelmedi eski aracımda (era) vites çok daha kemikli,uzun aralıklı idi ve geri vitese geçişlerde %80 takılırdı; grandtourda vites şiir gibi geçiyor.

Aracımı arldığımın ertesi günü uzun yola çıktım ve 110 km yi geçtiğimde direksiyonda ciddi bir titreme hissettim.Servise götürdüğümde servis sorumlusu hanımefendi " yol şartlarındandır, çukura girmişsinizdir "gibi saçma sapan şeyler söyledi .Ücreti mukabilinde balans yapabilirlermiş.20 yıllık şöför olduğumu bozuk balansın ne olduğunu bildiğimi söyledim.Hanımefendi heralde özel bir günündeydi frekansımız tutmadı ,sanayiye götürdüm 20tl mukabilinde 4 tekerime balans yaptırdım ön tekerlerin balansı gerçekten fabrikadan bozuk gelmiş,şu süratlendiğimde titreşim almıyorum.

Araç 2011 model ama ne yazıkki bu söylediklerimin hiç biri yok aynalar elektrikli değil, ısı gözükmüyor torpidoda da lamba yok ne yazıkki. Titremeye gelince benimki rolantide dururken oluyor.

• 2011 de 2 farklı extreme edition var sanırım benimki 16 haziranda üretilmiş.

1.2 motor soğukken biraz dizelimsi :) çalışıyor. Elimi motorun üzerine koydum titreme yok ama ,tıkırtılı çalışma bu motorun karakteristiği anladığım kadarıyla.Sizdeki titremenin düzeyi çok mu abartılı, kaputu açıp motorun üzerine elinizi koyarsanız sallantı varmı yok mu motorda anlayabilirsiniz.Bu kadar kısa sürede bir şey olmaz ama motoru şaseye bağlayan motor kulaklarında lastik takozlar oluyor.Onlar yırtıldığında yada yağlı olanlar patladığında böyle titremeler sallantılar olabiliyor.
  • quote:

2011 de 2 farklı extreme edition var sanırım benimki 16 haziranda üretilmiş.

1.2 motor soğukken biraz dizelimsi :) çalışıyor. Elimi motorun üzerine koydum titreme yok ama ,tıkırtılı çalışma bu motorun karakteristiği anladığım kadarıyla.Sizdeki titremenin düzeyi çok mu abartılı, kaputu açıp motorun üzerine elinizi koyarsanız sallantı varmı yok mu motorda anlayabilirsiniz.Bu kadar kısa sürede bir şey olmaz ama motoru şaseye bağlayan motor kulaklarında lastik takozlar oluyor.Onlar yırtıldığında yada yağlı olanlar patladığında böyle titremeler sallantılar olabiliyor.

O kadarda çok titreme yok sadece vites kolunda hissediyorum biraz.
  • Selam arkadaşlar, size bir şey danışacağım. Bende Executive, metalik gri 1,5 dizel 20. yıl özel üretimi 2011 clio grand tour var. 1,500 KM daha. Aracı satmak istiyorum, sizce fiyatı ne kadar eder?
  • 85 likse 35 etmesi lazım.
  • quote:

85 likse 35 etmesi lazım.

85 beygir evet, en full modeli. bluetooth, torpido soğutması vs falan var.
  • şu an dizel night &day 42 olarak gözüküyor bayilerde fakat araç yok...fiyatı 38 lere getirin bence.
    evet 1.2 motor arada dizel gibi çalışıyor tıkırtılı,nedenini araştırıyorum.

bu arada verdikleri broşürde night&day serisinde katlanır aynaları 4 yere yazmışlar uğraşacağım......
  • quote:

Araç 2011 model ama ne yazıkki bu söylediklerimin hiç biri yok aynalar elektrikli değil, ısı gözükmüyor torpidoda da lamba yok ne yazıkki.

Aracın 2010 veya 2011 olmasına bakmayın...Hocam senin aracın Extreme Edition değil o zaman , senin araç Authentique Edition...
    Extreme de Elektrikli ayna standart, Authentipue de yok o donanım...
  • Evet eski "extreme" lerde de, şu andaki "extreme edition" larda da elektrikli ayna standart gözüküyor ama renaultun işi belli olmaz.
  • Renault kadar garip bir firma yok zaten..
    kafasına göre donanım ekliyor çıkartıyor.. Ne zaman ne yapacağı belli değil..

