Şimdi Ara

Çocuk Yapmak İstememek... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    vallahı bende oyle dusunurdum..ama bence herkesın bır cocugu olmaalı..tabıı bakabılecek egitebilecek kapasıtesı olanlar yapmalı..olmaması eksıklık..kendıne begendıgın bır deri mont yerine ona tablet alabılıyorsun ve hıc uzulmeden kendıne almıs gıbı
  • Eşime yeterli bir maaşa sahip olamazsam çocuk yapmak istemediğimi söyledim. Çocuk yapmazsak ayrılabiliriz dedi. Ona göre ekonomik olarak sürünsekte çocuk yapmak zorundaymışız. Benimle çocuk yapabilmek için evlenmiş meğerse. Çocuk yapmak güzel birşey buna itirazım yok, fakat senelerce ekonomik anlamda hiçbir şey yapamayacağım. Tatile çıkamayacağım, istediğim gibi bir hayat yaşayamayacağım, istediğim birşeyi alamayacağım. Ev, araba alıp, gelecek için birikim yapamayacağım. Çocuğuma iyi bir gelecek sunamayacağım. Onun istediği şeyleri almakta zorlanacağım. Belki çocuğum bir serseri olacak yada hayırsız olacak. Yaşımız ileri olduğundan belki evliliğini bile göremeyeceğiz. Çocuk yapmazsak ayrılırız diyen biri çocuk olduktan sonra amacına ulaşıp ufak bir tartışmada ayrılıp çekip giderse ne olacak ? Bundan da korkuyorum.
  • çocuk yapmadığınız için sizden ayrılacaksa demekki gidip başkasıyla evlenip ondan çocuk yapıcak bu kadar basit olmamalı ayrılık

ama şuda var insanların bazı kırmızı çizgileride vardır eşinizin hayali çocuktur yani ki tüm kadınlarında bu evlenince hatta çoğunun evlenme amacıda bu siz bence ona bunu sorun sizi sevmesi önemli en başta ardından çocuk yaparsınız ona bunu sorun beni seviyomusun diye
  • Şu anda 3500 tl alıyorum. Eşimde 2500 tl alıyor.
    Çocuk oldu ve eşimin işten çıktığını düşünelim.
    Maaş 3500 tl.

Kira: 1200 tl
    Faturalar: 500 tl
    Mutfak: 500 tl
    Çocuğun aylık masrafları: 1000 tl
    Sigara: 300 tl
    TOPLAM: 3500 TL

Aylık 600 tl' de borç ödüyorum. Toplam borcum 15 bin tl. Bunu da saymıyorum kapattığımızı varsayıyorum.

Yukarıdaki hesaba göre yaşamak haricinde hiçbir şeye para kalmıyor. Bir ev kredisine girelim, araba alalım deme lüksüm yok. Gelecek için birikim yapayım desem yapamam. Hadi dışarıda biraz gezelim, yiyip içelim, sinemaya filan gidelim desem o da yok. Tatile gitmek istesem mümkün değil. Cep telefonumu yenileyim, yeni bir eşya alayım, kendime iyi bir ayakkabı yada giyecek alayım desem yine zor. Bundan sonraki hayatımı sadece yaşamak için geçirmek zorundayım. Çocuk güzel bir şey fakat hayatımın bu kadar kısıtlanması hiç hoşuma gitmiyor.

• sen haklısın.
    yaş olmuş 35.çocuğa babalık etmek için ömrüm belki yeter belki yetmez.
    para desen yok.
    dünyanın özelliklede bu ülkenin durumu ortada.
    bu şartlar altında çocuk yapmaya değmeyebilir. Avrupadaki insanlar bile çok sex yapıyor ama çocuk yapmıyor.
    çünki önemli olan o çocuğa iyi bir gelecek verebilmektir.
    tüm bunların üzerine senin çocukları sevmediğini de eklersek değmez. eşin de üzülsün biraz yapacak bişey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 12 Ekim 2017; 15:42:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu bazen düşünüyorum da bizi bu hale getiren sistem utansın yaa. çocuk sahibi olmak artık üst tabakanın hakkı gibi olmuş. bizi öyle köleleştirmişler ki içinde bulunduğunuz durumda en temel ihtiyacımızı bile karşılayamadığımız bir hâle sokmuşlar. yazık valla halimize.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çirkinsen çocuk yapma
  • Maddiyat önemli bunu iyi hesaplamak lazım.Raporlarla felan doğum izni 1 sene oluyor.Çocuğu 1 yaşında kreşe gönderemezsiniz.Bizim bir akrabamızın çocuğu kreşe 1.5 yaşında gitti.Tek şart yürüyor olmasıydı.Araştırırsanız bulursunuz.İlla 3 olacak diye bir şey yok.Onların maaşları da aşağı yukarı sizin gibidir diye tahmin ediyorum.Geçimlerini sağlıyorlar tabii idareli olmak koşuluyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 12 Ekim 2017; 18:2:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücretle 4 çocuk bakıp kirada kalan tanıyorum sen eve giren 6 bin lirayla kısıtlanacağım diyorsun. Kağıt üzerinde hesap yaparsan 10 bin bile kurtarmaz.

