Şimdi Ara

Çok çalışkan Türk polisi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
5.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün gece başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum.Büyükçekmecede yaşamaktayım ve dün saat 10 sıralarında evden abimi sadece 4 km ileride Bizimkente (Beylikdüzü) bırakmak için yola çıktım.Apar topar olduğu için terlik eşofman montu giydim ve ehliyeti yanıma almayı unutmuşum.

Normalde her gün geçtiğim fakat hiç çevirmedikleri yerde durdurdular.Ehliyeti malesef işten geldikten sonra çantamda unutmuşum,ruhsat yanımda.Kemer takılı,muayene v.s tam.

T.C. kimlik numarasından kontrol,nüfus cüzdanı ibrazı,ruhsat benim adıma,kartvizitler var yanımda kendime ait.Durdurulduğum yer ile evim arası 1 km ve 15 dakika dil dökmeme rağmen 130 TL ceza yazdı memur ve isterse insiyatif kullanabileceğini söyledi pis pis sırıtarak,yalvarmamı bekliyordu herhalde.

Yani böyle saçma bişi olur mu ? Tamam hata,kabul ediyorum ama kardeşim tüm bilgilerim çıkıyor önünde,gidip alayım diyorum,yok.
    Sonra da çıkıp vatan millet sakarya havalarındalar arkadaş.Sen bana bunu böyle bir olayda yapıyorsun,sonra da bu ülkede polis neden sevilmiyor diyorsun...

Biz öyle o memur arkadaşlar gibi boş boş oturarak kazanmıyoruz parayı,akşam yüzlerinede söyledim.Devlet baba sağolsun,ilkolul v.s mezunu adamlarla 6 senelik eğitim alan ben (özelde) aynı parayı alıyoruz.Yaptıkları iş riskliymiş,geçiniz efendim.Benim işim daha riskli,gelsinler görsünler.Sadece Allaha havale ediyorum.

Bir yemek parası,tamam kabulümdür ancak insanın eşek yerine konması zoruna gidiyor.Gün gelir devran döner,umarım bir gün bir daha karşılaşırız bir yerlerde bu sevgili arkadaşlarla...

• Ben de anlamıyorum bu ehliyet taşıma zorunululuğunu, bunların sisteminde herşey gözküyor. Yıllar önce internet denen birşey yoktu anında her bilgiye ulaşılamıyordu haliyle böyle bir yasa çıkarıldı, devir değişti ama onların o kalın kafaları(artık kaç cm ise kalınlığı) bir türlü böyle durumlarda değişmiyor. Ayrıca artık polislerin bazı durumlarda tatmin duygusu elde ettikleri için ceza yazdığını bile düşünüyorum.

Bu arada aslında bu cezayı kesmek benim insiyatifimde dediğine göre de resmen RÜŞVET istemiş sizden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderYapici -- 14 Ekim 2010; 11:19:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderYapici

Ben de anlamıyorum bu ehliyet taşıma zorunululuğunu, bunların sisteminde herşey gözküyor. Yıllar önce internet denen birşey yoktu anında her bilgiye ulaşılamıyordu haliyle böyle bir yasa çıkarıldı, devir değişti ama onların o kalın kafaları(artık kaç cm ise kalınlığı) bir türlü böyle durumlarda değişmiyor. Ayrıca artık polislerin bazı durumlarda tatmin duygusu elde ettikleri için ceza yazdığını bile düşünüyorum.

Bu arada aslında bu cezayı kesmek benim insiyatifimde dediğine göre de resmen RÜŞVET istemiş sizden
    Polisin insiyatif kullanabilecegini soyleyipte basit bi durumda genede size ceza yazmasi kismi gercekten nahos bi durum..

Ancak sizin trafikte rastladiginiz muhtemelen isini suistimal eden bir polis memuru yuzunden tum polisleri ayni kefeye koymaniz cok yanlis..Polisin aldigi maasin fazlaligindan bahseder herkes aslinda hicte fazla degil calisilan saatlere yapilan mesaiye bakildiginda az bile aliyorlar..

Bende emniyet mensubuyum polisleri savunmuyorum ancak kisisel hatalari genele uyarlamak hos degil..

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnDillinger

Polisin insiyatif kullanabilecegini soyleyipte basit bi durumda genede size ceza yazmasi kismi gercekten nahos bi durum..

