Şimdi Ara

Çok çalışkan Türk polisi !!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
2
Favori
5.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: blue night

dün kavşakta bekleyen polise dedimki adam ikinci şerite araba çekmiş ve gitmiş.. ilgilenebilirmisiniz.. (cebecide, ana cadde trafik yoğun)

verdiği cevap ise; ya gitmişse.. elimi açtım tamam memur bey dedim.. plakayı aldınmı diyor.. benim verdiğim plakayla işmi olur .......... iki dk yürü git bak gör.. 2 araba yolun ortasına çekilmiş.. biri gittiyse öteki duruyordur.. durmasa nolur senin işin bu.. kavşakta yalı kazığı gibi beklemen için para almıyorsun..

oradaki payvon sahipleri veya oraya gelenlerin arabası olduğu için cezada kesemez.. ama otoparkın tam karşısına araba çekenlere cezayı kesiyorlar.. (ara sokak olmasına rağmen)

adalet yok.. vicdan yok.. polisi kendi vicdanına bırakırsanız magandadan beter oluyorlar..

böyle polis olurmu akşama kadar okey atıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: set
    Eline makbuz verip gönderiyorlar göreve, adamcağız o makbuzu bir limite kadar doldurmakla yükümlü, dolduramassa amiri tarafından beğenilmiyor, başarılı sayılmıyor. Maksat ceza yazmakdan başka bişey değil.

Bizim derdimiz o degil ki. Ceza yazmak cok kolay. Istanbulda herhangi bir yerde durun, gecen arabalarin %60'i ya gunduz sis fari acik, ya cakma xenon var, ya caminda film var. Guzel kardesim, al cevir bas cezayi ama yapmiyorlar, masum vatandasi cevirip ondan sonra arabanin basinda dort donup kusur ariyorlar. Ya da ceza kesmekten baska bir amaci olmayan bir yere tuzak mahiyetinde radar kuruyorlar. Neymis kota dolduracakmis

gündüz sis farı yakmanın suç olduğunu mu düşünüyorsunuz, açın da ilgili maddeyi bir okuyun derim,

adamlar (mercedes, volvo....) arabalara gündüz farı koymak için uğraşıyor biz hala yaya...

quote:

Orijinalden alıntı: blue night

dün kavşakta bekleyen polise dedimki adam ikinci şerite araba çekmiş ve gitmiş.. ilgilenebilirmisiniz.. (cebecide, ana cadde trafik yoğun)

verdiği cevap ise; ya gitmişse.. elimi açtım tamam memur bey dedim.. plakayı aldınmı diyor.. benim verdiğim plakayla işmi olur .......... iki dk yürü git bak gör.. 2 araba yolun ortasına çekilmiş.. biri gittiyse öteki duruyordur.. durmasa nolur senin işin bu.. kavşakta yalı kazığı gibi beklemen için para almıyorsun..

oradaki payvon sahipleri veya oraya gelenlerin arabası olduğu için cezada kesemez.. ama otoparkın tam karşısına araba çekenlere cezayı kesiyorlar.. (ara sokak olmasına rağmen)

adalet yok.. vicdan yok.. polisi kendi vicdanına bırakırsanız magandadan beter oluyorlar..

ya ben bu olaya ayar oluyorum, yeşil yanıyor geç geç diyor kırmızı yanınca dur diyor yeşil yanan diğer tara geç diyor, kör müyüz biz, idrak edemiyor muyuz, o polisi oraya onun için mi koyuyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 29 Ekim 2010; 1:30:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

quote:

Eline makbuz verip gönderiyorlar göreve, adamcağız o makbuzu bir limite kadar doldurmakla yükümlü, dolduramassa amiri tarafından beğenilmiyor, başarılı sayılmıyor. Maksat ceza yazmakdan başka bişey değil.