• Keşke en başından çocuk yapmak istemeyen bir hanımla evlenseydin hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Asgari ücretle 4 çocuk bakıp kirada kalan tanıyorum sen eve giren 6 bin lirayla kısıtlanacağım diyorsun. Kağıt üzerinde hesap yaparsan 10 bin bile kurtarmaz.

4 tane canlı dünyaya getirip onlara hayatta kalacak kadar ekmek ve su vermek demek yaşamak demek değildir.
    o çocukların eğitimleri ne olacak?
    spora gidecek mi?
    sosyal aktivite yapabilecek mi?
    enstrüman çalabilecek mi?
    yanında gördüğü ortalama insanın sahip olduğu şeylerden istediğinde ne yapacak?

ben söyleyeyim , saksıya konmuş bir bitki gibi büyüyüp yaşayıp ölecek.

o zaman ne anlamı kaldı?

• quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Asgari ücretle 4 çocuk bakıp kirada kalan tanıyorum sen eve giren 6 bin lirayla kısıtlanacağım diyorsun. Kağıt üzerinde hesap yaparsan 10 bin bile kurtarmaz.

4 tane canlı dünyaya getirip onlara hayatta kalacak kadar ekmek ve su vermek demek yaşamak demek değildir.
    o çocukların eğitimleri ne olacak?
    spora gidecek mi?
    sosyal aktivite yapabilecek mi?
    enstrüman çalabilecek mi?
    yanında gördüğü ortalama insanın sahip olduğu şeylerden istediğinde ne yapacak?

ben söyleyeyim , saksıya konmuş bir bitki gibi büyüyüp yaşayıp ölecek.

o zaman ne anlamı kaldı?

Türkiye'de kaç kişi söylediğiniz aktivitelerde bulunabiliyor rahat ferah bir hayat yaşayabiliyor ? Türkiye'yi de geçin herhangi bir Asya, Afrika ya da bir Güney Amerika ülkesinde ? Milyarlarca insandan bahsediyoruz yani. Herkes eşit şartlarda yaşamıyor ve öyle olmak zorunda da değil. Fakirler ölsün sadece zenginlerin çocuğu olsun bunu demeye getiriyorsunuz. O çocuklar zaten zorluk gördükleri için okuyup iyi yerlere geliyorlar ve refah içinde yaşamaya başlıyorlar.

• Krone K kullanıcısına yanıt
    arkadaş 4 çocuk yapmasını eleştirmiş, haklı da. 1 tane neyine yetmiyo. maddi durumun yokken çok sayıda çocuk yapmak neye yarıyo?

biz de 4 kardeşiz, maddi durumumuz kötüydü çünkü babamın maaşı düşüktü. bunda övülecek bir şey yok. babam parasız olmasına rağmen 4 çocuğu da üniversite okudu. bunda da övülecek bir şey yok. benim babam hakkında her kim ki: "helal olsun bir öğretmen maaşı ile 4 çocuk okutmuş" diyosa olağan üstü bir yanılgı içerisindrdir. neler çektiğimizi bi biz biliyoz. babam tek çocuk yapsaydı tek çocuk rahat şekilde büyürdü. ama 4 çocuk birsürü zorluk çekerek yaşadı yıllarca.

