Şimdi Ara

!!! Cok amacli stereo sistem icin anfi onerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Temel kullanimim bluetooth/internet/usb uzerinden muzik, tv uzerinden film/radio ve arada ps4 uzerinden oyun odakli bir ses sistemi kurmak istiyorum. Soundbar mi, avr mi derken epey bir kafa karisiklikligi mevcut. Oda nin boyutu 30 m2, butce 2500 tl. Ev apartman dairesi. Dinledigm muzik turu heavy metal haric hersey.

Aklimdaki olasi speakerlar Monitor Audio Bronze 2, Dali Zensor 3, yada Klipsch RP-150M Bookshelf Speakers. Ancak uygun fiyatli, en azindan bluetooth ve optik girisi olan ve az yer kaplayacak bir anfi bulmakta zorlaniyorum. Aslinda ilk tercihim aktif speakerlardi, daha az kablo ve yayintidan dolayi, ve dali zensor ax1 ve klipsch r-15pm i dinledim, genel olarak begendim ama odaya yeterli gelir mi endisem var ve sanki bir adet de subwoofer baglamak gerekebilir diye dusunuyorum ama cok kritik degil.

Ikinci el yada sifir kucuk ama islevsel anfi onerilerinizi almak isterim. Istemesem de ayri ayri ufak parcalar dusunebilirm, chromecast ve bluetooth dongle gibi.. yine de temel kaygim yayintinin az olmasi.

Yorumlariniz ve onerileriniz icin simdiden tesekkurler.

• Yamaha rn 602 amfiyi bir inceleyin

• NAD C320BEE amfim var satılık, Ankara'dayım. İlgilenirsen, uygun fiyata verebilirim.
  • oneriler icin tesekkur ederim, kule tipi dusunmem.

soyle bir model buldum, us yada eu dan getirme sansim olabilir.
    tr.yamaha.com
    MusicCast WXA-50 - Genel Bakış - Yamaha - Türkiye
    http://tr.yamaha.com/tr/products/audio-visual/wireless_streaming_amplifiers/wxa-50/?mode=model

• Fox90 kullanıcısına yanıt
    R-N602 ve R-N402 tercih edilebilir modeller ama wxa-50 daha bir cazip geldi boyutundan dolayi. 6 ohm da 70 watt da sanki zensor 3 icin normal gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k_tugsen -- 12 Aralık 2016; 14:9:23 >
  • k_tugsen K kullanıcısına yanıt
    US Den gelene dikkat edin 110v olabilir uğraşırsınız.
    Ayrıca mini bir cihaz 30m2 yi doyurmaz bence zensor 3 ü de ancak gıdıklar.
  • o kadar yetersiz mi gelir hocam, apartman dairesi neticede

bir de denon da varmis benzeri, bunun cikisi 100 watt 6 ohmda
    usa.denon.com
    404 - File or directory not found.
    https://usa.denon.com/us/heos-amp
    Bunlar DIGITAL küçük amfiler iş görür mü evet ama bence uzun vadede sizi tatmin etmeyecektir.
    Ben de evde ayrı bir sistemde DENON CEOL +KEF Q300 kullanıyorum evet söylediğiniz gibi wireless ,bluetooh ,streaming,usb den çalma gibi özellikleri barındırıyor hepsi de sorunsuz APP üzerinden kumanda ediliyor isviçre çakısı gibi ama ya ses kalitesi ve güç işte orada hoparlörün kapasitesini tam olarak kullandıramadığını görüyorsunuz. Onu anladığınızda da acaba class AB bir amfi ile nasıl sonuç alırdımı düşünmeden etmeyeceğinizi düşünüyorum.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim hocam gorusleriniz icin.. dediginiz gibi ileride merak etmem olasi ama zaten bluetooth/wifi/tv derken kaliteli icerik anlaminda az yada cok odun vermis oluyorum.. yine de acele etmeyecegim, r402 gibi birsey de mumkun.. artik bir amplifiere ikna oldum :)

