Şimdi Ara

Clio4 yakıt sorunum acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Aracım 2015 model 1.2 Clio joy paket. 80 bin km’de. Aracımı alalı bir ay oldu ve bi yakıt hesabı yaptım. Öncelikle sanırım şamandıram arızalı çünkü bazen yarım gösteriyor sonra birden geri yükseliyor falan ama asıl meselem şu ben aracı hiç benzinde kullanmadım. Aracı aldığım gün depoyu fulledim ve yaklaşık 18 gün sonra depom yarım görününce tekrar benzinliye gittim yaklaşık 10 litre bi yakıt çekti. Bu olaydan tam 2 hafta sonra tekrar depom yarım göründü ve 11 litre yakıt çekti. Aracı hiç benzinde kullanmıyorum totalde 1200 km şehir içi yol yaptım. Benzinlikte de pompa atıp duruyor pompacı elle doldurmak zorunda kalıyor. Benim fikrim şamandıra arızalı bunun haricinde de yakıt kaçağı mı vardır sizce? Yardımcı olabilirseniz sevinirim bu tüketim bana hiç normal gelmedi evet kış hava soğuk yaklaşık 2km kullanımla benzine geçiyor araç ama yine de normal değil gibi. Yorumlarınızı bekliyorum <3 ayrıca sizce çok pahalı bi masraf tutar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakıt kaçağı veya şamandıra değişimi, genellikle büyük bir masraf oluşturmaz. Ancak yakıt hattında bi sıkıntı varsa bağlantılar veya pompa değişimi sanayiide bi yemek ısmarlattırır... LPG sisteminin düzgün çalışmaması durumunda bu sistemin bakımı ve ayarları da belirli bir maliyet getirebilir

Yakıt tüketimindeki artışın kaynağını doğru bir şekilde tespit etmek için aracı bir ustaya gösterip detaylı bir kontrol yaptırmanızda fayda var.

ECU sistemine bir de yakıt kaçağı yapıyor mu ona bakabilirsiniz.

• Hocam dediğiniz gibi yaptım bugün bi ustaya gösterdim kaçak yok dedi otogazcıda tüp ayarlarımı da yaptırdım yakıt ile ilgili ayaları da kontrol ettirdim hepsi de problem yok kış olduğundan dolayı normaldir klima kullanımında olsun ilk çalışmalarda olsun tüketir kışın bu araçlar dedi. Açıkçası araçtan çok anlayan birisi değilim zaten ilk aracım. Ustaların dediğine göre 1200 kmde (hiç benzinde kullanmamış olsam da) 20-25 arası kışın benzin yakmış olması doğalmış . Bir de lovato tüp sistemi var bende o da biraz tüpe geç geçermiş öyle dedi. Ancak 3 farklı yere gösterdim ne yakıt kaçağı ne de bi problem tespit edilemedi. İlk aracım olduğu için kışın bu kadar yakacağını düşünmüyordum sanırım biraz ondan kaynaklı. Yine de fikrinizi belirtirseniz sevinirim sizce bu tüketim kışın günde 5-6 defa marş basan sıralı sistem 1.2 bi araç için normal midir? Teşekkürler 🙏🏻

• Motosikletten arabaya geçince bana da sanki araba durduğu yerde yakiyomus gibi gelirdi butcelerimizin dört tekerliye uygun olmadığını anlamamız zor değil bu konuda.

• LPG sorundan başka bir halt değildir genel olarak. Yaptığın tasarrufu ettiğin masraf ile zaten kaybedersin. Orijinalliğin çöp olması da cabası. Hayatım da ilk kez hiç LPG takılmamış bir araç aldım ve taktırmayı da asla düşünmüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.