Şimdi Ara

Çok çalışkan Türk polisi !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
5.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dünya üzerindeki hiç bir meslek grubu tamamen iyi insanlardan oluşmuyor. Yani Elbette var

Vatandaş ne yapacak?

Şikayet edecek, Etmezse gelipte burdan konuşmayacak.

Diğer meslekleri bilmem ama Emniyetteki Şikayet mekanizması olması gerektiği gibi olmasada çoğu teşkilattan çok daha iyi çalışıyor.

Bakın Polis ile münakaşaya girmeyin. Kurallara uyun polis ile diyaloğa girdiğinizde beyefendiliğinizi gösterin bu şekilde de Polisle Muhattap olmayın.

Rüşvet veren Şahıslara En az o Rüşveti alanlar kadar kızıyorum. Sizin yaptığınızda suç ve işin İnsani boyutu var. Sizin vermiş olduğunuz Rüşvetler bu keneleri besliyor. Ama tabi sizinde işinize geliyor 100 tl cezadan 20 Tl ye kurtuluyorsunuz değil mi.
  • evt 20 tl ile calisan bir polis goster hep oyle ceza odemeye raziyim 40 yada 50 tl herkezi 10 dakika arac kullanan saniyorsunuz galiba herdaim yollardayiz ailemden cok onlari goruyorum sen kiz bakalim birgun seninde basina gelir ozman hatirlarsin....
  • Polislerde en rahatsız edici durum, akşam sıkışık trafikte polis müdürlerinin makam araçlarıyla sagdaki emniyet şeridinden biz dur-kalk giderken vız diye geçmeleri....
  • Bu kadar basit bir şeyi halen anlatamıyorum.

Suç işledin mi Çek cezanı yoluna git. Siz Ceza ödememek için bin bir türlü numara yapıyorsunuz bundan istifade eden Rüşvetçi Polislerde Rüşvet istiyor. Sen Ceza neyse yazın Memur bey dersen senden nasıl Rüşvet isteyecek.

Rüşvetçi Poliste Suçludur, O Rüşveti verende en az onun kadar suçludur. Ve Bunları Şikayet etmeyenlerde Suçludur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Bu kadar basit bir şeyi halen anlatamıyorum.

Suç işledin mi Çek cezanı yoluna git. Siz Ceza ödememek için bin bir türlü numara yapıyorsunuz bundan istifade eden Rüşvetçi Polislerde Rüşvet istiyor. Sen Ceza neyse yazın Memur bey dersen senden nasıl Rüşvet isteyecek.

Rüşvetçi Poliste Suçludur, O Rüşveti verende en az onun kadar suçludur. Ve Bunları Şikayet etmeyenlerde Suçludur.

Kalin siyah yazili olan yer cok dogru. Eger Ceza yediysen Yazsin Cezani makbuzunuda versin islem bu kadar. Kendisi Rüsvet´te alamiyor Makbuz istediyinde . Ödememek icin bin bir türlü numara cevirmeye gerek yok.

Sikayet olayi benimde dedigim gibi burada yazildigi gibi olmuyor iste .

Saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinDE -- 22 Ekim 2010; 13:07:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aahmet_23

Sayın Çaresiz

Bu bir tek sizin başınıza gelen bir olay değil.

Bende birgün ehliyetimi evde unutmuşum cüzdanım yani kimlik vs yanımda neyse çevirdiler.Aynen sizin durum gibi muayene vs tamam hiç bir problem yok.Dediler ceza yazıcaz ya dedim kimlik yanımda tc den kontrol edin yok olmaz taşısaydın yanında.

İçimden allah belanı versin diyorum tabi adama gerçekten köpek gibi yalvarıyorum neyse dedi vakit öglen oldu at bi yemek parası dedim onada param yok ve gerçektende yoktu iyi o zaman yazıyoruz cezayı dedi zor bela saldı ama orada yaptığı tam bir şerefsizlik ulan adi adam kimliğim yanımda baksana sorgulasana

bence hata burada oluyor. aciz duruma düştüğünüzde ne yalvarmak iyi nede üzerine gitmek arayı korumak lazım.
    eğer sizin dediğinizi dese yemek parası diyip üzerine param yok dediğinde ceza yazsa bu işin peşini bırakmam.
    birkaç kişi böyle yapsa bir daha cesaret edebiliyorlarmı bakın. özellikle küçük şehirlerde böyle şeyler daha çabuk yayılıyor. biraz gerekeni yapmak lazım.
    bir gece arabamızı çevirdiler arkadaşlarımı eve bırakıyorum. adam şurdan halat getirin arabayı bağlayalım falan diyo. bayan memur vardı ona artislik yapmaya falan kalkıyolar. arkadaşımın kıyafetiyle dalga geçmeye falan çalışıyolardı. ağızlarının payını alıp sustular. fazla boyun eğmeyin.
    cezamı yazacak yazsın kardeşim. yaptıysam bi hata rüşvet için ceza yazacaksa yazsın. rüşvet vereceğime ceza öderim.
    ehliyet unutma işi bir kere benimde başıma gelmişti. numarasını ezbere biliyormusunuz dediler söyledim soruşturdu. tamam dikkat edin bunda sonra diyip gönderdiler.
    polis teşkilatını komple suçlamak doğru değil evet ancak teşkilatın kendi içinde biraz soruşturma yapması gerekiyor.
    memurlar iş yapacak gbt sınırını dolduracak, üsttekiler bunu denetleyecek. üsttekiler kaç kişiye ne kadar ceza yazılmış diyeceğine kendi teşkilatındaki adam bir dengesizlik yapmışmı diye denetlesin. yatmasınlar sadece verilere bakıp.

geçenlerde gece 4buçukta evimin önünde bikaç genç şahinden inip müziği açıp oynamaya başladılar. üniversite mahallesinde artislik yapıyolar. tamam bizde gencizde gecenin 4buçuğunda bu yapılmaz.
    şikayet etsek şimdi polis onları alacak gelecek şikayetçiyiz diye bizi alacak sonra adamlar sabah bırakılacak olan bize olacak. burası benim şehrim değilki her gün nasıl yürüyeceğim ondan sonra.
    sırf bunun yüzüne kimse kimseyi şikayet edemiyo burda. polis teşkilatının bazı konularda yenilik yapması lazım bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: çaresiz

Merhabalar,

Dün gece başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum.Büyükçekmecede yaşamaktayım ve dün saat 10 sıralarında evden abimi sadece 4 km ileride Bizimkente (Beylikdüzü) bırakmak için yola çıktım.Apar topar olduğu için terlik eşofman montu giydim ve ehliyeti yanıma almayı unutmuşum.

