Şimdi Ara

COK ONEMLI YATAY GECIS!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar iyi aksamlar. Hayati mesele benim için herkes bildigi kadar sey yazsa yeter lutfen. Oncelikle aylardir arastiriyorum. Şimdi merkezi yerlestirme puaniyla gecis mumkun orasi tamam. Donem arasi sanirim bu yil olmayacak. Ama benim sorunum biraz farkli puanim yetiyor hem universite hem bolumumu degistirmek istiyorum ve istedigim bolum ikinci ogretim. Bu mumkun mu? Ayriyetten benden tum derslerde basarili olmami veya not ortalamasi ister mi? 1.sinifim ve istedigim yerde hazirlik var hazirliktan mi basliycam lutfen en ufak bilgisi olan bile yazsin ki biseyler ciksin artik ortaya. Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Duyarli uyelerden yorumlar bekliyorum

• .

• Koca forumda biri bile bisey bilmiyo mu anlamadim

• ben geçen sene yaptım hem okul hem bölüm değiştirdim 2.öğretime geçtim.Derslerindeki başarı filan önemli değil not ortalama bakmazlar merkezi puanla yatay geçiş yaparsan ama eğer aynı dersler varsa önceki okulda o dersleri başarılı geçtiysen muaf sayılır o dersleri tekrar almazsın.Hazırlık zorunluysa eğer önceki okulda hazırlık okumadıysan büyük ihtimalle tekrar yaparsın ama sene başında sınava girersin belli bir puan alırsan hazırlığı atlarsın.
  • Ne oldu bigada(Bigalılar kızmasın ama cidden yani lütfen Biga'dan bahsediyoruz ) falanmı okuyosun Bu arada dediğin o bölüm değiştirerek yatay geçiş hatta ikinci öğretime geçme sanırım olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: NyKs //

ben geçen sene yaptım hem okul hem bölüm değiştirdim 2.öğretime geçtim.Derslerindeki başarı filan önemli değil not ortalama bakmazlar merkezi puanla yatay geçiş yaparsan ama eğer aynı dersler varsa önceki okulda o dersleri başarılı geçtiysen muaf sayılır o dersleri tekrar almazsın.Hazırlık zorunluysa eğer önceki okulda hazırlık okumadıysan büyük ihtimalle tekrar yaparsın ama sene başında sınava girersin belli bir puan alırsan hazırlığı atlarsın.

Gercekten tam benim durumumdasin sanirim hangi uniden hangi uniye gectin acaba kardes

• quote:

Orijinalden alıntı: nanoman

Ne oldu bigada(Bigalılar kızmasın ama cidden yani lütfen Biga'dan bahsediyoruz ) falanmı okuyosun Bu arada dediğin o bölüm değiştirerek yatay geçiş hatta ikinci öğretime geçme sanırım olmuyor

Hayir bigada okumuyorum :D 2.ogretime neden gecemem ki sonucta puanim yetiyor ama :) sen nerden duydun peki

• Ben ilk Biga' ya geldiğimde lanet etmiştim bilmeden geldim sandım ve düşündüm bölüm değişmeyi. Ancak burda hayata alışınca daha çok sevdim ve bölümümdende memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanoman

Ben ilk Biga' ya geldiğimde lanet etmiştim bilmeden geldim sandım ve düşündüm bölüm değişmeyi. Ancak burda hayata alışınca daha çok sevdim ve bölümümdende memnunum

Mumnunsan senin adina sevindim :) herkesin dedigi gibi ilk yil galiba cogu insan benim dusundugum seyi dusunuyo bolum degisikligi falan ama benim gercekten degistirmem lazim gidecegim yerde evim. Ve calisacagim daha rahat olacagini dusunuyorum

• Valla dostum umarım geçersin ama benim bildiğim kadarıyla dediğim olmuyor birdaha sınava girmen gerekir başka bir bölüm olması için özellikle umarım bir şekilde halledersin :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuksel95

quote:

ben geçen sene yaptım hem okul hem bölüm değiştirdim 2.öğretime geçtim.Derslerindeki başarı filan önemli değil not ortalama bakmazlar merkezi puanla yatay geçiş yaparsan ama eğer aynı dersler varsa önceki okulda o dersleri başarılı geçtiysen muaf sayılır o dersleri tekrar almazsın.Hazırlık zorunluysa eğer önceki okulda hazırlık okumadıysan büyük ihtimalle tekrar yaparsın ama sene başında sınava girersin belli bir puan alırsan hazırlığı atlarsın.

