Şimdi Ara

Çok kötüyüm bölümü bırakmayı düşünüyorum yardim edin (Kimya mühendisligi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul ünide kimya mühendisliği 1.sınıfım yaş 21 ve ben bu bölüme devam edip etmeme konusunda çok kararsızım sanki boşa okuyormuşum kesin işsiz kalacakmışım işe yaramaz bir bölümmüş gibi hissediyorum finaller başladı ve sınavlara çalışacak gücü kendimde bulamıyorum hatta başka bölüme geçmeyi bile düşünüyorum bilg. muh gibi aklım hep karışık. Bana ne yapmam gerektiğini söyleyin çok yoruldum düşünmekten bir enerji bulmam lazım kendimde

• sınavlara çalışmaya devam et verebildiğin kadar ders verip önceki senenin puanıyla yatay geçiş yapmaya çalış geçtiğin ortak derslerden de muaf olursun
  • Benim tanidigim kimya muhendisi 3 arkadasim vardi ucue iyi is sahibiydi. Sanirim kisinin kendisinde bitiyor is
  • Siz ciddimisiniz hocam ? Hangi üni mezunları kaç yaşlarındalar ki
  • Kişinin kendisinde bitiyor olay. Benim tanıdığım kimya mühendisi var medikal malzeme satıyor. Baktığın zaman işleri iyi işinde gücünde adam ama alanında çalışmıyor orası ayrı. Eğer içinde bölüme karşı uygun olmadığın gibi hisler varsa seni huzursuz ediyorsa bölüm değiştirebilirsin yaşın geç değil. Ancak değiştireceğin bölümü bu sefer çok daha iyi irdeleyerek seç. Bir değişiklik şansın daha olmayabilir. Ben de 22 yaşımda bölüm değiştirmiştim, 3. sınıftaydım hemde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chtsydn -- 26 Mayıs 2019; 13:51:2 >
  • Ciddimisiniz hocam hangi bölümdü şu an nerde okuyorsunuz birde 2.olarak o kimya mühendisi şu an durumu nasıl yani memnun mu acabq
  • Gazi kimya müh. mezunuyum.
    İlk işim asgari ücretin 1 tık üzeriydi deli gibi çalışıyordum. Vardiya, mesai.
    İngilizce kas çok iyi olsun.
    2. dilin olsun .
    Bölümünü de seversen iş bulursun.
    Onun harici sıradan bir mezun olacaksan işsizler grubuna merhaba de derim.
  • kajmansil55 K kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisliği bitirdim. O adam da halinden memnun ama dediğim gibi kendi alanında çalışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Bilgisayar mühendisliği bitirdim. O adam da halinden memnun ama dediğim gibi kendi alanında çalışmıyor.
    Anladım tebrik ederim sizi . Siz peki mezun olduktan sonra ne yaptinzi
  • quote:

Orijinalden alıntı: wesile

Gazi kimya müh. mezunuyum.
    İlk işim asgari ücretin 1 tık üzeriydi deli gibi çalışıyordum. Vardiya, mesai.
    İngilizce kas çok iyi olsun.
    2. dilin olsun .
    Bölümünü de seversen iş bulursun.
    Onun harici sıradan bir mezun olacaksan işsizler grubuna merhaba de derim.
    Siz ne zaman mezun oldunuz hocam . Ve bu bölümde gelecek var mıdır nasıldır yani . Çalışma alanlar vs nasıldır devam etmemi onerirmisiiniz kimya mühendisi bulmuşken sormak istiyorum
    yeni mezun oldum sayılır. kendi alanımda kısa bir süre çalıştım sonra işten ayrılmam gerekti. yakın zamanda da askere gitcem.
    2013 mezunuyum.
    üretim + lab da çalıştım ama şartlar çok agırdı.
    İngilizcem upper intermediate idi yurt dışı yaptım onu advance e çıkardım.
    Şuan ihracat- ithalat kısmında çalışıyorum.
    Bölümün geleceği pek parlak değil, çok fazla işsiz var ya da asgari ücret ile çalışan.
    Dediğim gibi kendini çok iyi geliştirirsen +2 dil vs. iş bulursun rahat diğer türlü çok zor.
  • Çok yararlı oldu bu anlattıklarınız teşekkür ederim . Bırakcam ben sanırim olumlu bir şey göremiyorum . İstanbul'da yaşayip okumanın acaba bir faydası olur mu
  • Ya şuan düşündüğün ile bir yıl sonra düşündüğün aynı olmayabilir. Diyelim bölüm sana uygun değil ve bırakma kararı aldın başka bir bölüm kazandın ve mutlu oldun. Bu olabilir fakat şuan başka bir bölüm kazanmadın ve önünde vermen gereken sınavlar var. Onları en kötü DD ile vermelisin. Kaybedecek bir şeyin yok nasıl olsa. Belki bu verdiğin dersleri ilerde başka bölümde saydırabilceksin yada bu bölüme devam etmeye kararı alacaksın. Yani şuan böyle bölüm kaygılarını bi kenara bırakıp finallere odaklan zaten önünde yaz tatili var. Sağlık ve uzun şekilde düşünebilceksin. O zaman kararını alırsın ve adım atmaya başlarsın.

Kolay gelsin
  • Bölüme devam etme kararı aldim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.