Şimdi Ara

Çok çalışkan Türk polisi !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
5.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gün çok çok güzel ve canlı bir örnek daha gördüm.

Dershanede ara verdiğimizde kapının önüne çıktık. Tamda önümüzde trafik kemer kontrolü yapıyordu. Bi tane her tarafı vuruk kırık doğan görünümlü şahini çevirdiler. İçinden iki tane poşulu sakallı saçları bi tuhaf jölelenmiş apaçimsi iki varlık indi.

Sürücünün ehliyeti yanında yokmuş. Ama hallerini ve tavırlarını görseniz tam gözaltına alınmalık. Memurda insaflı biri olacak ki bu varlıklara bile inisiyatif gösterip söyle bir yakınına ehliyetini yarım saate kadar getirsin. Yoksa cezanı yazar gönderirim dedi.

Hemen bu konu aklıma geldi. Ne polisler varmış diye içimden geçirdim. Şu da var ben polis olsaydım ben de ceza yazmaktan yana olmazdım ama bu günkü tipleri, tavırlarını ve hareketlerini gördükten sonra onları asla cezasız bırakmazdım. Dedim ya ne polisler varmış...

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Bu gün çok çok güzel ve canlı bir örnek daha gördüm.

Dershanede ara verdiğimizde kapının önüne çıktık. Tamda önümüzde trafik kemer kontrolü yapıyordu. Bi tane her tarafı vuruk kırık doğan görünümlü şahini çevirdiler. İçinden iki tane poşulu sakallı saçları bi tuhaf jölelenmiş apaçimsi iki varlık indi.

Sürücünün ehliyeti yanında yokmuş. Ama hallerini ve tavırlarını görseniz tam gözaltına alınmalık. Memurda insaflı biri olacak ki bu varlıklara bile inisiyatif gösterip söyle bir yakınına ehliyetini yarım saate kadar getirsin. Yoksa cezanı yazar gönderirim dedi.

Hemen bu konu aklıma geldi. Ne polisler varmış diye içimden geçirdim. Şu da var ben polis olsaydım ben de ceza yazmaktan yana olmazdım ama bu günkü tipleri, tavırlarını ve hareketlerini gördükten sonra onları asla cezasız bırakmazdım. Dedim ya ne polisler varmış...

tipe göremi muamele yapacaksınız?
    doktor oldunuz diyelim tipi bozuk adam geldi ben bakmam sana kardeşim apaçimisin diyeceksin? ya da polis oldun bir sorunu oldu sen apaçi kılıklısın sana yardım etmemmi diyeceksiniz?
    -
    bu işin bir standartı olmalı. Türkiye de insiyatif gibi bir sistem bence çok fazla kaçıyor malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

polisi sevmiyorum. genelini sevmiyorum yani. bu sucda deil bişeyde deil sevmek zorunda deilim.

cunku halkın memuru degiller. iktidara kim gelirse onun dediklerini yaparlar. bi havalarda triptelerdir.
    ben araba test ediodum renaultta yola cıktık hemen 500mt sonra cevirme emniyet kemeri die ceza yazdılar 50tl mi ne odedim tamam sorun deil ama uyuz olmustum polise bayada laf ettm daha iş buucektide etraftakiler sey yaptı.

jandarma ceza yassın ewl derim. adamlar eşit davranıo. vede senin benim gibi askere giden gencler.. bir artistikleri yok kimseye..

motorlu polisler arabadakiler senin benim vergimle basıp ısıklarda gecip ona buna artistik yapıo.
    boş boş geziolar
    hani bi lazım olduklarında trafik sıkstıgında nie goremiorm polis ben?

ben sevmediğiniz o memurlardanım:D mesleğimle gurur duyuyorum ve bir trafikçiyim size cvp fln vermeyi düşünmüorum bu konu hakkında ama jandarma trafik hakkında birşey söliycem jandarma trafikte senin benim gibi askere giden gençler çalışmaz bunu araştırabilirsin jandarma trafik ekiplerinde bir astsubay 3 yada 2 uzman çavuş çalışır..yani senin tabirinle senin verginle o arabada duruolar maaşını sen ödüosun..