peki sicak, genis sahneli ve temiz (basslari da olabildigince derin) bir ses icin yazdigim speakerlardan hangisini tercih etmeliyim sizce, yada benzer fiyat araliginda ne tavsiye edersiniz kisisel deneyimleriniz dogrultusunda elbette. bunda speakerlarin amplifiere gore katkisi ne kadar olur kestiremiyorum.
    Bu işte ilk öğrendiğim şey speklere (özellikle de amfilerin)pek güvenilmeyeceği. Önemli olan kulakllar yani sizin duyduklarınızdır. Dali Zensor 3 değişik bir dizayn bizim hormonlu bookshelf dediğimiz türden . Avantajı büyük çalıyor hatta zensor 5 den bile büyük bence ....bass sesler etkili ama sert değil ... biraz geniş ya da ben hep denon amfiler ile dinlediğim içindir ... rock ve ağır ritmik trance tarzı müzikler dinlenmeyecek ise fiyatının çok üzerinde ... ama güç istiyor onu söyleyeyim .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Bunlar DIGITAL küçük amfiler iş görür mü evet ama bence uzun vadede sizi tatmin etmeyecektir.
    Ben de evde ayrı bir sistemde DENON CEOL +KEF Q300 kullanıyorum evet söylediğiniz gibi wireless ,bluetooh ,streaming,usb den çalma gibi özellikleri barındırıyor hepsi de sorunsuz APP üzerinden kumanda ediliyor isviçre çakısı gibi ama ya ses kalitesi ve güç işte orada hoparlörün kapasitesini tam olarak kullandıramadığını görüyorsunuz. Onu anladığınızda da acaba class AB bir amfi ile nasıl sonuç alırdımı düşünmeden etmeyeceğinizi düşünüyorum.

Merhaba,

Sizdeki denon ceol n4 mü? Bu aralar oturma odasına bundan qlmayı düşünüyorum dali ikon 1 ile sürülecek de yetersiz mi gelir düşünmeye başladım. Sizdeki q300 zor sürülebilen bir model olarak geçiyor her ne kadar ikon bi kolay sürülen bir hoparlörle de olsa denon ceol n4 kompakt bir sistem randımanını kestiremedim deneyimlerinizden yararlanmak isterim.

• Evet CEOL N4 ve 15m2 bir odada KEFQ300 ile tıngırdıyor. Genellikle evde spor yaparken çalıştırıyoruz.Daha önce smsl 36A vardı zensor2 ile daha sonra uygun bir şekilde kefq300 ile takas edince smsl36A kef300 ü hiç çalıştırmadı ben de biraz daha güçlü ve kaliteli olacağını düşünerek ceol n4 aldım . Tabiki aralarında ciddi fark var ama gene de karşısına oturup müzik dinleyecek olsaydım kesinlikle en azından PMA720AE alırdım.Fazla bir beklentiniz olmasın bu sistemlerden ancak vaadettiği tüm özellikleri karşılıyor ancak IKON un performansının %20sini bile size vermez. Evet farklı fikirler var biliyorum ama IKON da öyle kolay sürülen bir hoparlör değil bence ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Evet CEOL N4 ve 15m2 bir odada KEFQ300 ile tıngırdıyor. Genellikle evde spor yaparken çalıştırıyoruz.Daha önce smsl 36A vardı zensor2 ile daha sonra uygun bir şekilde kefq300 ile takas edince smsl36A kef300 ü hiç çalıştırmadı ben de biraz daha güçlü ve kaliteli olacağını düşünerek ceol n4 aldım . Tabiki aralarında ciddi fark var ama gene de karşısına oturup müzik dinleyecek olsaydım kesinlikle en azından PMA720AE alırdım.Fazla bir beklentiniz olmasın bu sistemlerden ancak vaadettiği tüm özellikleri karşılıyor ancak IKON un performansının %20sini bile size vermez. Evet farklı fikirler var biliyorum ama IKON da öyle kolay sürülen bir hoparlör değil bence ...

