Şimdi Ara

Çok çalışkan Türk polisi !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
5.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kjj

en iyi polis surgun yiyen polistir .............hayatlari belesssssss ...........

Arkadaşlar onurunuzla iş yapmaya çalışan bir polis olsanız, üstteki ve benzeri gibi bir yazılarla karşılaşsanız inanın çok üzülürdünüz.
    Şunuda belirteyim bu işi her polis onuruyla yapmıyor olabilir. Doğrudur Polis o konuda insiyatif uygulayabilirdi.Ancak uygulanan inisiyatif kanun dışı bir uygulama olurdu. Yanlışları görüp Doğrulara ayıp etmeyin lütfen. Genellemeyin.
    Cümleten iyi akşamlar...
  • çok bilmişler ne kadar fazla var bizim memlekette ilk kendinize şu soruyu sorun polis kimdir devlet memuru kimdir devlet kimdir? kimler oluşturur? yabancı ülkedenmi geliyor bu adamlar? senin alt komşun üst komşun amcan dayın halan kardeşin otobüste yanyana oturdugun adamlar değilmi bunlar?
    o zaman sadece memurları sorgulama devleti sorgulama dön kendine bir bak...devlet bir şahsın değildir devleti bir toplum oluşturur

devletin tanımı : Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık

yani hani sen diosun ya bunlar şöle böyle aslında şöyle böyle olan sensin hatta senin annen baban emin ol buna inanmıosan yukardaki tanımı tekrar oku..

tc kimlikten ehliyet sorgula bilmem ne palavralarını geçelim arkadaşlar o zaman kimse yanında ehliyet taşımasın ne die yük ediosunuz taşımayın tc kimlikle sorgulanıyorya nasılsa dimi?

hatta ensemize barkot yapıştırsınlar okutunca tüm bilgilerimiz çıksın pasaport kimlik filanda taşımayalım tam koyun olalım bireylikten iyice çıkalım aman neyse iyi yapmış adam araba sürüyorsan ehliyetini yanında taşıyacaksın bukadar basit..nasılki kız arkadaşınla buluşmaya giderken ayakkabı giymeyi unutup terlik giymiorsan nasılki pantolon giymeyi unutup beyaz donla gitmiyosan buluşmaya araba sürerkende ehliyetini yanında taşıycaksın sokaga cıktıgında kimligini yanında taşıyacaksın...bunu polis demioyo kanun dio

• quote:

Orijinalden alıntı: pesimistadana01

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Arkadaşlar ben de Polisim. Öncelikle şunu belirtelim biz polis okulundan mezun olurken kanunun ve rejimin savunucusu sıfatıyla Yemin ediyoruz.
    Ehliyetsiz olarak araç kullanmaya gelince : Ehliyetsiz olarak araç kullanmanın Kabahatler kanunu ve 2918 sayılı karayolları trafik kanunu 36. maddesi uyarınca 600 TL idari para cezası vardır. Tekrarı halinde 1200 TL..
    Yani arkadaşımıza yazılan cezaya gelince; bu cezayı yazmanın iki kanunda gereği var biri Kabahatler Kanunu diğeri ise Karayolları Trafik kanunu.
    Yani Orada görevli Polis memuru görevi gereği o cezayı yazmak zorunda. Arkadaşımız ise o cezayı ödemek zorunda. Kanun ve görev gereği.
    Oradaki polis memurunun benim insiyatifimde demesiyle Rüşvet ima etmiş olabilir ancak tüm memurları genellememek lazım.
    Şunuda belirtelim Şu an Polis memurlarının maaşı fazla değil. Sadece diğer meslek gruplarının maaşları az. Yani Polisi kıskanmak yerine Kendi haklarınızı aramayı düşünün.

sen mi polissin inanalım mı şimdi, o zaman önce olayı algılayıp analiz ettirmeyi öğretsinler polis okulunda, arkadaş ehliyetimi yanıma almadım diyor, ehliyetsiz araç kullandım demiyor

umarım polis değilsiznidr, yoksa işimiz yaş

Sen nasıl şu an benim polis olduğuma inanmıyorsan. Orada görevli olan polis de arkadaşın ehliyetinin evinde olduğuna inanmayabilir. Ayrıca Yanında ehliyeti olmadan araç kullanımının kanunen bir cezası varsa ve bu cezayı polis de uyguluyorsa neden polisi suçluyorsunuz. Yasa Koyucuları suçlayın.