şimdi: "bak bilmemkim ne zorluklarda büyümüş kendi çabaları ile tırmalayarak nereye gelmiş"ciler gelir. biz burada kimsenin mücadelesine dil uzatmıyoruz, biz de mücadele ederek bi yerlere geldik. biz insanları daha çocuk yaşta bir parasızlık ve cehalet mücadelesinin içine atanlara kızıyoruz. bu kadar kişi zorluk çekmek zorunda değil. biraz bilinç ile her şey hallolur. adam kendisi kör, eşi kör, maaş asgari ücret, ama bakıyosun 6 çocuk yapmış (kafadan uydurmadım, gerçek bu, bakandan fırça yiyen kör diye aratın haberlerde görürsünüz) şimdi bu 6 çocuktan herhangi biri tırnakları ile kazıyıp bi yere gelse "helal olsun" derim ama o kişiye gene de acırım hem de çok acırım. çünkü oynayacağı, sevinçli zaman geçireceği çocukluk yıllarında birsürü zorluklara göğüs gerçek zorunda kalmış olduğunu bildiğim için. sizin bi yerlere gelmeniz, düzgün bir hayat kurabilmiş olmanız, yaşanmış sefaletleri ve giden yılları silmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Ekim 2017; 23:46:31 >

• Boşan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

arkadaş 4 çocuk yapmasını eleştirmiş, haklı da. 1 tane neyine yetmiyo. maddi durumun yokken çok sayıda çocuk yapmak neye yarıyo?

biz de 4 kardeşiz, maddi durumumuz kötüydü çünkü babamın maaşı düşüktü. bunda övülecek bir şey yok. babam parasız olmasına rağmen 4 çocuğu da üniversite okudu. bunda da övülecek bir şey yok. benim babam hakkında her kim ki: "helal olsun bir öğretmen maaşı ile 4 çocuk okutmuş" diyosa olağan üstü bir yanılgı içerisindrdir. neler çektiğimizi bi biz biliyoz. babam tek çocuk yapsaydı tek çocuk rahat şekilde büyürdü. ama 4 çocuk birsürü zorluk çekerek yaşadı yıllarca.

şimdi: "bak bilmemkim ne zorluklarda büyümüş kendi çabaları ile tırmalayarak nereye gelmiş"ciler gelir. biz burada kimsenin mücadelesine dil uzatmıyoruz, biz de mücadele ederek bi yerlere geldik. biz insanları daha çocuk yaşta bir parasızlık ve cehalet mücadelesinin içine atanlara kızıyoruz. bu kadar kişi zorluk çekmek zorunda değil. biraz bilinç ile her şey hallolur. adam kendisi kör, eşi kör, maaş asgari ücret, ama bakıyosun 6 çocuk yapmış (kafadan uydurmadım, gerçek bu, bakandan fırça yiyen kör diye aratın haberlerde görürsünüz) şimdi bu 6 çocuktan herhangi biri tırnakları ile kazıyıp bi yere gelse "helal olsun" derim ama o kişiye gene de acırım hem de çok acırım. çünkü oynayacağı, sevinçli zaman geçireceği çocukluk yıllarında birsürü zorluklara göğüs gerçek zorunda kalmış olduğunu bildiğim için. sizin bi yerlere gelmeniz, düzgün bir hayat kurabilmiş olmanız, yaşanmış sefaletleri ve giden yılları silmiyor.

"biz insanları daha çocuk yaşta bir parasızlık ve cehalet mücadelesinin içine atanlara kızıyoruz."

O kadar haklısınız ki. Kendime ne yapıldığını gördüm.

• Bence belli bir yastan sonra yapmak lazim ileride yapamazsiniz. Ne o oyle daha hazir degilim daha ne kadar hazir olmayabilirsin 35 yasindasiniz abi. Gec bile olmus aslinda cok nesil farki olur anlayamazsiniz cocugu bile. Benim babamla oyleydi mesela. Gezme tozma bir yerden sonra sıkıyor ne yapacaksiniz Jupiter e mi gideceksiniz? Kaldi ki cocukla da gezilebilir.

• alphabetagama A kullanıcısına yanıt
    Yahu kardeşim ne uzatiyorsun çocuk yapmaya g...tüm yemiyor de anlayalim. Bende yukarda yazdım tek tabancayim 2 çocuğum var oglumun okul masrafı ve 1000 TL yi geçiyor . Yeri geliyor yetmiyor fakat canları sağ olsun. Bizde sana gel 3 yada 4 çocuk yap demiyoruz 1 veya ileriki zamanlarda 2 bu devirde ideal sayıdır. Yok surdan kisacam yok keyfimden feragat edecem . Tabiki edeceksin kardeşim o kadar keyfine duskunsen evlenmeyeydin.Cocuk eve bereket getirir .Huzur ve mutluluk getirir. Sevgi ve muhabbeti artırır. Bunları bil istedim.

