Şimdi Ara

Çok sıkıldığım halde çalışmam lazım. Nasıl yapacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    YGS-LYS sınavına çalışan Anadolu Lisesi tabanlı, öğrenci arasında süt vermeyen inek olarak da bilinen şahıslardan birisi ben oluyorum. Burada da sizlerden yardım isteyeceğim. Senenin başından(2014'ün başı değil. Eylül'ün başı olarak düşünülebilir)beri derslerime olabildiğimce düzenli olarak çalıştım. Bunu durumumu daha iyi yansıtabilmek amacıyla açıklamakta fayda görüyorum.
    12.Sınıf öğrencisi olduğumdan ve benim okulumda sınavlar kekten olmadığından, okul bu sene açıldığından beri diğer senelerde yaptığım gibi okul derslerine bir yandan çalıştım. Ayrıca YGS öncelikli olmak üzere LYS ve dersane konularına eş zamanlı gidebilmek konusunda kendimi sıkı bir düzende tuttum. Bu YGS'nin yapılacağım malûm tarhih olan 23 Mart'ın son 2 haftasına kadar güzel bir şekilde devam etti. Hatta YGS olmadan yaklaşık 2 ay öncesinde tüm ygs konularımı bitirmiş, LYS'ye daha çok ağırlık vermeye başlamıştım. Kimya LYS haricinde dersanede öğretilmekte olan her konu şu an da dahil olmak üzere benim için tekrar niteliğinde. Çünkü dersanemden önde tuttum konularımı. Gel gelelim YGS'ye. Oldu bitti işte. 430 ve üzeri yapmak için girdiğim sınavdan 380 civarında bir şey aldığımı öğrenince hayal kırıklığı oldu bende elbette. Fakat okuldan da 40-45 puan gelecek, hem zaten %30'a kadar iniyormuş ygsnin etkisi sözleriyle kendimi LYS ye vermeye başladım(Nisanın ikinci haftalarına doğru anca yapabildim bunu)
    O zamandan bugüne kadar pek çok konuyu bitirdim. Yani aslında 'Genel Tekrar Testleri' ve unuttuğum konuların tekrarını yapmaktan başka pek de bir şey kalmadı önümde. Fakat, son 1 aylık buna yönelik olarak kendime hazırladığım, ilk 8 gününü başarıyla tamamladığım programın devamını uygulamakta BÜYÜK sıkıntılar yaşamaktayım.

Benim için günlük 2-3 saatlik çalışma, o günü boşa geçirmek gibi bir şey. Bunu gözümde büyütemiyorum. Ve bir günde o kadarcık çalışınca kendimi gün boyunca kötü hissediyorum. İçimde ders çalışmaya yönelik istek oluyor fakat beceremiyorum bir türlü. O duvarı aşamıyorum, beni çalışmaktan alı koyan. Bunu aşmak ve en azından son 15-14 günümü harıl harıl ders çalışarak geçirmek için bana çıkar yollar söylemenizi bekliyorum.

Şu anda biyoloji ve kimyadan bitirmediğim bir tek konu bile yok. Fizik ve Matematikten 1-2 konu var, onları da kitaplardan anlamadığım için dersane öğretmenlerimin anlatmasını bekliyorum.
    Amacımsa, bu beklemenin boş boş olmaması. Bir günün en azından 5-6 saatini, diğer bir dille en az iki farklı dersten birer eksik olduğum üniteyi elimin altından çıkarabilecek şekilde ders çalışabilmek.
    MF öğrencisiyim. Fen derslerim Matematik ve geometrimden daha iyi. Kafamın basmadığı ders olduğuna inanmıyorum. Sadece geometriye çalışmadım dönem boyunca. Çok zaman yiyor soru çözmesi diyerek ve MF-3 puanlamasında %5cik etkilediğinden 15-20 arası netin yeteceğini umuyorum.(Benim kötü anlayışım bir branştan 15net yapmaktır. Geometrinin Analatiğine çalışıyorum, ezberlerden 10 soru çıkıyor yaklaşık. Basit hesapla 10-15 sorum cebe giriyor ki bu bana yetiyor Allah'ın da izniyle)

Çıkmış sorulardaki durumumu net olarak paylaşmıyorum. Yaklaşık şu netleri(2012-2013 LYS ler) söyleyeyim, ona göre tavsiyelerde bulunun(Şair burada ders çalışmaktan nefret eden biri olduğunu değil, çok çalışmaktan bıktığı halde nasıl çok çalışmaya tekrar başlayabileceğinin yanıtını ACİLEN arayan birisi olduğunu ispat etmek istiyor) Fizik:24D 3Y Kimya:22D 4Y Biyoloji 24D 4Y Matematik 32D 6Y Geometri 12D 3Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenAB -- 25 Mayıs 2014; 19:50:39 >

• yazın cok sıkıcı yoğun yorucu , o yüzden okumadım ..