Bilmiyorum polismisiniz ama (ki %99 polis değilsiniz) eğer çevirmede sürücü ehliyeti olduğunu iddaa ediyorsa kimlik numarasından bakılır uygun sınıf ehliyeti gerçekten varsa ehliyetini yanında taşımadığı için ceza yazılır.
    Ehliyeti yoksa ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yazılır.
    Umarım polis felan değilsinizdir.

• quote:

Oradaki polis memurunun benim insiyatifimde demesiyle Rüşvet ima etmiş olabilir ancak tüm memurları genellememek lazım.
    Şunuda belirtelim Şu an Polis memurlarının maaşı fazla değil. Sadece diğer meslek gruplarının maaşları az. Yani Polisi kıskanmak yerine Kendi haklarınızı aramayı düşünün.

Kardeşim benim kimseyi kıskandığım yok, dikkat edersen yorum yapmadan neyin ne olduğunu yazdım. Şu anda durum belirttiğim gibidir. Şimdi ülkemizdeki gelir adaletsizliğine girersek çıkamayız. Hak arama işine de girmeyelim istersen Bu ülkede hakkını arayanlar içerde, şükürcüler dışarda

• Devlet sana o ehliyeti evinde duvara asasın diye vermiyor. İş sistemde görünmeye bağlı kalsaydı o zaman boşuna ehliyet vermesinler. Tek başına Nufus Cüzdanı yeterli. Evide yakınmış tabi polis her evi yakını alacak yanına dolmuş gibi gezdirecek evinden kimlik almasını sağlıyacak.

Sinir oluyorum sağda solda Polis karalayan konuları görünce. Kardeşim madem hakkının yenildiğini düşünüyorsun. git İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Git Savcılığa şikayetini yap. Haklı isen gereğini yaparlar zaten.

Son olarak Bu Polis olur, Bankacı olur, Doktor olur, Duvar ustası olur hiç farketmez. İnsanlara siz daha ilk başta Olumsuz duygular ile yaklaşıp onu ezmeye çalışırsanız karşınızdan halen gülen bir yüz beklemeyin. Kimse sizin kahrınızı çekmek zorunda değil. Ve bir Hata yaptıysanız Delikanlı gibi kabul edin ve cezasını çekin.
  • Herkese yorumları için teşekkür ederim.

Tekrar söylüyorum,genelleme yapmadım,bunlar ve bunlar gibi düşünenler dedim her seferinde.

Borcumuda eşşek gibi ödeyeceğim,kanun böyle.Ben sadece kolluk bende yetki bende zihniyetine karşıyım,bugüne kadar polisle hiç işim olmadı,sülalemin yarısı da devlet memuru.

Burada kızdığım nokta polis arkadaşın sanki 130 TL kolay kazanılıyormuş gibi,ödersin,bişi olmaza getirmesi.

Abicim madem insiyatifinde yazma o zaman.Ya da bu kanun,uygulamam lazım de,yaz direk...

Neyse,uzatmaya gerek yok.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Devlet sana o ehliyeti evinde duvara asasın diye vermiyor. İş sistemde görünmeye bağlı kalsaydı o zaman boşuna ehliyet vermesinler. Tek başına Nufus Cüzdanı yeterli. Evide yakınmış tabi polis her evi yakını alacak yanına dolmuş gibi gezdirecek evinden kimlik almasını sağlıyacak.

Sinir oluyorum sağda solda Polis karalayan konuları görünce. Kardeşim madem hakkının yenildiğini düşünüyorsun. git İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Git Savcılığa şikayetini yap. Haklı isen gereğini yaparlar zaten.

