Şimdi Ara

CNBC: Türkiye 2 hafta içinde S-400'den Vazgeçmezse Yaptırımları Yiyecek! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
5
Favori
110.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    He chp olsaydi aynen knka

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Perinçekçimisin bilmiyorum ama Perinçek dışında Erdoğan'ı destekleyen kimse yok ülkede ( Bahceli'yi saymazsak ki onunda neden desteklediği az çok belli)

S400 ün Erdoğan'ın ailesini korumak dışında ülkeye ne faydası olacağını söyleyebilir misiniz?

Asıl s400 yüzünden doğu Akdeniz ve ege'deki haklarımızı kaybedeceğiz ticari gemilerimiz egeden çıkarken vergi ödeyecek AB ve Yunanistan'a...Çıkacak Türk-Yunan Savaşı'nda aynı balyoz-ergenekon'da olduğunda gibi muhalif kıyı Ege'nin Yunanlılar tarafından bombalanıp insanların öldürülmesi üzerine savaş stratejisi uygulanmayacağına emin olabilir miyiz?

Alıntıları Göster
    S400 lerin Kuzey Kıbrıs'a konuşlandırılacağını Milli Savunma Bakanımız belirtti. Erdoğanın ailesini korumasına gerek yok, milleti sokağa çağırsa, hayran kitlesi etrafını sarar, kaldı ki milyon dolarlık uçak ve koruma ordusu içinde buna ihtiyacı yok. Türkiye Güney Kıbrıs için operasyon hazırlığında ve bunu da hangi ekonomiyle ve hangi politik hamleye dayanarak yapabilir inanması güç ama s400 'ün denildiği gibi kuzey kıbrıs a yerleşmesi söz konusu olursa, bunun bir sebebi vardır. Neden anadoluya değil de kıbrıs a ve neden abd bu s400 için bu kadar mızıkçılık yapıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Tamda merak ettiğim bilgiler teşekkürler. Uçak yerine maliyeti daha düşük olan İHA veya uzun menzilli füzelerle saldıramazlar mı ? Ayrıca kamikaze dronelarla saldırırlarsa bunları engelleyebilecek bir sistem var mı ? Bana dronelar daha tehlikeli geliyor. Seri üretim ile belki günde 1000 tane yüksek teknolojilerle donatılmış drone yapılabilir. Elindeki 192 füzeyi harcadıktan sonra yeni füze alana kadar s400'ün bir esprisi kalmıyor.

Alıntıları Göster
    S400 jet ucaklari/cruze fuzeleri/bombardıman uçakları için kullanılıyor. Balistik füze durdurma kabiliyeti de var ama bu iş için üretilmiş bir sistem değil.

İhalari da elbette durdurabilir ama gidip kamikaze erken dediğiniz bir kaç yüz kiloluk cihazlar için normal şartlarda füze ateslemez. S400 u koruyan daha kısa menzilli sistemler kullanılır bunlar için. Daha da yakın mesafe için 20mm otomatik toplar kullanılır. Havada imha ederler bir kaç km menzilde işe yarar bunlar.

Kamizake İHA vs den ziyade 120 tane seyir füzesi toplandığını varsayalım. S400 menzili 400 km ancak 400 km menzilli füzeler maliyeti itibariyle firlatilmaz. Attığın taş urkuttugun kurbağa değmesi lazım. 160 km menzilli füzeler den 15 sn den bir reload yapılarak yaklaşık 1000km/saat hızlı seyir füzelerini yakalayabiliyorsunuz matematik ile. Ancak dediğim gibi, 1-2 milyon dolarlık füzeler için s400, eğer ki entegra edildiği diğer sistemler ile yeterli alış veriş yaptıysa, füze firlatmayacaktir hemen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ferrari kullanıcısına yanıt
    Bronson ver s400 alma pkk pyd cici çocuk bulaşma 4 5 milyon suriyeli besle yoksa yaptırım sonra dolar 10 tl olur iphone alamayız ühü ühü.

Yarın poponu da istese verecek bu kafa aman dolar yüksek olmasın ben abd malı alayım havam olsun.

Hem ne olacak canım bir kereden bir şey olmaz. Soran olursa da Mustafa Kemal in askeriyiz dersin.

Akp kötü de diğerleri çok mu milli. S400 konusunda mesela chp iyi saadet ne görüşü var bilen var mı?

