Şimdi Ara

Comnet Problemi Bilgisi Olan içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Problemi şöyle anlatayım olayı internet hızı speedtestte doğru fakat mesela twitch, kick, twitter vb. gibi bazı sitelerde erişim sorunları yaşıyorum. 

Sitelerin açılması uzun süreler sürüyor, siteler açılsa bile chat kısmına bağlanamıyorum ve yayınları izleyemiyorum.

Twitter'da ise kullanıcıların paylaştığı gönderilerde görseller ve videolar yüklenmiyor.

Mega nz, pixeldrain, gofile gibi upload sitelerinden'de dosya indireceğim zaman sitelere erişmekte zorluklar yaşıyorum. Bir şekilde site açılsa bile download edeceğim dosya 50/100 kb gibi komik rakamlar ile iniyor.

Dns kullanmayı denedim google dns, verizon dns gibi çeşitli dns'leri denedim ama sorunum çözülmüyor.

Speedtest sonuçlarım normal neredeyse tam download ve upload hızını alıyorum. 

Kullandıkları ip havuzu ve cgnattan şüpelendim sabit ip aldım yok yine düzelmedi ...

Modeme dns giriyorum düzelmiyor, pc dns giriyorum düzelmiyor.

Modemi söküp kendi routerimi takıp bağlıyorum oraya dns giriyorum, dnssiz deniyorum olmuyor.

Vpn açıyorum cloudflare warp her şey düzeliyor açınca ben sürekli vpn mi kullanıcam.

Telefonda görüşüyorum her şey normal diyorlar.

Ttnet kullandım yıllarca, hatta poyraznet kullandım hiç bi sorun yaşamadım ama malesef pişman oldum.

Dns değişince de mesela trendyola giriyorsa, hepsiburadaya girmiyor girse de görseller yüklenmiyor lanet ettim 1 haftadır.

Bilgisayara format attım, tarayıcıyı değiştim, router değiştim tabi ekleyeyim wifiden bağlanınca telefonda da durum aynı.

Daha önce Ttnet kullandım yıllarca hiç böyle problemler yaşamadım, sonra poyraznete geçmiştim orda da hiç böyle problemler yaşamamıştım ..

Sorunu nasıl çözebilirim?

Bunlar kısa örnekler aynı olaylar twitter, twitch, hepsiburada vb. gibi yerlerde de oluyor

Telefonla görüştüğümde bir problem görünmediğini söylüyorlar olan sabit ip parama oldu

• Bilgisi olan yok mu?
  • Biraz sabırlı olun bilgisi olanlar yazacaklardır konuya

• bence comnet'in ip aralığı bazı waf'lar tarafından pek sevilmiyor ve kullanıcılar bu tarz sorunlar yaşıyor, farklı firmaya geçmekten başka çözüm yok vpn'i saymazsak.

• emre1393 kullanıcısına yanıt
    Hocam devamlı vpn açıp kullanamayacağıma göre başka iss geçmekten başka alternatif yok sanırım
    Durumu anlatıyorsun, bir sorun yok diyip savuşturuyorlar. Sabit ip alın dediler lanet edip aldım yine çözülmedi.
    Kaç tane iss kullandım ilk defa başıma böyle bir şey geliyor
    DNS değiştiriyorsun bir site düzeliyor, diğeri bozuluyor.
    8.8.8.8 yapıyorsun Hepsiburada düzelip hızlanıyor bu defa Trendyol ve twitch gidiyor
    4.4.4.4 yapıyorsun Trendyol düzeliyor, Hepsiburada gidiyor
    Yani ne yapacağımı şaşırdım
    YouTube ve instagram dışında bir de whatsapp dışında düzgün çalışan site yok
    Yeni geçtim bir de 3 ay bekleme saçmalığı var ne yapacağım bilmiyorum
    Denenecek tüm DNS kombinasyonlarını denedim 1.1.1.1’den diğerlerine kadar
  • anilk.34 A kullanıcısına yanıt

İkili kombinasyon yapın hocam. Birinci adresi 1.1.1.1 ikinci adresi 8.8.8.8 yapın öyle deneyin.

Ya da Adguard Dns de güzeldir. Adguard Dns birinci adresi 94.140.14.14 ikinci adresi 94.140.15.15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5CE2E848 -- 16 Ekim 2024; 22:48:19 >
  • Deneyeceğim hocam teşekkürler, denemediğim zaten bir şey kalmadı bunu da deneyeyim şu 3 ay bir şekilde geçsin başka iss geçmekten başka çare kalmadı
  • Bunlarda işe yaramadı hocam sorun iss kaynaklı ama ne tür bir sorun var bilemiyorum

Anlık kick mesela görseller yok, yayın hiç izlenmiyor ama upload hızıyla download hızı tam

Twitter hiç girmiyor loading ekranı gibi bekliyor bu kısımda. Ne yapacağız bilmiyorum, köşedeki chrome indirme kısmına takılmayın jpg indiriyorum anlık internet hızını çeken bir şey değil

Twitter girince de bu şekilde ne videolar görünüyor ne resimler sinir krizi geçirmek üzereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk.34 -- 16 Ekim 2024; 23:37:33 >