Son olarak Bu Polis olur, Bankacı olur, Doktor olur, Duvar ustası olur hiç farketmez. İnsanlara siz daha ilk başta Olumsuz duygular ile yaklaşıp onu ezmeye çalışırsanız karşınızdan halen gülen bir yüz beklemeyin. Kimse sizin kahrınızı çekmek zorunda değil. Ve bir Hata yaptıysanız Delikanlı gibi kabul edin ve cezasını çekin.

Selçuk Bey,

Polisin işi değil tabiki,ehliyeti aldırmak ama abim alıp gelecekti zaten,onları etkileyen bir şey olmayacaktı.

Polis karalama değil bu,malesef çifte standartı sevmiyorum ve gerekli olduğunu düşündüğüm için yazdım.Amcam Cumhuriyet savcısı,abimde avukattır.

Bak şöyleyiz böyleyiz muhabbetine hiç girmedik bile ceza yazılırken,işte o zaman ben haksız olurdum davranışımla.Herkes eşittir kanunlar önünde,öyle olmalıdır.

Hiç kimseyi küçümsemem,küçümsemedimde.Bizleri küçümseyen belki de bu memurlardır,bizlere sanki amirimizmiş gibi davranan,benimle aynı yaşta

olan ama benimle çocuğuyla konuşur gibi konuşan...

Haksızlığı hiç sevmiyorum...Bir trafik kazasında geçen sene tam 6 ay uğraştım.Bariyere çarpma söz konusu olduğundan,trafik sigortası ben haklı olduğum

halde tüm masrafı bana yüklemeye çalışmıştı.En sonunda yasal yollardan hakkımı aldım.

Eğer,polis otosunda dinleme cihazı v.b. bir alet söz konusu ise hakkımı yasal yollardan da arayacağım.Tüm konuşmalarımız polis otosunda geçti,bizler ayakta onlar otoda,Şiddetli yağmur vardı o saatte.Ceza makbuzunda zaten isimler ve siciller mevcut...

Bu konuda bilgisi olan birisi yazarsa sevinirim.

Saygılar.

• ben bir memur olarak sana şunu söyleyebilirim ceza makbuzunda nereye gidip itiraz edebileceginiz yazmakta zaten polis araçlarında dinleme cihazı malesef yok malesef diorum çünkü abd de polis otosunda telsizlerinde şapkalarında hatta ve hatta silah ve elektro şok cihazlarında bile kameralar mic.ler mevcud..ailenizdede savcı ve avukat varmış onlar zaten size gerekli yönlendirmeyi yaparlar..

dikkat etmeniz gereken tek nokta var oda şu siz mahkemeye başvurdugunuzda malesef hakim tutanağa bakıcaktır tebligat dikkatli yapılmışmı imzalar tammı tarşhler tutuyormu iki memur imzalamışmı yazılan kanun maddesiyle para cezası tutuyomu gibi bu konulara bakıcak ve bir hata yoksa %90 ihtimalle mahkemelik bir durum kalmayacak ne derler kovuşturmaya yer yok denicektir bence itirazınızda bir dilekçe ile sizin uygun görmediginiz ve haklı oldugunuzu idda ettiğiniz memurların yaptıgı hatayı belirten birde dilekçe eklerseniz hakim savcı vs. bunuda göz önünde bulundurur yoksa dediğim gibi sadece tutanak ve tebligat düzgün yapılmışmı die bakar..

• dostlar en ii polis surgun iyen polistir diye yazmami her halde anlamissinizdir yuzde 70 si icin gecerli uzde 30 na lafim yok ama yesilkoyden gelirken devletin aracina benzin parasi istiyen yada hep corba parasi mi vericen bide kebab parasi versen gibi kelimeri duymus bir adam olarak bilhassa trafik polislerini sevmiyorum bukadar basit....
  • quote:

dostlar en ii polis surgun iyen polistir diye yazmami her halde anlamissinizdir yuzde 70 si icin gecerli uzde 30 na lafim yok ama yesilkoyden gelirken devletin aracina benzin parasi istiyen yada hep corba parasi mi vericen bide kebab parasi versen gibi kelimeri duymus bir adam olarak bilhassa trafik polislerini sevmiyorum bukadar basit....

