Şimdi Ara

çok amaçlı otomobil ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fatalsoul1 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün 2013 model 1.4 t HB aracımın devrini aldım henüz trafikten ruhsatı almadım ama aracımın cinsi AF ÇOK AMAÇLI olarak e-devlette gözüküyor eski ruhsattada öyle yazıyordu sizce hususi olması gerekmiyormu
    ben e-devlet üzerinden sahibinden.com üzerinde ki araçların plakalarını girerek baktım 10 araçtan 9 u böyle yazıyor sadece bi tanesinde otomobil (heçbek) yazısını gördüm.
    Biraz araştırdım AF ÇOK AMAÇLI demek yük taşıma izni bulunan araç diyor.
    iyi kafam karıştı aldığım şahıs şirket adına almıştı fatura kescem düzelecek demişti fakat noterin bana verdiğin gecici ruhsattada böyle yazınca işler değişti.
    Yarın trafiğe gidicem basmadan önce polise söylücem düzeltebiliyorsa düzeltsin

• AF Doblo, Kangoo, Connect Tarzı hem otomobil hem komyonet olarak kullanılabilen karoser sınıfıdır.

AA Sedan
    AB Hetchback
    AC Stationwagon
    AD Coupe
    AE Üstü açılır kapanır
    vs böle gider....
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

AF Doblo, Kangoo, Connect Tarzı hem otomobil hem komyonet olarak kullanılabilen karoser sınıfıdır.

AA Sedan
    AB Hetchback
    AC Stationwagon
    AD Coupe
    AE Üstü açılır kapanır
    vs böle gider....

cvp için teşekkürler
    onu biliyorum ama benimkisinde normalde AB HB yazması lazım fakat AF ÇOK AMAÇLI yazıyor ne alaka onu anlamadım

• Arabanızın markası modeli neydi ,İlk sahibi olduğunuza göre faturasıyla beraber size Teknik belgesini vermiş olmaları lazım. Teknik belgede gövde tipi yazılıdır. Ruhsata da aynısını yazmaları lazım.

Edit:Şimdi fark ettim İkinci el almışsınız, ilk sahibinde teknik belgesi olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D-Assault -- 25 Mart 2014; 9:54:32 >
  • Ilk sahibi değilim 2, el yük taşıma izni ne demek römork takabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kRaL_1907

Ilk sahibi değilim 2, el yük taşıma izni ne demek römork takabilir

Aracın marka modeli neydi?
  • Hem ticari hem hususi oluyor sanırım çok amaçlılar anlamadığım nokta çok amaçlı olmasının sıkıntısı ne sizin açınızdan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok amaçlı otomobil ne demek?
    11 yıl önce açıldı
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim juke nin ruhsatında da çok amaçlı otomobil yazıyor bende ona anlam verememiştim.
  • 2013 opel astra 1.4 t HB
    aracın bu şekilde olmasının şahsıma bi sıkıntısı yok sadece ne anlama geliyor neden böyle yazıyor onu merak ediyorum
  • AB olması lazım, tamamen ruhsatı dolduran şahsın hatası ama mali(vergi, harç vs..) açıdan bir sorun yaratmaz kanımca
  • AA Sedan:

Gövdesi yan pencere arasından bir direkle bölünmüş veya bölünmemiş olarak kapatılmış, sabit ve sert tavanlı, bununla birlikte tavanının bir kısmında açılabilme özelliği olabilen, sürücüden başka en az 3 oturma yeri ve en az iki sırası bulunan, arka kapağı açılabilen, 2 veya 4 kapılı, 4 veya daha fazla pencereli otomobillerdir.

kaynak:http://kanunlar.biz/kanunlar/20611.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.