• alphabetagama bende 35 yaşındayım ve bekarım, seninle neredeyse her konuda hemfikirim, burada böyle bir konuyu rahatça dile getirmenide takdir ediyorum.
  • çocuk doğurabilme yaşını hep kadın üzerinden düşündük. sonuçta çocuğu o doğuracak. ama yapılan araştırmalarda erkeğin sperm kalitesinin yaş ilerledikçe düştüğü görülmüş. yalnız burada yanlış anlaşılma olmasın, sperm kalitesi derken spermin içindeki dölleyebilme yeteneğine sahip hücrelerin yoğunluğundan bahsetmiyorum. direkt olarak spermin içindeki kodun kalitesinden bahsediyorum. insanın tüm hücrelerinin aynı dna kodunu taşıdığını biliriz, ancak bu teoride böyle olsa da pratikte olay biraz farklıdır. insan doğup büyürken hücre sayısı artar. yeni hücrelerimizi "hücre bölünmesi" ile elde ederiz. ve bazı hücrelerin dna'ları çeşitli nedenlerle hafif değişikliğe uğrarlar. bu hücrelerden bölünerek doğan yeni hücrelerimiz de bu bozulmayı kendilerine alacalarlar. bu "bozuk" hücreler de yeni bozuk hücreler yaratacaklardır. ve bu durum seri halde gider.. sonuç; tüm hücrelerimiz aynı dna ya sahip değildir. yaşadığımız sürece dna bozulması yaşarız. ve bu bozulmalar gamet hücrelerinde de gerçekleşir. sonuç; takvim ilerledikçe "bozuk dna'lı" sperm üretme ihtimalimiz de artar. babasının yaşı büyük olan çocuklarda daha durgun kişilik olduğu tespit edilmiş. söylenene göre araştırma baya kapsamlıymış ve sonuçlar kesinmiş. hatta erkeklerin 20 yaşında sperm dondurup ileriki yıllarda çocuk sahibi olmak istediklerinde o spermleri kullanmalarını tavsiye eden var.

aslında bu dna bozulmaları hep yaşanır ve yaratacağı etkiler çoğu zaman önemsizdirler. ancak, bazen, çok keskin sonuçlar yaratabilirler. örnegin bazı hücrelerde dna'nın çok küçük bir yerinin değişmesi ile o hücrenin kendini kopyalama hızı değişebildi. normal şartlarda hücrelerin çoğalma periyotları kontrol altındadır. ancak, dna'daki şanssız bir değişim sonucu ne sıklıkla bölüneceğini şaşıran bir hücre durmaksızın kendini kopyalamaya başlayabilir. sonuç, o hücre kendi bulunduğu bölgeyi işgal edip, dokunun işleyişini de bozar. bu duruma kanser hastalığı diyoruz.

• Hocam içinden nasıl geçiyorsa onu yap,kadınlar çocuk ister evet ama bi yaştan sonrada bence çekilmez çocuk sen bakma burdakilerin sevgi yumağı olduklarına hep iyi taraftan bahsetmişler tanıdıklarımın çocukları var çevremde abi bazen öyle yaramazlık yapıyorlarki sabah akşam dövesin geliyor :)) Eve gelecen ağlamalar yaramazlıklar hastalanmalar bunun neresi huzur ya.

Nesil olayınıda anlamıyorum herkes aşiret ağası sanki soyadını taşıyan biri olsa ne olur belki yapacağın çocuk çok kötü bi insan olacak belki ilerde seni huzurevine tıkacak belki karaktersiz olacak burdakiler ben yandım sende yan diyiyor al eşini git parisde güzel bi kahvaltı yap paranı oralara harca daha iyi.

Bereket diyiyorlar ne bereketi yahu e Almanlar çocuk yapmıyor hiç işleri güçleri herşey yolunda sosyal anlamda maddi anlamda çok iyi durumdalar biz paso çocuk yapıyoruz eve et girmiyor daha e hani bereket ? Çocuğada yazık değilmi yaptın diyelim her yıl değişen ne olduğu belirsiz b sınav sistemindemi koşsun ölene kadar alacağı maaş hayat tarzı belli açık konuşalım bırak cennette bi kuş olarak yaşasın Bebekler neden Dünya'ya geldikleri zaman ağlar biliyormusun cennetten böyle berbat bi Dünya'ya geldiği için .

Dediğim gibi al eşini İngiltere'ye gidin gezin herşey kader kısmet bak Vatan şaşmazda baba olmak istiyordu oğlunu göremeden öldü hayat kısa tadını çıkar çocuk ağlamasıyla ömrünü ziyan etme.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.