Şimdi Ara

colt 1,3 amt alınır mı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2003 model 206ım var otomatik
    modeli yenilemek istiyorum ama honda jazz ve colt 1,3amt arasında çok kararsız kaldım
    honda evelden 97 model vti'm (160hp)vardı 100.000km kadar hiç sorun çıkarmamıştı ama o özel bir üretim olduğu için diye baş ağrıtmadı diye düşünüyorum.

206 dan sonra sorunsuz bir araç istiyorumve az yaksın istiyorum çoğunlukla eşim kullanacak otomatik olması lasım

colt için çok tavsiye duydum ama kimisinin de araçı daha 5000 e gelmeden sorunlardan bıkıp sattıklarıda kulağıma geldi. kullanan arkadaşlardan yorumları artı ve eksilerini eğer varsa her iki araçtada (jazz ve colt) karşılaştıkları sorunları anlatabilirler ise sevinirim.

• Colt ile ilgili tek kötü özelliği motor sesinin içeride fazla duyulması onun dışında hiç bi problemini duymadık. Tasselhoff arkadaş sana yardımcı olur zaten colt kendisinden sorulur:) Colt mu jazz mı dersen ben de bu ikilemdeyim hatta seçeneklerimde note de var bi türlü karar veremedim. Jazz bunların ikisinden de çok çok üstün ama ikinci el fiyatları yüksek öyle bi dezavantajı var. Sıfır alacaksan hiç düşünme 27000 gibi jazz sport otomatik alabilirsin. Colt un da fiyatı o civarda. Amacoltun donanımı jazz sporttan çok daha zengin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n a v y_35 -- 5 Nisan 2008; 14:55:50 >
  • alınmaz mı yaw. hem donanım hem performans hem ekonomi. mitsubishi kulubüne bakarsan bir sürü yorum bulabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7345317/mpage_55/tm.htm
  • @ Tasselhoff nerdesinnn

mitsubishinin başarılı bir aracı bence.mercedes ortaklığıyla geliştirilen bir araba diye biliyorum.1.3 motor gayet canlı ve performanslı yakıtta da gayet iyi diye duydum.Jazz ın değişim zamanı geldi,colt al bence donanımı da zengindir coltun.arkadaşın dediği gibi tek sorunu motor sesini çok içeri alması.eğer aşırı bir rahatsızlık duyarsanız ziebart gibi firmalar özel yalıtım çekiyorlar araca.ancak maliyeti hakkında pek bilgim yok.
  • burdayım burdayım

öncelikle colt nedir genel bir özet geçelim.

colt mersedes ile mitsubishi ortaklığı ile üretilmiş 3 arabadan biridir. ( diğerleri smart for four ve mitsubishi outlander dir) coltun kardeşi smart çok pahalı olduğu ve yeterli talep alamadığı için üretimden kaldırıldı.

colt yüzde 60 tan fazla smart yani mersedes parçası kullanmaktadır.

colt Japon üretimi değildir.

Hollanda da eski kasa S 40 ların üretildiği ( eski kasa s40 larda mitsubishi-volvo ortaklığının ürünü idi kardeşi carismadır volvo s40 ın) eski volvo fabrikası NEDCAR tesislerinde üretilmekte.

üretildiği yıl bild dergisinden altın direksiyon, ve holanda da en iyi ölçülere sahip araç seçilmişti.

206 dan sonra colta bindiğinizde çok şaşıracağınıza eminim ( aynısı jazz içinde geçerli tabi) jazz da colt ta sınıf standartlarını neredeyse 2 ye katlayan bir iç hacme sahipler.

1332 cc 95 hp DOHC ( üstten çift egzantrikli) MİVEC( değişken subap zamanlamalı) motora sahiptir.

Alman GETRAG üretimi 6 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanjımana ( AMT) sahiptir.

şimdi mesajınıza gelelim;

yaklaşık 15 i bu forumda olmak üzere 30 a yakın colt sahibi tanıyorum; bende haliyle bir colt sahibiyim daha ( ufak tefek estetik problemler olabilir benim torpido kapağım bozulmuştu değiştirdiler onu arızadan saymıyorum) teknik arıza çıkaran colt duymadım. aracım 41000 km yi geçti problemsiz sürüş devam etmekte.

şikayet var daki 2 şikayet var AMT ile alakalı 2005 yada 2006 yılına ait onlarda zannımca güncellemeler çıkmadan önceki talihsiz ( yada sabırsız ) colt sahiplerinin şikayetleri.

colt ve jazz adeta 2 ayrı firmanın ürettiği gerek kullnılışlık gereksede dizayn bakımından birbirinin aynı araçlar.
    birbirlerine ufak tefek üstünlükleri var;

söz gelimi;

jazz fabrika verilerine göre 0.1 litre daha ekonomik (jazz 7,2 l\100km--colt 7,3l\100 km), standart bagajı daha fazla, ve 2. el performansı daha iyi.

colt; motoru hissedilir şekilde daha kuvvetli ( colt 95 hp jazz 83 hp),sıfır satış fiyatı ( dolaysıyla 2. el satış fiyatı ) daha ucuz,

colt un donanım seviyesi sunroof u saymazsanız jazz elite ile aynı. bu bağlamda jazz elite ( yanlış olmasın 31000 diye biliyorum) 31000 colt invite ise 26000 gibi bir rakamda aradaki fark dikkate değer bir fark sunroof 5000 ytl edermi etmezmi tartışılır.

şahsen ben colt almasa idim ( ucuz olduğu için colt daha ağır bastı ilk başta) jazz alacaktım.

zaten şu an coltumu satsam ya yeni colt alırım ( daha gelmedi) ya jazz alırım yada mersedes A serisi.

coltun eksi yönlerini sayarsam 2 ,5 yıllık bir colt sahibi olarak; gürültülü motoru ve standart bagajının ufaklığı denebilir. ama arka koltuklar bir bayan tarafından bile rahatça değişik şekilllere sokulabildiğinden o kadar da problem değil benim için.

artı yönleri ise 1.3 hacmi için sunduğu olağan üstü performans, eğlenceli AMT sayesinde zevkli sürüş, ulu uslu gittiğinizde ise 7,5 litre\100 km olan yakıt tüketimi ( uslu usludan kastım 90-100 km)

colttan memnunmuyum? colttan o kadar memnunum ki; şayet yeni colt şu anki colttan özelllikle motor konusunda geri kalacak bir model olursa ben şu anki kasa colt piyasadan kalkmadan son satılanlardan bir tane daha alarak arabamı yenileyeceğim. şu ana dek tempra,corolla ve civic kullnmış biri olarak kullandığım en verimli ve kullnışlı araç colt diyebilirim.

genellersek; temiz jazz bulabiliyorsan bütçen varsa performans o kadar önemli değilse jazz elite al ( sport değil!!)

bütçen 18-20000 arası ise ve grültü o kadar sorun değil diyorsan temiz bir colt sizi servise bakımdan bakıma götürecek bir araçtır.

başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.

standart donanımları ile ayrıntılı bilgiyewww.temsa.com.tr den ulaşabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 3008 1.2 alınır mı?
    6 yıl önce açıldı
    1.3 multijet alınır mı ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.