Şimdi Ara

Çocuk Yapmak İstememek...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 35 yaşındayım. Eşimle aynı yaştayız ve ikimizde çalışıyoruz. İkimizin maaşı yaklaşık 6 bin tl yapıyor. Kirada oturuyoruz. Borçlarımızda var. Eşim diyor ki çocuk yapmak istiyorum. Eğer çocuk yaparsak çocuğa bakmak için işten çıkacak. Çocuğu başka bırakabileceğimiz eş-dost-akrabamız yok. 3 yaşına gelene kadarda yuvalar çocuk kabul etmiyor genelde. Yani 3 sene boyunca çalışmayacak. Aylık gelirimiz 2500 tl eksilecek, ayrıca bir sürü ek masraf eklenecek. Birde borçlarımızda var tabi. Zaten çocuk sevmiyorum bunu evlenirken de söylemiştim ona. Şimdi ısrarla istiyor. Ne yapsam ki

Not: Dalga geçecekler yazmasın bir zahmet.

• eşinin doğurganlık yaşı geçiyor kadın haklı

borcun arkasına sıgınmıssın ama ne borcunuz var kı bu kadar ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt
    Borçtan ziyade gelirimiz önemli ölçüde düşecek. Çocuk ilkokul çağına gelene kadar gün yüzü göremeyeceğiz ekonomik olarak. Sonrası da ayrı bir dert zaten. Bilmiyorum, şu an bana deseki ya çocuk yaparız yada ayrılalım, ayrılmayı seçerim o derece. Bu dünyaya bir kere geliyoruz. Gelecekteki hayatımı çocuk uğruna karartmak istemiyorum. Bilmiyorum benim gibi düşünenler var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alphabetagama

Borçtan ziyade gelirimiz önemli ölçüde düşecek. Çocuk ilkokul çağına gelene kadar gün yüzü göremeyeceğiz ekonomik olarak. Sonrası da ayrı bir dert zaten. Bilmiyorum, şu an bana deseki ya çocuk yaparız yada ayrılalım, ayrılmayı seçerim o derece. Bu dünyaya bir kere geliyoruz. Gelecekteki hayatımı çocuk uğruna karartmak istemiyorum. Bilmiyorum benim gibi düşünenler var mı?

kendini o kadar hazır hissetmiyorsan yapmamalısın zaten.1 kişi istiyor diye çocuk olmaz

• resmen kanım dondu
    6 bin lira maaş alıyorsunuz ve borçlarınız mı var ?
    ne borcuna girdiniz ki ?

eşinin arkadaşın dediği gibi doğurganlık yaşı geçiyor.
    kaldı ki eşini para aracı görmen kadına hakarettir.

acıdım eşine
  • bence geliriniz çocuk yapmak için yeterli. Ancak çocuk istememeniz için bir şey söyleyemem. İleride çocuk istememeniz evliliğinizi zora sokabilir. Benim 2 oğlum var. İlk oğlum olduğunda eşimde bende hazır değildik, çocuk hayali kurmazdım, başkaları gibi çocuk görünce alıyım seveyim tarzında bir adam değildim. Ağlama sesine dayanamazdım. Ne zaman çocuğum oldu, hayatım, geleceğim, her şeyim o/onlar oldu. Eşim bana senin böyle bir baba olacağını tahmin etmezdim der. bende etmezdim. Ağladıkları geceler onlar uyumadan uyuyamazdım.Gerçek sevginin karşılığıdır çocuk benim için.Benim avantajım çocuğuma eşimin annesi baktı. Çevrenizde güvenebileceğiniz birine ücretli olarak baktırabilirsiniz.
  • 3500 ile tek kişi zor geçinir, 3 kişi nasıl geçinecek?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seks yapmak nasıl bir duygu?
    2 yıl önce açıldı
    Yemek yapmak yetenek işi midir?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çocuk yapmazsanız birgün pişman olabilirsiniz

Eşinizin de anne olmaya hakkı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlanınca istersen ve olmazsa sonra başını taşlara vurma. 35 diyosun verimli dönemler geçiyor.

• bende cok cocuk delisi bırı değilim..33 yasında oldu cocugumuz ama ınankı cok gec bır yas..cocuk bambaska bırsey..hayatınızın odak noktası oluyor..cocugunuz olursa keske daha once olsaymıs dıyeceksınız..yasınız daha fazla gecmeden yapın..enerjı gerektırıyor..8 yasında bıle yuksek ses muzık acmak ıstıyor..ders calıstırmak aktıvıteler bunlar ıcın enerjı gerek..bıraz buyuyunce esınız yıne calısır
  • Seni bu kafayla nasıl evlendirdiler zaten.Yaşından başından utan az olgun ol diyeceğim nerde?Hem böyle düşünüyor hem de gelmiş konu açmış umarım ya düzelirsin ya da o kadının hayatını zindan etme
  • Konu dışı özelde olsa şu herşeye atlayan şikayet eden saldırgan üyeler her zaman olduğu gibi türemişsiniz kişisel düşüncesi toplumun geneline ters olsada acımak fln siz bunları yazınca duyarlı insanlar olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?

Ben çoğu insanın çocuksuz aile olur mu tavrını doğuştan itibaren çevrece dayatılan dogma benzeri bir olgu olarak görüyorum 2+2=4 gibi kilit formül yapmışsınız düşünceye saygı diye bişey yok...