Şikayet ettin mi o memuru?
  • quote:

Arkadaşlar ben de Polisim. Öncelikle şunu belirtelim biz polis okulundan mezun olurken kanunun ve rejimin savunucusu sıfatıyla Yemin ediyoruz.
    Ehliyetsiz olarak araç kullanmaya gelince : Ehliyetsiz olarak araç kullanmanın Kabahatler kanunu ve 2918 sayılı karayolları trafik kanunu 36. maddesi uyarınca 600 TL idari para cezası vardır. Tekrarı halinde 1200 TL..
    Yani arkadaşımıza yazılan cezaya gelince; bu cezayı yazmanın iki kanunda gereği var biri Kabahatler Kanunu diğeri ise Karayolları Trafik kanunu.
    Yani Orada görevli Polis memuru görevi gereği o cezayı yazmak zorunda. Arkadaşımız ise o cezayı ödemek zorunda. Kanun ve görev gereği.

Tüm buradaki Polis arkadaslari anliyorum, her kezi ayni kafaya koymayacaksin. Iyi olan memurlarida gördüm ben, kötü olanlarida. Ama sunu anlamiyorum, Türkiye´de ki Trafik Polisi hep gerekmediyi zaman meydana cikiyor. Ama bazi Memurlar nefret ettiriyor kendilerinden. Nereye sikayet edecez bizi kim dinleyecek allahinizin askina. Misal 2008´de Arabama 3 defa hasar verdiler yan Taraftaki insaat´cilar. 155 Polis Imdat dedik adam dedi biz birsey yapamayiz diyor, gelmeyeceyiz diyor ne halin varsa gör diyor. Nasil sen birsey yapamiyorsun, ne hakla koltugundan kalkamiyorsun Vatandasa yardim edemiyorsun. Yaziklar olsun tüm halkin verdigi Paralar sana . Almanyada ariyorsun her ne olursa olsun Polis aninda geliyor, 5 dakika bile sürmüyor gelmeleri bu tür durumda bile.

2009 Yilinda cift seritli gidis gelis yolda önümde Sahin ve arkasinda ben varim acikca söylüyorum sucumu Kabul ediyorum 110km/h ile gittim 90 yerine. Önümdeki Sahin´e gec dedi bana dur dedi. Neden ben neden öndeki Sahin degil ? Ben bu ülkeye Döviz getiriyormusum dedi oradan normal bir Vatandas . Sucumu Kabul ediyorum Cezami kesti ödedim ama öfkem öndeki Sahin´di onu niye durdurmadilar, niye hemen Yabanci Plakali araclari durduruyor Memleketim Polisi ? Bunu bana buradan Polisiz diyen Arkadaslarim lütfen anlatsin, kötü niyet ile yazmiyorum halen öfkeliyim bu olaya. Ceza yedigime acimiyorum ama insani bu kadarida pes diyor. Bu ayrimciligi bizi baska ülkenin Polisi bile yapmiyor. Simdi ben 3 Haftaligina Arac ile Tatile geliyorum Vatanima kimi kime sikayet edeceyim 3 Hafta icin ugrastigima deymez.

Türkiye´de gecende burada gördüm hatta adam Polis Megafonu takmis aracina Polisin yanindan geciyor Megafon ile konusuyor. Simdi o Memur görevini dogru yaptimi ? Hayir yapmadi !

Kapikule´de bu sene Alman Passaportumu kaybettim. Kapikule Sinir Kapisinda Polis Karakoluna girdik ve adama duruma anlattik. Adam ifademi alip gereken seyleri yazacagina bana aptalca salakca Gazeteye ver diyor . Yaw tamam Gazeteye vereyim ne isime yarayacak ? Bana bir belge lazim su sahis Pasaportunu burada kaybetmisti vs. diye bende Almanya´ya Fakslayimki adamlar bana yenisi cikartsin eskisini iptal etsin. Buda Baskomser üstelik, hadi o herifi nereye Sikayet edeceyiz ?

