Arkadaşlar bu iki model arasında kararsız kaldım.Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
bende corsa 1.2 easytronic'in yakıt değerlerini merak ediyorum kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Fabrika verileri : Clio 1.2 Extreme quıcksfıft şehir içi:7.1 , şehir dışı:4.7 litre - Opel Corsa 1.2 Essentia Easytronıc şehir içi:7.6 , şehir dışı:4.6 litre .. Yani yakıt tüketimi ikisininde aynı sayılır.(Benzinli ve otomatik vitesli olduklarını düşünürsek oldukça düşük değerler) Ancak bunlar fabrika verileri..Kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
İşte clio ve corsa...
Clio
Bildiğim kadarıyla Corsa tam otomatik ve easytronic vite ssunuyor. Easytronic vites otomatikleştirilmiş düz vitestir. Yani vites geçişlerini hissedersiniz. Debriyaj yoktur vştesler otomatik geçer ama kökeni düzdür. Bu yüzden düz vites ile aynı yakabilir. BVR viteste sanırım bu tarz bir vites. Ama kullanmadığım için tam bilmiyorum ne olduğunu.
Donanım seviyesi olarak Clio bir adım daha önde (manuel yan aynaları saymazsak)
Görünüş ve kalite olarak ise Corsa ile Clio tartışılmaz
Tabi ek olarak fiyat farklarıda var buda senin biledeğin iş oraya birşey diyemem.
bence de corsa yani..çok daha şık ve kaliteli bnce cliodan
tabii ki corsa.....clio da sekil yok bikere....corsa karizma ve tam genc yada bayan icin ideal !
Liste fiyatları şöyle: clio- 27950 , corsa- 25757(mp3 çalar dahil) , clioda mp3 çalar standart. renault ta şimdi al ağustosta ödemeye başla kampanyası var.ödeme planı oldukça makul bu beni düşündürüyor. ayrıca quıckshıft vites direksiyondan umanda ediliyor.oldukça ilginç deldi.denemedim ama deneyeceğim.yoksa tercihim sanırım corsa olacak.
direksiyonda yanlış hatırlamıyosam sağ tarafında artı sol tarafında eksi var ordan vites değişiyor
her ne kadar clio III'ü görsem de, alıcıyı kandırmak için gösterişli donanımlar kullansa da yine de opel corsa güvencesi ve kalitesi ağır basıyor..ben CORSA derim her zaman.
Opelin önünde de Volkswagen gelir..!başka araç tanımam valla:):)
Corsa Polo'dan daha üstün bir araç bence. VW eskisi gibi değil bana göre.
VW'de opel karşılaştığın sorunları bulamazsın. Poloların hangisiyle karşılaştırıyorsun? neyini karşılaştırıyorsun? totalde VW her zaman daha iyidir..
al 1.4 corsa bak rahatına
hangisini aldın?
Gecen sene bende kafayi takmistim clio extreme mi, yoksa corsa essentia mi diye? Asagi yukari ayni fiyatlara denk geliyorlardi ve ben en sonunda clio da aluminyum jant olmasina ragmen corsa'nin daha guzel olduguna kanaat getirip corsa'yi secmistim. Ancak fiyat konusunda clio extreme su an 24.000 gibi bir rakama alinabilir diye dusunuyorum. Cunku 3 kapi extreme televizyonda hep reklami cikiyor 23.200 ytl'ye inmis. 5 kapi da en fazla 1000 ytl farkeder.
Yakit tuketimi konusunda hem clio hem opel forumlarindan takip ettigim ve kendi corsamdan bildigim kadariyla clio tercih edersen en az %10 daha az yakit tuketirsin gibime geliyor.
Iki arabanin artilarini degerlendirmelisin ancak Corsa'da aluminyum jant ve sis fari istersen maliyet 27.500'e geliyor. (enjoy spor paketi), sen bu ozelliklerde Clio'ya bir kac eksigi ile ve yol bilgisayari fazlasi ile 24000'e sahip olabilirsin.
Biraz kafa karistirdim galiba ama butcene ve ne istedigine gore karar ver bence. Ben yaptigim tercihten memnunum. Clio kullanicilari da forumda (www.clioiii.com) arabalarindan cok memnun bir tavir icerisindeler yani neyi tercih edersen et pisman olmayacaksin diye dusunuyorum.
Görünüş olarak direk Corsa diyorum,Corsa dedim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme