Şimdi Ara

çok blue screen var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.dropbox.com/s/76v74hehn5lo62t/minidump.rar?dl=0
    win 7 win 8.1 ve win 10 kullandım şuan 10dayım ve hepsini 0bios kurulumuyla kurdum yani temiz formatla fakat hiçbiri değişmedi en çok memory management hatası gördüm ve şuandada faulty hardware corrupted page diye bir hata ile karşı karşıyayım yardım edin 2 yılı geçkin süredir pcyi kullanıyorum fakat hep hata verdi ve hala bir çözüm bulamadım bunlar yetmez gibi birde neredeyse her oyunda programda vs kayıp dosya hataları geliyor sürekli oluyor bu ssd dede hdd dede aldığımda zamandan beri böyle ne yapmam gerek

• dosyaları inceledim, sorun disklerde gibi gözüküyor, teker teker hddtune programı ile bad sector testi yapın, ayrıca yine hddtune den healt sekmesine tıklayarak orada bir hata oluşmuş mu kontrol edin.
  • mgedik06 kullanıcısına yanıt
    HEALTH sekmesinde hata oluşup oluşmadığını nasıl kontrol edeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugratar B kullanıcısına yanıt
    healt kısmında problemli diskteki görüntü;

çok blue screen var

tabi ayrıca error scan dan bad sector testine tabi tutun kırmızı şekilde bad sectörler çıkarsa diski direk değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 10 Şubat 2017; 0:10:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgedik06

healt kısmında problemli diskteki görüntü;

çok blue screen var

tabi ayrıca error scan dan bad sector testine tabi tutun kırmızı şekilde bad sectörler çıkarsa diski direk değiştirin.

Eger disk hatasi varsa son care olarak maxblast ile diski sifirlamani tavsiye ederim.

Error scan testi yapıyorum SSD de hiçbir sorun çıkmadı,health sekmeside temizdi.

Fakat şuanda HDD de 1tb'ın yarısında ve 1 tane bölüm kırmızı oldu her kutu 1 gblık ayrıca health sekmesindede "current pending sector" isimli satırda sarı warning yazısı mevcut

diskte hata olduğu anlaşıldı, işlem bittikten sonra 1 tb lik diskin elektiriğini keserek pc yi test edin. mavi ekran vs verecekmi sistem gözlemleyin, tabi bazen power daki bir problemde bu gibi sorunların merkezi olabiliyor bilginiz olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Pcu daki problem hddyi nasıl etkileyebilir ki, çok kez disk bozuk onarım gerek diye windows bildirimi gelmişti. Birşey sormak istiyorum,şuanda hdd D: ve E: sürücüsü yani yerel disk(C:) SSD de. Benim SSD ye kurduğum bir oyunun dosya hatası vermesi, bozuk dosya hatası vermesi veya eksik dosya hatası vermesi mümkün mü

bad sectorlü diskte eksik ve bozuk dosya uyarısı gelmesi normal ama ssd de sorun yoksa böyle bir problem olmaması lazım. power eğer yetersiz ve ya kalitesiz bir şey ise dengesiz voltajdan dolayı diskleri bozabiliyor, daha önce bir çok kez karşılaştığım bir mevzu.

bu etapta yapılacak tek şey sağlıklı olduğu bilinen bir disk ile sistemi 1 hafta denemek. ayrıca memtest86 ile ram test yapmayı unutmayın, nasıl yapılacağının tarifini netten görsel şekilde bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 10 Şubat 2017; 1:59:52 >
    MEMtest dün 6 saat yaptım 0 hata

• kesin bir çözüm müdür bu yol ?
    1tb lık diskin elektriğini kesip bir süre deneyeceğim devam ederse sorunlar mavi ekran alırım zaten