Yazilacak cok sey var aslinda, dedigim gibi iyi Polis Memurlarida var kötüsüde ama kötü olanlar agirlikta sanirim. Ben Kanunlarin uygulanmasindan yanayim, ben Ceza yedim 1 kere sucumu 100% kabul ettim aninda ödedim. Sucu isleyen cezasini öder ve bunu hak ederde, Memur ile tartismaya degmez ama ayrimcilik yaparsa is yine baska yöne cekiyor kendini !

Ne yazakki bu ülkede Memurlar var ama hic bir Memur Görevini dogru dürüst yapmiyor, yapmak isteyenlerde yapamiyor

• iyide arkadaşım bu memleketin vatandaşı nekadar kurallara uyuyor? almanyada çöp atmaya tırsıp korkup türkiyeye geldiğinde yere balgamını atmaya çekinmeyen çok gurbetci tanıyorum ben lafım iyi gurbetcilere değil..

işte sizin yorumda bu yani polisin içinde ne kadar yanlış insan varsa bu toplumdada bukadar yanlış insan var gurbetcilerdede okadar yanlış insan var ben şimdi burdan kalkıp desemki almanyadaki cezaevlerinin %60 ında türkler var sen bana ne dersin?

ben edirnedede görev yaptım altına mercedesi alıp bilirsiniz o yolu bomboştur 250 ile gideninide gördüm yol kenarına tuvaletini yapanda neyse

anlatmak istediğim her toplumun iyisi kötüsü vardır hatta ailelerinizde bile bir kardeş iyi bir kardeş kötü olabilir yada annen çok kültürlü ama baban kör cahil olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

iyide arkadaşım bu memleketin vatandaşı nekadar kurallara uyuyor? almanyada çöp atmaya tırsıp korkup türkiyeye geldiğinde yere balgamını atmaya çekinmeyen çok gurbetci tanıyorum ben lafım iyi gurbetcilere değil..

işte sizin yorumda bu yani polisin içinde ne kadar yanlış insan varsa bu toplumdada bukadar yanlış insan var gurbetcilerdede okadar yanlış insan var ben şimdi burdan kalkıp desemki almanyadaki cezaevlerinin %60 ında türkler var sen bana ne dersin?

ben edirnedede görev yaptım altına mercedesi alıp bilirsiniz o yolu bomboştur 250 ile gideninide gördüm yol kenarına tuvaletini yapanda neyse

anlatmak istediğim her toplumun iyisi kötüsü vardır hatta ailelerinizde bile bir kardeş iyi bir kardeş kötü olabilir yada annen çok kültürlü ama baban kör cahil olabilir.

bak garcia1905 ustam,

ben saten yazimda bütün Gurbetciler sucsuz demedim ! Ben hata yaptim hizli gittim kabul ettim ama öndeki araci niye cevirmediler o arac Türk Plakali onu tartistim Polis ile. Simdi ben haksizmiyim bu konuda ? Benim ülkemdeki Polisler niye ayrimcilik yapiyor ? Öndeki Sahin sürücüsünde Para yok su Almanya´liyi cekelim nasil olsa son Model kullaniyor Parasi vardir Mantigi ile durduruldum orada belkide .

Ben Polisi yanlis yapti demiyorum, siz memursunuz size laf etmiyorum iyiside var kötüsüde var diyorum. Simdi yazmisin bu Ülkenin Vatandasi ne kadar kurallari uyuyor konusunda haklisin, ama kurallari uymayana neden uygulattirmiyorsunuz ? Hersey ülkenin Polisi, Cezasi ve Kanununda biter. Demekki gelen Gurbetcilerde bu ülkede ceza olmadigini bilip istediklerini yapiyorlar. Ama Gurbete geriye döndülermi o Türkiye´de yaptiklarini burada ögle kolay kolay yapamiyorlar (yapanlar oluyor yinede !). Cöp atiyor diyorsun ama genelde 99% yere cöp atan Gurbetci görmedim ama Türkiye´de Araba 90km/h hizdayken Camdan asagiya Bira sisesi atan Insanlar gördüm, Sigara atanda var tabiki .