Bizim derdimiz o degil ki. Ceza yazmak cok kolay. Istanbulda herhangi bir yerde durun, gecen arabalarin %60'i ya gunduz sis fari acik, ya cakma xenon var, ya caminda film var. Guzel kardesim, al cevir bas cezayi ama yapmiyorlar, masum vatandasi cevirip ondan sonra arabanin basinda dort donup kusur ariyorlar. Ya da ceza kesmekten baska bir amaci olmayan bir yere tuzak mahiyetinde radar kuruyorlar. Neymis kota dolduracakmis

gündüz sis farı yakmanın suç olduğunu mu düşünüyorsunuz, açın da ilgili maddeyi bir okuyun derim,

adamlar (mercedes, volvo....) arabalara gündüz farı koymak için uğraşıyor biz hala yaya...

gündüz değilde şehir içinde sis farı yakmak yasak diye biliyorum. bir gece arkadaşımın kurtarıcı ofisinde trafik memuru uyarmıştı. sisler açık gelme ceza yersin şehir içinde diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

quote:

quote:

gündüz değilde şehir içinde sis farı yakmak yasak diye biliyorum. bir gece arkadaşımın kurtarıcı ofisinde trafik memuru uyarmıştı. sisler açık gelme ceza yersin şehir içinde diye.

anladınız sanırım, şehir içisi şehir dışısı mı var far yakmanın, bu forumda neler neler okuyoruz ilginç yaa, yasa var yönetmelik var açın okuyun biraz

şehir içinde sis olmuyor zaten

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

anladınız sanırım, şehir içisi şehir dışısı mı var far yakmanın, bu forumda neler neler okuyoruz ilginç yaa, yasa var yönetmelik var açın okuyun biraz

madde 126
    2) Sadece park veya sis ışıkları yakılarak araç sürülmesi,
    5) Sis ışıklarının; sis, kar, şiddetli yağmur sebebiyle görüşün yetersiz olduğu haller dışında ve geceleri yakını ve uzağı gösteren ışıklarla aynı zamanda kullanılması,
    bu iki madde yasak diye geçiyor. yasa ve yönetmelik öyle diyor aancak memurlarımız bilmiyorki yönetmeliği.
    bunu bana söyleyen bir memurdu zaten.

• quote:

Yil sonu yaklasiyor kotalari doldurma zamani

Ben baska da birsey demiyorum.

Gecmis olsun.

Bu arada "isterse insiyatif kullanabileceğini söyledi pis pis sırıtarak,yalvarmamı bekliyordu herhalde" demissiniz ama o yalvarmanizi degil, baska birseyi bekliyormus gibi geldi bana.

Banada öyle geldi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

madde 126
    2) Sadece park veya sis ışıkları yakılarak araç sürülmesi,
    5) Sis ışıklarının; sis, kar, şiddetli yağmur sebebiyle görüşün yetersiz olduğu haller dışında ve geceleri yakını ve uzağı gösteren ışıklarla aynı zamanda kullanılması,
    bu iki madde yasak diye geçiyor. yasa ve yönetmelik öyle diyor aancak memurlarımız bilmiyorki yönetmeliği.
    bunu bana söyleyen bir memurdu zaten.

zaten benim de esas değinmek istediğim olay buydu, 126/2'deki durum yanlış anlaşılmasın, gece far yakmadan araç sürülmesinden bahsediyor, 126/5'de de sis kar şiddetli yağmur varsa yak, yoksa gece yakma gündüz ne yaparsan yap diyor

memurlarımız bilmiyorsa da öğrenirler, bana gündüz bu yüzden ceza yazmaya kalksa tarih saat belli hiç seslenmem kalemine kuvvet derim, bak ondan sonra neler oluyor bana garezi vardı da yazdı diye doğruca savcılığa giderim

• Selçuk ve sanırım Passat sende,
    Son raddede, yanlışı gördüyseniz ve şikayet etmediyseniz siz suçlusunuz söylemindesiniz. Yok Bimer'e yok mahkemeye yok elinin körüne.
    Polisle sorunu olanın evine sivil ekip gönderilir bu ülkede. Fransada yaşıyormuş gibi böyle ahkam kesen sizlere kendini bilmezlikten ceza yazılması gerekir.
    Denetleyen yok, denetlemek isteyen yok, değiştirmek isteyen yok, herkes bu eşkiyalıktan memnun. Yıllardır bu ülke insanı bunu gördü neyi anlatıyorsunuz?
    Münferit iyi örnekler de geneli değiştirmiyor malesef ya da iyi niyetli olmak ve cezayı ödemek.
    Bu sorunların sistemi değiştirerek düzeltilebileceğini inanıyorum Set'in bahsettiği gibi ama halktan kormamak yerine dürüst olup iş yapmaktan korkmayacak polisler yetiştiren bir sistem.
    İyi şeylerden bahseden özellikle yeni nesil polis arkadaşlara da sabır ve kolaylıklar diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmoz

quote:

Orijinalden alıntı: pesimistadana01

Oradaki polis memurunun benim insiyatifimde demesiyle Rüşvet ima etmiş olabilir ancak tüm memurları genellememek lazım.
    Şunuda belirtelim Şu an Polis memurlarının maaşı fazla değil. Sadece diğer meslek gruplarının maaşları az. Yani Polisi kıskanmak yerine Kendi haklarınızı aramayı düşünün.

