Şimdi Ara

CNC YAPMAK İçin Bana Yardımcı olurmusunuz..........

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3100x2100 işleme alanı olacak bir cnc için AŞağıdaki Sorulara Cevap
    arıyorum........ Hızlı

Yapacağımız Makine Ahsap işleme Yapacaktır. MAkine Yaptıktan sonra 3000x1500 işleme alanı olan Plazmada yapmak istiyorum.
    Bende Yamazaki Mazak turbox48 Lazer var yavas geliyor. bunun yerine Hasas kesim yapan bir Plazma Yapmak İstiyorum.

1.Tezgah 3 eksen olacaktır.
    2.Hareket mekanizmanız vidalı mil, düz kramayer veya helis kramayer, kayışlı sistem den hangisidir
    3.vidalı mil ise mil çapı ve hatvesi ve hareketli somun sabit mil mi yoksa mili döndürerek mi tahrik, kramayer ise kaç diş kaç modül pinyon kullanacaksınız, kayışlı sistem ise kasnak çapı nedir
    4.köprü tipi ise, köprüyü paralel çalışacak 2 motormu , tek taraftan veya ortadan tek motormu tahrik edecek
    5.Yapacağımız Makine Ahşağ İşleme Yapacaktr.
    6.spindle motor kaç kw kullanmayı düşünüyorsunuz
    7.spindle motor devri hız kontrol cihazı üzerinden veya hız kontrol cihazına bağlı bir potansiyometre ilemi ayarlanacak yoksa cnc ünitesi veya yazılımında gcode lardaki s komutlarıylamı
    8.otomatik takım değişimi özelliği olacak
    KAba Taslak Çizim Yaptım Tam Bitirmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.ozaydin -- 9 Ocak 2013; 19:48:16 >

• http://www.gerberinnovations.com/

türkiye de satılıyor
    ml serisi senin aradıgın özelliklerde lazer akrilik ve ahşap metal kesim oyma çizme gibi orta düzey
    ft serisi agır metal kesim lazeri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 10 Ocak 2013; 21:54:43 >
  • iyi günler daha ufak milimetrik kesimli işler için CNC yapmayı düşünüyordum

ama 3 boyutlu işler için değil sadece 2 boyutlu kesim işleri için

özellikle 2x2 cm metre lik alanlarda çalışmayı düşündüğün bazı projeler var

internette dolaşırken aliexpresste hepsi bir arada 100 $ çivarı bazı ilginç ürünleri keşfettim

http://tr.aliexpress.com/wholesale?SearchText=300mw+diy

şimdi altın soru şu bu 2D lazer çiziciler 2D CNC gibi kullanıla bilinir mi !? yani lazeri söküp elektrik motoru bağlasak olur mu !?

dahası sanırım bu ürünü satan firma ile iletişime geçipte lazer ünitesi olmazsa fiyatının ne olacağını sormakta yarar var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 23 Mayıs 2015; 18:09:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.