Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (551. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.467
Cevap
46
Favori
937.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabiki taktırabilirsin 1-din indash tip teypler çok güzel olur.
  • merhabalar...
    clio grandtour 1.5 dci executive ile peugeot 301 1.6 hdi arasinda kaldim sizce konfor surus kalitesi yol tutusu saglamlik ses yalitimi guvenlik acisindan ikisini de test eden arkadaslar yorum yapabilir mi?
    yardimlarinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar
    Bende yeni Clio 3 aldım. 44500km de 1.2 bvr sıfır kazalı.

Araç şuana kadar biri yetkili serviste olmak üzere ikikez yağ hava bakımına girmiş ve başka hiç bir değişimi yapılmamış.
    Bugün yetkili servisten bakım teklifi aldım.

Hava Filitresi
    Bujiler
    Ön fren balataları(istediğim için belki gerekmez. yaptırırsam arka kampanalarıda ekletirim)
    Motor Yağı
    Egzantirik Mili
    Karter Tapa Conta
    Yağ Filitresi
    Kayış Gergisi
    Alternatör Kayışı
    Polen Filitresi
    Ön Balada değişim işçiliği
    Paket Renault Bakım işçiliği

Hepsi toplam 1500tl teklif verdiler.
    Ayrıyetten aracın şanzımanına da bakılması ve varsa yapılması gerekenlerde yapılmalı.
    1ci vitesten hiç memnun değilim. Istanbul trafiğinde dur kalklar çok sarsıcı ve agresif.konfor yok. hepinizde böylemi.

Siz ne düşünüyorsunuz? sizce yetkili servistemi yaptırayım yoksa dişarıdamı yaptırmalı.
    Araç otomatik olduğu için yetkili servise daha sıcak bakıyorum ama bilemedim.

İnternette gördüğüm kadarı ile renault 4 yaşından eski arabalar içni zamansal oalrak %25 gibi bakım indirimleri yapıyormuş bu aylarda veya yaz aylarınada.
    Sizce gene böyle bir indirim olurmu. Beklemeye değermi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrificeson -- 22 Şubat 2016; 21:44:18 >

• Geçtiğimiz ay 2009 model Clio III 1.6 Otomatik araç aldım. 2 ufak sorum var:

1- Aracın Dynamique veya Extreme olduğunu nereden anlarım?

2- Araç için önerebileceğiniz, kullandığınız 13cm hoparlör var mıdır? Herhangi bir amfi vs. kullanmadan sadece orijinal hoparlörleri değiştirerek nispeten daha temiz bir ses elde etmek istiyorum.
  • 2010 model Auth. edition HB. 80 bin km dizel araç ne kadar eder. Ciddi kazası yok gibi görünüyor
  • sacrificeson kullanıcısına yanıt
    Normal hocam benim yaptıklarımı yazayım

Alternatör seti
    Triger seti
    devirdaim
    debriyaj seti
    tüm filtreler
    antifiriz
    yağ
    bujiler
    işcilik 1400 lira ödedim.

Parçaları kendim temin ettim sadece işçilik parası verdim.özel servise
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahnksqualt

Normal hocam benim yaptıklarımı yazayım

Alternatör seti
    Triger seti
    devirdaim
    debriyaj seti
    tüm filtreler
    antifiriz
    yağ
    bujiler
    işcilik 1400 lira ödedim.

Parçaları kendim temin ettim sadece işçilik parası verdim.özel servise

hocam alternatör kayışı ile aksesuar kayışı ve triger yani 3 farklı kayış yokmu bu araçlarda.1.2 16 v de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben set olarak sipariş verdim. ayrım yapmadım sonradan sıkıntı yaşamamak adına.

hatta devirdaim gerek yok denildi ama sonra dedim triger yapılmışken onuda yaptırayım çünkü devirdaim sorun çıkartırsa en az 150 lira işçilik için sökeceklerdi.O sebepten dolayı aklınızda bir şey kalmasın derim.
  • pizdies kullanıcısına yanıt
    yapılmış gördüm ama yabancı sitede.

http://www.cliosport.net/threads/problem-changing-dash-lights.556732/
  • quote:

Hocam ben set olarak sipariş verdim. ayrım yapmadım sonradan sıkıntı yaşamamak adına.

hatta devirdaim gerek yok denildi ama sonra dedim triger yapılmışken onuda yaptırayım çünkü devirdaim sorun çıkartırsa en az 150 lira işçilik için sökeceklerdi.O sebepten dolayı aklınızda bir şey kalmasın derim.

benim arabanında ağır bakımları yapılacak,sizin bayaa masraflı olmuş .baskı balata 400 e malolsa diğerleri 1000 lira eder fazla sanki.

istanbulda iyi bir usta tavsiyesi olan varmı ,anadolu yakası özellikle.

hocam özel servis bile triger için 250 lira civarı para istedi ki ben 125'e aldım. Adama söylediğim de sahte üründür vs dedi sonra satıcı ile görüştüm kesinlikle orijinal dedi ürünleri yetkili servise götürüp teyit ettir dedi. Bende aldıktan sonra sahtedir diyen ustaya götürdüm ürünler orijinalmış iyi bulmuşsun dedi. :)

Tüm ürünler orijinal mais marka. Bir tek debriyaj seti valeo ki zaten mais kutulu olanı da valeo üretiyormuş.

