Şimdi Ara

ÇOK ZORLAMAYAN TIP FAKÜLTELERİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
5
Favori
53.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bursadaysan kafan rahat uludağdan başkasını düşünme tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tercih2017

bursadaysan kafan rahat uludağdan başkasını düşünme tebrik ederim.

knk ne bileyim bursa konusunda kararsizim.. oralarda iyi ortalama yapmayi dusunuyom..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım. galiba iyi ortalamayla ctf ye geçmeyi düşünüyorsun. önce bence ctf hangi üniversitelerden yatay geçişe izin veriyor onu araştır çünkü eğitim sistemi müfredaatı farklı olan üniversitelere yatay geçiş şansı yok diye biliyorum ya da 6 sene sonrayı düşün uzmanlık yaparsın ctf de
  • quote:

Orijinalden alıntı: tercih2017

anladım. galiba iyi ortalamayla ctf ye geçmeyi düşünüyorsun. önce bence ctf hangi üniversitelerden yatay geçişe izin veriyor onu araştır çünkü eğitim sistemi müfredaatı farklı olan üniversitelere yatay geçiş şansı yok diye biliyorum ya da 6 sene sonrayı düşün uzmanlık yaparsın ctf de

hocam karstan vandan ctf'ye gecis oluyormus ama ben ctf'yi dusunmuyorum..

• CTF kesinlikle yetiyorsa puan. Orada okudum yata yata geçersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_kaya

CTF kesinlikle yetiyorsa puan. Orada okudum yata yata geçersin.

hocam 4900 siralama var oraya yetmiyor puan..

• Uludağ gerçekten çok zor. 480 kişi var 200 kişi büte kalmış ve çok iyi dereceler yapmış arkadaşlarım şuan sınıfta kalabilir. İstanbul'da burslu özel yaz ya da eskişehir yaz sana tavsiyem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer arkadaş var konuda onun yetiyor o yazsın bari :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haken61

Hocam kadavra işini çok büyütmeyin ben 2 farklı fakültede kadavra gördüm. Öğrencilere gösterilen kadavra hangi sene ilgili anatomi dersi alınıyorsa 1 kez gösterilir. Çoğu üniversitede 1 tane vardır ya da yoktur. Var olanı da 1 kez ya görürsünüz ya görmezsiniz..

bir tıp öğrencisi olarak bunu okuduğumda şok geçirdim.

kadavra olmadan anatomi olur mu hiç? şaka mısınız siz? bizim anatomi videolarımız 15-20 dk.'dan aşağı sürmezdi.

pratiğe çalışacağım diye 5 saat kadavra izlerdim yahu... yok böyle 1 şey!
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

quote:

Hocam kadavra işini çok büyütmeyin ben 2 farklı fakültede kadavra gördüm. Öğrencilere gösterilen kadavra hangi sene ilgili anatomi dersi alınıyorsa 1 kez gösterilir. Çoğu üniversitede 1 tane vardır ya da yoktur. Var olanı da 1 kez ya görürsünüz ya görmezsiniz..

kadavra olmadan anatomi olur mu hiç? şaka mısınız siz? bizim anatomi videolarımız 15-20 dk.'dan aşağı sürmezdi.

hocam hangi üniversite?

• quote:

Orijinalden alıntı: .Kitty

kolay istiyorsan akdenizi yazma. 500 kişiden 225 kişi büte kaldık. Bütünlemede ise finale göre 3-4 kat zor sordular. Baya kişi kalcak

hocam 2. sınıf mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canislupusccc

quote:

quote:

hocam hangi üniversite?

akdeniz.

ama çok çok zor belirteyim. kan alıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam hangi üniversite?

akdeniz.

hocam yukarda 3 arkadas da akdenizdeymis onlar da senin dediklerinin aynisini yazdi sanirim turkiyede en cok kadavra akdenizdeymis ama bi arkadas 550 kisinin 225inin büte kaldigini soyledi.. cidden korktum akdenizden..

