Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (548. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.467
Cevap
46
Favori
938.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 546547548549550
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç aklımda yok iken KİA Ceed bakıyordum CLİO 3 HB 1.5 dizel Extreme 2008 model 125000km de bir araç kısmet oldu.Aracı kullanmadığım dağ bayır kalmadı helal olsun hem uzun yolda üzmedi Şehir içi 850km uzun yol 1100km canavar gibi araç 20 Bin TLye alınabilecek en tatlı araba... .

Şu an tek sorunum hareketliyken direksiyonu çevirince ince bir kırt sesi gelmesi neden yapar bunu acaba ??
  • Arkadaşlar dci 65 2011 şehir içi genelde otoban kullanmam. Yol bilgisayarı verisine göre 6.4 lt yakıyor. Bu yakıt miktarı normal midir acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • algins kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

2011 85hp dCi kullanıyorum, aldığımdan beri 35.000 km yol yaptım ve ortalamam 5 lt / 100 km'yi hiç geçmedi.

Hafta içi eşim 6km mesafedeki işyerine gidip geliyor. Hafta sonu ise İzmir içi gezme amaçlı kullanıyoruz.

Eğer 6.4 lt yol bilgisayarını pompa hesabı ile de doğruluyorsanız bir arıza olabilir. 1.5 dCi için çok yüksek bir değer.
  • algins kullanıcısına yanıt
    merhaba,

kullanımdan kullanıma ve trafiğe göre bu değer değişir fakat bana fazla gibi sen aracını bir kontrol ettir
    bende 2008 clio dci dizel 65hp authentique var.
    Gecen sene yoğun trafikte istanbulda her gün 50km yapıyordum 100KM de 4.5-4.8 litre arasında harcıyordum, fakat bu sene her gün 30km yapıyorum çok az trafik de ortalma 100kmde 4,2-4,4litre harcıyorum.
    yol bilgisayarını defalarca test ettim her yakıt aldığımda depoyu fullerim. yol bilgisayarı ile fişteki miktar %2-3 sapma ile doğru full bir depo 1300km gidiyor.
  • Teşekkürler. Bir de pompa hesabı yapayım ondan sonra bir ustaya göstereceğim.
  • Arkadaşlar merhaba. 2008 model clioIII extreme paketli aracımı satıyorum. Tek kapı olan spor modeli. 1.4 motor 98 hb gücünde. 86.000 km de. Bakımları yeni yapıldı kazası belası yok 2 parça boyası var. Araç benzinli hiç lpg takılmamış ben 2. sahibiyim. İsteyene diğer resimlerini de gönderebilirim. İlgilenenler olursa bana ulaşabilirler.
     Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu

• quote:

Orijinalden alıntı: algins

Teşekkürler. Bir de pompa hesabı yapayım ondan sonra bir ustaya göstereceğim.

hem pompa hem araç bilgisayarı doğru sonucu hakkında güncel bir bilgi vereyim:

aracım 1.5 dci 85hp dynamique, Antalya-İstanbul rotasında bayram dönüşü 2 kişi sadece bagaj dolu saat 21:00-06:00 saatleri arasında yol katettim.
    yol bilgisayarını kilometreyi sıfırlayıp yakıtımı pompa atana kadar doldurdum. izmit-istanbul tıkanıklığı düşünerek bilecik tarafında yol bilgisayarına baktığımda
    3,7 lt gösteriyordu, hızım 90-100km civarındaydı (ara ara 130-140 seviyelerine çıktığım oldu ama onu hesaba katmıyorum)
    izmit-istanbul arasında sabahın 04:30 unda kuyruk vardı (izmit şehir yollarını deneyerek çok kuyruğa takılmadık )sonra yağmur başladı derken dur kalk
    eve vardığımızda ortalama 3,8lt gösteriyordu.. özetle 100-110 lira arası bir parayla geldik (otobüs bileti tek kişi 90 lira)

benzer yolculuğu 110-120km / hız civarında yapsam 4,3 civarı oluyor..

özetle konu yakıt ekonomisiyse 90 km hızla ve devrine özen gösterirseniz en minimum değer bu çıkıyor (65hp olanlar biraz daha çok yakar diye düşünüyorum)

ayrıca bu kadar az yakıt tüketimi sağlayabileceğim benzinli ya da dizel orta segment bir araba bilen var mı (maksimum 50 bin)

• arkadaşlar 2011 model extreme 1.2 aracımı satıyorum 16.200kmde
    ilk sahibiyim kazası boyası değişeni yok kitapçığına kadar mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: aemless

arkadaşlar 2011 model extreme 1.2 aracımı satıyorum 16.200kmde
    ilk sahibiyim kazası boyası değişeni yok kitapçığına kadar mevcut

Fiyat?
    Full depo menziliniz kaç km?