şekilsel olarak düzgün bir yazı yazarsan sanırım daha cok yorum alırsın.
  • Ben burada biraz daha can derdindeyim de. Teşekkürler yine de 22hazirandan sonra yaparım onu da artık
  • durumumuz çok benziyor bende dersane sınavlarında 420 altına düşmediğim halde sınavdan 370 aldım heyecan yaptım sınavda.durumumuz çok benziyor derken bayağı benziyor yani günlük 2 saat civarı çalışınca hiç çalışmayıp kitap okusaydım falan diyorum kendime daha zevkli en azından.her neyse sana verebileceğim bi tavsiye yok çünkü bende senin durumunda sayılırım.ama yok bişeyler de diyorsan fizikten bitmeyen konular sözelse aç kendin dinle hocaları bekleme derim.
  • okuyamadım durumumuz yoktu :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu üniversite işi çok sikimsonik.Parası olan 300 puanla hukuk okuyor 350 puanla tıpa giriyor :) biz burda afedersin bir yerlerimizi yırtıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gounard

Bu üniversite işi çok sikimsonik.Parası olan 300 puanla hukuk okuyor 350 puanla tıpa giriyor :) biz burda afedersin bir yerlerimizi yırtıyoruz.

açık açık söyle kanka "g*tümüzü yırtıyoruz resmen."(diyemedi)
  • ben okudum da şey bu zaten herkeste olan bir şey değil mi ya yani sonuçta sene sonu geldi gerçekten düzenli çalışanların yorulup sıkıldığı bi tek ben bırakıyorum herkes çalışıyo psikolojisi.biraz dersanede falan etrafına bakarsan herkes aynı şeyi söylüyo.çalışmak için dersaneye gidebilirsin sonuçta orda yapcak başka bişe yok mecbur çalışılıyo ya da okula gidebilirsin kimse gelmiyodur bu zamanda hem sessiz olur hem muhabbet etcek kimse yoktur başında da hoca beklemiş olur. bir de ne kadar yararı olur vicdanın sızlar mı vakit gidiyo diye bilmiyorum ama internette falan çalıştım harika bi yerde işe girdim falan tarzı yazılar var burda da vardır eminim onları oku onlar gaz verir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiggly.puff

ben okudum da şey bu zaten herkeste olan bir şey değil mi ya yani sonuçta sene sonu geldi gerçekten düzenli çalışanların yorulup sıkıldığı bi tek ben bırakıyorum herkes çalışıyo psikolojisi.biraz dersanede falan etrafına bakarsan herkes aynı şeyi söylüyo.çalışmak için dersaneye gidebilirsin sonuçta orda yapcak başka bişe yok mecbur çalışılıyo ya da okula gidebilirsin kimse gelmiyodur bu zamanda hem sessiz olur hem muhabbet etcek kimse yoktur başında da hoca beklemiş olur. bir de ne kadar yararı olur vicdanın sızlar mı vakit gidiyo diye bilmiyorum ama internette falan çalıştım harika bi yerde işe girdim falan tarzı yazılar var burda da vardır eminim onları oku onlar gaz verir diye düşünüyorum

O yazıları da okudum da giresunluyumdur daha geçen yaz oruçlu oruçlu sabah 9 akşam 5 yaptığımdan bayır bahçede az çok bilirim ben de çalışmayı. Tüm bunları bildiğim halde çok çok zorlanıyorum. eksik olduğum konuları, nereye çalışmam gerektiğini çalışmazsam olacakları biliyorum ama gel gör ki burada sana bunları anlatıyorum çalışmak yerine. yok yok. benim psikolojim bozulmuş iyice. en iyisi yutup denilen yerden konu dinleyim ben. boşa gitmesin 6 üstü 10gün falan daha adam gibi çalışırım sonra nirvanaya çıkar benim kafa.
    şukunu verdim bu arada. sağ ol iyi bir çıkar yol gösterdin bağaa

• Sitelerden film izler gibi derslere bak :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.