Normalde her gün geçtiğim fakat hiç çevirmedikleri yerde durdurdular.Ehliyeti malesef işten geldikten sonra çantamda unutmuşum,ruhsat yanımda.Kemer takılı,muayene v.s tam.

T.C. kimlik numarasından kontrol,nüfus cüzdanı ibrazı,ruhsat benim adıma,kartvizitler var yanımda kendime ait.Durdurulduğum yer ile evim arası 1 km ve 15 dakika dil dökmeme rağmen 130 TL ceza yazdı memur ve isterse insiyatif kullanabileceğini söyledi pis pis sırıtarak,yalvarmamı bekliyordu herhalde.

Yani böyle saçma bişi olur mu ? Tamam hata,kabul ediyorum ama kardeşim tüm bilgilerim çıkıyor önünde,gidip alayım diyorum,yok.
    Sonra da çıkıp vatan millet sakarya havalarındalar arkadaş.Sen bana bunu böyle bir olayda yapıyorsun,sonra da bu ülkede polis neden sevilmiyor diyorsun...

Biz öyle o memur arkadaşlar gibi boş boş oturarak kazanmıyoruz parayı,akşam yüzlerinede söyledim.Devlet baba sağolsun,ilkolul v.s mezunu adamlarla 6 senelik eğitim alan ben (özelde) aynı parayı alıyoruz.Yaptıkları iş riskliymiş,geçiniz efendim.Benim işim daha riskli,gelsinler görsünler.Sadece Allaha havale ediyorum.

Bir yemek parası,tamam kabulümdür ancak insanın eşek yerine konması zoruna gidiyor.Gün gelir devran döner,umarım bir gün bir daha karşılaşırız bir yerlerde bu sevgili arkadaşlarla...

bende polisim o arkadaşın yapmış olduğu haraketi bende tasvip etmiyorum fakat yazının sonu biraz ağır olmuş! ilkokul mezunu polis kalmadı artık bende polisim ve şuan doktora öğrencisiyim ve benim gibi çok meslektaşım var!!! galiba duymadınız teşkilatın içinde (zaten toplam 180bin) 60 bin örgün öğretim üniversite mezunu polis var! polisin çalışma saatleriyle ilgili olarak biraz araştırma yap istersen! az bile alıyorlarmış diyeceksin buna emin ol...

ilkokul mezunu diyerek küçük görmek olayı çok canımı sıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 22 Ekim 2010; 14:23:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Kötü polis var mı?

Dünya üzerindeki hiç bir meslek grubu tamamen iyi insanlardan oluşmuyor. Yani Elbette var

Vatandaş ne yapacak?

Şikayet edecek, Etmezse gelipte burdan konuşmayacak.

Diğer meslekleri bilmem ama Emniyetteki Şikayet mekanizması olması gerektiği gibi olmasada çoğu teşkilattan çok daha iyi çalışıyor.

Bakın Polis ile münakaşaya girmeyin. Kurallara uyun polis ile diyaloğa girdiğinizde beyefendiliğinizi gösterin bu şekilde de Polisle Muhattap olmayın.

Rüşvet veren Şahıslara En az o Rüşveti alanlar kadar kızıyorum. Sizin yaptığınızda suç ve işin İnsani boyutu var. Sizin vermiş olduğunuz Rüşvetler bu keneleri besliyor. Ama tabi sizinde işinize geliyor 100 tl cezadan 20 Tl ye kurtuluyorsunuz değil mi.

şikayet ettim... defalarca hem de... polis aracı yasak yerden hiçbir acelesi yokken aheste aheste u dönüşü yaptı şikayet ettim...

ne mi oldu?

ilçe emniyet'ten aradılar beni, kayıtlarımızda o plakalı araç yok dediler...

komiser arkadaşlar da var, bir gün otururken aklıma geldi ona söyledim plakayı direkt "bizim mehmet'in ekibi o" dedi...

şimdi ne diyeceksiniz bu duruma, onu da şikayet et diyeceksiniz, onu da etsem bişey değişmeyecekti.

gece saat 2'de 2 alt kattaki fırın, fayans yaptırmak için duvar kırdırdı, polis zabıta aramadığım yer kalmadı bir allah'ın kulu gelmedi, daha ne polisinden bahsediyorsunuz, bakın bireysel bir durum değil, 155'i aradım, gelen polis işlem yapmadan gitti demiyorum, malesef teşkilatın genelinde var bu durum

öyle tv'deki arka sokaklar'la adanalı'yla memoli'yle falan olmuyor ama öyleleri de var tabi, her ilde dizilerdeki kadar işte...

eğitimli polis sayısının arttırılması gerekir, polis kolejşnde okuyan ufak ufak çocukların bile üniforma var diye sokakta havalarından geçilmiyor o yaşta da öyle eğitirsen ileride ne bekleyeceksin

ilkokul mevzuuna ben de katılıyorum, ülkenin eğitim seviyesi hiç mi ilerlemedi, en azından benimle muhattap olacak polis lise mezunu olmalı bu benim hakkım, sosyal statü olarak daha eğitimli olandan alt kısımda olan birisi cebinde kimliğe güvenip benimle ileri geri konuşması daha çok can sıkıyor (örneği var anlatmam uzun sürer, asayiş çevirmesinde yaşanmıştır)

kaç yıldır neredeydi biraz sıksaydı da dışarıdan bitirseydi okulu derim açıkçası, benim annem de memur emeklisi, kaç yaşında açıköğretimden üniversiteyi bitirdi

eğer memur olmuşsa bu ülkeye yakışan en az lise mezunu olacak, kabahat devlette ya bitirirsin açıktan liseyi ya da emekli olursun, emeklilik gelmemişse de yapacak bişey yok diyerek eğitimli vasıflı kişilere açılmalı

hakkını yemeyeyim, 2-3 defa gece çevirmesinde uzun yoldaki memur arkadaşlar gerçekten çok kibardılar, ehliyeti aldıktan sonra isminizi söyleyip bey diye hitap ediyorlardı, kontrolden sonra iyi yolculuklar dileyip gönderiyorları, böyle olsun canımı yesinler ama asayiş uygulamalarında seviyen resmen yerlerde, konya için söylüyorum, diğer illerde durum nasıl bilmiyorum istanbul'da ve ankara'da da düzgündür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 22 Ekim 2010; 18:53:44 >

• kusura bakmayında ben artık yukardaki msjı yazan arkadaşın söylediklerine inanmıyorum kaldıki artık asla inandıramaz..

