Şimdi Ara

çok kullanıcılı mekanda sürekli modem arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba.restoranda bildiğiniz gibi sürekli wifiye bağlanıyorlar aynı anda 100 kişi bağlanıyor birileri çıkıyor yerine başkaları bağlanıyor bu yüzden sanırım modem şişiyor internet gidiyor modem kafayı yiyiyor.sürekli modem almaktan bıktım hepsinde aynı sorunu yaşıyorum 3 tane öyle boşu boşuna modem aldım köşede duruyor.Bu sorunu bir tek ben mi yaşıyorum acaba ne yapmam lazım modeme direk bağlantıda yaptırmıyorum tplink eap110 access point aldım oraya bağlanıyor müşteriler ama yinede ne oluyorsa modem gidiyor sürekli sorun yaşıyorum.nedir bunun çözümü bana tavsiyede bulunabilir misiniz?teşekkürler

• Cunku trafigi ap degil router yonetiyor. Bence ufak capli bir firewall ve ap ikilisi alip deneyin. Modem bridge modda calisacak trafigi firewall yonetecek. Alacaginiz fw inda kac baglangiya izin verecegi gibi kriterlerde mevcut olmasi lazim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bilgi için.modemi değiştirmeme gerek yok mu sizce airties modem var ttnetin verdiği basit bir modem.firewall dediğiniz firewall destekli modem mi almalıyım? tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı
  • Firewalli olan modemden ziyade sadece firewall, sonicwall, fortigate, watchguard gibi tabi yazilimsal pfsense de denenebilinir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yani bu problemi firewall ile mi çözebilirim diyorsunuz yazılımsal nasıl olacak o konuda bilgisizim bu yazılım trafiği nasıl yönetecek.Ben bu konulara girersem zararlı çıkarım heralde nokta atışıyla bir modem alıp bu sorunu çözmem lazım.bu iş beni aşıyor anladığım kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VzSs -- 25 Mart 2017; 22:47:10 >
  • https://www.wi.com.tr/mikrotik-rb/mikrotik-router-board/RB2011UiAS-2HnD-IN
    Biraz daha uygun olsun derseniz
    http://m.akakce.com/p/?4743488

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 27 Mart 2017; 15:42:36 >
  • yücel52 kullanıcısına yanıt
    merhaba yücel bey.teşekkür ederim öneriniz için.ilk link olarak wi.com.tr dekini alabilirim sorunum çözülecekse.bu modem midir yani airties modem yerine bunu mu kullanacağım? modem değilse tplink eap110 access point yerine mi geçecek eap110'u kullanmama gerek kalmayacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VzSs -- 27 Mart 2017; 19:59:55 >
  • Router bu, kendi wifiyida mevcut. Modemi bridge modda calistirip bu cihaza wan girisi olarak girip internet hat bilgilerinizi yazacaksiniz.

anladım peki bu mikrotik marka öyle asus gibi bişey değil galiba kolay kurulumu yoktur bunu ayarlamayı ben yapabilir miyim acaba yoksa bu networkten anlayan birisinin mi yapması gerekiyor sizce
    ayrıca tc kimlik ile giriş ve 5651 log tutma diye bir sistemden bahsediliyor bu cihazda bunu yapmak mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VzSs -- 28 Mart 2017; 18:42:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VzSs

anladım peki bu mikrotik marka öyle asus gibi bişey değil galiba kolay kurulumu yoktur bunu ayarlamayı ben yapabilir miyim acaba yoksa bu networkten anlayan birisinin mi yapması gerekiyor sizce
    ayrıca tc kimlik ile giriş ve 5651 log tutma diye bir sistemden bahsediliyor bu cihazda bunu yapmak mümkün mü?

mikrıtik kurulumu biraz zahmetlidir ama kurduktan sonra tak unut bir markadır
    log tutma işlemi yapabilirsiniz
    ana modemi bridge yapmaya gerek yok
    cihazı basit router olarak çalıştırıp bütün kablolu ve kablosuz yükün altından mikrotik rahatlıkla kalkar
    ayrıca 1 w çıkış var cihazda
    ana modem wifiyi kapatırsınız modem de rahatlar
    ana modem sadece mikrotiğin wan bacağına bir ip atar
    sizde mikrotik üstünden kablolu ve kablosuz dağıtım yaparsınız

anladım fakat kurulum aşaması biraz karmaşıkmış biraz araştırdım birkaç kişi almış kurulumu yapmayı beceremeyip kullanamamış.acaba diyorum kolaya kaçıp diğer önerdiğiniz RT-N18U modelini mi alsam kendime güvenemedim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: VzSs

anladım fakat kurulum aşaması biraz karmaşıkmış biraz araştırdım birkaç kişi almış kurulumu yapmayı beceremeyip kullanamamış.acaba diyorum kolaya kaçıp diğer önerdiğiniz RT-N18U modelini mi alsam kendime güvenemedim :)

Rt n18 modelini kullandim

Donanım üst seviyede

Zamaninda aktif olarak 7/24 30-35 kişi ile kullanmıştım

Kurulumu mikrotige nazaran daha basittir

Yinede tercih meselesi

arasındada 80-90 lira fiyat farkı var birşey değil aslında aynı fiyat sayılır ama ikiside her halukarda işimi görür değil mi? iyisini alayım derken birde kurulumu yapamayıp bir köşeye atmaktan korkuyorum :) ayrıca asusta her bağlanan kullanıcıya istediğim internet hızını verme şansım oluyor mu acaba her kullanıcı max 30 kb download limiti koyayım eşit dağıtılsın birisi fazla indirme yapıp diğer kullanıcılara eziyet çektirmesin
  • konu up, asus da nasıl log tutuluyor kullanıcı hızı ayarlanıyor ben de merak ediyorum hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YDSingilizceci -- 24 Mayıs 2017; 0:15:8 >
  • Firewalli olan modemden ziyade sadece firewall
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.