İkinci el GT'lere bakıyoruz arkadaş ile...
    Bazılarında far yıkama ve mercekli var var.. Adama soruyorum ekstra paket felan mı aldınız diye.. Yok diyor benim aldığım zaman çok az bir araç böyle üretilmiş....
  • Türkiye montaj fabrikası nihayetinde, demekki fabrikaya ne gelirse onu monte ediyorlar... bir farı optik diğerini düz yapmadıkları sürece sorun yok :)

Gözüme takıldı geçenlerde emniyet kemerlerinde made in poland, bagaj amortisörlerinde made in germany yazıyor.. Hesapta otomobil türk malı.. kapısında made in turkey yazıyor
  • Arkadaşlar, ben de 2 yıldır kullandığım renault clio 2003 dizel aracımı satıp kısmetse bir kaç hafta içinde clio grand tour almayı planlıyorum. Aracı şirkete alacağım, ticari olarak geçmiyor sanırım değil mi?

bunun dışında nerdeyse tüm konuyu baştan sona okudum, ancak çok eski bilgiler var. Yakıt, fiyat ve diğer özelliklerle ilgili güncel bilgiler verirseniz sevinirim.

Ayrıca ben Denizlideyim, Denizli bayiinden bir fiyat istedim. Birkaç yerden daha istemek mantıklı olur mu yoksa web sitesinde yazan fiyat yaklaşık olarak her yerde aynı mıdır?

Ayrıca ben 1.5 dizel dci 65 Bg düşünüyorum. ne dersiniz?
  • tam bir senedir kullandığım 1,5 dci 85 beygir aracımdan çok memunum. Allah kaza bela göstermesin kimseye, hem yakıt olarak hem de performans olarak şu ana kadar kullandığım en iyi araç... tabi ki ilk aracım olduğunu belirteyim fakat başka araçlar kullandım.
    sadece bir sıkıntı oldu, arabamı genelde kapalı otoparkta tutuyordum son bir aydır dışarda duruyor, soğuktan mı neden anlamadım vites körüğü dibinden çıktı, o gri plastiğin dişi kırılmış sanırım, yerine oturuyo ama çıkıyor, servise götürsem yaparlar mı acaba?? yarın resim ekliyim.
  • quote:

symbol değil ama E7J motorlu 2001 clio hb rta 5 yıl boyunca ben de kullandım.1 deposuyla 900km yi geçtiğimi hatırlıyorum.

1.2 16v aracım henüz 900km de.. 200-250 km lik parkurlar katettim ama aracın deposunu tam doldurarak deneme fırsatım henüz olmadı.Şu andaki şehir içi ve dışı intibam sizinki gibi ,araç son derece ekonomik.Sabitleyiciyle 84-86-88-90 gibi süratleri denedim gerçekten inanılmaz düşük tüketimler gösteriyor.

1.4 clioda lamba yandığında 10lt kalıyordu depoda 150 km daha gidiyordum.grandtourda nasıl acaba,tespit edebildiniz mİ?

Şehir içinde 40 km kadar gittim lamba yandıktan sonra.Daha fazla şansımı zorlamadım :)
    3 Senedir kullanıyorum en baz versiyonu olmasına kaşın aracımı seviyorum. Şu an 33500 km de
    Ön fren balatalarının değişme zamanı geldi. 33500 km nin 5000 km si şehirler arası geri kalan kısım şehir içi olunca balata bu kadar dayandı.
    Servise sordum balata + disk %20 indirimle beraber yaklaşık 320 TL civarı.Sadece balata olursa 108 TL .
    Dışarıda bir kaç yerden fiyat aldım 150-200 TL civarı. Kararsız kaldım.
    Fikir danışayım dedim değiştiren var mı frenleri ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kursatihtilali

tam bir senedir kullandığım 1,5 dci 85 beygir aracımdan çok memunum. Allah kaza bela göstermesin kimseye, hem yakıt olarak hem de performans olarak şu ana kadar kullandığım en iyi araç... tabi ki ilk aracım olduğunu belirteyim fakat başka araçlar kullandım.
    sadece bir sıkıntı oldu, arabamı genelde kapalı otoparkta tutuyordum son bir aydır dışarda duruyor, soğuktan mı neden anlamadım vites körüğü dibinden çıktı, o gri plastiğin dişi kırılmış sanırım, yerine oturuyo ama çıkıyor, servise götürsem yaparlar mı acaba?? yarın resim ekliyim.