• attci kullanıcısına yanıt
    32500 diyorum ortalama 6.5/100 karisik

• Clio 1.2 Expression, 2006 model aracım bu akşam itibariyle çalışmadı. Elektrikçi geldi baktı, ateşleme yapmıyor diyor. Marşa basıyor ama ateşleme yapmıyor. Evin önünde kaldı araba, ne yapabilirim ? Daha önce başına gelen var mı ? Neden kaynaklanıyor olabilir, ne kadar masrafı olur ?
  • Arkadaşlar merhaba eşime 24000 km 2010 1.4 clio 3 dymigue arac aldım size bir kaç sorum olacak
    1. Araç da hız sabitleme yok ilaveten takılabiliyormu ?
    2. Orjinal kol dayama bulabilirmiyim ?
    3. Araç 24000 km 2011 trafiğe çıkışlı triger bakımı hemen yaptırmak gereklimi ? yıldan dolayı değişim gerekiyor sanırım
  • Hikmet_19 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

1. Hız sabitleyici bildiğim kadarı ile takılamıyor.
    2. Orjinal kol dayama çok ciddi fiyata gelebilir. Piyasada kaliteli alternatifler mevcut.
    3. Triger normalde 5 yıl ömür biçilen bir ekipman. Km'niz çok düşük, bence en az 1 yıl daha bekleyebilir.
    Benim aracım 2011 1.5 Dci 62K Km'de ve triger değişimini bu yıl sonunda yapacağım.
    Yine de içinize sinmeyecekse yetkili serviste bakım ile birlikte yaklaşık 1000-1200 tl masraf çıkıyor.
  • Cevaplar için teşekkürler bu aracın 20. yıla özel serisinde hız sabitleme var aynı motor ikiside halatsız elektronik gaz sistemi var aslında takılıyor olması lazım kesin çözüm servis ile görüşmek tekrar teşekkürler
  • merhaba.. 2010 sıyah 1.2 auntıque mı yoksa 2006 clio 2 1.2 mı ..

2006 model olan 23 bın lıra
    2010 model ıse 26.300 ?
  • Tabiki 2010 model arada 4 yaş fark var. Ayrıca yeni kasa

• 1.2 clio aracı olan arkadaşlar...

1-full depo menziliniz nedir?
    2-son zamanlarda ortalama 100/lt. Tüketiminiz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hikmet_19

Cevaplar için teşekkürler bu aracın 20. yıla özel serisinde hız sabitleme var aynı motor ikiside halatsız elektronik gaz sistemi var aslında takılıyor olması lazım kesin çözüm servis ile görüşmek tekrar teşekkürler

Dinamik hatta tomtom edition vers. da hız sabitleyici fabrikasyon olarak var ama onu takacak usta serviste yok sorun burada başlıyor.

Kullanıma göre rahat arabadır temiz dizelini alırsan evladiyelik, 1.4 tatminkar performans ve ortalama performanslı kulanımda 7.6 lt tüketimi var. 1.2 vergi hariç bi avantajı olacağını düşünmüyorum. Orjinal kol dayama bir zamanlar serviste 250tl idi temiz çıkması bulunursa tadından yenmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: attci

1.2 clio aracı olan arkadaşlar...

1-full depo menziliniz nedir?
    2-son zamanlarda ortalama 100/lt. Tüketiminiz nedir?

Normalde max 700 km menzil.
    Tüketim 1.2 kullanmadım bilmiyorum ama ortalama karma olarak 6,5/7 arası diyebilirim.
  • Selam arkadaşlar. Ben de clio3 1.2 benzinli model bir araba aldım.
    İlk arabam. Silecek motorunu yaptırdım, 350 TL motor + 80 TL işçilik. beykent sanayide Ferhat Usta.
    aks körükleri değişti, baskı balata değişti, bilyesi taşlandı, falan filan. Toplamda 1450 TL harcadım.
    Hala daha ufak tefek masraf isteyen şeyleri var.
    Km 46.000
    Model 2007

Herkese selamlar...
  • 
Sayfa: önceki 546547548549550
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.