Şimdi Ara

Cls350 nin ardından Audi a5 40tdi izlenimlerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
7.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayirli Olsun ; herzaman yeni model araci tercih etsemde ; Porsche de bile Mercedes teki bazi hissiyatlari ariyorum diyebilirim. WAG grubunun ortak parca kullanma hastaligi maalesef bazen dezavantaj olusturabiliyor.

4Matic 2015-2016 olanlar icin kesinlikle Quattro seviyesinde degil. A45 AMG FL aracta kesinlikle cok cok iyi asphalt olmadikca Launch Controle izin vermiyordu. Quattro bu konuda iyi (TTS 2 sene kadar kullandigim icin)

Kisaca guzel bir secim A5 sekil olarak da guzel duruyor bence.

• cuoresportivo kullanıcısına yanıt
    Bu seçim bende bir kıyaslamanın sonucu değildi, daha cls aklımda bile yokken, c200d kullanırken a5 için kapora vermiştim, gelmesi yılan hikayesine dönünce “ boş zamanlarında sahibinden de gezen erkek” travmasına yakalandım, oğluma şaka olarak attığım ilan linki beni buralara getirdi…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CLS den sonra A7 ancak keser.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt
    W211 kasa icin yapilmis bir degerlendirmeydi. Ayrica cok pahaliya mal oldugu icin istedikleri karı da elde edemediler. Daimler in kendi demecleri var bu hususta.

Ee tutupta arabayi yavru w220 gibi uretirsen olacagi bu. İç mekan belli basli bir iki nokta haric donemin S Class ı ile ayni kalitede.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

öyleymiş hocam. her mercedes severin çok beğendiği bir kasaymış

• Audinin Mercedes karşısında şöyle bir handikapı var; Audi makyaj yediği anda çok çabuk eskiyor ve gözden düşüyor, oysa Mercedes değil makyajsız kasa, bir önceki kasa bile insanların gözünde eskimiyor, talep ve iltifat görüyor….

• Lady GarGara kullanıcısına yanıt

2 litreleri, 3 litreleri kendi motorları audi nin..

• Bi durum güncellemesi yapalım,
    Önce cls;
    Hatırlayanlar vardır, katalizatör ve bilumum sensör değişimleri de fayda etmemiş, üstüne birde arıza ışığı yakma huyu ortaya çıkmıştı, bende o sinirle a5 e binmeye başlayıp cls yi gözden çıkartmıştım. Bu şekilde satmaya gönlüm razı olmadı, çıkan taliplilere problemi söyledim, çıkabilecek masrafı da üstlenmeyi önerdim ama doğal olarak kimse almadı.
    Bende battı balık yan gider diyerek halerici arkadaşımın önerdiği “mercedes doktoru” na arabayı teslim ettim, gerekiyorsa motor dahil her şeyin sökülmesini göze alarak. İlk teşhis emme manifoltunun klapelerine kumanda eden plastik parçaydı. Om642 motorlarda bu parça (iki adet bulunuyor) plastik olarak geliyor ve bir süre sonra yüksek ısıya maruz kalan plastik işlevini kaybediyor, klapelerin bazları kapalı, bazıları yarı açık, bazılarıda kapalı kalabiliyormuş, dolayıdıyla hava-yakıt karışımı düzensiz olduğu için kara duman oluşuyormuş. Çare bu motorlar için yan sanayi üretilen metal aksam. Zira Mercedes bu parçanın değişimini yapmayıp direk manifoltu değiştiriyormuş.