buarada burda bukadar şey yazılıo o polis şunu yaptı bu polis bunu yaptı ya neden kimse şikayet etmio kardeşim polis kırmızı ışıkta geçtiyse al eline kagıt kalem yaz plakayı git şikayet et valiye kadar cık..yok polis rüşvet istedi git kardeşim amirine şikayet et bakalım nasıl istiomuş rüşvet yok polis onu yaptı bunu yaptı sınıfta biri kolunuzu ısırınca öğretmene şikayet ediosun dimi git kardeşim şikayet et hakkını ara şikayet etmeyip hakkını aramayıp burda onu bunu yaptı demeniz çok saçma oluyo git mahkemeye ver ve şunuda bilin bunu yapmanız en çok dürüst meslektaşların hoşuna gider gidin şikayet edin mahkemeye verin çogunuz banknot koklattık diosunuz iyide rüşveti verende alanda suçludur bunu unutmayın...sizi yapıldıgını düşündügünüz bi haksızlık varsa gidin şikayet edin hakkınızı arayın sonrada gelin buraya bi konu acın şöle bi durum vardı bunun üstüne gittim şikayet ettim ve sonuc şu diye ama yok böle bişey herkes aynı seyleri yazzıo işte ben geçen gördüm amcam şahit olmuş yakın arkadaşım şunu dedi geçin bunları efendim geçin hakkını aramıosan hakkını aramıycaksan başına geleni sen ztn kabullenmişin demektir ve emin ol bir kez daha başına gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

polisi sevmiyorum. genelini sevmiyorum yani. bu sucda deil bişeyde deil sevmek zorunda deilim.

cunku halkın memuru degiller. iktidara kim gelirse onun dediklerini yaparlar. bi havalarda triptelerdir.
    ben araba test ediodum renaultta yola cıktık hemen 500mt sonra cevirme emniyet kemeri die ceza yazdılar 50tl mi ne odedim tamam sorun deil ama uyuz olmustum polise bayada laf ettm daha iş buucektide etraftakiler sey yaptı.

jandarma ceza yassın ewl derim. adamlar eşit davranıo. vede senin benim gibi askere giden gencler.. bir artistikleri yok kimseye..

motorlu polisler arabadakiler senin benim vergimle basıp ısıklarda gecip ona buna artistik yapıo.
    boş boş geziolar
    hani bi lazım olduklarında trafik sıkstıgında nie goremiorm polis ben?

ben sevmediğiniz o memurlardanım:D mesleğimle gurur duyuyorum ve bir trafikçiyim size cvp fln vermeyi düşünmüorum bu konu hakkında ama jandarma trafik hakkında birşey söliycem jandarma trafikte senin benim gibi askere giden gençler çalışmaz bunu araştırabilirsin jandarma trafik ekiplerinde bir astsubay 3 yada 2 uzman çavuş çalışır..yani senin tabirinle senin verginle o arabada duruolar maaşını sen ödüosun..

buarada burda bukadar şey yazılıo o polis şunu yaptı bu polis bunu yaptı ya neden kimse şikayet etmio kardeşim polis kırmızı ışıkta geçtiyse al eline kagıt kalem yaz plakayı git şikayet et valiye kadar cık..yok polis rüşvet istedi git kardeşim amirine şikayet et bakalım nasıl istiomuş rüşvet yok polis onu yaptı bunu yaptı sınıfta biri kolunuzu ısırınca öğretmene şikayet ediosun dimi git kardeşim şikayet et hakkını ara şikayet etmeyip hakkını aramayıp burda onu bunu yaptı demeniz çok saçma oluyo git mahkemeye ver ve şunuda bilin bunu yapmanız en çok dürüst meslektaşların hoşuna gider gidin şikayet edin mahkemeye verin çogunuz banknot koklattık diosunuz iyide rüşveti verende alanda suçludur bunu unutmayın...sizi yapıldıgını düşündügünüz bi haksızlık varsa gidin şikayet edin hakkınızı arayın sonrada gelin buraya bi konu acın şöle bi durum vardı bunun üstüne gittim şikayet ettim ve sonuc şu diye ama yok böle bişey herkes aynı seyleri yazzıo işte ben geçen gördüm amcam şahit olmuş yakın arkadaşım şunu dedi geçin bunları efendim geçin hakkını aramıosan hakkını aramıycaksan başına geleni sen ztn kabullenmişin demektir ve emin ol bir kez daha başına gelir.

+1

• Şehir içinde deli gibi araba kullanan ve tamponuma sürten birini şikayet etmek için aramıştımda biz bişey yapamayız demişlerdi bana. İlerde önünü kesin hesaplaşın dedi ciddi ciddi. Plakası falan elimde şu anda arkasındayım şu yönde ilerliyor dedim, hiç ama hiç ilgilenmediler. Şikayetciyseniz gelin karakola şikayetci olun plaka ile işlemleri başlatalım dediler.