türkiyede polis memuru olabilmek için en az meslek yüksek okulu mezunu olmanız gerekir kaldıki oda polis meslek yüksek okuludur bunun dışındaki meslek yükseklerden alım yapılmaz..polislerin geri kalanı akademiden mezundur direk kom.yrd. olarak mezun olur...diğer memurlarda pomemlidir yani 4 yıllık lısansı bitirip 6 aylık eğitimden sonra memur olur..polis teşkilatında su ürünleri mezunundan tutun bilgisayar mühendisinden uçak mühendisine kadar farklı dallarda mezun olmuş bir sürü insan var ama ne yok derseniz ilkokul mezunu kimse yok..ayrıca zabıta itfaiye maliye bu kurumlarda asla ve katiyen ilkokul mezunu almaz dahada ötesi artık devlette bi yerlere gelmek kariyer yapmak istiyorsan kesinlikle dahada okumak zorundasın ve benim tanıdıgım bütün memurlar ya yüksek lisans yapıyor ya doktara yada ne biliyim ingilizcemi dersin 2. üniversite okuyanmı dersin lütfen bu memleket sizin anlattıgınız kadar kötü memurlarla yaşamıyor..ayrıca memurluk eskisi gibi kolay girilen bi yer değildir milyonlarca insan memur olmaya çalışıyor işte bu yüzden belki 3-5 yıla lise mezunu bile kalmıycak devlette not:(sözleşmeli ve hizmet adı altında alınan personel hakkında bilgim yok)

ayrıca türkiye cumhuriyetinde ilkokul mezunu hiçbir kimse memurluk yapamaz en fazla hizmetli statüsünde çalışır eğer dikkat ettiyseniz kpss yani (kamu personeli seçme sınavı) sadece lisans ve lise öğretimini bitirenler için yapılır devlette memur statüsünde ilkokul mezunu bir kişi gösteremezsiniz işte bu yüzden yazdıgınız herşeye artık kimse beni inandıramaz çünkü çok bilgisizsiniz..doğrudur inandırma zorunlugunuzda yok ama yalan şeyler yazılıyor..

siz dışardan polisi zabıtayı çok yetkili görüosunuz ama malesef böyle değil artık devir değişio insan hakları kapsamında polis ve zabıta bir çok şeye müdahale edemiyor sadece üniformalı oldukları için uyarı yapabiliyoruz başkada bişey yapamazsın bazı konularda okadar bilgisiz yorumlar yazıosunuzki siz ilk önce gidip polisin zabıtanın yetkilerini görev alanlarını bi inceleyin yönetmeliklerini okuyun ondan sonra şikayetinize neden kimsenin gelmediğini sorgulayın..

tekrar sölüorum bir polisden şikayetiniz varsa öle mehmet komsere tanıdıga söyleyerek çözüm bulamazsın elindeki delillerle birlikte iem ye mail atarsın bimere mail atarsın valiliğe atarsın kaymakamlıga atarsın bakalım cevap geliyormu işlem yapılıyormu..

bi arkadaş demişki adamlar sokak ortasında hır gür çıkartıyor polisi arıoruz şikayetcimisiniz diye soruor die yazmış üst msjlarda arkadaşım bu dediğin olay 2000 yılından sonra kalkmıştır böyle bir olayda 155 i aradıgınızda yada 153 ü zabıtayı aradıgınızda size kimse kimlik bilgilerinizi adresinizi sormaz olay yerine gider gürültü yapanları uyarır gerekirse olay yerinden uzaklaştırı haa sen bu işlemi begenmedinmi işte o zaman şikayetci olursun tutanak tutulur iş mahkemeye sevk edilir..

lütfen ya tamam bazı konularda anlıyorum sizi ama gerçekten çok bilgisizce yorumlar yazıyorsunuz alakasız şeyler yazıorsunuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

kusura bakmayında ben artık yukardaki msjı yazan arkadaşın söylediklerine inanmıyorum kaldıki artık asla inandıramaz..

türkiyede polis memuru olabilmek için en az meslek yüksek okulu mezunu olmanız gerekir kaldıki oda polis meslek yüksek okuludur bunun dışındaki meslek yükseklerden alım yapılmaz..polislerin geri kalanı akademiden mezundur direk kom.yrd. olarak mezun olur...diğer memurlarda pomemlidir yani 4 yıllık lısansı bitirip 6 aylık eğitimden sonra memur olur..polis teşkilatında su ürünleri mezunundan tutun bilgisayar mühendisinden uçak mühendisine kadar farklı dallarda mezun olmuş bir sürü insan var ama ne yok derseniz ilkokul mezunu kimse yok..ayrıca zabıta itfaiye maliye bu kurumlarda asla ve katiyen ilkokul mezunu almaz dahada ötesi artık devlette bi yerlere gelmek kariyer yapmak istiyorsan kesinlikle dahada okumak zorundasın ve benim tanıdıgım bütün memurlar ya yüksek lisans yapıyor ya doktara yada ne biliyim ingilizcemi dersin 2. üniversite okuyanmı dersin lütfen bu memleket sizin anlattıgınız kadar kötü memurlarla yaşamıyor..ayrıca memurluk eskisi gibi kolay girilen bi yer değildir milyonlarca insan memur olmaya çalışıyor işte bu yüzden belki 3-5 yıla lise mezunu bile kalmıycak devlette not:(sözleşmeli ve hizmet adı altında alınan personel hakkında bilgim yok)

ayrıca türkiye cumhuriyetinde ilkokul mezunu hiçbir kimse memurluk yapamaz en fazla hizmetli statüsünde çalışır eğer dikkat ettiyseniz kpss yani (kamu personeli seçme sınavı) sadece lisans ve lise öğretimini bitirenler için yapılır devlette memur statüsünde ilkokul mezunu bir kişi gösteremezsiniz işte bu yüzden yazdıgınız herşeye artık kimse beni inandıramaz çünkü çok bilgisizsiniz..doğrudur inandırma zorunlugunuzda yok ama yalan şeyler yazılıyor..

siz dışardan polisi zabıtayı çok yetkili görüosunuz ama malesef böyle değil artık devir değişio insan hakları kapsamında polis ve zabıta bir çok şeye müdahale edemiyor sadece üniformalı oldukları için uyarı yapabiliyoruz başkada bişey yapamazsın bazı konularda okadar bilgisiz yorumlar yazıosunuzki siz ilk önce gidip polisin zabıtanın yetkilerini görev alanlarını bi inceleyin yönetmeliklerini okuyun ondan sonra şikayetinize neden kimsenin gelmediğini sorgulayın..