Bu kadar kurum ve dumanın muhtemel etkilerini tahmin eden usta turboyu açmış içi simsiyah ve kanatlar aşınmayaya başlamış, netice itibariyle turbo da değişiyor…

İçinden yakıt ve hava geçen tüm parçalar sökülüp temizlenmiş, tüm yazılımlar güncellenmiş, uzun lafın kısası sağlam bir masraf çıkmış oluyor bana…

A5 e gelince;

Tatsız, tuzsuz bir araba, hep derler ya vag grubu arabalar için “herşeyden var ama hiçbir şeyi tam değil” diye, tamda o hesap, şikayet edeceğim bir şey yok ama tutku da yok, işini fazlasıyla yapıyor, lakin binmeye can atmıyorum. O da ilanda, cls den daha fazla ilgi var, hangisi satılırsa diyordum ya, bu önce gidecek gibi…
    7bin km oldu, yakıt 6 litreler civarında…

Cls350 nin ardından Audi a5 40tdi izlenimlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leigh_hunt -- 20 Aralık 2022; 20:3:48 >

• leigh_hunt L kullanıcısına yanıt

Mercedes gibi bir markanın CLS gibi üst düzey bir aracında plastik klape yüzünden böyle bir arıza vermesi ilginç olmuş. Ki metal yan sanayi üretim yapılacak kadar bu sıkıntının da farkında sektör. Geçmiş olsun, umarım düzelir aracınız

• TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt
    Düzselmeye düzelir de içine kaç para sıkışmış onu göreceğiz şimdi

Açılmışken zincir de değişiyor, şanzuman yağı da…
    Jantlara polisaj bile yaptırıyorum

• TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt

planli eskitme sagolsun artik gercek anlamda kaliteli diye bir sey kalmadi. yani o parca aracin ongorulen omru surecinde calistiysa mercedes icin yeterlidir. sikinti bizim ekonomik omrunden sonrasinda da kullanmak zorunda olmamiz.

• Roman gibi okuyoruz, teşekkürler paylaşımlarınız için. Problemler halledilir de gönül rahatlığı ile cls’ye binersiniz umarım :)

• captaingurkan kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim dostum.
    Bunları paylaşmaktaki amacım belki birilerinin işine yarar, ben hep deneme-yanılma yoluyla çözerken sorunlarımı benden sonrakiler kestirmeden gitsin diye…

Cls de maliyet ne çıktı hocam

• kıng365 kullanıcısına yanıt
    Henüz bende bilmiyorum dostum, lakin oldukça tuzlu olacağını düşünüyorum, turbo ve triger zincir seti değişimi ana kalemler zaten, klapelere kumanda eden metal parça, motor koruma kapağı, jantlara cnc ve polisaj, sarf malzemeleri, komple kurum temizlikleri, şanzuman ve bilumum yağlar derken bol sıfırlı bir rakam bekliyorum. Belli olunca yazarım…

• The Division Bell kullanıcısına yanıt

En sevdiğim Mercedes kasası.İnşallah bir gün 63 versiyonunu alabilirim Cls350 nin ardından Audi a5 40tdi izlenimlerim 

Ayrıyetten Kıbrıs'ta yaşıyorum bu w211 kasalar hala burada taksi olarak kullanılıyor.Çok sayıda 1 milyon km üzeri örneğini gördüm 220 ve 320 CDI hatta ustamın babası 1.3 milyon km de aldığı e320 CDI ye hala biniyor an itibariyle 1.6 milyon km de araç motorun ve şanzımanın hala fabrikasyon olduğu ve açılmadığını iddia etmekte.Kullandığı 300 bin km boyunca da sarf malzemeler hariç sadece direksiyon pompasını değiştirdiğini söylemekte.Aracın içi de standart bir 200 bin km deki araç gibi.Hala koltuklarda yırtık yok hatta direksiyon derisi bile yerinde Cls350 nin ardından Audi a5 40tdi izlenimlerim 

• Eskimeeezzzzz. Eskitemezsin. Bu dünyadan değil o araç.

• Katalizör tekrar erimiş, o da değişiyor. Manifolttaki uyduruk bir plastik parça nelere mal oldu

Geçmiş olsun hocam, toplam ne kadar masrafı oldu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok geçmiş olsun inş minimum maliyet ile çözülür.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.