• Vazgeçerler. Az uğraşırlar dolar 9-10 olur gene dış güç derler. Sonra vazgeçerler dolar 7 de sabitlenir. Kim yaptı? Dıjjj Güşşşlerrr. Bizdekiler Sütten Çıkma AK kaşık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pandemic -- 23 Mayıs 2019; 13:12:14 >
  • Yasin_1903 kullanıcısına yanıt
    S400 olunca kimse seni uçak ile tehdit edemez de ondan. Kimse 1 cm bile yanaşamaz hava sahana istemezsen yunanistan ege de bir tane uçak uçuramaz. Abd büyük ermenistan büyük kürdistan büyük israil peşinde. Hepsi de bizden istiyor. Eninde sonunda savaş kaçınılmaz. Bu yüzden S400 yada hava savunma sistemi beka meselesidir. Bu ülke için.

• quote:

Orijinalden alıntı: mlbozkurt

Hocam emekli pilotlarımızın ve bu işin ehli kişilerin yorumları hiç iyi değil. Kaldıki İsraildeki f35in s200 ile vuruldugu fakat inişi tamamladığı bile konuşuluyor. Ayrıca içindeki sistemin hangi kordinatlara atış yapılacağından tutun bir çok bilgiyi abd serverlarına gönderdiği ve bunun sözleşme ile sabit olduğu gerçegi var. 5. Nesil uçak ve hayalet uçak olmasına karşın s400 radar sistemi ile 300km den tespit edildiği dile getiririliyor. Kaldıki maliyetli bir sistem 65 milyon dolar/adet düşünülen uçak şuan 115 milyon dolar/adet, işletme maliyetide 2 katı, yani hava kuvvetleri yıllık bütçesinin yarısından biraz azını buna harcamak zorunda. Biraz araştırma ile ulaşılabilecek bilgiler. Burada s400 ilr f35 arasında seçim yapılacaksa s400 açık ara önde. Uzun menzil kara-hava savunma sistemi açığımız var ve bu açık kapatılırsa büyük oranda dengeler değişir. Bugün operasyon çekmeyi düşünen ABD bu sistem ile bu emelini gerçekleştiremez. Akdeniz meselesinde büyük rol oynar.
    envanterden çıkaracağımız f4 lerin yerine ne koyacaksın? yada yaptığın milgeme uçak yerine sadece helekoptermi indireceksin? f35 alternatifsiz bir zaruret..TR neden proje ortağı ?Diğer ülkeler gibi 115 milyon yerine çüzi rakamlardan uçağı alacağı için

• S400 bizi ABD'ye karşı koruyacakmis he kardeş he senede 750 milyar dolar askeri yatirim yapan ABD'ye karşı bizi 3tanr kıçı kırık s400 korur

• En iyi ihtimalle ortaogretim mezunusun.
    Ya magdur edebiyatindasiniz , yada bos beles asarim keserim modunda. Suriyeye girmemizin asil nedeni alevi olan esadin devrilip sunni islami orgutlerin basa gecmesiydi.

Libya da kaddafinin devrilip islami bilmemne kardeslerin basa gelmesini ve misirda mursinin devrilmesine de bu yuzden karsi cikti iktidar. kibris , yunan sinirindaki adalar hatta karadenizdeki haklarimizi bile umarsadiklarini sanmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

Etliye sutleye karışmayacaktık

Suriyede pkk devleti kurulsun ne uğraşacağız
    Doğu akdenizde gazlara çökulsun ne işimiz var
    Dibimizde savaşlar çıksın ne işimiz var
    Içimizde hainler dolaşsın ne işimiz var

Yahu bırakalım isteyen istediğini yapsın. Ne işimiz var.

S400 u niye alıyoruz
    Suriyeye niye giriyoruz
    Doğu akdenizle niye uğraşıyoruz

Biz deliyiz deli deli. Kafa yok bizde. Etliye sütlüye ne karışıyorsun. Ah ah panpa işte anlamıyorlar. Ama ben seni çok güzel anlıyorum .

Konuyu açan kardeş. Bak panpam bunları diyor. Sen de daha ne diyorsun. Dolar uçuyor ekonomi batıyor. Ne gerek var. Dolar yükselmesin 3 kuruş az kazanmayalım varsın s400 olmasın, varsın dibimizde devletler yıkılsın, varsın doğu akdeniz gazını elin gavuru yesin. Ama benim cebim yanmasın, kursagimdan lokmalar eksilmesin. Arabam şekil olsun havam 90 bassın.

Bak benim panpam bunları diyor.

Panpa be. Ben şunları yazarken bile yazan parmaklarıma küfrettim de sen bunları nasıl düşünüyorsun? Hani empati yapıp sen olayım dedim ama 1 dk daha devam edersem kendime küfredecem o kadar ifrit oldum sen bunları kendine nasıl yediriyon ?