Aslında n4 ün özellikleri spotify stream yapabilme wireless, dlna vs çok iyi. Sitesinde high powergibi iddialı bir reklam var. Reviewlar olumlu ama baslarda biraz aşağı kalıyor özellikle yüksek seste diyorlar ama genede bir odayı doldurur diye düşünüyorum. Sitelerde subwoofer ile sürün deniliyor bu denon için. Hali hazırda kule gibi olan jbl studio 530ları sattım, ikonları Yamaha RN500 ile sürüyorum, amfinin sürme gibi bir derdi yok. Ancak salona rn500 işe bir kule tipi ikonu da bu denon ceol n4 e vereyim diyorum. Kule olarak da zensor 5 düşünüyorum kısık seste daha fazla detay elde edebilmek için ancak onun içinde tereddütlerim var, zensor 3 zensor 5ten o anlamda daha iyi diye yorumlar okuyorum. Kulağım ikonun ses karakteristiğine alıştı üst segmentten alt segmente dikey geçiş mi olur onu da bilmiyorum. Kule tipi ve denon hakkında yorumlarınızı beklerim.

''peki sicak, genis sahneli ve temiz (basslari da olabildigince derin) bir ses icin yazdigim speakerlardan hangisini tercih etmeliyim sizce, yada benzer fiyat araliginda ne tavsiye edersiniz kisisel deneyimleriniz dogrultusunda elbette. bunda speakerlarin amplifiere gore katkisi ne kadar olur kestiremiyorum. ''

bu bütçe ve bu şekilde çalabilen bir sistemi bulmak meseledir. inşallah. subjektif bir zevk olduğundan insanın kendisi dinlemesi sağlıklı olur pek tabi. @Altuğ üstad bakalım ne der.
    bendeniz Monitor Audio Silver 2 önersem ve buna uygun amfi önerisi gelir mi merak ettim.
  • Şunu söyleyebilirim ki IKON ile ZENSOR un aralarında büyük bir uçurum var ancak ne N500 ne de N4 ile zaten IKON'a yazık etmiş olursunuz. IKON Potansiyeli çok yüksek bir hoparlördür ben gerçekten iyi ve dengi bir amfi ile beslendiğinde etkileniyorum ancak düşük güçlü amfilerle bass frekansları çeviremiyor bass varmış gibi geliyor belki ancak kalitesini yansıtamıyor ki çoğu kişinin düşündüğünün aksine ikonların bass performansı kötü değil aksine bence çok çok iyi eğer düzgün bir amfiyle beslenebilirse.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Hocam bende severim Monitor Audioyu tüm sektör tweeterlarlarını geliştirip farklı soundlar yakalamaya çalışırken onlar özellikle midbass sürücülerine yoğunlaştılar ve çok da iyi yaptılar. Hızlı , atik ve detaylı sesleri var evet tiz performansları biraz tutucu hep aynı frekanslara basıyor gibi geliyor ama orta sesler akıyor bass sesler derin yormuyor.
    Ancak amfi ne olur ? Pioneer A50 belki ...NAD C326BEE...Cambridge Azur A651A...
     !!! Cok amacli stereo sistem icin anfi onerisi?

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Vallan R-N500 benim MA'ları gayet besliyor, Zensor 7'leri de besliyordu ama MA'lar daha farklı tabi.

Bence bu biraz kulak ve zevk meselesi.

Tabi hiç bugüne kadar Ikon dinleme şansım olmadı yine de bilmediğim bir şey iddaa edemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Vallan R-N500 benim MA'ları gayet besliyor, Zensor 7'leri de besliyordu ama MA'lar daha farklı tabi.

Tabi hiç bugüne kadar Ikon dinleme şansım olmadı yine de bilmediğim bir şey iddaa edemem.

Aynen benim ikonu da gayet iyi besliyor hatta yüksek seslerde korkutuyor hoparlöre zarar verir mi diye. heleki denona göre çok daha güçlü kalıyor.
    Ikon 6 ile sanırım gbriel de kullanıyordu ve iyi beslediğini söylüyordu. Daha üst segment amfilerle daha başka çalar diyorsanız o ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Aynen benim ikonu da gayet iyi besliyor hatta yüksek seslerde korkutuyor hoparlöre zarar verir mi diye. heleki denona göre çok daha güçlü kalıyor.
    Ikon 6 ile sanırım gbriel de kullanıyordu ve iyi beslediğini söylüyordu. Daha üst segment amfilerle daha başka çalar diyorsanız o ayrı.

Evet ben çok memnunum. Fiyat performans dengesi de müthiş.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.