Şirkete 4 tane lcd tv & monitör almayı düşünüyoruz. Şöyle bir durumla karsı karsıyayım. Bu 4 monitörde aynı görüntü oynayacak (bu basit olanı bi multi switch alınarak yapılıyor) ancak müşteri geldiği zaman ilgilenen arkadas kendi yanındaki monitörden anlattığı ürüne ait videoyu yanındaki monitörde gösterecek diğer 3 monitörde ise önceki görüntü devam edecek. işi biten arkadasım tekrar diğer 3 monitördeki görüntüye dönecek kaldığı yerden devam edecek. Yani sabit bi görüntü olacak 4 monitör de yayınlanacak ama istenilen monitörde görüntü değişecek ama 3 monitörde değişmeyecek iş bittiğinde değişen görüntü tekrar sabit görüntüye dönecek Bunun için neler gerekebilir daha önce böyle durumla karsılasan arkadas varmı ?
Bu sistemi sadece monitörler ile kurmayı mı düşünüyorsun? Bilgisayar kaç tane olacak?Ya da player?
sağlam bi pc koymayı düşünüyoruz.
Valla benim aklıma şöyle bir sistem geliyor..
Çift çıkışlı bir ekran kartına 2 tane video splitter takacaksın.(splitterlar 4lü olabilir.)
Bilgisayarda her iki çıkışa ayrı görüntü verecek şekilde bilgisayarı ekran kartı ayarlarından yapılandıracaksın. Mesela ekranı ikiye böldüğünü düşün..Birisinde videolar oynayacak birisinde o bahsettiğin bir ürününü tanıtımı ile ilgili görüntüler..
Şimdi 2 tane çıkıştan 2 ayrı görüntü dışarı veriliyor diyelim..Splitterlara. Bu spliterlardan 4er tane kablo ile her bilgisayara 2şer tane VGA kablosu çekeceksin. Yani her bilgisayara 2 tane vga kablosu gelecek..Bilgisayara gelen vga kablolarını tekrar bir switche takacaksın Üzerinde 1-2 şeklinde düğmesi olması gerekiyor (böyle bir aparat görmedim ama bulunabilir, ihtimali var.)
Diyelim ki 1 nolu çıkıştan gelen sinyalde oynayan videolar var.Standartında ekranlarda bu vga kablosu aktif olacak..Müşteri geldi bir çalışan başka birşey göstermek istediğnide 2 NOLU Çıkışa(BİLGİSAYARDAN EKRAN KARTININ AYARALRINDAN) istediği görüntüyü verecek ve sonra hangi monitörden izletmek istiyosa o monitöre gidip SWITCH'den diğer vga kablosuna geçecek..
Çok mu hayalperest oldu?Ama sanırsam en basiti böyle
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Düşünce güzel ama daha basit bir yolu olmalı bunun
Tamam da bunun iş bilmekle alakası yok.Tamamen hayal gücü ile alakalı.. Senin aklına birşey gelmiyor mu? Sen projeni söyle biz mümkün olup olmadığını söyleyeyim sana.
Bak şimdi.SAna şöyle söyleyeyim.. Normalde 2 çıkışlı bir ekran kartına 2 monitör taktığında sisteme 2 monitörü de göstermiş olursun..
Sende 4 monitör olacak.Bu 4 monitörü de bilgisayara aygıt olarak göstertebilirsek istediğini yapabilirsin.
Burada esas mesele, bilgisayara 4 adet monitörü göstertebilmek?
Diyelim ki sen bit splitter taktın.4 tane monitör bağladın buna..Acaba bilgisayarda yazılımsal olarak 4 monitörü göstertebilir miyiz? Eğer göstertebiliyorsak ilk mesajımda yazdığım parçalara ve senaryolara gerek yok çünkü multiple monitör kullanma alanında programlar mevcut..
ama denemek ya da bir deneyenden sonuçlarını dinlemek lazım..
Hatta programı da buldum
UltraMon™
Aynı anda 10 tane monitörde farkı farklı görüntüler oynatabiliyorsun..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Kusura bakma biraz geç yazıyorum. O programı daha önce bende inceledim gerçekten güzel bi program. Büyük ihtimal senin mantıktan yola çıkıp bu işi çözeceğiz. İlgin için teşekkür ederim yaptıktan sonra sonuçları buraya yazarım tabi yöneticiler caymazlarsa :)
DaMNN
internette bu işi yapan firmaları araştırıp teklif almanı da tavsiye ederim.. Yaptırmazsın ama en azından sistem ve fiyat bilgin olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme