Şimdi Ara

Çok Acil PC Restart atıp duruyor!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler. Benim çok ama çok garip bir sorunum var. Bu sorunun hardwaremi softwaremi olduğunu anlamadım. Windows 95-98-Me olunca ortada bişey yok ama Windows XP kurunca bilgisayar belli zamanlarda durduk yerde restart atıyo. HDDnin ömrünü yiyo..!! Neden attığını çözemedim bi bilginiz varsa yardım ederseniz sevinirim.
    makine p3 450 256mbram 80gb hdd
    ekran karti onboad..
    teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disasterrr -- 12 Ocak 2005, 1:07:39 >

• yardımcı olucak kimse yokmu online?!
  • Çok acil sinirleri bozuk bir durumdayım.. lütfen yardım edin
  • O kadar online kişi arasında yokmu kimse ya... pf
  • kardeş dur bi sakin ol! önce sorunu tam anlatki yardımcı olabilelim bildiğimiz birşeyse.daha önce varmıydı,nasıl oldu,neden sonra oldu?biraz açıklama yapsan?
  • kardeş bi kere win98de sorun çıkmayıp xpde çıkıyosa donanım hatası olamaz ama xpde reset atmasıda saçma aygıt yöneticisine bak güç yönetimine sistem aygılarına ünlem varmı bahsettiğin reseti 60san geri sayıyosa msblast yada sasser virusu yemişsin
  • farkl ıxp cd lerinden kur, aynı restartı yapıyorsa me-2000 kullan. arkadaşa da oldu aynısı, xp yemedi, me ye devam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bundan olabilir diyecem ama 98 de niye yapmıyor o ilginç...

----------------------------------------------------------------------------

W32.Sasser.Worm :
    Microsoft NT tabanlı işletim sistemlerinin yeni bir güvenlik açığı bulundu. Microsoft Windows LSASS (Local Security Authority Subsystem Service) kullanıcı yetki ve güvenliğinden sorumludur. Bu servisin güvenlik açığı yüzünden Sasser solucanı sisteminize girdikten sonra işletim sisteminiz güvenlik sebebi ile sisteminizi 60 saniye içerisinden kapatıyor. Yamaları çekmek ve kurmak için 60sn yetmeyebilir. İkaz çıktıktan sonra Başlat'ı açın ve Çalıştır'a tıklayın. Shutdown -a yazdığınızda 60sn içinde kapanmayacaktır.

Gerekli yamalar ve silme araçları:

W32.Sasser.A-F.Worm silme aracı (Microsoft)
    W32.Sasser.A-E.Worm silme aracı (Symantec)

Microsoft Windows 2000 için güvenlik yaması (İngilizce)
    Microsoft Windows 2000 için güvenlik yaması (Türkçe)
    Microsoft Windows XP 32bit için güvenlik yaması (İngilizce)
    Microsoft Windows XP 32bit için güvenlik yaması (Türkçe)
    Microsoft Windows XP 64bit ve Microsoft Windows Server 2003 64bit için güvenlik yaması (İngilizce)
    Microsoft Windows XP 64bit SP1 için güvenlik yaması (İngilizce)
    Microsoft Windows Server 2003 için güvenlik yaması (İngilizce)
    Microsoft Windows Server 2003 için güvenlik yaması (Türkçe)

• bilgisayarın başka bi bilgisayara ağdan bağlıysa bazen öyle saçmalayabiliyo... biz de arkadaşla evde ağ kurmuştuk, soora sistem kapatılıyor diyip 45 sn sonr kapatıyodu... soora biz lan olayını bıraktık ama onun için de bi yama gibi bişey çıkarmışlar duyduğuma göre işe yarıyomuş... eğer öyle bişeyse yamayı bulabilirim...PM at...
  • Çok saolun. Ama yamayla,ağla,donanımla alakası yok. Bilmiyorum neden olduğunu ama sanırım büyük bi ihtimal xpyi kaldırmıyo.. neyse me 'ye devam artık napalım..
  • Harddiskin bad sectör olup olmadığından emin ol. Belki bundan olabilir. Yada harddiskin 80gb belli ki yeni almışsın belki sisteminle uymsuz olabilir. Ben senin yerinde olsam bilgisayarın bütün parçalarını söküp yeniden takarım xp yi kaldırmaması normal değil. Dosya sistemini NTFS yapıp NTFS yaptığın kısma winXP kur öyle dene.. Bir şey sorucam anakartın eski mi??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.