Kardeşim benim kimseyi kıskandığım yok, dikkat edersen yorum yapmadan neyin ne olduğunu yazdım. Şu anda durum belirttiğim gibidir. Şimdi ülkemizdeki gelir adaletsizliğine girersek çıkamayız. Hak arama işine de girmeyelim istersen Bu ülkede hakkını arayanlar içerde, şükürcüler dışarda

Mükemmel konuşmuşsun kardeşim tebrik ediorum seni

• quote:

Orijinalden alıntı: svevo

Selçuk ve sanırım Passat sende,
    Son raddede, yanlışı gördüyseniz ve şikayet etmediyseniz siz suçlusunuz söylemindesiniz. Yok Bimer'e yok mahkemeye yok elinin körüne.
    Polisle sorunu olanın evine sivil ekip gönderilir bu ülkede. Fransada yaşıyormuş gibi böyle ahkam kesen sizlere kendini bilmezlikten ceza yazılması gerekir.
    Denetleyen yok, denetlemek isteyen yok, değiştirmek isteyen yok, herkes bu eşkiyalıktan memnun. Yıllardır bu ülke insanı bunu gördü neyi anlatıyorsunuz?
    Münferit iyi örnekler de geneli değiştirmiyor malesef ya da iyi niyetli olmak ve cezayı ödemek.
    Bu sorunların sistemi değiştirerek düzeltilebileceğini inanıyorum Set'in bahsettiği gibi ama halktan kormamak yerine dürüst olup iş yapmaktan korkmayacak polisler yetiştiren bir sistem.
    İyi şeylerden bahseden özellikle yeni nesil polis arkadaşlara da sabır ve kolaylıklar diliyorum.

Ben her zaman diyorum Polisle muhattap olmayın. Suç işlediniz ceza mı yazacak suçunuzunu kabullenin ceza makbuzunuzu teslim alın. Diğer türlü ceza ödememek için yapılan davranışlar hep Rüşvetçi polislerin sizden rüşvet alması için gereken ortamı yaratacak, Yada artis polislerin size daha fazla yüklenmesine neden olacak. sorunun kaynağı hep burdan kaynaklanıyor yoksa.

Hiç bir Polis ceza yazacağı zaman tamam yazın memur bey diyen adama ne ufak bir saygısızlık yapabilir nede rüşvet isteyebilir. Size haksızlık yapıldığından eminseniz ( böyle kimlik taşımayıpta T.C numaramdan sorgulayın gibi durumlar hariç) Gidin İlçe Emniyet Müdürlüğüne Şikayetinizini yapın. Yada o memurun direk amirini bulun emin olun çok kolay. sizi kontrol eden Trafik ekibinin numarasını almanız yeterli. İlk şikayette elbette birşey yapmazlar ama bir memurdan bir kaç yerde şikayet gelince emin olun hiç bir Amir kayıtsız kalmaz.

Sanırım İsmet İnönüydü bir lafı var Adana da İnönü parkındaki heykelinde yazıyordu. " BU ÜLKEDE NAMUSLU İNSANLARDA EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMALIDIR"

Özetleyecek olursak ne yapıyormuşuz. Trafik kuralı ihlal ettiğimizde fazla konuşmadan, cezadan yırtmak için işi cazgırlığa vurmadan kendimizi düşürmüyoruz. Parası neyse ödüyoruz memura tek laf ettirmiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

quote:

Orijinalden alıntı: svevo

Selçuk ve sanırım Passat sende,

Ben her zaman diyorum Polisle muhattap olmayın. Suç işlediniz ceza mı yazacak suçunuzunu kabullenin ceza makbuzunuzu teslim alın. Diğer türlü ceza ödememek için yapılan davranışlar hep Rüşvetçi polislerin sizden rüşvet alması için gereken ortamı yaratacak, Yada artis polislerin size daha fazla yüklenmesine neden olacak. sorunun kaynağı hep burdan kaynaklanıyor yoksa.