Aslında 400 lira gibi bir kar elde ettiğimi söyleyebilirim.

İstanbul da yaşamadığım için maalesef bir usta öneremeyeceğim.
  • quote:

hocam özel servis bile triger için 250 lira civarı para istedi ki ben 125'e aldım. Adama söylediğim de sahte üründür vs dedi sonra satıcı ile görüştüm kesinlikle orijinal dedi ürünleri yetkili servise götürüp teyit ettir dedi. Bende aldıktan sonra sahtedir diyen ustaya götürdüm ürünler orijinalmış iyi bulmuşsun dedi. :)

Tüm ürünler orijinal mais marka. Bir tek debriyaj seti valeo ki zaten mais kutulu olanı da valeo üretiyormuş.

Aslında 400 lira gibi bir kar elde ettiğimi söyleyebilirim.

İstanbul da yaşamadığım için maalesef bir usta öneremeyeceğim.

aynen baskı balatanın orjinali valeo ,benim arabadan çıkan ilk balatada valeo idi .
    1.2 16 v için internetten bakıyorum 200 den ucuz triger seti bulamadım, aldığınız yerin internet satışı var ise öğrenebilirmiyim.

renault toptancısı sitesinden aşağıda linki yolluyorum. Boludan cihan arkadaşımız önerdi derseniz site daha samimi cevap verecektir.

Gerçekten samimi bir arkadaş. Telefonla arayıp aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiniz.

http://www.renaulttoptancisi.com/

Bir problem yaşarsanız bana yazın arayıp referans olarak verdiğim gökhan beyle bizzat görüşürüm.
  • ahnksqualt kullanıcısına yanıt
    teşekkürler

Bu arada yukarıda 1400 lira yazmışım ama yağ ve antifiriz alımında dikkat ettiğim konuları eklemeyi unuttum.

Babamın aracı aurisde 5 30 mobil yağdan sonra başka marka kullanmamaya karar verdim diyebilirim. Aracın sesinde bariz bir fark olmuştu ve çok memnun kaldım bu yüzden bu 1400liralık masrafın içinde gerçekten kaliteli bir yağ olduğunu belirteyim.

ayrıca antifiriz alımında da bir miktar maliyet arttı sebebi ise organik antifiriz almamdan kaynaklı bu antifirizin değişim süresi 5 yılda bir bunu hem doğaya daha az atık atmak hemde 2 yılda bir değiştirme zahmetinden ve masrafından kurtulmak için yaptım diyebilirim.

Kısacası aracta neyi değiştirdiysem bilinçli bir şekilde olmasına dikkat ettim ki sonradan sıkıntı yaşamayayım.

Yetkili servisin kullandığı yağ ve antifiriz iyi olabilir ama ben bahsettiğim ürünler çok daha iyi olduğunu düşünüyorum ve çok mutluyum.
  • ahnksqualt kullanıcısına yanıt
    sarı antfririzinde kötü yanı sanayide hiçbiryerde yok,geçensene birsürü yere sordum sarı antfrizmi olur dediler:) sonra su ekledim.önerdiğiniz parçacı bana yakın sayılır bi ara gider fiyat alırım.

asıl önemli olan güvenilir ni reno ustası,reno forumunun birçok bölümüne sordum cevap gelmedi,sanki herkes servise gidiyor.

Evet usta faktörü gerçekten önemli bunun için bildiğiniz güvendiğiniz bir tavsiye olacaktır.

Ben castrol marka almıştım antifirizi organik olanını turkoilmarket sitesinden temin ettim. Yarısı antifiriz yarısı su
  • quote:

Evet usta faktörü gerçekten önemli bunun için bildiğiniz güvendiğiniz bir tavsiye olacaktır.

Ben castrol marka almıştım antifirizi organik olanını turkoilmarket sitesinden temin ettim. Yarısı antifiriz yarısı su

olmazsa mobil servise giderim parça fiyatları sanayiyle aynı ,biraz işçilik fazla ama yinede servisten iyidir, forumda bi arkadaş geçenlerde gitmiş tavsiye etti.sanayide triger felan güvenemiyorum .

• 2010 model clio 3 1.2 otomatik aracimin triger seti v3 yağ bajimi için servise 1070 odedim. Devirdaim değismedi. Servis mudurune ozellikle degismesini istedigimi soyledim ama gerek yok km dusuk diye degistirmediler. (km 37000) radyator suyu ve fren hidroligini de serviste 290 tl'ye degistirttim. Fiyatlar biraz tuzlu ama disariya guvenemedim. Ozel serviste devirdaim dahil triger setine 680 teklif aldim. İscilik dahil. Ama servis yağ ve filtre bakimini da yapmis. Onlari devirdaime saysak disarisi ile servis arasinda 400 fark var. Ben pek risk almak istemedim araci esim kullanacagi icin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 donanimsiz baz model 90 binde lastik aku yeni bakimlari yapilmis piyasasi nedir granttour olanindan teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.