Şimdi Ara

Command & Conquer: Red Alert 3 (2008) / Uprising (2009) [ANA KONU] (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.255
Cevap
2
Favori
149.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet. Zero Hour'daki Challenge'yi hatırlatan "single" bir mod.

Dediğim gibi, multi'ye niyetli olsalardı bence menüde yer alırdı en azından, üzerine tıklayınca "yamalarla eklenecek" uyarısı vermek üzere. Ama bu yok, zaten EA da eklenmeyeceğini söylemiş önceden. Beklemek boşuna olur sanırım.

Yuriko görevlerini de bitirdim("medium"da bitirdim; "hard"da görüşlerimi etkileyecek bir fark oluyor mu bilmiyorum. Denemedim); fena değil. Kısa ve ayrıntısız elbet (tabii, neye göre "ayrıntısız" o da ayrı bir konu); ama bu tür modlar yapılabilir, görevler çıkarılabilir eğlenceliğine. Değişiklik iyidir. Frozen Throne'de de bu yapılmıştı örneğin. Orc görevleri o şekildeydi.

RA3'ün gölge sorununa, ilk ikisi RA3 1.08, sonuncusu RA3 Uprising 1.0'dan olmak üzere, 4870 1 GB 9.3 WHQL XP ile örnekler(AA oyun içinden 4x MSAA şeklinde açık[sürücüdeki uygulama denetlemeli]. Tüm oyun içi ayarlar tam. Sanırım gerekli olmasa da, sürücüden 16x AF de açık[tabii XP'deki Catalyst ayar uygulama sorunu nedeniyle, etkinleşti mi emin değilim]. En yüksek mipmap kalitesi seçili, Adaptive AA kapalı[açmanın o gölge durumu açısından bir şey değiştirmemesi gerekiyor]. 1280x1024 5:4 seçili):

Win XP Paint ile bitmap'tan jpeg'e dönüştürme yapıldı:

Command & Conquer: Red Alert 3 (2008) / Uprising (2009) [ANA KONU]

Aslında bir de 2048x1536'da falan görüntü alabilirim. O çözünürlükte tel örgü gölgelerinin durumu daha iyi anlaşılabilir.

---

Aha 2048x1536 4:3'te aldım. Tel örgü gölgelerindeki rezilliğe bakın:

Yuriko görevlerinde zaten kendiliğinden yakınlaştırma var(yani, oyunun "normâl" hâline göre kamera daha yakın konumlandırılmış). İyice rezilleşiyor.

Tabii esas rezillik, kamera hareket ederken. Kamera hareket edince o gölgelerin nasıl tepki vereceğini tahmin edersiniz.

Not: Kullandığınız masaüstü çözünürlüğüne ve internet tarayıcısına bağlı olarak, görüntülerde küçültme yapılabilir ilk açtığınızda. Görüntünün üzerine tıklayarak gerçek boyutunda görebilirsiniz. Rezilliği anlamak için gerçek boyutta görmeniz gerekiyor.

Sage motorlu diğer EA stratejilerindeki kötü gölgeler, NFS Undercover'daki rezillik, NFS Most Wanted'de de yaşanmış bazı gölge kaynaklı durumlar... Bilmiyorum artık. Hiçbiri Undercover'deki gibi kötü, o kadar göze çarpıcı olamaz tabii. Undercover'deki rezilliğe umarım yamalarla müdahele edilmiştir.

@Voilet hocam, foruma ImageShack'tan doğrudan görüntü(image veya simage) koyabilmek için ImageShack'taki "direct link"i kullanmalısın. Senin görüntüyü açınca solda çıkan "direct link" kısmını kullandım örneğin:

http://img91.imageshack.us/img91/1262/ra3uprising.png bu "direct link":

[simage]http://img91.imageshack.us/img91/1262/ra3uprising.png[/simage]

Görüntüyü ImageShack'a yüklediğin zaman da direct link kısmı gözükecektir orada. Onu kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Mart 2009; 8:23:50 >

• @ vespasianus hocam teşekkür ederim bilgileriniz için ve yardımlarınız için.
  • Yuriko campaingine baktım biraz. Çok güzel olmuş. Hiç C&C serilerine benzememiş. Hafiften Diablo havası var sevdim. ilk bölümün son yerinde takıldım fazla da uğraşmadım ama baya geliyorlar üstüme
  • Arkadaşlar oyunun rus bölümünün üçüncüsünde yani YUCATAN bölümünde oyunu bitirmek için ne yapmalıyız?Bütün adalardaki düşmanları temizledim ama bölüm bitmiyor, ne yapmam gereklidir?Teşekkürler...
  • Arkadaşlar 1.6 yamayla oyunu sorunsuz oynuyordum sonra aşağıdaki resimdeki hatayı aldım. Oyunu tekrar kurup 1.4 yamayla denedim, eski save dosyasından kaldığım bölümü açmaya kalktığımda yine aynı hatayı alıyorum . Sorun neden kaynaklanaıyor olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sine_man -- 27 Mart 2009; 18:26:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sine_man

Arkadaşlar 1.6 yamayla oyunu sorunsuz oynuyordum sonra aşağıdaki resimdeki hatayı aldım. Oyunu tekrar kurup 1.4 yamayla denedim, eski save dosyasından kaldığım bölümü açmaya kalktığımda yine aynı hatayı alıyorum . Sorun neden kaynaklanaıyor olabilir ?