Ancak sizin trafikte rastladiginiz muhtemelen isini suistimal eden bir polis memuru yuzunden tum polisleri ayni kefeye koymaniz cok yanlis..Polisin aldigi maasin fazlaligindan bahseder herkes aslinda hicte fazla degil calisilan saatlere yapilan mesaiye bakildiginda az bile aliyorlar..

Bende emniyet mensubuyum polisleri savunmuyorum ancak kisisel hatalari genele uyarlamak hos degil..

Alıntıları Göster
    Kesinlikle bunu tüm emniyet mensuplarına atfetmiyorum fakat hepimiz insanız,bu kadar katı olmak zorundamıyız,anlayamadığım o.

Burada kastım dün gece karşılaştığım ve aynı yapıdaki polislerdir.

Para mevzusuna girmemin sebebi,bir insan eğer ceza yazarken,(böyle sudan bir sebep için),hiç acaba diye düşünmüyorsa,o adam bana göre parayı kolay kazanıyordur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaresiz -- 14 Ekim 2010; 10:02:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnDillinger

Alıntıları Göster
    genelleme yapmak yanlıs olabılır ama bu olayı bende yasasam tepkım aynı arkadasınkı gıbı olacaktı belkı benımde cok emnıyet mensubu arkadasım varkesinlikle hepsı aynı degıl elbette ama bır curuk elma bır cuval elmayı bozar derler ya o hesap ınsıyatıf kullanma ısı zaten bastan olayın ıc yuzunu bellı edıyor 130 tl az degıl alkollu yakalasın yazsın hıc kızmam ama bu gıbı durumlarda ınsan kendını enayı gıbı hıssedıyor boyle bı durumda ben sahsen dıl dokup yalvarmam ınsıyatıf kullanmayı bekleyen o sayın.. arkadası takmam bıle makbuzu alır gıder vergı daıresıne oderım tamam bu enayı parası olur ben yemedim al sen ye olur ama o sayın ... arkadasta cook bekler bu tarz kısıler cok fazla ne yazıkkı

• quote:

Orijinalden alıntı: bartucan

genelleme yapmak yanlıs olabılır ama bu olayı bende yasasam tepkım aynı arkadasınkı gıbı olacaktı belkı benımde cok emnıyet mensubu arkadasım varkesinlikle hepsı aynı degıl elbette ama bır curuk elma bır cuval elmayı bozar derler ya o hesap ınsıyatıf kullanma ısı zaten bastan olayın ıc yuzunu bellı edıyor 130 tl az degıl alkollu yakalasın yazsın hıc kızmam ama bu gıbı durumlarda ınsan kendını enayı gıbı hıssedıyor boyle bı durumda ben sahsen dıl dokup yalvarmam ınsıyatıf kullanmayı bekleyen o sayın.. arkadası takmam bıle makbuzu alır gıder vergı daıresıne oderım tamam bu enayı parası olur ben yemedim al sen ye olur ama o sayın ... arkadasta cook bekler bu tarz kısıler cok fazla ne yazıkkı

Alıntıları Göster
    Benzer bir durum benim başıma geldi. Annemin maaşını çekmek için gece 2 km uzaklıktaki bankamatiğe gittim. Dönüşte trafik çevirdi. Yanımda sadece ruhsat vardı. Cüzdanımı almadığımdan ne ehliyet, ne kimlik, ne de başka bir kart yoktu.

Parmak arası terlik-şort kombinasyonuyla polisin karşısına dikilip samimi bir şekilde "Abi görüyosun halim bu. Maaşı çekmek için çıktım işte kart, işte çektiğim para. Şimdi ne yapsan haklısın" dedim. Tesadüfen halden anlayan biri denk gelmiş olacak ki "Hadi yürü çabuk evine fazla dolanma" dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Benzer bir durum benim başıma geldi. Annemin maaşını çekmek için gece 2 km uzaklıktaki bankamatiğe gittim. Dönüşte trafik çevirdi. Yanımda sadece ruhsat vardı. Cüzdanımı almadığımdan ne ehliyet, ne kimlik, ne de başka bir kart yoktu.