Bence accuk düşün. Accuk ülkeni ve dünyayı anla. Neler donuyor biz ne yapmalıyız iyi anla. Bölge ne halde, kimler neler hedefliyor bir bak. Accuk diyorum bak accuk. Çok değil.

Alıntıları Göster
    Accuk demiş açsan git dövlet sana yardım etsin accukmuş açsan git çalış

• quote:

Orijinalden alıntı: ajanblue

envanterden çıkaracağımız f4 lerin yerine ne koyacaksın? yada yaptığın milgeme uçak yerine sadece helekoptermi indireceksin? f35 alternatifsiz bir zaruret..TR neden proje ortağı ?Diğer ülkeler gibi 115 milyon yerine çüzi rakamlardan uçağı alacağı için

Alıntıları Göster
    Envanterden çıkan uçakların yerine bunu koyacakmış
    CNBC: Türkiye 2 hafta içinde S-400'den Vazgeçmezse Yaptırımları Yiyecek!

• S400 krizinde hükümet abd ile anlaşma yoluna gitmeli abd ye karşı koyabileceğimiz çok ciddi bir koz yok ama abd nin elinde malesef ülkemizi ciddi anlamda mahvedecek kozlar var zaten ekonomiyi zar zor yürütüyorsun bu kriz ile gelebilecek 2.dalga ne 2001 krizine benzer ne farklı krizlere askeri ambargolardan bahsetmiyorum bile hükümet şapkayı önüne koyup düşünmeli bu işin şakası yok artık bu durumdan ben de memnun değilim ama bahçelinin surekli dediği beka sorunu bu oluyor, adamlar atacağı bir imza ile ülkenin milyonların kaderiyle oynayabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

S400 olunca kimse seni uçak ile tehdit edemez de ondan. Kimse 1 cm bile yanaşamaz hava sahana istemezsen yunanistan ege de bir tane uçak uçuramaz. Abd büyük ermenistan büyük kürdistan büyük israil peşinde. Hepsi de bizden istiyor. Eninde sonunda savaş kaçınılmaz. Bu yüzden S400 yada hava savunma sistemi beka meselesidir. Bu ülke için.
    Adamlar zaten içimizde değil mi? ( incirlik) birde s400 ler nato sistemine entregre edilmeyecek mı? Bize bir nato ülkesi saldırsa onların uçaklarını hedef alabilecekmiyiz? Bir NATO ülkesi açık açık 1 hafta sonra size saldırıcaz demeden s400 lerden fayda sağlayabileceğimizi sanmıyorum.

• şurada; sınırlarımızın dışında, doğuda ve akdeniz'de neler oluyor haberiniz yok. her şey vatan millet sakarya aynı gemideyiz diye edebiyatı kasanlar hiç kendinize dürüst oldunuz mu?

madem ki bu hükümet & devlet tam bağımsız olma ve çıkarlarını gözetme yolunda ilerliyor, o halde neden üretmiyoruz? neden eğitime önem vermiyoruz? neden uzun vade plan yapmıyoruz? neden bir belediye'ye x değil de z kişisinin hükmetmesi ülke'nin bekasından daha öncelikli oluyor?

hani eğitimde reform yapıp dünya'da ilk 5'e girmek için adım atıldığını görsem sizlere inanacağım.
    hani ekonomik güç olmak için düğmeye basıldığını görsem sizlere inanacağım.
    hani sanayileşiyor olduğumuzu görsem veya en azından bu yol da adımlar atıldığına şahit olsak sizlere inanacağım.
    hani olası bir savaş durumunda ve full ambargo yediğimizde kendi yağımızla kavrulacak olacağımızı bilsem ve bunu destekler nitelikte adımlar atıldığını görsem sizlere inanacağım.

yukarıda saydıklarımın hepsine bilinçli ve planlı şekilde ters istikamette adımlar atılırken kusura bakmayın inanamıyorum, henüz o kadar aptallık seviyesine ulaşamadık biz.