!!! up !!!
  • Biraz önce oynadım grafikler berbat olduğu için oyundan birşey anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: minimalist

Biraz önce oynadım grafikler berbat olduğu için oyundan birşey anlamadım

Biraz daha oyna, alışırsın.

O kadar da değil

Başta biz de biraz yadırgadık sanatsal grafik tarzını, ama abartmamak lâzım.

@Voilet

Rica ederim hocam.

quote:

eski save dosyasından kaldığım bölümü açmaya kalktığımda yine aynı hatayı alıyorum

Başka bir kayıttan açınca veya yeni bir oyun açınca sorun yaşıyor musun?

Gerçi oyunu zaten hiç açamıyormuşsun gibi bir durum var; ancak üstteki cümlen nedeniyle emin olamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Mart 2009; 23:51:43 >
  • Abartmak derken 2009 yılına yakışmayacak grafikler, bunun tartışılacak bi yanı yok...12 sene önce oynadığım oyunlar aklıma geliyor
  • Oyundan bir şey anlamamayı kastettim. Bu abartı doğrusu. Oyunu bilmeyen biri çok yanlış anlayabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vespasianus

Oyundan bir şey anlamamayı kastettim. Bu abartı doğrusu. Oyunu bilmeyen biri çok yanlış anlayabilir.

Oyunu biliyorum. Sadece yeni üniteleri tanımıyorum.
  • bu tür strateji oyunlarında bence, grafik o kadarda önemli deil, önemli olan konusu ve oynanınabilirliği. ünitelerin çokluğuda dahil...grafik yok kötü olmuş yok berbat olmuş yok iğrenç olmuş yok 10 yıl önceki oyunlara benziyo diye oyunu kötülemek yanlış olur.
  • @superdestek

Doğru diyosun sanki para mı verdik oyuna...kötülemeyelim o zaman 5 para etmez diyelim
  • soviet görevlerinin ilkinin saveini paylaşacak varmı arkadaşlar uprising de ben geçemedim birtürlü bilim adamını götürüyorum güçbela ama kabul etmiyor bi save game yollarsanız pm ye saygılar
  • Arkadaşlar oyunun versiyonunu oyunu açmadan nasıl öğrenebilirim(açamıyorum zaten)?

Readme dosyasında 1.0 yazıyor da bu versiyon mu cidden? ilacı yok çünkü hiçbir yerde..indirdim o kadar beceremedim bir türlü
  • Bence tek kelimeyle iğrenç bi oyundu.RA 2 yi zamanında çok oynadım çokta severdim ama RA 3 sırf RA 2'nin ismini kullanarak para kazanmak için yapılmış bi oyun bence...
  • Bu arada uprising indirmişim sanırım
  • Biris ara videolardan SS eklesin :P
  • quote:

Orjinalden alıntı: minimalist

Oyunu biliyorum...

Yok, senin için söylemedim. RA3'ü henüz oynamamış başka kişileri kastettim orada.

Ben de yadırgadım başta (C&C3'ten sonra örneğin, bir garip geldi); ama alıştım çok geçmeden. Haa öyle bir strateji ustasıymış gibi, oyunun temeli hakkında yorum yapmıyorum tabii. Grafik tarzı olarak konuşuyorum. Sonuçta, alıştım; hiç sorun yaşamıyorum şu an. O nedenle, sana da öyle dedim. Biraz zaman verirseniz bakışınız değişebilir.

Daha önce başkalarının da söylediği gibi: Son C&C tarzını seviyorsanız özellikle, oyuna kesinlikle bir şans tanıyın.

@Doruk..

Red Alert 3 için:

"Program Files\Electronic Arts\Red Alert 3"

Buradaki skudef dosyalarına bak. En son hangi sürüm numaralı skudef varsa orada, kurduğun yama odur. (Öğrenmenin başka yoları da olabilir. Ama bu, kesin yöntemlerden biri.)

Uprising'in ise, henüz yaması çıkmadı (çok kişili oyun olmazsa pek fazla yama da beklememek gerekir zaten). O kesin 1.0'dır yani, beta alfa absürt bir şey indirmediysen.

Umarım, Uprising için Worldbuilder çıkarırlar. Onu da bekliyoruz.
    Çok kişili seçenek yok diye onu da eleyecekler gibi geliyor, maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Nisan 2009; 20:52:50 >

• Campaign modunda Yuriko ile oynanan bölüme geldim, çok zevkli bence, grafikler orta derecede ama olsun yinede insanı bilgisayara kilitliyo resmen kalkamıyorsun...
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.