Aynı sıkıntı bende de (vites kolu körüğünün altda bağlı oldu yerden )oldu bir damla japonla yapıştırdım.
    Ama garantin devam ediyor bir şansını dene derim.
  • 30.000 de balatalar çok fren yapan biriyseniz belki bitebilir.Balataların artık aspest içermemesi için yeni standartları olduğunu ve çabuk bittiğini duymuştum.

Ama 30.000 de disk değiştirildiğini ilk kez duyuyorum.
  • quote:

30.000 de balatalar çok fren yapan biriyseniz belki bitebilir.Balataların artık aspest içermemesi için yeni standartları olduğunu ve çabuk bittiğini duymuştum.

Ama 30.000 de disk değiştirildiğini ilk kez duyuyorum.

Bencede 30000 disk için erken ama disk yüzeyinde oyuntular olduğunu söyledi bakan usta!
    Başka bir yere daha göstereceğim yaptırmadan buradan yazarım .Eğer disklerin gerçekten değişmesi gerekiyorsa yapacak bir şey yok.Frenler çok önemli malum. Bir kafadan bir ses çıkınca insanın midesi bulanıyor acaba mı diye düşünüyor ister istemez.
  • Kurtarıyorsa disklerin üzerinden ufak bir paso aldırarak işi kurtarabilirsiniz. Ancak servislerde bunu yapıyorlarmı garanti bakımından ne olur onu bilmiyorum.
    Sevgiler Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Araç 2011 model ama ne yazıkki bu söylediklerimin hiç biri yok aynalar elektrikli değil, ısı gözükmüyor torpidoda da lamba yok ne yazıkki.

Aracın 2010 veya 2011 olmasına bakmayın...Hocam senin aracın Extreme Edition değil o zaman , senin araç Authentique Edition...

Vallaha Ruhsatta Etreme yazıyor. Ben zaten renaulta sordum. Fabrikanın parça değiştirme hakkı varmış. Adamın net söylediği şey şu. Bazı serilerde aynaları değiştirir. Aynaları değiştirmezse normalde bosh marka ABS takması gerekirken daha ucuz bi marka kullanır. Fiyatı ayarlamak için böyle şeyler yaparlar dedi. Yani arabayı alırken dikkat etmek gerekiyor. Gerçi aynayı falan görürsünüzde ABS yi veya başka bi kısmını değiştirirse nasıl anlıycaz. Kısacası ben Renaulta soğudum bi daha alacağımı sanmıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Vallaha Ruhsatta Etreme yazıyor. Ben zaten renaulta sordum. Fabrikanın parça değiştirme hakkı varmış. Adamın net söylediği şey şu. Bazı serilerde aynaları değiştirir. Aynaları değiştirmezse normalde bosh marka ABS takması gerekirken daha ucuz bi marka kullanır. Fiyatı ayarlamak için böyle şeyler yaparlar dedi. Yani arabayı alırken dikkat etmek gerekiyor. Gerçi aynayı falan görürsünüzde ABS yi veya başka bi kısmını değiştirirse nasıl anlıycaz. Kısacası ben Renaulta soğudum bi daha alacağımı sanmıyorum.

Parça değiştirme hakkı bütün markalarda var ne yazık ki. Renault'un abuk sabuk donanım değiştirme olayları, her sene birinin külahını diğerine geçirip yeni versiyonlar çıkarma işi beni de deli ediyor. Ama bunlar markadan soğutmasın sizi. Bir çok marka araba kullandım ve "en sorunsuzu Renault'tu" gönül rahatlığı ile diyebilirim. Ama dediğim gibi bazı pazarlama politikaları beni de deli ediyor.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.