Simdi örneyiniz biraz aileme dogru girmis bunuda buraya yakistiramiyorum, size ne benim Annemin ilgilendirir nede Babam. Size bir Polis Memuru oldugunuz icin baska kimseye soramayacagim sorulari soruyorum ondan yaziyorum buraya. Yoksa Türkiye´de 4 Haftaligina geliyorum kime sikayet edeyim, 4 Hafta tatilimde ugrasmak istemem acikcasi böyle isle.

- Dedigim gibi Aracima Zarar verdiler, Polis Memuru gelmedi. Kanunen gelip olaya bakmasi lazim, ifade almasi lazim sikayetci oldugum icin ki bende Avukatima gittimi göstereyim Polis tutanak tuttu Ifadeleri yazdi diye. Almanya´da Kanunlar böyle Polisler hemen geliyor en gec 10 dakika sürüyor gelmeleri (o kadar büyük olay olmadigi icin). Yoksa Türkiye´de bu tür kanun islemiyormu yani insan illaki birbirini vurmasi kirmasimi gerekiyor ?
    - Hiz olayini geciyorum,
    - Passaportum kaybolmus, Polis Memurun görevi bu olayi ilgilendirmiyormu ? Ben Pasaportumun orada Kayboldugunu nasil ispatlayacam Yurt disinda Vize almak icin ?

Bu 2 sorumu insallah yanitsiz birakmazsiniz ?

Bu arada 1999 Yilinda Babam Pasaportumu Türkiye´de kaybetmisti inanki o zaman Memurlar o kadar yardimci oldularki allah hepsinden razi olsun. Devlete böyle Polisler lazim dedirtiyorlar insana .

Saygilar

• kesinlikle sizin ailenizle alakalı bişey sölemedim benim ne hattime böyle bişey.. sadece aile içindeki bireylerde bile farklılık olabilir dedim konu artık baya bi amacını aştı söylediğiniz bir kaç şeye cevap verebilirim.. doğrudur biri 155 i arayıp benim arabama çarpıp kaçtılar dese hatta plakayı verse yinede polis bişey yapmaz sizi trafik mahkemesine yönlendirir..

4 haftada nereye şikayet ediyim demişiniz keşke bunun yerine googleda bi kaç araştırma yapsanız bimer e şikayet edebilirsiniz en basitinden iem ye mail atabilirsiniz olayın tarihini ve konuyu açık açık yazarak..bunlar en basit örnekler merak etmeyin hiçbir memur geri dönüp siz benim meslektaşımı nasıl şikayet edersiniz demez..

gurbetciyim diorsunuz inanın bir turist burda dolandırıldıgında taksiciler yapıo genelde adam memleketinde bile bu işin peşini bırakmıo mail atmadık yer bırakmıo postalar mailler dilekçeler ve sonucunuda alıyor ayrıca şunu asla unutmayın resmi bir kuruma yazılı bir dilekçe ile başvurursanız size mutlaka ama mutlaka geri dönüş yapılır bu kanundur mecburiyetimiz vardır..

ya aslında benim anlatmak istediğim burda millet hep bişeyleri kötülüyor ya birazda kötülemek yerine olumlu bişeyler yapmaya çalışsanız bilgi edinme kanunu var merak ettiğin aklına takılan ne varsa sorup cevabını alabilirsin aklına hangi resmi kurum geliyosa bunu yapmak zorunda..sorarsın baktın olumsuzluk var verilen bilgiyle tutarsızlıgı gerekli yerlere şikayet edersin sanmayınki memurları amirleri müdürleri çok korur böyle bişey yok ztn artık memleketin hali ortada az bucuk memurun durup duruken yanlış şeyler yapması çok zor artık hiç bişey eskisi gibi değil geri dönüşü kötü oluyor çünkü..