Abicim beni niye adamla muhattap ediyosun, bugün bana zarar veren yarın başkasına zarar verir git yakala kes cezasını. Ben sorumluluğumu yerine getirdim ama yok polisimiz gerçekten kafasına göre haraket ediyor.

Burada bir sokak var tek yön. Gündüz gelen geçen tersten giriyor 1 tane bile polis görmezken ben gecenin 2sinde hastaneye gitmek amacı ile kestirme olsun diye tersten girdim ve çat diye polis çıktı karşıma durdurdu bi ton nasihat yedik. Kontrol falan filan.

Park yasağı olan yerler var eskişehirde daha doğrusu her yerde park yasağı var burda göz yumuyor polisler ama bi zaman gleio çat çat ceza kesiyorlar postaya gidiyor elime ulaşmadan faiz binmeye başlıyor cezaya. Postacılar da ayrı bir alem zaten.... Şimdi benim ağzımı bozduracaklar. Şu ülkede işini adam gibi yapan birtane insan yok mu Allah aşkına. Tüm devlet memurları böyle mi ya

Millet vekillerinin daha doğrusu milletin vekillerinin tüm cezaları iptal olurken bizim gibi mahsum vatandaşa bindirebildikleri kadar bindiriyorlar. Artık vekillerimize cezada kesilmeyecekmiş tutanak tutulacakmış sadace. Oh yaşadılar vallaha....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 18 Ekim 2010; 4:39:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

doktor oldunuz diyelim tipi bozuk adam geldi ben bakmam sana kardeşim apaçimisin diyeceksin? ya da polis oldun bir sorunu oldu sen apaçi kılıklısın sana yardım etmemmi diyeceksiniz?
    -
    bu işin bir standartı olmalı. Türkiye de insiyatif gibi bir sistem bence çok fazla kaçıyor malesef.

Siz benim demek istediğimi aslında gayet iyi anladınız. Ama yinede açıklama yapayım. Apaçi kılıklı diye ayrım yapardım demek istemedim. Ayrıca apaçimsi dedim. Sakallı ve poşulu kasılarak yürüyen, polise ters bakan, "noluyaaa yaaa" havalarında yani açık konuşmak gerekirse bildiğin maganda. O adamların adım gibi eminim kurallara hiçbir riayetleri yok. Ki zaten çevrende de bunları kendin gözlemleyebiliyorsundur. Değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Yil sonu yaklasiyor kotalari doldurma zamani

Ben baska da birsey demiyorum.

Gecmis olsun.

Bu arada "isterse insiyatif kullanabileceğini söyledi pis pis sırıtarak,yalvarmamı bekliyordu herhalde" demissiniz ama o yalvarmanizi degil, baska birseyi bekliyormus gibi geldi bana.

Aynen katılıyorum,

Hafta sonu 100 km lik şehirlar arası yolda 10 km arayla 3 farklı noktada radar uygulaması vardı, normalde o yolda sadece 1 noktada radar olur o da bölge trafiğin yakınlarında.
  • Sayın Çaresiz

Bu bir tek sizin başınıza gelen bir olay değil.

Bende birgün ehliyetimi evde unutmuşum cüzdanım yani kimlik vs yanımda neyse çevirdiler.Aynen sizin durum gibi muayene vs tamam hiç bir problem yok.Dediler ceza yazıcaz ya dedim kimlik yanımda tc den kontrol edin yok olmaz taşısaydın yanında.

İçimden allah belanı versin diyorum tabi adama gerçekten köpek gibi yalvarıyorum neyse dedi vakit öglen oldu at bi yemek parası dedim onada param yok ve gerçektende yoktu iyi o zaman yazıyoruz cezayı dedi zor bela saldı ama orada yaptığı tam bir şerefsizlik ulan adi adam kimliğim yanımda baksana sorgulasana
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

-

Siz benim demek istediğimi aslında gayet iyi anladınız. Ama yinede açıklama yapayım. Apaçi kılıklı diye ayrım yapardım demek istemedim. Ayrıca apaçimsi dedim. Sakallı ve poşulu kasılarak yürüyen, polise ters bakan, "noluyaaa yaaa" havalarında yani açık konuşmak gerekirse bildiğin maganda. O adamların adım gibi eminim kurallara hiçbir riayetleri yok. Ki zaten çevrende de bunları kendin gözlemleyebiliyorsundur. Değil mi?