• 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Hacettepede görüştüğüm doktor adayları aynen bu bilgiyi verdi yalan olmasın 2 yıl önce hatta :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TostçuErol

Hacettepede görüştüğüm doktor adayları aynen bu bilgiyi verdi yalan olmasın 2 yıl önce hatta :)

hocam hacettepede kadavra yetiyor mu acaba??

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam hangi üniversite?

akdeniz.

hocam yukarda 3 arkadas da akdenizdeymis onlar da senin dediklerinin aynisini yazdi sanirim turkiyede en cok kadavra akdenizdeymis ama bi arkadas 550 kisinin 225inin büte kaldigini soyledi.. cidden korktum akdenizden..

az daha ben de büte kalacaktım ama finalde sabahlara kadar çalışınca 70 alıp geçebildim.

eğer sene içinde kasıp 75 yaparsan rahatsın. (ki bunun için çok çalışman gerek çünkü bazı manyak hocalar akıl almaz şeyler sorabiliyor)

finalde eğer 60'a girersen, yani 60 almak zorunda isen; inanılmaz stres yapıyorsun. akdenize gelince namlarını duyarsın dönem 2 fizyoloji hocaları fenadır. dersi çok üstün işlerler ama sınavda da ders kalitesine binaen çok iyi sorarlar.

anatomi pratiklerinde eğer çalışırsan çok çok iyi öğrenirsin. en iyisi mi bilmiyorum ama her pratikte önümüze yeterince kadavra koyarlar. öyle 1-2 tane diyenleri görünce şaşırdım bu yüzden. arkadaş kaslar arterler filan belli olmuyor demiş ama bu doğru değil. ben bu sene bir pratik sınavda bir kadın kadavranın rahmine ellerimi sokmak zorunda kalmıştım nereyi sorduğunu görebilmek için. yani vücudun her yerini ayrıntılı olarak öğrenirsin, burası kaçmaz.

öğrenci işleri vs. kötü okulun. ve kalabalık. biraz da bu yüzden zor deniliyor. ama zorluğu hakikaten zor. başka fakültelerde çıkmış oranı %50'leri bulabilirken bizde bir komitede %60 civarıydı diğerleri en fazla %15. üstelik bu sene sadece 4 hafta gördüğümüz patoloji, mikrobiyoloji gibi derslerden dahi zorluyorlar. finalde 11 soruluk patolojinin 7'si türlü türlü hastalık hikayeleriydi. arada 3-4 tane tus sorusu da soruyorlar ki bunlar güzel oluyor, işaretleyip geçebiliyoruz. (tus sorularına çalışman gerek.)

bir de diğer fakültelerde pek olmayan bir anatomi sözlümüz var. bir profesör ve asistanları karşısında 8 tane soru cevaplıyorsun ki bu sene bu sınavı akıl almaz derecede zor yaptılar. sabah 8'de başlayan sınav akşam 9'da bitti.

ben senin yerinde olsam yine akdeniz'i yazarım ama. ben antalyalıyım ve bence türkiyedeki en güzel şehir. merak etme canın sıkıldığında falezlerden akdenizi izlemek gibisi yok. + deniz her yere o kadar yakın ki bazı günler okuldan önce denize atlayıp derse öyle geçebilirsin. bir de başka fakülteden arkadaşlarımla konuştuğumda guyton'ı çok irdeleyip okumadıklarını duydum. bizde ise o fizyoloji soruları için 2-3 kere gözden geçirmek gerekiyordu guyton'ı. yani fizyoloji filan sağlam şekilde öğreniliyor bence. ben bu adrenalini seviyorum. bayağı kafa göz yarsa da güzel okul bence.

gün içinde bir mesajının yardımı dokunduğu için bu kadar uzun yazıyorum. iyi günler, çok düşünme fakülteleri bence şehir düşün, keyfine bak.

• öyle bir şey yok sallamışlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    reis tesekkurler baya bi aydinlattin 🤗🤗

• tomthejeer kullanıcısına yanıt
    evet hocam
  • ANKARA ybu tıp orta şekerli
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.