Bu arada kasanın kendi supply case i 400watt

• Selamlar,

Öncelikle current pending sector basit bir hatadır program hatalarından dolayıda verir ve zaten uyarı niteliğindedir geneli itibariyle format attığınızda bu hata sıfırlanır. Diğer yandan dump dosyalarının 2 si hafıza kaynaklı eğer ramleri kontrol ettiyseniz ve sıkıntı yoksa bu durumda hafızada çalışan bir program buna vesile oluyor olabilir. Bu durumda başlangıçta çalıştırılan programları kapatıp denemenizde fayda var. Eksik dosya gibi hatalar genel itibariyle lisansız programlarda oluyor o dosya gerçekten eksik oluyor çünkü bağımlılıkları kuracak herhangi bir program olmuyor. Eğer bu durumu steam uplay gibi bir platformda yaşamadıysanız bu olası bir şey.

Bu soruna yardımcı olabilmek için sizin bu sorunu nerede gördüğünüze ne yaparken gördüğünüze ve hangi programların çalıştığını bilmeye ihtiyaç var. Memory leak sorunu olan bir oyunda mavi ekran hatası yada başka hatalar kaçınılmazdır. Aynı şekilde lisansız kurulmuş bir oyunda da keza.

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    cevabınız içi teşekkürler.Fakat bu hata ile karşılaştığım oyunlar (steamden csgo,direk kendi sitesinden league of legends ve combat arms) kesinlikle orjinal şekilde multiplayer oyunlarda yani, 4x2 gb zeppelin ultra 1333 ramlerimi memteste 6 saat tabi tuttum ve temiz çıktı hiçbirşey vermedi, SSD yi hd tune error scan ile teste tabi tuttum aynı şekilde yine temiz çıktı, HDD yi hd tune yine error scan testine tabi tuttum bir kutusu kırmızı oldu ve current pending sector kısmında warning yazısı oluştu.

bilgisayar 3 kez 0dan format oldu ve 3 işletim sistemi dolaştı şuanda win10 da.
    programlar aracılığıyla hata alabildiğim tek donanım HDD. Gerçekten ne yapacağımı bilememekteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugratar

cevabınız içi teşekkürler.Fakat bu hata ile karşılaştığım oyunlar (steamden csgo,direk kendi sitesinden league of legends ve combat arms) kesinlikle orjinal şekilde multiplayer oyunlarda yani, 4x2 gb zeppelin ultra 1333 ramlerimi memteste 6 saat tabi tuttum ve temiz çıktı hiçbirşey vermedi, SSD yi hd tune error scan ile teste tabi tuttum aynı şekilde yine temiz çıktı, HDD yi hd tune yine error scan testine tabi tuttum bir kutusu kırmızı oldu ve current pending sector kısmında warning yazısı oluştu.

bilgisayar 3 kez 0dan format oldu ve 3 işletim sistemi dolaştı şuanda win10 da.
    programlar aracılığıyla hata alabildiğim tek donanım HDD. Gerçekten ne yapacağımı bilememekteyim.

ve birde görev yöneticisi başlangıç sekmem tamamen devre dışı oradakiler haricinde ne olabilir ki

• Şimdiye kadar kurduğunuz tüm Windowslar orijinalmıydı ?
    Selamlar,

quote:

HDD yi hd tune yine error scan testine tabi tuttum bir kutusu kırmızı oldu

Bahsettiğiniz hdd den mi oynuyorsunuz oyunlarınızı? Eğer bahsettiğiniz hdd den oynuyorsanız kırmızı ile gösterilen hatalar ölümcüldür. Bir şekilde bu hatayı yok edemezsiniz. Bu hata muhtemel sebep ile hdd olduğu sürece ki kablosundada ola bilmekte hdd yazmayı yada okumayı sağlayamıyorsa buda hafıza hatasına neden olabilir. Sistemin burada yüklü olmasına gerek yoktur eğer girdiğiniz oyunlar bu alan yüklüyse sistemin kurulu olduğu hdd kullanılmaz oyunun yüklü olduğu hdd daha çok kullanılır.

Kolay Gelsin..
    Hayır özellikle ssd ye kurdum oyunu

Kırmızı ile gösterili alanı ayırma şansım varmı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.