• pasaport için yani olayı anlayamadım kısaca türkiyede hangi karakola gitseniz benim cüzdanım çalındı pasaportum kayboldu çakmagımı çaldılar deseniz bile tutanak tutulur yani bu konuda bence siz ayak üstü sordugunuz için işlem yapılmamıştır...hatta kanunlar derki eğer bir kişi nüfus cüzdanını çaldırmayıp dalgınlık vs. bir halle kaybettiyse ceza kes der cezası bile vardır bunun nüfus dairesi keser bu cezayı dediğim gibi bir polis merkezine gidip tutanak tutturabilirdiniz bu konuda pek bişey söleyemem ilgi alanım değil çünkü..

ben daha önce forumda paylaştım bazı konularda biri gelip sizin aracınıza çarpsa plakasını alsanız ben sölüorum hiç uğraşıp ne 155 i arayın nede karakola kadar gelip kendinizi yormayın direk mahkemeye gidin polisin bu konuda kanunlar çerçevesinde yapabileceği pek bişey yok polis olay anında müdahale edebilir kaçan kişiye bişey yapamaz hırsızlıktan kaçmıyorki..

• Yurtdışından gelirken ehliyetimi orda ki aracımda unutmuştum.

E-mail ile çıktısını alıp trafikte dolaşırken, gece Bostancı sahil yolunda çevirmede çıktığı gösterdiğim halde ceza yedim.

*Yeni puanlama sistemi çalışkanlığı arttırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazarotti

Yurtdışından gelirken ehliyetimi orda ki aracımda unutmuştum.

E-mail ile çıktısını alıp trafikte dolaşırken, gece Bostancı sahil yolunda çevirmede çıktığı gösterdiğim halde ceza yedim.

*Yeni puanlama sistemi çalışkanlığı arttırdı.

sen polis olsan napardın böyle bi durumda karşındaki adam sana internet cıktısı gösterse?

ayrıca arkadaşlar bende size bir soru soruyım çogunuz yurtdışında yaşıosunuz orda uygulama nasıl kimliksiz gezmek ehliyetsiz arba kullanmak yakalansanız nolur?cezası ney?polisin tavrı nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

pasaport için yani olayı anlayamadım kısaca türkiyede hangi karakola gitseniz benim cüzdanım çalındı pasaportum kayboldu çakmagımı çaldılar deseniz bile tutanak tutulur yani bu konuda bence siz ayak üstü sordugunuz için işlem yapılmamıştır...hatta kanunlar derki eğer bir kişi nüfus cüzdanını çaldırmayıp dalgınlık vs. bir halle kaybettiyse ceza kes der cezası bile vardır bunun nüfus dairesi keser bu cezayı dediğim gibi bir polis merkezine gidip tutanak tutturabilirdiniz bu konuda pek bişey söleyemem ilgi alanım değil çünkü..

ben daha önce forumda paylaştım bazı konularda biri gelip sizin aracınıza çarpsa plakasını alsanız ben sölüorum hiç uğraşıp ne 155 i arayın nede karakola kadar gelip kendinizi yormayın direk mahkemeye gidin polisin bu konuda kanunlar çerçevesinde yapabileceği pek bişey yok polis olay anında müdahale edebilir kaçan kişiye bişey yapamaz hırsızlıktan kaçmıyorki..

garcia1905 ustam,

Pasaport olayi aslinda Gümrük Kapisinda bildirdik cünkü Gümrüyün icinde eglenirken oyalanirken Kayip ettik (kayip olmamis sonunda bulduk Torpido gözün arkasina cikmis). Gümrük Memurlari bile yardim etti bizi oraya yönlendirdi oradaki Komser ayak üstüde degildi Problemi iyice anlattik adam birsey yapmadi ya Gazeteye ilan edin dedi . Yaw ayak üstü birsey olurmu, ben Pasaportu kaybetmisim dedigin gibi Polis Komiser bunu hemen islem yapmasi lazim.