İnsanlar üremek çocuk yetiştirip neslini aktarmak zorunda değil, çocuk bakmak istemiyorda olabilir belki ölene kadar alınacak bir yükümlülük sorumluluk ilişkisinden çekinebilir. İsterse haksız sebeplere dayansın sorgulamak sizin haddinize değil, tavsiye üstüne çıkan mesajlar için belirtiyorum bunu...

Baştan söylediğin evlilik hayatı için önemli bir konuda çelişmeniz kötü olmuş, çocuk konusunda benzer fikirlere sahibiz benim farklı sebeplerim var ama sonuç aynı yöne varıyoruz...

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Çalış ye iç sonra da öl git diyosun :) güzel mantıkmış

• 35 yaşına gelmişsin ve forum ortalaması 20 yaş civarı olan cogusu daha öğrenci veya evli olmayan form topluluğuna böyle bir konuyu danisiyorsun yazacak başka birseyim yok derdim fakat yazayım . 34 yaşına girmek üzereyim evliyim 2 çocuğum var . Tek tabanca çalışıyorum ne evim var ne arabam fakat çocuklarımla ve ailemle çok şükür mutluyum çocuk bir evin neşesi , dinamiği kardeşim ne diye evlendin o zaman çocuksuz evlilik mi olur ?

• Adama niye kimse saygı duymamış arkadaş :) Gayet gerçekçi ve normal şekilde yaklaşmış olaya...6 bin tl kazanıyorsunuz ne borcu demişler, çocuk için gayet yeterli kazanıyorsun demişler :)

6 bin tl sadece yeme içmeye gitmiyor ki adam gayet açıklamış, kira faturalar ev ihtiyaçları kişisel ihtiyaçlar vs vs derken bir düzenli borç varsa 6 bin yeterli fakat çocuk olduğunda eşi işten çıkacak gelir 3 4 bin olacak, bulundukları durumdan daha dikkatli ve tasarruflu harcama yapmaları gerek üstüne ekstra harcamalar olursa kredi çekmek gerecek, önemli bir borç yığını oluşabilir.

Fakat dikkatli ve hesaplı gidilirse çocuk yapmakta sıkıntı yok, bence onunda altından kalkarsınız. Çünkü yaşınız en büyük sıkıntı, bu tren kaçtığında ömür boyu sıkıntısını yaşayabilirsiniz. O sebeple eşinizle oturup ortak hareket edin...
  • Kadınların doğurganlık hakları.O duyguyu 1 kere de olsa yaşamaları lazım. biz aracıyız. Para edebiyatı yapmayın hocam günaha girersiniz

• Eşin 3-5 sene sonra çocuk yapamaz olacak,senin yaşın genç olduğundan şuan sorun etmiyorsun ama ilerde karın senin başının etini yiyecek,bir bayram ziyaretinde,bir düğün yerinde,başka bir yerde,çevreniz çoluk çocuğuyla yanınızda oturduğunda sizin çocuk olmadığı için onlara bakarark içiniz gider,üzülürsünüz.Bunu da düşünün.
    Hem çocuk evin neşesi ve bereketidir.Bunu anlatamam sana ama yaşamanı şiddetle tavsiye ederim.Akşam evine geldiğinde o çocuğun evdeki cıvıltısı senin bütün dertlerini alıp götürür.Yani anlamak güç,para sıkıntısı bahanesiyle çocuk yapmamak nasıl bir kafa yapısıdır..
    ve
    Her erkeğin doğasında,genlerini ve neslini aktarma/devam ettirme isteği vardır.
    Sırf çocuğu olsun diye binlerce para sarfeden bir sürü kısır çift var.Hatta 6 sene boyunca bebeği olmadığı için intihara kalkışan kadın tanıyorum.
    Veya çocuğu olmadığı için 3. 4. Kadınla evlenen erkekler var
    Onlardan biriyle konuşun,size neler neler anlatırlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Myhunter

Eşin 3-5 sene sonra çocuk yapamaz olacak,senin yaşın genç olduğundan şuan sorun etmiyorsun ama ilerde karın senin başının etini yiyecek,bir bayram ziyaretinde,bir düğün yerinde,başka bir yerde,çevreniz çoluk çocuğuyla yanınızda oturduğunda sizin çocuk olmadığı için onlara bakarark içiniz gider,üzülürsünüz.Bunu da düşünün.
    Hem çocuk evin neşesi ve bereketidir.Bunu anlatamam sana ama yaşamanı şiddetle tavsiye ederim.Akşam evine geldiğinde o çocuğun evdeki cıvıltısı senin bütün dertlerini alıp götürür.Yani anlamak güç,para sıkıntısı bahanesiyle çocuk yapmamak nasıl bir kafa yapısıdır..
    ve
    Her erkeğin doğasında,genlerini ve neslini aktarma/devam ettirme isteği vardır.
    Sırf çocuğu olsun diye binlerce para sarfeden bir sürü kısır çift var.Hatta 6 sene boyunca bebeği olmadığı için intihara kalkışan kadın tanıyorum.
    Veya çocuğu olmadığı için 3. 4. Kadınla evlenen erkekler var
    Onlardan biriyle konuşun,size neler neler anlatırlar.

"para sıkıntısı bahanesiyle çocuk yapmamak nasıl bir kafa yapısıdır.." ne saçma bir laf bu asıl para sıkıntısı olup da çocuk yapmak nasıl bir kafa yapısı?

• Konu sahibinin durumuna cevaben onu yazdım "aylık 5-6 bin tl ile çocuk için sıkıntı çekmezsin" demek istedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çocuk yapmak angarya bir iştir herkes yapıyo zaten.ölü yatırım.eğitimi para yemeği para,harçlığı para ee bana ne kaldı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.