• Komut istemcisini (cmd.exe) yönetici haklarıyla başlatın ve aşağıdaki kodları girin tek tek.

netsh winsock reset

netsh int ip reset

ipconfig /release

ipconfig /renew

ipconfig /flushdns

sfc /scannow

Sisteminizi yeniden başlatın. Ethernet yada Wifi hangi ağı kullanıyorsanız bağlanıp ağ ayarlarından DHCP sunucusunu manuel ayarlayın. Cihazınıza farklı diğer cihazlarla çakışmayacak bir sabit ip verip DNS yi Adguard DNS 94.140.14.14 / 94.140.15.15 olarak ayarlayın. Ek olarak kullandığınız tarayıcının ayarlarından cache verilerini temizleminizi tavsiye ederim.

Eğer tüm bu işlemlere rağmen internetiniz de bir sorun varsa servis sağlayıcınızla iletişime geçmelisiniz.

*Comnette tarifelerde Gold paket hazırlığı var bu yüzden mi nedir ping sorunu artışı var, konu açacağım bununla ilgili eski ve testler ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 17 Ekim 2024; 0:58:6 >

• RElS kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hepsini yaptım inanır mısın en son çıldırıp PC format bile attım boşa attım telefonda da aynısı oluyor çünkü yine de içimde kalmasın diye attım. Az önce bir arkadaşın tavsiyesiyle adguard’da denedim maalesef olmuyor.
    İss ile iletişime geçip, telefonda konuştum bir sorun yok internetinizde, size verilen iplerden olduğunu düşünüyorsanız sabit ip alabilirsiniz dediler ve aldım yine çözülmedi maalesef.
    Router değişmeye kadar her yolu denedim 3 ay bu şekilde bir yere geçiş yapmadan nasıl idare edeceğim bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk.34 -- 17 Ekim 2024; 0:47:59 >
  • anilk.34 A kullanıcısına yanıt

Bu durum, size atanan IP ile ilgili. Zaten o yüzden VPN açınca düzeliyor, bu durumu DNS çözmez ne yazık ki. Bu sorunu Comnet kullanıcıları devamlı yaşıyor çünkü bununla ilgili sürekli şikayet okuyoruz, görüyoruz. Tabii temiz IP alabilen yaşamıyor. Bir ara hat safhaya çıkmıştı bu sorun, banka uygulamalarına falan girememe sorunları havada uçuşuyordu. Kısacası formatı, modemi falan boşuna o kadar emek vermişsiniz.

Comnet'e bunu asla kabul ettiremezsiniz, hatta bu konuyu görürlerse aboneliğinizi sorgusuz sualsiz kapatabilirler. Port kaybetme riskiniz varsa göze batmayın.

Önce statik IP hizmetini kapattırın. Sonra; modemi kapatıp açınca IP değişiyorsa eğer, bu şekilde deneyin. Hatta komple blok değiştirmeyi deneyin, gerekirse 10 kere 20 kere deneyin arka arkaya. Başka çareniz yok. Zamanınız dolunca da arkanıza bakmadan kaçın. Turk Telekom, Superonline, Millenicom, Turknet gibi güvenli limanlar varken; 3 kuruş fazla vermemek için bu tarz internet esnaflarından internet bağlatmayın.

• ahcaner kullanıcısına yanıt

"İnternet esnafı" bu tarz sağlayıcılar için aylardır aradığım tanımdı, teşekkürler :)

• ahcaner kullanıcısına yanıt
    Merhaba, dediklerinize katılıyorum sabit ip almadan önce zaten inanır mısınız 300 defa routeri vs resetledim, kaç defa sıfır kurulum yaptım. İp değişse de bir türlü düzelmedi durum. Atanan iplerden mi diye sabit ip aldım ama sorun düzelmedi. DNS yönteminin vs çözmeyeceği zaten çok açık bir durum onu anlamış oldum, iss’de şey diyor sanırım ya internete bağlı mı bağlı sinyal alıyor mu alıyor. Girmesede olur bazı sitelere hizmeti alıyor diyor sanırım 😀 Denenebilecek her yöntemi denedim, hatta Telekom’da çalışan arkadaşta yardımcı oldu sorunun iss kaynaklı olduğu çok açık maalesef DNS girme ile, sabit ip gibi şeyler almayla çözülmeyecek bir sorun. Pazartesi yeni kurulum için başvuru yapacağım port sorunum yok başka çarem kalmadı
  • Aynı sorunun bir benzeri bende de var. Ev ve iş yerim aynı ilçede. Evde fiber, iş yerinde de VDSL kullanıyorum ve ikisi de Comnet fakat iş yeri static IP. Gel gelelim iş yerinden Sakarya Üniversitesi internet sitesine giremediğimi farketmiştim. Aşağıda denediklerimi yazıyorum. Müşteri hizmetlerine ve bulabildiğim Comnet email adreslerine mail attım, Facebooktaki gruplarına yazdım ama kimse oralı olmadı.

- DNS değişikliği: Her türlü DNS adresini hem bilgisayardan hem de modemden değiştirerek denedim. Open DNS, Google DNS, Cloudflare DNS vs.

