Şimdi Ara

Clio Symbol'de ses problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , 2005 model Clio Symbol araçta bir gıcırdama sesi geliyor. Kullanırken farkettim sanki sol tekerin oradan geliyor ama ben solda oturduğum için bana mı öyle geldi bilemiyorum. Daha önce böyle bişeyle karşılaşan olduysa diye sormak istedim.

Balata falan mı sürtüyor yoksa , takozlar veya amotisör mü yapar bu gıcırtıyı merak ettim. Bir de bu gıcırtı takriben araç 30-60 km hızlarda olunca geliyor daha hızlanınca veya daha yavaşlayınca böyle bir ses gelmiyor? Aklınıza birşey geliyor mu acaba?

• Güncel
  • Diskleriniz bitmiş olabilir ya da eğilmişlerdir disklerin takılı olduğu metal kısımlar.
    Tekerin arkasındaki parlak kısım aynadır. Oraya bakın, eğer yivler (çizgi halinde oyuklar) varsa, disklerinizi kontrol ettirin. Bitmişlerdir.
  • Torsiyon bilyeleri gibi geldi bana. Aynı gıcırtı benim 1992 Broadway arabada vardı. Her binen amortisörün patlak galiba diyordu. özel servise götürdüm. Arıza torsiyon bilyelerinde çıktı. Yapıldı. Gıcırtı tamamen bitti.
  • Teşekkürler arkadaşlar , bunlara baktırayım , başka fikirleri olan arkadaşlarında yorumlarını beklerim.
  • arabayı sat. gıcırdamayan bir araba al
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

arabayı sat. gıcırdamayan bir araba al

Sen çok delikanlı bi arkadaşa benziyosun.

• quote:

• quote:

Değil mi yani. Hatta bu araba Citroen C3 1.4 HDI 16V 92bg olabilir mi?
  • Gıcırdama benim aracımdada aldığım günden beri var ve rahatsız ediyor bazen. Çukurlu, kasisli bir yerden geçince özelliklede araç tam ısınmadan önce arka taraflardan ses geliyor. Serviste hiç aklıma gelip sormamıştım, burada hazır konusu açılmışken sorayım dedim.
  • Ben de bilyelerden oldugunu dusunuyorum ve boyle bir ihtimal soz konusuyken vakit kaybetmeden baktirmani tavsiye ederim. Muhtemelen bir sure daha problem cikartmaz ama cikartirsa telafisi zor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ffurkanakpinar

Ben de bilyelerden oldugunu dusunuyorum ve boyle bir ihtimal soz konusuyken vakit kaybetmeden baktirmani tavsiye ederim. Muhtemelen bir sure daha problem cikartmaz ama cikartirsa telafisi zor olabilir.

Teşekkürler evet sanırım torsiyon eğilirse toptan değişmesi gerekiyormuş okuduklarıma göre en kısa sürede baktırmak gerekecek demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Yok bunda tıkırtı oluyordu ama hallettim onları :D fransızlar biraz kişisel özveri isteyen arabalar yapıyorlar. kendinden katman lazım
  • quote:

quote:

quote:

Yok bunda tıkırtı oluyordu ama hallettim onları :D fransızlar biraz kişisel özveri isteyen arabalar yapıyorlar. kendinden katman lazım

Arac dedigin oyle olur zaten kendinden katicaksin aracla butunlesiceksin ayni benim Kia Rio gibi Ama ben Rio ya katiyorum katiyorum bitmiyor bi turlu kendimden katmam gereken yerler sayesinde daha muhendislik ogrencisiyken muhendis oldum bence muhendislik okuyan her ogrenciye lazim bir Kia Rio

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arac dedigin oyle olur zaten kendinden katicaksin aracla butunlesiceksin ayni benim Kia Rio gibi Ama ben Rio ya katiyorum katiyorum bitmiyor bi turlu kendimden katmam gereken yerler sayesinde daha muhendislik ogrencisiyken muhendis oldum bence muhendislik okuyan her ogrenciye lazim bir Kia Rio

Renault Twingo vardı. O öyleydi. o araba sayesinde herşeyi kendim yapar oldum. Cam motorunu bile kendimiz duzelttik tornacıyla beraber. cunku 0'ı yoktu. olanıda anormal pahalıydı

• quote:

Orijinalden alıntı: offday

quote:

Ben de bilyelerden oldugunu dusunuyorum ve boyle bir ihtimal soz konusuyken vakit kaybetmeden baktirmani tavsiye ederim. Muhtemelen bir sure daha problem cikartmaz ama cikartirsa telafisi zor olabilir.

Teşekkürler evet sanırım torsiyon eğilirse toptan değişmesi gerekiyormuş okuduklarıma göre en kısa sürede baktırmak gerekecek demektir.

Bilyeler bozuksa uğultu yapar,gıcırtı değil. Yine de yanılıyor olabilirim.
    Sonuçtan bizi de haberdar ederseniz, biz de öğrenmiş oluruz.
    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.