tekrar sölüorum bir polisden şikayetiniz varsa öle mehmet komsere tanıdıga söyleyerek çözüm bulamazsın elindeki delillerle birlikte iem ye mail atarsın bimere mail atarsın valiliğe atarsın kaymakamlıga atarsın bakalım cevap geliyormu işlem yapılıyormu..

bi arkadaş demişki adamlar sokak ortasında hır gür çıkartıyor polisi arıoruz şikayetcimisiniz diye soruor die yazmış üst msjlarda arkadaşım bu dediğin olay 2000 yılından sonra kalkmıştır böyle bir olayda 155 i aradıgınızda yada 153 ü zabıtayı aradıgınızda size kimse kimlik bilgilerinizi adresinizi sormaz olay yerine gider gürültü yapanları uyarır gerekirse olay yerinden uzaklaştırı haa sen bu işlemi begenmedinmi işte o zaman şikayetci olursun tutanak tutulur iş mahkemeye sevk edilir..

lütfen ya tamam bazı konularda anlıyorum sizi ama gerçekten çok bilgisizce yorumlar yazıyorsunuz alakasız şeyler yazıorsunuz..

yeni polislerden bahsetmiyorum ben zaten, polisin zabıtanın yetkisi yoksa ne diye kasım kasım kasılıyorlar o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

geçenlerde gece 4buçukta evimin önünde bikaç genç şahinden inip müziği açıp oynamaya başladılar. üniversite mahallesinde artislik yapıyolar. tamam bizde gencizde gecenin 4buçuğunda bu yapılmaz.
    şikayet etsek şimdi polis onları alacak gelecek şikayetçiyiz diye bizi alacak sonra adamlar sabah bırakılacak olan bize olacak. burası benim şehrim değilki her gün nasıl yürüyeceğim ondan sonra.
    sırf bunun yüzüne kimse kimseyi şikayet edemiyo burda. polis teşkilatının bazı konularda yenilik yapması lazım bence.

ya saten sacmalik buluyorum bu tür olayi, sana hak vererek. Bu tür Mahallede ses, gürültü, komsum rahatsiz ediyor vs. gibi olaylari Polisin bakmamasi gerekir, Almanya´daki gibi Zabita gelmesi gerekir (ben sadece nasil olmasi gerektigini yazip örnek veriyorum kimse kizmasin lütfen). Burada "Ordnungsamt" kisaca Zabita diyelim onunla muhatap oluyorsun. Tabiki Polisi´de cagirabiliyorsun onlarda geliyor ama genelde Zabita´yi cagiracan. Ayrica sen sikayet ediyorsun Polisi cagiriyorsun tamam adini soyadini isterler bu normaldir ama senide Karakola götürmesi olmayacak is. Almanya´da bu tür seyler Anonim kaliyor, yani Polis gelse bile seni alip götürmüyor ayni kisiler ile Ifade almaya.

Bence Kanunlarda artik degismesi lazim, insan haklari bir yere kadar. Insan Haklari bazen diger kisinin Hakkinida elinden alabiliyor malesef, garcia1905 memurumuz gibi bazi diger Memurlarida anliyorum bu konuda. Adam birine birsey diyecegine Beladan uzak durayim diyebiliyor bazi Memurlar. Tüm sorun Kanunlar´da, bu ülkede Zabita ne diye var anlam veremiyorum ! Zabita Sikayet türü isleri baksa daha iyi olur, Carsida Pazarda elinde Telsiz ile Telsiz Trafiki yapacagina.

Saygilar Yasin

• yani arkadaşlar sanırım yazıları tam okumuosunuz 2000 yılından sonra yani yaklaşık 10 yıldır yönetmelik değişikliğiyle vatandaş 155 153 112 gibi telefonları aradıgında vatandaşa kimlik bilgileri sorulmuyor yani sen bir ihbar yapıcaksın sana kimse adın ne soyadın ne adresin ne demiyor olay yerine geldiğinde ziline basıp senmi şikayet ettin bu adamlarıda demiyor yok böyle birşey..

dediğim gibi polis gider gürültü yapanları uyarır yollar ama bunun dışında bişey yapamazki yetkisi yok zabıtada yapamaz onunda yetkisi yok anca sen davacıyım arkadaşım dersin gidersin savcılıga verirsin başka elden ne gelir napalım yani adamları alıp nezaretemi atalım iran değilki burası:D

ya türk polisi iyidir türk zabıtası iyidir türk maliyecisi iyidir buna emin olun tabiki arada çürük elmalar var tabiki arada kendini cengiz han sananlar var ama emin olun geneli böyle değil..haberlerde seyrediyorsunuz işte abd polisinin nasıl davrandıgını abd de polisin yanına asla ama asla öle pat die yaklaşamazsın tartışamazsın anında şoklar adamı çogunuz yurtdışındasınız ordaki polisin tavrını bilmiyormusunuz nasıl davranıyorlar kaldıki onlara lafda anlatamazsınız..

ben şimdi bazen denk geliyor görüorum maliyeci giriyor bi işletmeye işletmeci bikere baştan bilenmiş maliyeci rüşvetci die daha adam belgeleri istemeden bagırmaya başlıyor aman neyse daha fazla bişey yazmıycam konu zaten baya bi saptı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Şehir içinde deli gibi araba kullanan ve tamponuma sürten birini şikayet etmek için aramıştımda biz bişey yapamayız demişlerdi bana. İlerde önünü kesin hesaplaşın dedi ciddi ciddi. Plakası falan elimde şu anda arkasındayım şu yönde ilerliyor dedim, hiç ama hiç ilgilenmediler. Şikayetciyseniz gelin karakola şikayetci olun plaka ile işlemleri başlatalım dediler.

Abicim beni niye adamla muhattap ediyosun, bugün bana zarar veren yarın başkasına zarar verir git yakala kes cezasını. Ben sorumluluğumu yerine getirdim ama yok polisimiz gerçekten kafasına göre haraket ediyor.

Burada bir sokak var tek yön. Gündüz gelen geçen tersten giriyor 1 tane bile polis görmezken ben gecenin 2sinde hastaneye gitmek amacı ile kestirme olsun diye tersten girdim ve çat diye polis çıktı karşıma durdurdu bi ton nasihat yedik. Kontrol falan filan.