önceden yarı sülük yarı insandık, son 15 yıl da %100 sülük olduk.
    en azından akıllı sülük olalım da, güçlünün(abd) yanında saf alalım. zira hayatta kalabilmemizin tek yolu şimdilik bu gibi görünüyor.

daha henüz almanya'nın 1.dünya savaşındaki seviyesini bile yakalayamadık (bakın burası çokemelli 2.dünya savaşı demiyorum). ee kardeş insan bir durup sorar biz son 15-20 yıldır ne yaptık diye, güç tek bir kişinin elindeyken ve karşısında adam akıllı muhalefet yokken neden hiçbir şey iyileşmedi de tam tersine kötüleşti?
    para sorunu mu vardı? yoktu. b*k gibi paralar harcandı kimilerin kişisel sefaları için, o paralarla kaç tane fabrika ve sanayi bölgesi kurardın?
    kaç tane genci sıfırdan yetiştirip şu an olgunlaşma sürecine sokardın destekleyerek? ve önümüzdeki 5 yıl içinde bunları tam anlamıyla faaliyet alacak duruma getirebilirdin?
    bunları hiç düşündün mü?

ama ne oldu?

mideyi doldurdular, cebi doldurdular, akrabayı eşi dostu yandaşı pofpofladılar... tüm bunlar yapılırken beka neredeydi? neden kimse beka'yı düşünmedi bu geçen ortalama 15 yıllık süreçte? şimdi mi insanların aklına geldi akdeniz de ne olduğu, doğu da ne olduğu, abd & rusya arasında bir oraya bir buraya çekiştirilen ucuz satılık mal olduğumuz?
    hala kendi ayaklarımızın üzerinde duramıyoruz, yukarılarda dediğim gibi öncesinde tek ayak üzerinde duruyorduk, şimdi tekerlekli sandalyeye mahkum edildik. ekmeğimizi çıkaramıyoruz, rusya göz kırparsa onun kucağına atlıyoruz, abd kör kırparsa onun kucağına atlıyoruz aç kalmamak için. bu mu güçlü devlet, bu mu güçlü millet, bu mu güçlü ülke?
    şimdi gelmiş bize hala daha uykunuzdan uyanmamış şekilde gizliden gizliye "beka" üzerinden edebiyat yapıyorsunuz.
    ya tüm bunları idrak edecek kapasiteniz yok, ya da insanları aptal yerine koyup hala daha kandırma peşindesiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 23 Mayıs 2019; 14:10:21 >

• asderty A kullanıcısına yanıt
    Çok delikanlı bir ayar hocam,şapka çıkarttım
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Hayatım boyunca ne Apple marka bir telefonum oldu, Ne de yastık altında veya bankada on binlerce dolarım var. Yani bir kriz durumunda benim hiçbir güvencem yok. Sen bu kadar büyük konuştuğuna göre bankada veya başka bir yerde dolarların var ve ya Türkiye'de yaşamıyorsun ve bu yüzden bu kadar rahat konuşabiliyorsun.

Ayrıca Doların yüksek olması sadece ABD mallarını etkilemiyor benim sivri zekalı kardeşim, ülkende yetişen soğan, patates ve biberin bile fiyatı dolara endeksli hale gelmiş sen kime neyi anlatıyorsun? Doların yüksek olması benim umurumda çünkü cebimdeki para değer kaybediyor.

Brunson'ı ben mi salın dedim de sen burada beni suçluyorsun? Malum kesim ''biz kuru ekmek yemeye razıyız siz yeter ki papazı salmayın'' diyordu oysaki ama malum kesimin oy verdiği adamlar o papazı serbest bıraktı. S-400'ü ben mi alın dedim? Ülkeye 4-5 Milyon Suriyeli ben mi doldurun dedim? Bunlar yapılırken hiçbir hükümet yetkilisi bana gelip bir şey sormadı. Sen çok yanlış yere gelmişsin...

• Abd nin -s400 alma demesiyle, derenin üst kısmında su içen kurdun kuzuya -suyu bulandırma demesi farksız

• Papaz zamanında yapılan yanlış yapılmamalı papazı verip doları şişirmek fazlasıyla can sıkıcı bir durumdu.

Türkiye cumhuriyeti kendi savunması için gerekli olan bu sistemi almak zorundadır.Havlayan amerikancı arkadaşlara kin ve nefret ile bakıyorum açıkcası.

Ve kime karşı savunacağız falan diyenler olmuş evet patriot alsak amerikanın zoruyla baya olumlu bakarsın bu duruma değil mi?

Yaptırım yüzünden kişiliğini ve bir milletin duruşunu satacak kadar amerikancı olmuş kişiliksizler bu ülke adına yorum yapmasın lütfen.

Ülkeyi yönetenlerin yaptığı yanlışları görüp söylemekten çekinmiyoruz lâkin arkamızdan kuyu kazanların yanında olan amerikancı tipleri görmek daha utanç verici bir durum.O yüzden bu karakterde ve kişilikte arkadaşların bu gönderi altında Türkiye cumhuriyeti adına alınmış bir karar hakkında asılsız haber ve propaganda yapmalarını şiddetle kınıyorum.

Dolar bu kriz ile artacaktır muhtemelen(YTD)

• asderty A kullanıcısına yanıt
    👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.