Neyse birsey daha demek istiyorum Türkiye Polisimiz aslinda aciyorum, nedenmi ? Ya Polis Memurlarinada hak veriyorum artik ne yapsalar adamlar korkuyor. Misal örnek catismaya girer Polis birini vurur Suclu olur Görevinden alinir -> Almanya´da Adam pata küte girisiyorlar ve kimsede birsey diyemez . Bu eksik iste, millet biraz Polisten korkmasi lazim. Ben buna kiziyorum iste Polis görevini yapsin, Cezalari uygulasin, Cezalarin caydirici olmasi lazim Trafik´te. Yeterli Kontrol´ler yok, Sabit Radar yok ! Ben Polisimize karsi degilim, daha hak veriyorum.

Enistem 7 sene Adapazarinda Polis Memuruydu simdi Ablam ile evlenince Görevini birakti buraya geldi, Kuzenim Almanya´da Polis.

Allah Polisimizin yardimcisi olsun, nediyeyim

• hayir rusvetimi verdim gectim gittim.her daim yollardayim sikayet et kelimesi oyle klavye ile rahatca yazilmiyor bilirsin birbirlerini kolluyorlar...sana bir ornek saruhan iskenbecisinde (bakirkoy)saat 13.30 siralari caddede 40 tane arac var bir baktim sadece o iskenbecinin aracini cektiler bende sordum hayirdir diye abi dun adamlara istedikleri sayida yemek vermemis elemanlar simdide arkadaslari bugun kan kusturuyor dedi?hadi bakalim o adam kimi kime sikayet etsin bir edeerse hergun musterilerin aracini cekip yada ceza yazacaklar?
  • quote:

hayir rusvetimi verdim gectim gittim.her daim yollardayim sikayet et kelimesi oyle klavye ile rahatca yazilmiyor bilirsin birbirlerini kolluyorlar...sana bir ornek saruhan iskenbecisinde (bakirkoy)saat 13.30 siralari caddede 40 tane arac var bir baktim sadece o iskenbecinin aracini cektiler bende sordum hayirdir diye abi dun adamlara istedikleri sayida yemek vermemis elemanlar simdide arkadaslari bugun kan kusturuyor dedi?hadi bakalim o adam kimi kime sikayet etsin bir edeerse hergun musterilerin aracini cekip yada ceza yazacaklar?

rüşvet vermek almak kadar hatta daha fazla suçtur kanunda bakabilirsiniz buna hapis cezası vardır hemde öle 5-6 ay değil ucuz yırtmışın polisde senden şikayetci olabilirdi başta bunu belirtiyim şuan cezaevinde yatıo olabilirdin...verdim geçtim demekle bitmez iş uyanık olup vermeseydin diorum bende sana rüşvet yerine cezanı çekseydin eğer suçsuzsan sulh ceza mahkemesine gidip itirazda bulunurdun bu daha saygın bir yöntem rüşvet gibi alçakça birşey değil en azından sen işin kolay tarafını seçip böyle bir terbiyesizlik yapmışın terbiyesizlik diorum çünkü bu suçtan yani rüşvet vermek gerçekten ahlak dışı birşeydir almaksa onun 2 katı ahlaksızlıktır..

işkembeciye gelince elini kolunu bağlasalar dahi en azından bir medyayı arayıp sölesen yine haber olur bukadarda değil ortada bi usülsüzlük yoksa ztn nasıl kan kusturucak söylermisin bana? senn garajından kimse senin arabanı alabilirmi hangi babayiğit yapabilir bunu? demekki işkembecide aracın konulmaması gereken yere koymuş aracını ve karşı tarafa koz vermiş değilmi? ayrıca bir polis memuru yaklaşık 2100 tl maaş alır ve öyle çorbaya işkembeye tenezzül etmez bunuda bilin...ayrıca nedense vatandaş her memuru işkembe sever sanıo aksine işkembeciler tercih sebebi olmaz uyku getiri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garcia1905 -- 22 Ekim 2010; 11:02:19 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.