Park yasağı olan yerler var eskişehirde daha doğrusu her yerde park yasağı var burda göz yumuyor polisler ama bi zaman gleio çat çat ceza kesiyorlar postaya gidiyor elime ulaşmadan faiz binmeye başlıyor cezaya. Postacılar da ayrı bir alem zaten.... Şimdi benim ağzımı bozduracaklar. Şu ülkede işini adam gibi yapan birtane insan yok mu Allah aşkına. Tüm devlet memurları böyle mi ya

Millet vekillerinin daha doğrusu milletin vekillerinin tüm cezaları iptal olurken bizim gibi mahsum vatandaşa bindirebildikleri kadar bindiriyorlar. Artık vekillerimize cezada kesilmeyecekmiş tutanak tutulacakmış sadace. Oh yaşadılar vallaha....

siz olaya kendi açınızdan bakıyorsunuz memur nerden bilsin senin doğru söylediğini! ya adama gıcığın varsa ve iftira atıyorsan! ki doğru söylüyo olabilirsin ama işler öyle sandığınız gibi yürümüyor! sana yol göstermiş git karakola ve şikayetçi ol diye! haklıysan bunu ispat eder alırsın hakkını!

• quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

yani arkadaşlar sanırım yazıları tam okumuosunuz 2000 yılından sonra yani yaklaşık 10 yıldır yönetmelik değişikliğiyle vatandaş 155 153 112 gibi telefonları aradıgında vatandaşa kimlik bilgileri sorulmuyor yani sen bir ihbar yapıcaksın sana kimse adın ne soyadın ne adresin ne demiyor olay yerine geldiğinde ziline basıp senmi şikayet ettin bu adamlarıda demiyor yok böyle birşey..

dediğim gibi polis gider gürültü yapanları uyarır yollar ama bunun dışında bişey yapamazki yetkisi yok zabıtada yapamaz onunda yetkisi yok anca sen davacıyım arkadaşım dersin gidersin savcılıga verirsin başka elden ne gelir napalım yani adamları alıp nezaretemi atalım iran değilki burası:D

ya türk polisi iyidir türk zabıtası iyidir türk maliyecisi iyidir buna emin olun tabiki arada çürük elmalar var tabiki arada kendini cengiz han sananlar var ama emin olun geneli böyle değil..haberlerde seyrediyorsunuz işte abd polisinin nasıl davrandıgını abd de polisin yanına asla ama asla öle pat die yaklaşamazsın tartışamazsın anında şoklar adamı çogunuz yurtdışındasınız ordaki polisin tavrını bilmiyormusunuz nasıl davranıyorlar kaldıki onlara lafda anlatamazsınız..

ben şimdi bazen denk geliyor görüorum maliyeci giriyor bi işletmeye işletmeci bikere baştan bilenmiş maliyeci rüşvetci die daha adam belgeleri istemeden bagırmaya başlıyor aman neyse daha fazla bişey yazmıycam konu zaten baya bi saptı..

bizzat kendim gürültü yapan arkadaşlarla konuştum. aralarından biriyle ertesi gün tesadüfen arkadaşın evinde denk geldik.
    eğer böyle birşey yapsan seni bir şekilde bulurduk diyor.
    sonuçta hangi numaradan ihbar ettiğimiz belli. numara gizliliği yok.
    ihbarda ismimiz soruluyor söylemeyip kapatsak bile numaramız belli oluyor galibaki adamlar polisten nerden ihbar edildiğini öğreniyor.
    hadi diyelimki ihbarın gerçekliği için bu numaraların yeri belli oluyor. o halde polis teşkilatı gizli tutacak onu. araya bi iki adam sokup öğrenebiliyorlar bu numarayı sonra iş geçtikten sonra teşkilat dosya açsın.
    benim kanun maddelerine sözüm yok. kanun maddelerinin uygulanışına sözüm var. biraz daha bu konuda denetim gerekiyor bence.
    almanyada zabıta bakıyor demiş arkadaşımız buradada ilgileniyorlar ancak zabıtaya ihbar edildiğinde gelmiyor bile adamlar. bence kanun çıkarmak mesele değil onu doğru şekilde uygulamak önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Orijinalden alıntı: pesimistadana01

Arkadaşlar ben de Polisim. Öncelikle şunu belirtelim biz polis okulundan mezun olurken kanunun ve rejimin savunucusu sıfatıyla Yemin ediyoruz.
    Ehliyetsiz olarak araç kullanmaya gelince : Ehliyetsiz olarak araç kullanmanın Kabahatler kanunu ve 2918 sayılı karayolları trafik kanunu 36. maddesi uyarınca 600 TL idari para cezası vardır. Tekrarı halinde 1200 TL..
    Yani arkadaşımıza yazılan cezaya gelince; bu cezayı yazmanın iki kanunda gereği var biri Kabahatler Kanunu diğeri ise Karayolları Trafik kanunu.
    Yani Orada görevli Polis memuru görevi gereği o cezayı yazmak zorunda. Arkadaşımız ise o cezayı ödemek zorunda. Kanun ve görev gereği.
    Oradaki polis memurunun benim insiyatifimde demesiyle Rüşvet ima etmiş olabilir ancak tüm memurları genellememek lazım.
    Şunuda belirtelim Şu an Polis memurlarının maaşı fazla değil. Sadece diğer meslek gruplarının maaşları az. Yani Polisi kıskanmak yerine Kendi haklarınızı aramayı düşünün.

Tüm buradaki Polis arkadaslari anliyorum, her kezi ayni kafaya koymayacaksin. Iyi olan memurlarida gördüm ben, kötü olanlarida. Ama sunu anlamiyorum, Türkiye´de ki Trafik Polisi hep gerekmediyi zaman meydana cikiyor. Ama bazi Memurlar nefret ettiriyor kendilerinden. Nereye sikayet edecez bizi kim dinleyecek allahinizin askina. Misal 2008´de Arabama 3 defa hasar verdiler yan Taraftaki insaat´cilar. 155 Polis Imdat dedik adam dedi biz birsey yapamayiz diyor, gelmeyeceyiz diyor ne halin varsa gör diyor. Nasil sen birsey yapamiyorsun, ne hakla koltugundan kalkamiyorsun Vatandasa yardim edemiyorsun. Yaziklar olsun tüm halkin verdigi Paralar sana . Almanyada ariyorsun her ne olursa olsun Polis aninda geliyor, 5 dakika bile sürmüyor gelmeleri bu tür durumda bile.