Türkiye'de insiyatifin fazla olduğunu zaten söyledim. bunun standartı olmalı kanunlar ile. kimlik taşımakta zorunlu neticede. bende sokakta gece dolaşmaya çıkınca cüzdanımı almam, sadece kimliğimi ve telefonumu alır çıkarım. bazen kimliği almam aksinede o gün polis gbt alacağı tutar. 3 4 defa geldi başıma. neyseki TC kimlik no ve diğer bilgilerin çoğu aklımda ve bunlarla işi çözdük. polis alıp götürse niye götürüyorsun kardeşim de diyemem kimlik yok üzerimde çünkü.
    dediğim gibi insiyatif malesef ülkemizde her konuda olduğu gibi trafik konusunda da suistimal ediliyor.

• İşin bir de şu boyutu var.
    Meslekte henüz yeni olan memurları dışarıda bırakıyorum, çoğu polis memuru siz daha "gık" demeden "gık" diyeceğinizi az çok tahmin edecek niteliktedir. Sonuçta meslekleri direkt olarak hayat tecrübesine sarraflığa etki eden cinsten bir meslek.
    Hal böyle olunca, forumda da bu tarz konuları açan vatandaşlar hep "benim vergimle oturuyor asarım keserim" mantalitesinde olduğundan genelde iyi polis kötü polis ayrımının kötü kısmına denk geliyorlar.
    Burada demek istemiyorum ki, sesinizi çıkarmayın ne derlerse boyun eğin. Siz bir kere olması gereken soğukkanlılığı ve bilinçliliği elden bırakmayın bakalım gidişat ne yönde değişiyor?
    Ehliyetiniz mi yok yanınızda? Ehliyet numaranızı bilmiyorsanız resmen cezayı hak eder durumdasınız.
    Bu noktada "N'olmuş ya ev şurası iki dakikalığına çıktım?!" demek ile "memur bey/abi/memur kardeşim adım bu TC kimlik numaram bu yalnız ehliyetim yanımda değil numarasını da hatırlamıyorum" demek arasında ise büyük fark var.
    Birey olarak sorumluluklarınızı icra ettiniz ama yine yanlış bir davranışta mı bulundu memur? O zaman sorumluluklarınızın yanında haklarınızı da hatırlayın ve şikayet edin.

• en iyi polis surgun yiyen polistir .............hayatlari belesssssss ...........
  • quote:

Orijinalden alıntı: kjj

en iyi polis surgun yiyen polistir .............hayatlari belesssssss ...........

Her meslekte iyisi ve de kötüsü vardır. İyisiyle, kötüsüyle senin güvenliğini sağlayan, diğer bir tabirle kıçın sıkıştığında kıçını kurtaracak olan kurum Polis'tir.
    Türk polisine yapılan bu tür hakaretler ve genellemeler bu kurumun saygınlığını azaltacaktır.

Benim de kişisel tecrübelerime dayanarak şimdiye kadar hiç bir zaman Allah'a şükür kötü bir polisle karşılaşmadım, hepsi de anlayışlı, yardım etmeye çalışan insanlardı. Hem asayiş hem de trafikte.

Dediklerinizin bir kısmında haklılık payı var, örneğin şu anda 5 yıldır asistan doktor olarak çalışıyorum, yani 6 yıl fakülte, 5 yıl uzmanlık eğitimi, 11 yıllık yüksek öğretim seviyem var. memuriyet kıdem ve kademesi benden düşük olan polis memurları (dikkat edin yeni mezun komser yardımcıları demiyorum) bile benden yüksek maaş alıyorlar. Çok da rahat ispatlarım bunu. Şimdi birisi çıkıp da ben şerefimle, onurumla çalışmaya uğraşırken "doktorların en iyisi sürgüne gidenlerdir, bunların hayatı beleş, dini imanı paradır" derse çok gücüme gider.

Ancak şu unutulmamalı, karşınızdaki polis memuru gerçekten zor şartlarda çalışıp binbir türlü manyak adamla uğraşıyor. Polis beni çevirdiğinde her zaman iç lambalarımı yakıp iyi günler dilerim. Karşımdaki insana görevi gereği saygı duyarım. Şimdiye kadar da işlerim hep rast gitti.