- Farklı modem takıp denedim olmadı. Her iki modemi de fabrika ayarlarına döndürdüm.

- Firewall'u hem bilgisayardan hem de modemden devre dışı bıraktım olmadı.

- Wifi ile telefondan bağlanıp yine telefonun DNS adreslerini değiştirdim fakat telefondan da giremedim. Ofisteki diğer bilgisayarlarla da olmadı.

- Müşteri hizmetlerinden teknik destek almak istedim fakat benden çok daha bilgili biriyle görüşemediğim için, "bizlik bir şey değil bu" diyerek sadece bağlantımı resetlediler. Bizim tarafımızdan bir engel bulunmuyor dedi müşteri yetkilisi. Sakarya Üniversitesi sitesini engelleyecek kadar psikopat olduğunuzu ben de düşünmemiştim doğrusu. Sonuç: Konuya yardımcı olacak bir birime bile aktarmadılar.

Trace route sonucunu paylaştım ama yine kimse dönüş yapmadı. Olayın static IP yüzünden olduğunu düşünmüştüm ki sizinkinin tam tersi bir durum. Yaptığım iş gereği IP adresimi değiştiremiyorum ve değiştirmem için resmi bir sürü prosedürü var.

Bunun dışında giremediğim site şimdilik yok. Varsa da ben bilmiyorum.

Buraya da yapıştırayım tracert sonuçlarını.

Last login: Thu Sep 19 11:20:07 on ttys000

erdem@Erdems-iMac ~ % traceroute www.sakarya.edu.tr

traceroute to www.sakarya.edu.tr (193.255.255.240), 64 hops max, 40 byte packets

1 192.168.1.1 (192.168.1.1) 1.408 ms 0.505 ms 0.281 ms

2 100.64.0.1 (100.64.0.1) 6.993 ms 6.885 ms 6.855 ms

3 * * *

4 le3_a5--i602--q5200_a20.comnet.com.tr (46.31.76.6) 6.565 ms 7.416 ms 6.336 ms

5 10.50.14.193 (10.50.14.193) 7.031 ms 6.776 ms 6.900 ms

6 * * *

7 * * *

8 * * *

9 * * *

10 * * *

11 * * *

12 * * *

13 * * *

14 * * *

15 * * *

16 * * *

17 * * *

18 * * *

19 * * *

20 * * *

21 * * *

22 * * *

23 * * *

24 * * *

25 * * *

26 * * *

27 * * *

28 * * *

29 * * *

30 * * *

31 * * *

32 * * *

33 * * *

34 * * *

35 * * *

36 * * *

37 * * *

38 * * *

39 * * *

40 * * *

41 * * *

42 * * *

43 * * *

44 * * *

45 * * *

46 * * *

47 * * *

48 * * *

49 * * *

50 * * *

51 * * *

52 * * *

53 * * *

54 * * *

55 * * *

56 * * *

57 * * *

58 * * *

59 * * *

60 * * *

61 * * *

62 * * *

63 * * *

64 * * *

erdem@Erdems-iMac ~ %

• aeetes A kullanıcısına yanıt
    Bunun çözümü yok, ben ttnet geçiş yaptım. Bu sorunu yaşıyorsanız acil bir şekilde kaçmanız gerekiyor.

Ttnet kuruluma geldiğinde iki hatta evde kuruluydu.
    Bir kabloyu ttnet modeme, diğer kabloyu comnet modeme taktım test için. Ttnet ile her yere giriyor sıfır sıkıntı, comneti test ettiğimizde; bu konuda bahsettiğim sorunlar baş gösteriyor. Arkadaşım ttnet kurulum ekibinden (saha ekibinden) bizzat geldi, gözüyle gördü. Bu sorun seninle alakalı değil, tesisatında problem olsa, bizim testte çıkardı dedi.

Bu sana comnet’in atadığı ip’lerden kaynaklanıyor maalesef.
    Comnet teknik ekibi sadece şuna bakıyorlar;
    Kullanıcının modemi sinyal alıyor mu? Alıyor
    İnternete bağlı görünüyor mu? Görünüyor
    Tamam yeterli diyorlar..
    Bir siteye girememiş bizi ilgilendirmez diyorlar.
    Halbuki sorun atadıkları ip ile kaynaklı
    Bilgisayarınıza cloudflare warp kurun vpn aktif edin, giremediğiniz sitelere girdiğini göreceksiniz.
    Hayırlı geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk.34 -- 12 Kasım 2024; 1:29:55 >

• aeetes A kullanıcısına yanıt

Comnet bir datacenter firması eskilerden beri. TT altyapısını kiralayarak hizmet vermeye yeni başladı diyebiliriz. Datacenter firması olduğu için elindeki ip adresleri bazı sitelerde vpn olarak algılanıyor, bu durumda sitelere girememe sorunu oluyor. Sakarya uni'de girişlerini bu tarz ip adreslerine veya asn numaralarına kapattıysa girememeniz normal. Bazı comnet kullanıcıları resmi içerik sitelerine bile erişemediklerini belirtiyorlardı. Tod gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.