Hiç bir Polis ceza yazacağı zaman tamam yazın memur bey diyen adama ne ufak bir saygısızlık yapabilir nede rüşvet isteyebilir. Size haksızlık yapıldığından eminseniz ( böyle kimlik taşımayıpta T.C numaramdan sorgulayın gibi durumlar hariç) Gidin İlçe Emniyet Müdürlüğüne Şikayetinizini yapın. Yada o memurun direk amirini bulun emin olun çok kolay. sizi kontrol eden Trafik ekibinin numarasını almanız yeterli. İlk şikayette elbette birşey yapmazlar ama bir memurdan bir kaç yerde şikayet gelince emin olun hiç bir Amir kayıtsız kalmaz.

Sanırım İsmet İnönüydü bir lafı var Adana da İnönü parkındaki heykelinde yazıyordu. " BU ÜLKEDE NAMUSLU İNSANLARDA EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMALIDIR"

Özetleyecek olursak ne yapıyormuşuz. Trafik kuralı ihlal ettiğimizde fazla konuşmadan, cezadan yırtmak için işi cazgırlığa vurmadan kendimizi düşürmüyoruz. Parası neyse ödüyoruz memura tek laf ettirmiyoruz.

söyledikleriniz çok doğru özellikle büyük harflerle yazdığınız kısma harfiyen katılıyorum ancak, şikayet ettiğimizde sonucunu alamıyoruz, tamam ilgileniriz, gerekli yaptırım yapılacak, öyle mi? bak sen ben hemen siciline işliyorum gibi şeyler vatandaşı memnun etmek adına söyleniyor ama bişey yapıldığını sanmıyorum, meslektaş sonuçta kolluyorlar birbirlerini belki bir sözlü uyarı alıyorlar o kadar

bir keresinde şikayet ettim, ilgilendik dediler gittim soruşturdum biraz, verdiğiniz plakada bir ekip otosu bizim kayıtlarımızda yok denildi en sonunda daha ne diyeyim

(resmi ekip otosu hiçbir özel sebep yokken, kırmızı ışıkta ve sağa sola dönüşün yasak olduğu yerde u dönüşü yaptı, siren tepe lambası hiçbirşey yok ayrıca kavşakta mobese sistemi şikayetime konu olan olayın tarihi saati mevcut, gerçi kavşakta kırmızı yanınca siren çalıp geçtikten sonra sireni kapatan araç da çok gördüm)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 30 Ekim 2010; 21:45:02 >

• polislerden bukadar cok korkup bu fikramida siliyorsunuz ya.....sonrada iyi sofor ceza yemeyen yada ceza yiyip aarabasina el konsa bile nedemek ben taksiye atlarim diyen sofor ayagi yapiyorsunuz ..ama anladim bazilari o taraftan nemalandigi icin yada aracini fotolarini bu sitemize koymus ve burada plakasi gozuktugu icin(neme lazim birileri burdan bile ceza yazabilir gibi tirsan vardirki var) boyle beyaz yakalilar gibi konusuyor ve yaziyorsunuz insallah fikraya hosgoru altinda bakabilir ve sitemizde durabilirki binlerce sitemizde var bu fikra ama hic bir sekilde sansurlenmiyor....

Trafik polisi arabayi durdurmus ve egilip sormus:
    -Ehliyet ruhsat lutfen
    -Tabi buyrun demis sofor ve vermis.
    Polis bakmis bi problem yok.
    -Pekii demis polis, cevre vergisi pulu?
    -Burada, buyrun demis adam.
    -Ilk yardim cantaniz var mi? demis polis.
    -Tabii deyip bagaji acmis adam. Polis bakmis icinde eksik yok.
    -Yangin sondurucu?
    -Burada buyrun.
    -Zincir?
    -Derhal cikarayim; buyrun.
    Polis daha sonra tekrar sormus:
    -Mezdeke kaseti var mi?
    Sofor cok sasirmis.
    -Evet var buyrun demis.
    Polis:
    Tamam siz onu takin teybe ve sesini acin demis ve
    baslamis polis oynamaya.
    Soforun saskinligi daha da artmis ve dayanamamis sormus.
    -Hayrola memur bey?
    Polis cevap vermis:
    -Ee essek degilsin artik, takarsin bi 20 milyon…

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 4 Ocak 2016; 2:41:05 >
  • İnternetten kontrol edince ehliyeti olduğu ortaya çıkıyor. Yok ama illa ki taşıyacaksın. Devletin hantal yapısı bu. Aslında devlet vatandaşı düşünmüyor, aksine vatandaşı nasıl öpsem diye düşünüyor...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.