Gercekten tam benim durumumdasin sanirim hangi uniden hangi uniye gectin acaba kardes

muğlada sakaryaya geçtim
  • quote:

quote:

quote:

muğlada sakaryaya geçtim

Ben de mugaladan gecmek istiyorum :) sene basinda mi oluyor bu

• quote:

quote:

quote:

quote:

muğlada sakaryaya geçtim

Ben de mugaladan gecmek istiyorum :) sene basinda mi oluyor bu

ara dönemde de geçiş vardı ama onu kaldırmışlar herhalde bu sene.Artık sene başlarında geçiş oluyor

• quote:

Arkadaslar iyi aksamlar. Hayati mesele benim için herkes bildigi kadar sey yazsa yeter lutfen. Oncelikle aylardir arastiriyorum. Şimdi merkezi yerlestirme puaniyla gecis mumkun orasi tamam. Donem arasi sanirim bu yil olmayacak. Ama benim sorunum biraz farkli puanim yetiyor hem universite hem bolumumu degistirmek istiyorum ve istedigim bolum ikinci ogretim. Bu mumkun mu? Ayriyetten benden tum derslerde basarili olmami veya not ortalamasi ister mi? 1.sinifim ve istedigim yerde hazirlik var hazirliktan mi basliycam lutfen en ufak bilgisi olan bile yazsin ki biseyler ciksin artik ortaya. Tesekkurler

Hocam iyi günler.Dönem arası merkezi yatay geçiş olabilir YÖK ün sitesini takip etmenizi tavsiye ederim.Mehmet Ali Yekta Saraç facebook sayfasında çalışmalar olduğunu ve en kısa zamanda açıklayacaklarını söyledi.Olması büyük ihtimal gibi.
    https://www.facebook.com/pages/Mehmet-Ali-Yekta-Sara%C3%A7/1503933333217765?fref=ts

Bölüm,üniversite değiştirebilirsiniz sıkıntı olmaz.Tek şart puanınızın tutması.Hazırlık eğitimi varsa büyük ihtimal hazırlık okuturlar ama geçenlerde bir arkadaş zorunlu hazırlıklar artık kalkacak diye söylemişti onu da araştırmanızı tavsiye ederim.

• Hocam agziniza elinize saglik ne guzel umut verdiniz bana çok tesekkur ederim. Donem arasi gecisi takip etmekteyim twitter vb uzerinden ben de baski yapiyorum :)

• NyKs // kullanıcısına yanıt
    Okula göre değişiyor olabilir mi? Bir üniversite genel koşullarda yarıyıl/yıl kaybı olan yatay geçiş yapamaz diyordu mesela ama her zaman yönetmeliklerde yazanlar da uygulanmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

Okula göre değişiyor olabilir mi? Bir üniversite genel koşullarda yarıyıl/yıl kaybı olan yatay geçiş yapamaz diyordu mesela ama her zaman yönetmeliklerde yazanlar da uygulanmıyor.

normal yatay geçişle merkezi puanla yatay geçiş arasında fark var senin bahsettiğin normal yatay geçiş yani okul not ortalaması ile olan geçiş bizim bahsettiğimiz merkezi puanla olan yatay geçiş bunda hiçbir şekilde başarı aranmaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

normal yatay geçişle merkezi puanla yatay geçiş arasında fark var senin bahsettiğin normal yatay geçiş yani okul not ortalaması ile olan geçiş bizim bahsettiğimiz merkezi puanla olan yatay geçiş bunda hiçbir şekilde başarı aranmaz

Yani okulların kendi koşulları sadece normal yatay geçişi mi kapsıyor, puanla olan geçişte sadece yök'ün koşulları mı geçerli, misal 3. sınıfta olması gereken öğrenci resmi hala 2. sınıftaysa hala puan şartını sağlaması yeterli mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.