Geçen dikkatimi çekti CNG li bir araç adam çok az yakıyor kilometrede 75 000 yakıyor falan dedi, bayaa şaşırdım (bu arada araç Broadway) bu doğalgazla çalışıyor ve Ankara'da nerede dolduruluyor acaba, bu yakıt sistemi hakkında bir bilgisi olan arkadaş varsa bize anlatırsa seviniriz, gerçekten kesemize çok dost bir sistem eğer öyleyse kilometrede 75.000 yakan araç 100 km de 7 500 000 YTL yakar, 300 kilometrelik bir yolu, 22 500 000 YTL ye rahatlıkla gidebiliriz demek oluyor bu, adama soramadım şehir içi mi şehirlerarası mı diye eğer şehiriçiyse hele ohhhh kebap valla, yemede yanında yat, benzine ve LPG ye verdiğim paralara acırım, dizelden de daha iyi, Ferrarim bile olsa Ferrarisine CNG taktıran bilge olarak tarihe geçerim valla, neyse şimdiden vereceğiniz kıymetli bilgiler ve yorumlarınız için teşekkürler
kimsenin bir bilgisi veya ilgisi yok anlaşılan :(
doğal gazlı arabalar ne kadar yakar bilemem ama evlerde kullanılan m3 fiyatı ile istasyondakiler bir olmaz.Evde yaklaşık 0.65 kuruş falan sanıyrum. Doğal gazın verimi lpg ye göre daha düşük (tam değerini bilemiyorum ama 20000 k/kal eriye 8ooo küsür)ama sıkıştırılması daha zor.Yani doğal gaz tankı daha kalın olmak zorunda maliyeti arttırırıcı bir etki.Ankarada yaygın olarak kullanıldığını duydum hatta belediye otobüslernde ama araştırmak lazım detaylı olarak
evet gittikçede yaygınlaşıyor, bir de çok ucuz olması ilgimi çekti km de 75 000 yakan başka araç yok herhalde motosikletten başka, tankları kalın yapıyorlar herhalde, kullanan adam memnunum ben diyor
dolum yerleri kısıtlı, 2 yerde var sanırım ankarada. menzili çok düşük çünkü çok zor depolanan bir yakıt(150km civarında bişey söyleniyodu sanırım). fakat en önemlisi şu ki; eğer ucuz diye bunu kullanmaya başlasak onada zam yaparlar bakınız lpg örneği.
evet katılıyorum kesinlikle zam yaparlar, 150 km yse uzun yola gidilmez ama şehir içinde ideal olabilir, bir de yokuş çıkıyor mu? Yani yokuşu çeker mi? Malum Ankara'nın her yeri yokuş, eğer çekmesse en iyisi gene LPG taktırmak olur?