2009 Yilinda cift seritli gidis gelis yolda önümde Sahin ve arkasinda ben varim acikca söylüyorum sucumu Kabul ediyorum 110km/h ile gittim 90 yerine. Önümdeki Sahin´e gec dedi bana dur dedi. Neden ben neden öndeki Sahin degil ? Ben bu ülkeye Döviz getiriyormusum dedi oradan normal bir Vatandas . Sucumu Kabul ediyorum Cezami kesti ödedim ama öfkem öndeki Sahin´di onu niye durdurmadilar, niye hemen Yabanci Plakali araclari durduruyor Memleketim Polisi ? Bunu bana buradan Polisiz diyen Arkadaslarim lütfen anlatsin, kötü niyet ile yazmiyorum halen öfkeliyim bu olaya. Ceza yedigime acimiyorum ama insani bu kadarida pes diyor. Bu ayrimciligi bizi baska ülkenin Polisi bile yapmiyor. Simdi ben 3 Haftaligina Arac ile Tatile geliyorum Vatanima kimi kime sikayet edeceyim 3 Hafta icin ugrastigima deymez.

Türkiye´de gecende burada gördüm hatta adam Polis Megafonu takmis aracina Polisin yanindan geciyor Megafon ile konusuyor. Simdi o Memur görevini dogru yaptimi ? Hayir yapmadi !

Kapikule´de bu sene Alman Passaportumu kaybettim. Kapikule Sinir Kapisinda Polis Karakoluna girdik ve adama duruma anlattik. Adam ifademi alip gereken seyleri yazacagina bana aptalca salakca Gazeteye ver diyor . Yaw tamam Gazeteye vereyim ne isime yarayacak ? Bana bir belge lazim su sahis Pasaportunu burada kaybetmisti vs. diye bende Almanya´ya Fakslayimki adamlar bana yenisi cikartsin eskisini iptal etsin. Buda Baskomser üstelik, hadi o herifi nereye Sikayet edeceyiz ?

Yazilacak cok sey var aslinda, dedigim gibi iyi Polis Memurlarida var kötüsüde ama kötü olanlar agirlikta sanirim. Ben Kanunlarin uygulanmasindan yanayim, ben Ceza yedim 1 kere sucumu 100% kabul ettim aninda ödedim. Sucu isleyen cezasini öder ve bunu hak ederde, Memur ile tartismaya degmez ama ayrimcilik yaparsa is yine baska yöne cekiyor kendini !

Ne yazakki bu ülkede Memurlar var ama hic bir Memur Görevini dogru dürüst yapmiyor, yapmak isteyenlerde yapamiyor

anlattığınız olayda sonuna kadar haklısınız! ama burda sizinde bizim gibi önyargı kurbanı olmanız sözkonusu! almancı dedin mi polis veya gümrükçü bela anlar! polisi en fazla uğraştıran küçük gören ve saçma sapan laflar eden almancılar yüzünden genelde bir önyargı sözkonusu bunun yanında almancılar türkiye ile almanyayı karşılaştırıyorlar ve bu yüzden çok çuvallıyorlar! işler avrupadaki gibi yürümüyor türkiyede kapıkulede karşılaştığınız başkomiser mevzuatı çok iyi bilen birisi kapıkulede 2 yıl sabredip cinnet geçirmeden çalışanları cennete alıyorlarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 22 Ekim 2010; 20:54:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

quote:

quote:

Arkadaşlar ben de Polisim. Öncelikle şunu belirtelim biz polis okulundan mezun olurken kanunun ve rejimin savunucusu sıfatıyla Yemin ediyoruz.
    Ehliyetsiz olarak araç kullanmaya gelince : Ehliyetsiz olarak araç kullanmanın Kabahatler kanunu ve 2918 sayılı karayolları trafik kanunu 36. maddesi uyarınca 600 TL idari para cezası vardır. Tekrarı halinde 1200 TL..
    Yani arkadaşımıza yazılan cezaya gelince; bu cezayı yazmanın iki kanunda gereği var biri Kabahatler Kanunu diğeri ise Karayolları Trafik kanunu.
    Yani Orada görevli Polis memuru görevi gereği o cezayı yazmak zorunda. Arkadaşımız ise o cezayı ödemek zorunda. Kanun ve görev gereği.
    Oradaki polis memurunun benim insiyatifimde demesiyle Rüşvet ima etmiş olabilir ancak tüm memurları genellememek lazım.
    Şunuda belirtelim Şu an Polis memurlarının maaşı fazla değil. Sadece diğer meslek gruplarının maaşları az. Yani Polisi kıskanmak yerine Kendi haklarınızı aramayı düşünün.

Tüm buradaki Polis arkadaslari anliyorum, her kezi ayni kafaya koymayacaksin. Iyi olan memurlarida gördüm ben, kötü olanlarida. Ama sunu anlamiyorum, Türkiye´de ki Trafik Polisi hep gerekmediyi zaman meydana cikiyor. Ama bazi Memurlar nefret ettiriyor kendilerinden. Nereye sikayet edecez bizi kim dinleyecek allahinizin askina. Misal 2008´de Arabama 3 defa hasar verdiler yan Taraftaki insaat´cilar. 155 Polis Imdat dedik adam dedi biz birsey yapamayiz diyor, gelmeyeceyiz diyor ne halin varsa gör diyor. Nasil sen birsey yapamiyorsun, ne hakla koltugundan kalkamiyorsun Vatandasa yardim edemiyorsun. Yaziklar olsun tüm halkin verdigi Paralar sana . Almanyada ariyorsun her ne olursa olsun Polis aninda geliyor, 5 dakika bile sürmüyor gelmeleri bu tür durumda bile.

2009 Yilinda cift seritli gidis gelis yolda önümde Sahin ve arkasinda ben varim acikca söylüyorum sucumu Kabul ediyorum 110km/h ile gittim 90 yerine. Önümdeki Sahin´e gec dedi bana dur dedi. Neden ben neden öndeki Sahin degil ? Ben bu ülkeye Döviz getiriyormusum dedi oradan normal bir Vatandas . Sucumu Kabul ediyorum Cezami kesti ödedim ama öfkem öndeki Sahin´di onu niye durdurmadilar, niye hemen Yabanci Plakali araclari durduruyor Memleketim Polisi ? Bunu bana buradan Polisiz diyen Arkadaslarim lütfen anlatsin, kötü niyet ile yazmiyorum halen öfkeliyim bu olaya. Ceza yedigime acimiyorum ama insani bu kadarida pes diyor. Bu ayrimciligi bizi baska ülkenin Polisi bile yapmiyor. Simdi ben 3 Haftaligina Arac ile Tatile geliyorum Vatanima kimi kime sikayet edeceyim 3 Hafta icin ugrastigima deymez.

