Şimdi Ara

Çok acil- Gram bas vermiyor-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KICKER ES-525 13 CM 150W KOAKSİYAL HOPARLÖR
    JBL GT5-402 10CM KOAKSİYAL HOPARLÖR

TEYBİM İSE JVC KD-G326

Bas olarak çok fazla bi beklentim yok tabiki ama dandik hoparlörlerde aldığım bası bile alamıorum.

Şimdi arkadaşlar benım aracımda hoparlörler sadece önlerde var cam önü 2 tane 10cm ve ön kapılarda 2 tane 13cm hoparlörleri yeni aldım. Bu 4 hoparlör de teybe aynı kanaldan bağlı aracın orjinalinde bu şekilde yani ön arka yapamıosun arka yapınca ses gelmiyor doğal olarak çunku arkada hoparlör koyma yeri ve tesisat yok.

Şimdi 1 gram bas alamıyorum ses aşırı tiz.Bas-tiz ayarı yapmama rağmen bas vermiyor acaba 4 hoparlör teybın aynı kanalına bağlı olduğundan mıdır yoksa teyp bu hoparlörleri kaldırmıyor mu sizce.

• hoparlorlerınızde bı sıkıntı yoksa yada teybınızde 2çıkısı oldugu ıcın teybın 4 hoparloru her bı kanala 2hoparlor olmak kaydıyla bagla bu sekıl baglaman yanlıs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yespeed -- 1 Mayıs 2012; 17:02:53 >
  • Teybin bağlantısını tekrar şu şekilde yap;
    Teybi yerinden çıkar, hoparlor bağlantılarını incele.
    Teybin üzerinde şema varsa, bu şemadan bağlantıları gözden geçir.
    4çıkışın varken 4tanesini kullan, kaybın olmaz, daha verimli olur. Bir çıkışa neden 2 hoparlor yüklensin dimi.
    1. Hoparlor bağlantılarını tek tek sök,
    2. Teypteki 4 adet hoparlor çıkışını belirle,
    3. En önemlisi hoparlorun + ve - olayı, birini ters bağlarsan basslar kesilir.
    4. Bir adet pil ile hoparlorun +/- sini bulabilirsin; yapılışı: Hoparlore pilin + ve - sini bağla (değir), hoparlor konisi dışarı doğru yükselirse, pil+=hoparlor+, bu hoparloru teybin bir çıkışına bağla.
    5. Bu işlemi diğer hoparlorler için tekrarla.
    6. Bu bağlantının tam doğru olması için, teyp çıkışlarının + ve - sini de doğru bağlaman gerekiyor.
    NOT: Mesela; Arka çıkışlara 13cm leri, ön çıkışlara ise 10cm leri bağla. En doğrusu.
    1. 13cm=arka sağ, 2. 13cm=arka sol
    1. 10cm=ön sağ, 2. 10cm=ön sol
    Çıkışlar eşdeğerdir, sağdece sağ sol çıkışlar fark eder.

Bu işlemleri yap,, sonucu bekliyoruz; Kolay Gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 1 Mayıs 2012; 20:02:50 >

• Birşeye deyinmek istiyorum aracınız tek kapımı? Genelde bütün arabaların ön ve arka hoparlör yuvaları bulunur ve tesisatları hazırdır.ama bazı araç firmaları fabrika çıkışı sonunda sadece önlere hoparlor koyabiliyor.Eğer arkalarda hoparlor yuvaları var ise orada sağlı sollu mutlaka soketli bir kablo olması lazım.
    teyibinizin hoparlörleri kaldırmama gibi bi sıkıntısı olacağını sanmıyorum bağlantıları tekrar gözden geçirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÇOK FAZLA YOL SESİ VAR
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.