Şimdi Ara

çok kritik, sıfır cilio& megane vs 2.el mazda 3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • saygıdeğer arkadaşlar yaklaşık 20 gündür buralarda dolanıyorum ve artık karar aşaması. durumumu açıkça söylüyorum tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

1) 3 yıldır iyi kötü araba hevesim var ama çok pahalı olduğu gerekçesiyle hep erteledim. ve anladımki türkiyenin gerçeği bu arabalar sürekli pahalanıyormuş :D:D
    2) sabit gelirli memurum birikimim var ama bunu bu pahalı arabalara yatırmak saçma geliyor. ama hayatada 1 kez geliyoruz .
    3) bu il aracım olacak. ancak ailemin arabasını filan kullandım. şöförliğüm iyidir. yılda 10bin km yol yaparım ekonomiklik ön planda sonuçta daha düğün var ev yatırımı var:D
    4) sonuç olarak

----- sıfır clio joy 1.2 benzinli (oyak) 34.500
    ------ sıfır megane 1.6 touch plus benzinli / dizel 44.000 / 52.000
    ------ 65bin km 2010 mazda 3 impresive lpg 40.500 tl
    ------ 40bin km 2010 toyota auris 1.33 35.000 tl

bu araçlardan birine karar vereceğim. mazda 3 alırsam uzun zaman kullanırım ama malum mazda endişesi var üzerimde. yani 3-4 yıl sonra 100.000 kmde nasıl satarım filan. clionun çelik jantı bile yok ama çok ekonomik bir seçim. megane ise benzinli bir nebze ama dizel ciddi bir yatırım.

biliyorum ucu çok açık bir konu. yani başka başlıklarada birsürü yazıp fikir aldım. son fikirlerinizi alabilir miyim?

Teşekkür ederim.

• Oyak indirimi varken 2. el almam ben olsam. İmkan elveriyorsa 1.5 DCI Touch Plus Manuel'i alın derim.
  • Mazda nin lpg de sorun çıkartmayacagi muamma.Şundan dolayı.Subap alaşımı eğer(ki muhtemelen öyledir)magnezyum ise lpg nin yüksek isisina mukavemeti az olur.Bunu araştırın.Ikinci el olarak ise megane a göre biraz daha yavaş elden çıkar.

Megane ise touch plus ile iyi donanım yakalamiş.Dizeli iyi motor.Alırken benzine göre pahalı olur,satarkende.
    Benzine göre bir nebze daha çabuk satarsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Mazda nin lpg de sorun çıkartmayacagi muamma.Şundan dolayı.Subap alaşımı eğer(ki muhtemelen öyledir)magnezyum ise lpg nin yüksek isisina mukavemeti az olur.Bunu araştırın.Ikinci el olarak ise megane a göre biraz daha yavaş elden çıkar.

Megane ise touch plus ile iyi donanım yakalamiş.Dizeli iyi motor.Alırken benzine göre pahalı olur,satarkende.

arada 8 bin fark var. sıfır olacağı için lpg sorun çıkarma ihtimali düşük diyorum. 2 bin lpg tüketim kafa kafaya gelir. aradaki 6 bin bana kalır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: obyilmaz

quote:

Mazda nin lpg de sorun çıkartmayacagi muamma.Şundan dolayı.Subap alaşımı eğer(ki muhtemelen öyledir)magnezyum ise lpg nin yüksek isisina mukavemeti az olur.Bunu araştırın.Ikinci el olarak ise megane a göre biraz daha yavaş elden çıkar.

arada 8 bin fark var. sıfır olacağı için lpg sorun çıkarma ihtimali düşük diyorum. 2 bin lpg tüketim kafa kafaya gelir. aradaki 6 bin bana kalır...

2010 yazmışsiniz mazda için?Neresi sıfır?

• Düğün paranızı eğer düğüne kadar arabaya yatıracaksanız ve lazım olduğunda zarar etmeden satayım diyorsanız mazda3 almayın.

Zararı aza indirmek için ise sıfır zaten almayın.

2.el honda civic, golf falan işinizi görür.

Ama donanım önemliyse yada yukarda yaZdıklarım önemsizse mazda3 gerçekten çok zevkli bir araç. Tek kusuru performans.(otm için)
    lpg yi de çok kafanıza takmayın. Ben 50bin km yi geçtim lpg ile. Şükür henüz bir sıkıntı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 Cıvıc alınabilir.

quote:

----- sıfır clio joy 1.2 benzinli (oyak) 34.500
    ------ sıfır megane 1.6 touch plus benzinli / dizel 44.000 / 52.000
    ------ 65bin km 2010 mazda 3 impresive lpg 40.500 tl
    ------ 40bin km 2010 toyota auris 1.33 35.000 tl
  • quote:

quote:

quote:

pardon hocam , megane benzin gibi düşündüm biran. haklısınız. ama alacağım kişi taktırmış ve 20000 km dir kullanıyor. nette araştırdım sorun yaşayanda yok. ama haklısınız soru işareti hep.

• Listede ki araçlardan Clio Joy 1.2 diyorum. 10.000 kilometre yapacaksanız dizele fark ödemeyen bence.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugo

Düğün paranızı eğer düğüne kadar arabaya yatıracaksanız ve lazım olduğunda zarar etmeden satayım diyorsanız mazda3 almayın.

Zararı aza indirmek için ise sıfır zaten almayın.

2.el honda civic, golf falan işinizi görür.

Ama donanım önemliyse yada yukarda yaZdıklarım önemsizse mazda3 gerçekten çok zevkli bir araç. Tek kusuru performans.(otm için)
    lpg yi de çok kafanıza takmayın. Ben 50bin km yi geçtim lpg ile. Şükür henüz bir sıkıntı yok.

yok alacağım arabayı nakite çevirmeyi düşünmüyorum. ama tabi 52 bin vermek ile 35 vermek arasında ciddi fark var. yani 40 a kadar çok zorlanmam 40 tan sonra ileride beni sıkıntıya sokabilir.

başka deyişle mazda alırsam 100bin km ye kadar kullanırım belki daha fazla satmam yani . ama bilmiyorum :(

• öncelikle dizel megan derim. fakat seni 40 bin üstü zorluyacaksa .burda sıfır olan 1.2 clio alınabilir. oda sıfır olduğu için..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

pardon hocam , megane benzin gibi düşündüm biran. haklısınız. ama alacağım kişi taktırmış ve 20000 km dir kullanıyor. nette araştırdım sorun yaşayanda yok. ama haklısınız soru işareti hep.

Mühim değil.:)
    Sorun yaşayan durumu ise söyle.Genelde uzun km ler sonrası olur veya sürekli sert kullanımlarda.Mesela forumda bir lancer kullanıcısi vardı aracı sert kullanan.20 veya 30 bindi yanılmıyorsam km si.Subaplar oturmuştu.Sonrasında subap ve yatakları çelikle değiştirmişti. Bu yüzden dikkat diyorum.Sonuçta ikinci el.Ki mazda araçlarında sürekli çevrecilik ve düşük karbon salinimı dusturuyla,yakıt verimliliği ve hafiflik üstüne şasede ve motorda farklı materyaller kullanir.Zaten bu araçlar lpg için tasarlanmiyor.Zira lpg için tasarlanan fabrika çikisli lpgli insignia,civic gibi araçlarda subaplar orijinal versiyondan farklıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim1976

öncelikle dizel megan derim. fakat seni 40 bin üstü zorluyacaksa .burda sıfır olan 1.2 clio alınabilir. oda sıfır olduğu için..

sıfır ve boş :D bende öyle yapacağım gibi. yada megane benzinli...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.