Türkiye´de gecende burada gördüm hatta adam Polis Megafonu takmis aracina Polisin yanindan geciyor Megafon ile konusuyor. Simdi o Memur görevini dogru yaptimi ? Hayir yapmadi !

Kapikule´de bu sene Alman Passaportumu kaybettim. Kapikule Sinir Kapisinda Polis Karakoluna girdik ve adama duruma anlattik. Adam ifademi alip gereken seyleri yazacagina bana aptalca salakca Gazeteye ver diyor . Yaw tamam Gazeteye vereyim ne isime yarayacak ? Bana bir belge lazim su sahis Pasaportunu burada kaybetmisti vs. diye bende Almanya´ya Fakslayimki adamlar bana yenisi cikartsin eskisini iptal etsin. Buda Baskomser üstelik, hadi o herifi nereye Sikayet edeceyiz ?

Yazilacak cok sey var aslinda, dedigim gibi iyi Polis Memurlarida var kötüsüde ama kötü olanlar agirlikta sanirim. Ben Kanunlarin uygulanmasindan yanayim, ben Ceza yedim 1 kere sucumu 100% kabul ettim aninda ödedim. Sucu isleyen cezasini öder ve bunu hak ederde, Memur ile tartismaya degmez ama ayrimcilik yaparsa is yine baska yöne cekiyor kendini !

Ne yazakki bu ülkede Memurlar var ama hic bir Memur Görevini dogru dürüst yapmiyor, yapmak isteyenlerde yapamiyor

anlattığınız olayda sonuna kadar haklısınız! ama burda sizinde bizim gibi önyargı kurbanı olmanız sözkonusu! almancı dedin mi polis veya gümrükçü bela anlar! polisi en fazla uğraştıran küçük gören ve saçma sapan laflar eden almancılar yüzünden genelde bir önyargı sözkonusu bunun yanında almancılar türkiye ile almanyayı karşılaştırıyorlar ve bu yüzden çok çuvallıyorlar! işler avrupadaki gibi yürümüyor türkiyede kapıkulede karşılaştığınız başkomiser mevzuatı çok iyi bilen birisi kapıkulede 2 yıl sabredip cinnet geçirmeden çalışanları cennete alıyorlarmış

Hehe ne ön yargi yaw . Keske ülkemiz Almanya´daki gibi medeni olsa, kanunlar Avrupadaki gibi uygulansa ama bu olay sanirim en az 2050 Yilinda gerceklesir ki o zaman görüp görmeyeceyimizde belli degil.

Gümrükte Memur Allah Sabir versin demek istedin sanirim, bu tür insanlar Cennete gidiyorsa o zaman bir an önce gitsin baskalarina zarar vermesin bedduasini almasin bizide Küfür ettirip Günaha sokmasin. Benim ne Günahim var yahu . Sunuda yazayim Kapikule´den her sene gecerim ama simdiye Kadar hic bir Memur ile tartismadim , daha hep sakalastigim olmustur onlarla . Ama sonunda Sigorta islemini yapan Görevliler var (Polis degiller) iste onlar yokmu, onlar yüzünden Kuyrukta bekliyoruz . Inaninki Bulgaristan sonrasi Türk Memurlarimizi görünce sarilasim geliyor aslinda, buda Vatan Hasreti yüzünden sanirim .

Saygilar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

quote:

quote:

Hehe ne ön yargi yaw . Keske ülkemiz Almanya´daki gibi medeni olsa, kanunlar Avrupadaki gibi uygulansa ama bu olay sanirim en az 2050 Yilinda gerceklesir ki o zaman görüp görmeyeceyimizde belli degil.

Gümrükte Memur Allah Sabir versin demek istedin sanirim, bu tür insanlar Cennete gidiyorsa o zaman bir an önce gitsin baskalarina zarar vermesin bedduasini almasin bizide Küfür ettirip Günaha sokmasin. Benim ne Günahim var yahu . Sunuda yazayim Kapikule´den her sene gecerim ama simdiye Kadar hic bir Memur ile tartismadim , daha hep sakalastigim olmustur onlarla . Ama sonunda Sigorta islemini yapan Görevliler var (Polis degiller) iste onlar yokmu, onlar yüzünden Kuyrukta bekliyoruz . Inaninki Bulgaristan sonrasi Türk Memurlarimizi görünce sarilasim geliyor aslinda, buda Vatan Hasreti yüzünden sanirim .

Saygilar

bizim sözümüz herkese değil gurbetçilerin bir kısmına zaten ama şunu kabul edin kapıkulede yaptıklarınızı almanyada yapsanız o medeni kibar polisler size ne yapar kapıkule restore edilmeden önce sahanın içinde ağaçlar vardı ve her ağacın altı insan pisliği doluydu! sağolsun gurbetçi kardeşlerimiz ağaçların ve binaların köşesine tuvaletlerini yapıyordu sahaya kokudan girilmiyordu şimdi ağaçlar yok allahtan

evet biliyoruz bizi görünce ne kadar sevindiğinizi bir sezonda (3 ay süre) 3 milyon araç geçen bir yerde sıra olması çok normal olmasına rağmen gurbetçiler sırada bekliyoruz diye yapmadıklarını bırakmıyor ordaki görevlilere... hele de şu korna çalmaları insanı gerçekten çok rahatsız ediyor! düşünsenize 12 saat korna sesi dinliyorsunuz! polis ve gümrükçüler, almancılar o sahadan daha hızlı geçsin diye peron sayısını artırmak için 12/12 çalışıyor!

bulgar tarafını iyi biliyoruz orda kimsenin gıkı çıkmıyor ne bir korna ne bir söz! arabadan dahi inemiyor çoğu! tabi burası türkiye

polise olan önyargıya benzer bir önyargı ne yazık ki sizede var! empati yaparsınız artık

sözüm iyi olan gurbetçilere değil tabi ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 23 Ekim 2010; 8:47:35 >

• Direk alakalı değil ama bu rüşvet olayıyla ilgili benim de hatırladıkça sinirlendiğim bi olay geçti başımdan.