Parmak arası terlik-şort kombinasyonuyla polisin karşısına dikilip samimi bir şekilde "Abi görüyosun halim bu. Maaşı çekmek için çıktım işte kart, işte çektiğim para. Şimdi ne yapsan haklısın" dedim. Tesadüfen halden anlayan biri denk gelmiş olacak ki "Hadi yürü çabuk evine fazla dolanma" dedi

Alıntıları Göster
    Yil sonu yaklasiyor kotalari doldurma zamani

Ben baska da birsey demiyorum.

Gecmis olsun.

Bu arada "isterse insiyatif kullanabileceğini söyledi pis pis sırıtarak,yalvarmamı bekliyordu herhalde" demissiniz ama o yalvarmanizi degil, baska birseyi bekliyormus gibi geldi bana.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Alıntıları Göster
    Vallahi zaten radara yakalanırız amenna,kemer takmayız,amenna ama 1 km ötede ehliyet için bu ceza insanın zoruna gidiyor.

Bana denk geldi işte,ben de yalvarmadım,belki dil döksem olmazdı,sadece durumu anlattım.130 lira için de kimseye yalvaramam kusura bakmasınlar.

Yatarak 2 küsür para alabilen varmı başka ?Bence aldıkları para fazla geliyor ki 130 lira yazıyorum ödersin diyebiliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: çaresiz

Vallahi zaten radara yakalanırız amenna,kemer takmayız,amenna ama 1 km ötede ehliyet için bu ceza insanın zoruna gidiyor.

Bana denk geldi işte,ben de yalvarmadım,belki dil döksem olmazdı,sadece durumu anlattım.130 lira için de kimseye yalvaramam kusura bakmasınlar.

Yatarak 2 küsür para alabilen varmı başka ?Bence aldıkları para fazla geliyor ki 130 lira yazıyorum ödersin diyebiliyorlar.

Alıntıları Göster
    Ceza makbuzu ile bağlı bulunduğunuz Trafik şube müdürlüğüne gidin. Üst düzey amirlere durumu anlatın. Hatalı olduğunuzu fakat polis memuru tarafından açıkca sizden rüşvet istendiğini ve şikayetçi olduğunuzu belirtin. Üst düzey amirler genelde bu konuda çok hassaslardır. Unutmayın ki yanlış bir uygulama yanlış bir insana (siyasetçi , politikacı vs.) yapıldığı zaman ilk önce amirlerin ağzı yanıyor. Bu sebepten dolayı risk almak istemiyorlar.

Ekleme :
    Şikayetiniz bir sonuca ulaşmasa bile bu memurun siciline böyle bir şikayet olduğu işlenir ve ileride böyle bir durum olduğunda 3 defa düşünür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuestra -- 14 Ekim 2010; 11:58:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nuestra

Ceza makbuzu ile bağlı bulunduğunuz Trafik şube müdürlüğüne gidin. Üst düzey amirlere durumu anlatın. Hatalı olduğunuzu fakat polis memuru tarafından açıkca sizden rüşvet istendiğini ve şikayetçi olduğunuzu belirtin. Üst düzey amirler genelde bu konuda çok hassaslardır. Unutmayın ki yanlış bir uygulama yanlış bir insana (siyasetçi , politikacı vs.) yapıldığı zaman ilk önce amirlerin ağzı yanıyor. Bu sebepten dolayı risk almak istemiyorlar.

Ekleme :
    Şikayetiniz bir sonuca ulaşmasa bile bu memurun siciline böyle bir şikayet olduğu işlenir ve ileride böyle bir durum olduğunda 3 defa düşünür.

Alıntıları Göster
    Gece 2,45de iş yerimin önünde ceza yedim park cezası.Ve aracın önünde steker ve iş yeri personeline aittir yazısı olmasına rağmen.İnsan bi anons eder veya bi siren çalar çıkarız kapı önüne.Çekici gelmiş arabayı kaldıracağı sıra şans eseri güvenlik çıkıp durdurmuş.Polisi göremedim yoksa kavga edecektim.Gerçekten kota dolduruyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: berataktepe

Şimdiye kadar 5 kere durduruldum, 4 kere rüşvet istediler. Genele uydurmadan söylüyorum, kendi istatistiklerime göre polislerin %80'i rüşvet yiyor.