• Arkadaşlar ben de Polisim. Öncelikle şunu belirtelim biz polis okulundan mezun olurken kanunun ve rejimin savunucusu sıfatıyla Yemin ediyoruz.
    Ehliyetsiz olarak araç kullanmaya gelince : Ehliyetsiz olarak araç kullanmanın Kabahatler kanunu ve 2918 sayılı karayolları trafik kanunu 36. maddesi uyarınca 600 TL idari para cezası vardır. Tekrarı halinde 1200 TL..
    Yani arkadaşımıza yazılan cezaya gelince; bu cezayı yazmanın iki kanunda gereği var biri Kabahatler Kanunu diğeri ise Karayolları Trafik kanunu.
    Yani Orada görevli Polis memuru görevi gereği o cezayı yazmak zorunda. Arkadaşımız ise o cezayı ödemek zorunda. Kanun ve görev gereği.
    Oradaki polis memurunun benim insiyatifimde demesiyle Rüşvet ima etmiş olabilir ancak tüm memurları genellememek lazım.
    Şunuda belirtelim Şu an Polis memurlarının maaşı fazla değil. Sadece diğer meslek gruplarının maaşları az. Yani Polisi kıskanmak yerine Kendi haklarınızı aramayı düşünün.

• türkiyede HALK DEVLET İÇİN vardır.Avrupa ülkelerinde DEVLET HALK İÇİN vardır.işte bu ince çizgide her türlü b.k dönüyor bu ülkede.ayrıca g.tti üniversite yemiyen elemanlar maaş alayım keyfime bakayım diye 2 yıllık pymo yada öss den barajı geçip su ürünleri gibi 4 yıllık bölümleri okuyup pomem e girip polis oluveriyorlar.çoğunu psikolojisi harbiden bozuk,genelide dallama oluyorlar.kanun ,kitap,vatan millet sakarya diyip milletin anasını ağlatacaksın sonrada gelip yok efendim saygınlığını zedeliyorsunuz türkiyede en nefret edilen kişiler genelde polislerdir.bu oran en az %70 tir.kim ne derse desin türkiyedeki bu beyin yapısı olduğu sürece bir halt olmaz.yakın bir zamanda türkiyede iç savaş veyahut diğer ülkelerin savaş ilan etmesiyle ankarada meclisin göbeğinde bombalar patlayacaktır.bu kadar bozuk bir sistemin olduğu ülke görmedim arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

türkiyede HALK DEVLET İÇİN vardır.Avrupa ülkelerinde DEVLET HALK İÇİN vardır.işte bu ince çizgide her türlü b.k dönüyor bu ülkede.ayrıca g.tti üniversite yemiyen elemanlar maaş alayım keyfime bakayım diye 2 yıllık pymo yada öss den barajı geçip su ürünleri gibi 4 yıllık bölümleri okuyup pomem e girip polis oluveriyorlar.çoğunu psikolojisi harbiden bozuk,genelide dallama oluyorlar.kanun ,kitap,vatan millet sakarya diyip milletin anasını ağlatacaksın sonrada gelip yok efendim saygınlığını zedeliyorsunuz türkiyede en nefret edilen kişiler genelde polislerdir.bu oran en az %70 tir.kim ne derse desin türkiyedeki bu beyin yapısı olduğu sürece bir halt olmaz.yakın bir zamanda türkiyede iç savaş veyahut diğer ülkelerin savaş ilan etmesiyle ankarada meclisin göbeğinde bombalar patlayacaktır.bu kadar bozuk bir sistemin olduğu ülke görmedim arkadaş.

"türkiyede HALK DEVLET İÇİN vardır.Avrupa ülkelerinde DEVLET HALK İÇİN vardır." eğer bu cümleden kastın Türkiyedeki trafik cezalarıysa, Avrupadaki cezalardan bi habersin sanırım. Bu konuda bilgilenmek için bu linke tıklamalısın:http://www.ezberim.com/motorlu-araclar/159815-avrupada-trafik-cezalari-4-kat-fazla/

Polisler hakkında "g.tti üniversite yemiyen elemanlar maaş alayım keyfime bakayım diye 2 yıllık pymo yada öss den barajı geçip su ürünleri gibi 4 yıllık bölümleri okuyup pomem e girip polis oluveriyorlar.çoğunu psikolojisi harbiden bozuk,genelide dallama oluyorlar." yakıştırman ise kanunen bir suçtur. Türk Ceza Kanunu madde 125: - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir. …………
    (2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.
    ………………..
    (4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.

Değerli forum donanım haber yöneticileri lütfen bu konu hakkında birşeyler yapın. Böylesine kaliteli bir siteye bu tür içerikler yakışmıyor...