4 yıl kadar önceydi, şampiyonlar liginde galatasarayın PSV ile maçı var, olimpiyat sıtadından. biz üniversiteden iki otobüs ayarladık gidiyoz maça. gidip görmemişler için söyliyim (söyliyim de gideyim demeyin) olimpiyat sıtadının etrafı boştur, dağ taş yani heryer ve iki tane yol var sıtada giden.

neyse biz stada doğru yola koyulmuşken yanımdaki arkadaşa mesaj geldi. mesajı atan yeditepe üniversitesinden bi eleman, mesaj şöyle: "stada giden yolları polis kapatmış, bazı arabaları almıyolar, biz 5otobüstük 2sini almadılar, almazlarsa sakın karşı çıkmaya kalkmayın" biz bi anlam veremedik mesaja, sonuçta elimizde stada giriş için servis belgesi var, hatta belgemizde park yapacağımız yer bile ayarlanmış.

stada giden o iki yoldan birinin girişine geldik ki aman allahım dünya kadar polis, yolu kapatmışlar. inanamadım okadar polisin orda ne işi var. bizim diğer otobüs geçti bizi durdurdular, şoför ile bi-iki arkadaş çıktı polisle konuşuyo, buarada da yanda bi otomobili durdurmuşlar adamla tartışıyolar. adam diyoki herkes geçiyo ben neden geçemiyom falan filan. neyse polisler bizi almamakta diretti ama bizim arkadaşlar sinirlendi, neden almıyosunuz diyoz, servis otobüsleri geçemiyo sadece iett otobüsleri geçebilir falan filan diye saçmalıyo polis bu arada yanımızda bisürü otobüs geçip gidiyo, arkadaş söylüyo polise bakın herkes geçiyo falan diye. tam o sırada yandaki otomobilin şoförü de baya sinirlendi. almıyosanız nedenini söyleyin adam gibi falan deyince senmisin polise karşılık veren adamı başladılar dövmeye, yerlere yatıra yatıra bigüzel benzettiler gözümüzün önünde. bunu görünce mesajda neden "polisle tartışmayın" yazdığını anladık. bizim özellikle bayan arkadaşlar çok korktular, tartışmayalım bari yürüyelim yapcak bişey yok dediler.

bizde indik otobüsten, önümüzde stada kadar yürümemiz gereken ıssız uzun bi yol. ama yola bi girdik bildiğin allahın dağı, sağımız solumuz kapkaranlık, yani birileri saldırsa yardım edecek kimse yok, ve etrafta bir tek polis dahi yok. şuna eminim ki o polisler bu ıssız yolda 20-30 metre aralıklarla beklemek için görevlendirilmiş olmalılar ama hepsi de o oylun girişine doluşmuş mahşer gibi kalabalık yapmışlar. arada bir gelenleri de durdurup bizede yaptıkları gibi rüşvet istiyolar.

şimdi size soruyorum, eğer bi insan kötü niyetli değilse nasıl olur da okadan genci o ıssız yolda yürümeye zorlar? bu adamın görevi benim güvenliğimi sağlamak değilmi? nedenini söyleyemeden otobüsümü durduruyo beni o kapkaranlık yola yayan olarak sokuyo üstelik yanımızda birsürü kız öğrenci var hiç mi insanlık yok bunlarda? ama belkide halimize şükretmeliyiz, yerlere yatırıla yatırıla dayak yemektense, gecenin bi yarısı allahın dağında 3-4 kilometre yol yürüdük okadar!

• quote:

Orijinalden alıntı: |S|P|Q|R|

Direk alakalı değil ama bu rüşvet olayıyla ilgili benim de hatırladıkça sinirlendiğim bi olay geçti başımdan.

4 yıl kadar önceydi, şampiyonlar liginde galatasarayın PSV ile maçı var, olimpiyat sıtadından. biz üniversiteden iki otobüs ayarladık gidiyoz maça. gidip görmemişler için söyliyim (söyliyim de gideyim demeyin) olimpiyat sıtadının etrafı boştur, dağ taş yani heryer ve iki tane yol var sıtada giden.

neyse biz stada doğru yola koyulmuşken yanımdaki arkadaşa mesaj geldi. mesajı atan yeditepe üniversitesinden bi eleman, mesaj şöyle: "stada giden yolları polis kapatmış, bazı arabaları almıyolar, biz 5otobüstük 2sini almadılar, almazlarsa sakın karşı çıkmaya kalkmayın" biz bi anlam veremedik mesaja, sonuçta elimizde stada giriş için servis belgesi var, hatta belgemizde park yapacağımız yer bile ayarlanmış.

stada giden o iki yoldan birinin girişine geldik ki aman allahım dünya kadar polis, yolu kapatmışlar. inanamadım okadar polisin orda ne işi var. bizim diğer otobüs geçti bizi durdurdular, şoför ile bi-iki arkadaş çıktı polisle konuşuyo, buarada da yanda bi otomobili durdurmuşlar adamla tartışıyolar. adam diyoki herkes geçiyo ben neden geçemiyom falan filan. neyse polisler bizi almamakta diretti ama bizim arkadaşlar sinirlendi, neden almıyosunuz diyoz, servis otobüsleri geçemiyo sadece iett otobüsleri geçebilir falan filan diye saçmalıyo polis bu arada yanımızda bisürü otobüs geçip gidiyo, arkadaş söylüyo polise bakın herkes geçiyo falan diye. tam o sırada yandaki otomobilin şoförü de baya sinirlendi. almıyosanız nedenini söyleyin adam gibi falan deyince senmisin polise karşılık veren adamı başladılar dövmeye, yerlere yatıra yatıra bigüzel benzettiler gözümüzün önünde. bunu görünce mesajda neden "polisle tartışmayın" yazdığını anladık. bizim özellikle bayan arkadaşlar çok korktular, tartışmayalım bari yürüyelim yapcak bişey yok dediler.

bizde indik otobüsten, önümüzde stada kadar yürümemiz gereken ıssız uzun bi yol. ama yola bi girdik bildiğin allahın dağı, sağımız solumuz kapkaranlık, yani birileri saldırsa yardım edecek kimse yok, ve etrafta bir tek polis dahi yok. şuna eminim ki o polisler bu ıssız yolda 20-30 metre aralıklarla beklemek için görevlendirilmiş olmalılar ama hepsi de o oylun girişine doluşmuş mahşer gibi kalabalık yapmışlar. arada bir gelenleri de durdurup bizede yaptıkları gibi rüşvet istiyolar.

O haksiz yere dayak yiyen adam dava actiysa kanunen Polisin (sizin anlattiginiza göre Polisler) ilk bastan Görevden alinmalari gerekiyor sonra kanunen islem ve Tazminat ödemeleri gerekiyor dayak yiyen madura. Böyle bir olay gercekten basiniza gectiyse onun icin gecerli. Aslinda Rüsvet olayi yok artik, sizin olay ne zaman oldu bilmiyorum.

• Bu Ulkede işin polis e duşmesin; okadar diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.