Rüşvet vermek benim suçum, ona takılmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desci

quote:

Şimdiye kadar 5 kere durduruldum, 4 kere rüşvet istediler. Genele uydurmadan söylüyorum, kendi istatistiklerime göre polislerin %80'i rüşvet yiyor.

Alıntıları Göster
    Her bir şeyi genelleyen Türk Halkı

• quote:

Orijinalden alıntı: desci

quote:

Alıntıları Göster
    murphy yasalarını duymuşmuydunuz
    aynısı benim başımada gelmişti
    herzaman yanımda taşıdıgım ehliyeti bi kere yanıma almamıştım
    baktım cevirme var kemerim takılıydı hız sınırları dahilinde seyrediyordum
    polislerde pek kimseyi durdurmuyolardı bende herhalde emniyet kemerine bakıyorlar diye düşündüm ki
    polis "sağa çek" işaretini verdi( 6. hisleri kuvvetli. hissediyolar valla)
    ruhsatı verdik ehliyet ewde kaldı hemen şurda ew. öteki pantolonumda kaldı dedim. arabayı sorgulardılar bu arada bende ewi arayıp ehliyet numaramı ogrendim. numarayı sorguladılar ve olumlu yanıt aldılar. bu kez affediyrm ama bi daha olmasın dediler bitti gittik.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcp1rates

murphy yasalarını duymuşmuydunuz
    aynısı benim başımada gelmişti
    herzaman yanımda taşıdıgım ehliyeti bi kere yanıma almamıştım
    baktım cevirme var kemerim takılıydı hız sınırları dahilinde seyrediyordum
    polislerde pek kimseyi durdurmuyolardı bende herhalde emniyet kemerine bakıyorlar diye düşündüm ki
    polis "sağa çek" işaretini verdi( 6. hisleri kuvvetli. hissediyolar valla)
    ruhsatı verdik ehliyet ewde kaldı hemen şurda ew. öteki pantolonumda kaldı dedim. arabayı sorgulardılar bu arada bende ewi arayıp ehliyet numaramı ogrendim. numarayı sorguladılar ve olumlu yanıt aldılar. bu kez affediyrm ama bi daha olmasın dediler bitti gittik.

Alıntıları Göster
    kota dolduruyorlar kota...

• quote:

Orijinalden alıntı: omergenc23

kota dolduruyorlar kota...

Alıntıları Göster
    Şu affedeyim olayına tav oldum.Sen kimi ne için affediyorsun kardeşim.Elinde teknoloji.Nufus cüzdanım yanımda T:C numaram var, aldın kimliğimi gittin telsizden hatta ve hatta internet artık tuvaletlerde bile kullanılabiliyorken sen mi kullanamayacaksın internetten sorgulattın gördünki bu adamın ehliyeti var ve üzerinde de trafikten men gibi bir durum kayıtlı değil sen şimdi beni ehliyeti, unuttum diye af mı ediyosun? haddini bil adam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Yil sonu yaklasiyor kotalari doldurma zamani

konunun yegane cavabı...

-----------------------------------------------

çok benzeri bir olayda benim başıma gelmişti..kız arkadaşımın arabasıyla çevirmeye girdik..adam ehliyet ruhsat sordu, gösterdik, aracın etrafında dönmeye başladı, döndü döndü ve sonunda suratında "tamamdır buldum" ifadesiyle geldi, farın biri yanmıyor dedi..gittik baktık ki, yanması gereken 2 ampülden biri yanmıyor..yani tam olarak yanmıyor değil değil.."abi 500 mt ileride diğer aracım var, bunu çekelim garaja onu alayım, ceza yazmasan olmazmı" dememe ragmen "yok girdin bi kere çevirmeye, yazacaz" gibisinden birşeyler söyledi...tarih ikisene önce bu zamanlar..kota dolduruyorlar, aman dikkat...

bu arada geçenlerde sağlamn bi yerden aldığım bir duyumu aktarayım...3 ay önce (tam isim vermeyeyim) karadeniz sahil şehirlerinden birindeki trafik ekiplerinin tamamı soruşturma geçiriyordu...sebep ise çok süper: ekip başına kesilen ceza oranı çok düşük...türkçesi: armudun sapı, üzümün çöpü diyip basacan cezayı, yoksa basarlar adama

• quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Şu affedeyim olayına tav oldum.Sen kimi ne için affediyorsun kardeşim.Elinde teknoloji.Nufus cüzdanım yanımda T:C numaram var, aldın kimliğimi gittin telsizden hatta ve hatta internet artık tuvaletlerde bile kullanılabiliyorken sen mi kullanamayacaksın internetten sorgulattın gördünki bu adamın ehliyeti var ve üzerinde de trafikten men gibi bir durum kayıtlı değil sen şimdi beni ehliyeti, unuttum diye af mı ediyosun? haddini bil adam.