• beyler !
    kotalari var polislerin
    gbt'ye bakanlar örn veriyorum günde 100 kisiye bakmak zorunda !
    olaki bakarken birine sabıkalı tutuklama karari vs'si olan birisine denk geldi eger kacirirsa ...ku yedi orada onu yakalamali..

sirf bu yüzden hep mülayim temiz görünümlü akli basinda vatandaslarin kimliklerine bakiyorlar...
    Aksaraydan geciyorum cogu zaman aksaray girisde bi yusufpasaya dogru ikinci kontrole giriyorum :)
    kontrol sirasinda sagdan soldan gecen belki pasportu olmayan kadin fahise ya da asker kacagi olma ihtimali % 1000 olan kıro bakarak geciyor....

Ukalaliklar hepsinde olmasada olmuyorda degil ! 2 kere 2 kac eder diye soran oldu bana terslesen bi türlü terslemesen bir türlü ! gözlük takip motora binmekle ne oluyo anlamiyorum..
  • Arkadaşlar hepinizin haklı olduğu yanları var ancak genelde önyargılı konuşuyorsunuz. Einstein ın dediği gibi ''önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur''
    Herkese iyi akşamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pesimistadana01

Arkadaşlar ben de Polisim. Öncelikle şunu belirtelim biz polis okulundan mezun olurken kanunun ve rejimin savunucusu sıfatıyla Yemin ediyoruz.
    Ehliyetsiz olarak araç kullanmaya gelince : Ehliyetsiz olarak araç kullanmanın Kabahatler kanunu ve 2918 sayılı karayolları trafik kanunu 36. maddesi uyarınca 600 TL idari para cezası vardır. Tekrarı halinde 1200 TL..
    Yani arkadaşımıza yazılan cezaya gelince; bu cezayı yazmanın iki kanunda gereği var biri Kabahatler Kanunu diğeri ise Karayolları Trafik kanunu.
    Yani Orada görevli Polis memuru görevi gereği o cezayı yazmak zorunda. Arkadaşımız ise o cezayı ödemek zorunda. Kanun ve görev gereği.
    Oradaki polis memurunun benim insiyatifimde demesiyle Rüşvet ima etmiş olabilir ancak tüm memurları genellememek lazım.
    Şunuda belirtelim Şu an Polis memurlarının maaşı fazla değil. Sadece diğer meslek gruplarının maaşları az. Yani Polisi kıskanmak yerine Kendi haklarınızı aramayı düşünün.

sen mi polissin inanalım mı şimdi, o zaman önce olayı algılayıp analiz ettirmeyi öğretsinler polis okulunda, arkadaş ehliyetimi yanıma almadım diyor, ehliyetsiz araç kullandım demiyor

umarım polis değilsiznidr, yoksa işimiz yaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 19 Ekim 2010; 21:19:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Arkadaşlar ben de Polisim. Öncelikle şunu belirtelim biz polis okulundan mezun olurken kanunun ve rejimin savunucusu sıfatıyla Yemin ediyoruz.

sen mi polissin inanalım mı şimdi, o zaman önce olayı algılayıp analiz ettirmeyi öğretsinler polis okulunda, arkadaş ehliyetimi yanıma almadım diyor, ehliyetsiz araç kullandım demiyor

Sen nasıl şu an benim polis olduğuma inanmıyorsan. Orada görevli olan polis de arkadaşın ehliyetinin evinde olduğuna inanmayabilir. Ayrıca Yanında ehliyeti olmadan araç kullanımının kanunen bir cezası varsa ve bu cezayı polis de uyguluyorsa neden polisi suçluyorsunuz. Yasa Koyucuları suçlayın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Sen nasıl şu an benim polis olduğuma inanmıyorsan. Orada görevli olan polis de arkadaşın ehliyetinin evinde olduğuna inanmayabilir. Ayrıca Yanında ehliyeti olmadan araç kullanımının kanunen bir cezası varsa ve bu cezayı polis de uyguluyorsa neden polisi suçluyorsunuz. Yasa Koyucuları suçlayın.

ben onun cezası yok demiyorum ama sizin bahsettiğiniz 600 liranın 5te 1'i kadar falan olmalı cezası, ayrıca tc kimlik'ten çok kolay kontrol edilebilir, ya da evden birinden ehliyeti getirmesini istemesine izin verebilirdi, ben polis görevini yapmadı demedim, polisi de suçlamadım ama insiyatif kullanılabilirdi bence bu durumda, evden birisinin 5-10 dk'da getirmesi polisi de işinden alıkoymazdı bence, ayrıca cevza kesip gönderdiğine göre zaten kontrol etmiştir ehliyeti var mı yok mu diye

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.