Bence asıl sorulması gereken kola gibi bir şeyi nasıl içtiğiniz olmalı. |
COCA COLAYA GELEN İNDİRİM VE SON LEZZETİ (3. sayfa)
-
-
Uzun yıllar içtik birkaç ay önce tamamen bıraktım. Avşar sodanın mor renkli olanına geçtim. İlk başlarda efsane tadı vardı ama bozdular. Birkaç haftadır sadece su içiyordum ama yazın hafif hafif kendini hissettirmesi ile su artık kesmemeye başladı beni. Birkaç gündür ice tea yapmayı deniyorum evde. Dün gayet güzel bir tarif tutturdum. Hoşumada gitti. Bundan sonra hazır almam sanırım.
8 tatlı kaşığı çayı ( ne tepeleme ne silme. Orta karar) 2 litrelik tencereye koydum. Üstüne bir limonun kabuğunu rendeledim.
1.5 litre suyu kaynatıp karışımın üstüne ekledim ve 5 dk kendi halinde ağzını kapatarak bekledim. Sonra denemediğim limonun suyunu iyice sıktım. Kalan posasınıda karışıma ekledim. 10 dk kendi halinde bıraktım. Sonrada süzüp bir şişeye aktardım. Kendimce yeterli olduğunu düşündüğüm kadar. kadar şeker ekledim.
Sonuç gayet hoşuma gitti. İçinde ne olduğunu bildiğim. Canım istediğinde evde bulunan malzemeler ile yapabilmek daha avantajlı.
Kendinize göre uyarlayıp denemenizi tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bazi yemeklerin yaninda gercekten sart ama birakin almayin. Hem pahali hem de asiri zararli. Basiyorlar tatlandiriciyi cola cola zero oluyor. E o kimyasal sifir kalori ise her seye koyun
Yapilan arastirmalara gore tatlandiricilarin bir faydasi yok. Tabii ki yanlis olabilir veya siz de arastirin ona gore hareket edin ama ben tatlandirici iceren hicbir seyi yememeye ve icmemeye ozen gosteriyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlginç olan şu cola’nın şekersiz olanı ucuz, şekerli olanı daha pahalıydı. Şimdi durum tam tesi.
kutu kola'da pek fark yok
-
Mountain Dew ve Sprite candır.
-
coca colayı cam şişede içilir plastikte asit felan yok.
-
Bugün alayım dedim, asit tamamen sıfırlanmış. Hakikaten şuruptan farkı kalmamış üstüne midemi bulandırdı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Vanished ManDün aldım kutu kolanın yarısını içtim attım. Çok şekerli ve eskisi gibi içilecek bir tadı yok.
Zam yapmamak için asırlık markanın kalitesinin yerlerde süründürüyorlar nasıl bir mantıksa. Pahalı sat kaliteyi bozma. O gazsız şeker şerbetinin 2,5 litresini almam küçüğünü alırım. Bu haliyle hiç almam.
Bizim millet aldığı sürece adamlar karlarını arttırmak için her şeyi yapacaklar.
quote:
Orijinalden alıntı: 3qzotixBizim millet aldığı sürece adamlar karlarını arttırmak için her şeyi yapacaklar.
Alıntıları GösterAlsınlar. Benim gibi eski tadını bilenler almaz. Eskiden soğuk kolayı biraz hızlı içince gazı burnumuzdan çıkardı. Zaten kolayı kola yapan şeker şurubu olması değil gazıydı.
İçmesek birşeyimiz eksilmez. Gazoz falan idare ederiz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Vanished ManAlsınlar. Benim gibi eski tadını bilenler almaz. Eskiden soğuk kolayı biraz hızlı içince gazı burnumuzdan çıkardı. Zaten kolayı kola yapan şeker şurubu olması değil gazıydı.
İçmesek birşeyimiz eksilmez. Gazoz falan idare ederiz.
Alıntıları GösterHocam sınırı geçtiğiniz gibi eski kola tadını alabilirsiniz. Bulgaristan'da bile kaliteli koladan üretiliyor. Türkiye'deki sıkıntı, kalite 20 yıldır düşmesine rağmen satışların artıyor veya istedikleri gibi olması. Yurtdışına çıktıkça içiyorum, TR'deki kolayı üstüne para verseler içmem.
-
En son 500 ml Cola yı 0,75 kuruşa aldığımı hatırlıyorum cola ve türevlerini hayatımdan sileli çok uzun zaman oldu. Yıllar geçti bir eksikliğini hissetmedim. Tavsiye ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkiye'deki bütün meşrubatlar aşırı şekerli. Uzun zamandır eve sokmuyorum.
-
Markete gittim bende alayım diye A101'de 5.75₺ idi sanırım adamın biri ne kadar cola cola varsa alayını atmış arabaya geziniyor markette öyle bir sinir oldum ki anlatamam bizim insanımız da bu var maalesef.
-
Leştir.
quote:
Orijinalden alıntı: 3qzotixHocam sınırı geçtiğiniz gibi eski kola tadını alabilirsiniz. Bulgaristan'da bile kaliteli koladan üretiliyor. Türkiye'deki sıkıntı, kalite 20 yıldır düşmesine rağmen satışların artıyor veya istedikleri gibi olması. Yurtdışına çıktıkça içiyorum, TR'deki kolayı üstüne para verseler içmem.
Alıntıları GösterDoğrudur. Önceden amerikan pazarı denen yerden yurtdışı kola almıştım tadı bizimkiler gibi değildi. Hala satılıyordur kaçak geliyor. Memlekette kolanın kaçağını arıyoruz
Çevremizde nato askerleri oluyor. Adamların bir alışveriş marketi var bizim giremediğimiz hem ucuz hem kaliteli. Bizim marketlerden su bile almıyorlar. Herşeyi o marketten taşıyorlar.
-
sprite candır gerisi heyecandır.
yerel marka gazoz da olabilir ama kesinlikle Niğde Gazozu değil. Su iç daha iyi
Denizli Zafer Gazozunu öneririm efsanedir.
-
Üste Para verseler içmem. En son 15 yıl oluyor içeli. Sağlığımı ve midemi sokakta bulmadım. Hele bide içmek için para verecem ha? lol
quote:
Orijinalden alıntı: nuksws_99Avrupa da 1 litresi 1 euro, hatta daha fazla olması lazım. Şu an trde cola aşırı ucuz. 330 mlsi markette 0,74 EUR. illa bir şeyler kaçırıyorlardır.
hocam local fiyatlama var. Türkiyede su maliyeti şeker maliyeti işçi maliyeti her şey çok düşük. Direkt para olarak kıyaslamayın derim.
-
Yaklaşık 10 yıldır kola içmiyorum.Fanta,Sprite, vs aklınıza ne gelen varsa tüketmiyorum.2.5 litre cola olmuş 10 ₺ anca misafirler felan gelirse alıyorum.
Pazardan alıyorum portakal suyu vs karışımlar yapıp onu içiyorum.Tavsiye ederim herkese
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X