Yorumları okudugumdan beri içimden sürekli bunu dedim,duygularıma tercüman oldunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raikkonen999 -- 17 Ekim 2010; 15:20:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: raikkonen999

quote:

Yorumları okudugumdan beri içimden sürekli bunu dedim,duygularıma tercüman oldunuz

Dogru soyluyorsunuz da kanuna gore ehliyeti yaninizda bulundurmak zorundasiniz. Yoksa ceza kesmek sonucta o memurun gorevi. Ha ben olsam keser miydim, tabiki kesmezdim ama sonucta uyarmak icin de birseyler soylerdim.

Bizim elestirdigimiz nokta ise su: Bu dandirik sebepten "ceza kesmek zorundayim" diyen memur kardesimiz neden yoldan gecmekte olan cakma xenonlu, cam filmli, sis fari gereksiz yere acik vs. araclara ceza kesmiyor? Hem onlarin cezasi daha fazla kotasi da kolay dolar Eminim o saatte oradan gecmekte olan arabalarin en az %20'sinin benzer kusurlari vardir.

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: raikkonen999

quote:

Dogru soyluyorsunuz da kanuna gore ehliyeti yaninizda bulundurmak zorundasiniz. Yoksa ceza kesmek sonucta o memurun gorevi. Ha ben olsam keser miydim, tabiki kesmezdim ama sonucta uyarmak icin de birseyler soylerdim.

Bizim elestirdigimiz nokta ise su: Bu dandirik sebepten "ceza kesmek zorundayim" diyen memur kardesimiz neden yoldan gecmekte olan cakma xenonlu, cam filmli, sis fari gereksiz yere acik vs. araclara ceza kesmiyor? Hem onlarin cezasi daha fazla kotasi da kolay dolar Eminim o saatte oradan gecmekte olan arabalarin en az %20'sinin benzer kusurlari vardir.

Alıntıları Göster
    polisi sevmiyorum. genelini sevmiyorum yani. bu sucda deil bişeyde deil sevmek zorunda deilim.

cunku halkın memuru degiller. iktidara kim gelirse onun dediklerini yaparlar. bi havalarda triptelerdir.
    ben araba test ediodum renaultta yola cıktık hemen 500mt sonra cevirme emniyet kemeri die ceza yazdılar 50tl mi ne odedim tamam sorun deil ama uyuz olmustum polise bayada laf ettm daha iş buucektide etraftakiler sey yaptı.

jandarma ceza yassın ewl derim. adamlar eşit davranıo. vede senin benim gibi askere giden gencler.. bir artistikleri yok kimseye..

motorlu polisler arabadakiler senin benim vergimle basıp ısıklarda gecip ona buna artistik yapıo.
    boş boş geziolar
    hani bi lazım olduklarında trafik sıkstıgında nie goremiorm polis ben?

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

polisi sevmiyorum. genelini sevmiyorum yani. bu sucda deil bişeyde deil sevmek zorunda deilim.

cunku halkın memuru degiller. iktidara kim gelirse onun dediklerini yaparlar. bi havalarda triptelerdir.
    ben araba test ediodum renaultta yola cıktık hemen 500mt sonra cevirme emniyet kemeri die ceza yazdılar 50tl mi ne odedim tamam sorun deil ama uyuz olmustum polise bayada laf ettm daha iş buucektide etraftakiler sey yaptı.

jandarma ceza yassın ewl derim. adamlar eşit davranıo. vede senin benim gibi askere giden gencler.. bir artistikleri yok kimseye..

motorlu polisler arabadakiler senin benim vergimle basıp ısıklarda gecip ona buna artistik yapıo.
    boş boş geziolar
    hani bi lazım olduklarında trafik sıkstıgında nie goremiorm polis ben?

Alıntıları Göster
    Biraz banknot koklatsaydın insiyatifi kullanıverirdi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.