Şimdi Ara

Clio Symbolde ODB2 mevcut mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
4.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımı laptopa bağlayarak bazı verileri görmek istiyorum. Yazılımları tamamladım. Şimdi bir ara kablo alacağım ama aracımın OBD2 destekli bir girişi varmı ve hangi protokolü destekliyor öğrenmem lazım. Bilgili arkadaşlardan yardım talep ediyorum.

Araç: Clio Symbol Authentique 2005 1.4 8V

• ara kablodan kastın nedir?
  • interface denen parça. ECUdan gelen sinyalleri bilgisayara çeviriyor.
  • araç enjeksiyonlu ve ecu mevcut haliyle olmamasının imkanı yok , ama bağlantı girisi nerdedir bilemiyorum yetkili servise veya özel servise sorarsanız söylerler
  • kül tablasını çıkar OBD soketini görürsün
  • Evet orada bir soket var ama OBD2 olarak adlandırılan soketmi. Birkaç çeşit protokol kullanılıyormuş veri iletişimi için. OBD2 olması lazım benim istediklerimi yapabilmek için.
  • bilgisayardan tam olarak hangi değerleri görmek istediğinizi söylerseniz yardımcı olabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault Laguna Rxt mi Rxe mi ???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • devir, lambda, map vs gibi basit sensörlerin verileri.
  • elm327 tarzı bir universal obd scanner temin ederseniz söylediğiniz tür bilgileri bilgisayar aracılığıyla okuyabilirsiniz. elm327 obd ve obd2 destekler. software olarak pcmscan kullanabilirsiniz.

yalnız bu verilerin orjinal değerlerini veya aralıklarını bilmeden pek işinize yarayacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gligaMesH -- 23 Temmuz 2009; 21:19:53 >
  • Teşekkür ederim. Ebay'dan çin işi bir interface sipariş ettim. PIC tabanlı kopla elm327 bunlar. Umarım sorunsuz çalışacaktır. Program olarak çok seçenek var ama scanmaster-elm yi kurdum. Asıl amacım biraz log tutmak, lambdayı yorumlamak ve lpg kalibrasyonunu tuttuğum loglara göre yeniden yapmak olacak.

Birde anlık yakıt tüketimi vs gibi özelliklere bakarak aracın durumunu teşhis etmeye çalışacağım. Malum bizim cliolarda bırakın yol bilgisayarını devir saati bile yok :)

Aldığım cihaz aşağıdakinden;

Clio Symbolde ODB2 mevcut mu?

quote:

Orijinalden alıntı: gligaMesH

elm327 tarzı bir universal obd scanner temin ederseniz söylediğiniz tür bilgileri bilgisayar aracılığıyla okuyabilirsiniz. elm327 obd ve obd2 destekler. software olarak pcmscan kullanabilirsiniz.

yalnız bu verilerin orjinal değerlerini veya aralıklarını bilmeden pek işinize yarayacağını sanmam.

• Anladım, güle güle kullanın.

Lpg kalibrasyonunu tuttuğum loglara göre yapıcam demişsiniz. Lpg kalibrasyonunu kendiniz mi yapıyorsunuz?
  • Hayır henüz kendim yapmadım ama bazı noktalarda sıkıntı hissettiğim için aracın devirlere göre loglarını tutup enjektör süreleri ile biraz oynayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qntrl

Hayır henüz kendim yapmadım ama bazı noktalarda sıkıntı hissettiğim için aracın devirlere göre loglarını tutup enjektör süreleri ile biraz oynayacağım.

Eski konu, fakat kullanan var mı?
  • bun bu cihazı bağladım bir çok değer gösteriyor ama ne anlama geldiğini nerden nasıl öğreniceğiz sana vermiş oldugu değer n manaya geliyor ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.