< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SON DAKİKA! COMNET KAPANDI AN İTİBARİYLE HERKESİN İNTERNETLER GİTTİ HATLAR KESİLDİ (16. sayfa)
-
-
temel sorun denetimsizlik ve başıboşluk, devlet gereğini yapsa bunlara sağlam ceza gelir ve dükkanı komple kapatmak zorunda kalırlar.
-
Hangi devlet devletin denetime gelene kadar bir çok görevi var hiçbiri iyiye gitmiyor iç savaşa yada darbeye doğru gidiyoruz daha en önemli görevini yapmıyor ...
Devletlerin varlık sebebi hukuktur bir iradenin olmadığı yerde kaos oluşur
günümüze doğru zamanla bu görevlerinin yanına önce güvenlik daha da sonraları biraz sosyal olanlarında eğitim ve sağlık görevleri arasındadır görevleri karşılığı vergi alır tabiki daha kapital örnek olan amerika güvenlik hariç diğerlerini özel sektöre bıraksada dünyanın geri kalan çoğunluğu için dediğim görevler geçerlidir
ve evet devlet en temel, varlık sebebi olan hukuku sağlayamazsa çöker. gerek kişiler arası hukuku yada şu an yaşadığımız şirket tüketici arası hukuk.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hukuk olmadığı için, olsa bile kararlar uygulanmadığı için bu şirketler kafasına göre takılıyor, hukuki kararların uygulanmadığı yerde devletten söz edilemez.
-
ont o an gpon olarak düşündüm. Hız yavaşlaması yok ama lag lı bir internet oluyor. Sayfalar geç açılıyor vs ont reset atınca akıcı bir internet oluyor. O yüzden o cihazdan şüpheleniyorum. Teknik ekip bana çok saçma mesaj yazmadı daha sadece speed testi kablo ile yapın diye atıyor. kablo lu attığımı belirtiğim halde o sinir bozucu oluyor evet. O an mesajı mı okumuyor kaçırıyor bilmiyorum.
-
Keşke reklamı biz kullanıcılar yapsak :=)
-
Şimdi bir iki ayarlar söyleceğim yaptıktan sonra baya bir iyleşme oldu.
Fiber için geçerli bu ayarlar.
MTU MRU 1492 yapın. 1500 yapanlar paket kaybı yaşıyorlar. Türktelekom OLT 1492 kullanıyor.
Mac adresi klonlama yapın. Bir arkadaş kesintileri çözdüğünü söylüyor. Ben klonlama yaptım. Kesilme sorunu ondan önce çözüldü ama yaptım.
Son olarak bir yere girerken sorun olur mu bilmiyorum. Ben iss dns otomatikteydi ama 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 de daha performanslı çalışıyor. Sayfalar daha hızlı yükleniyor. Bir sorun olur mu bilmiyorum.
Ne denersem deneyim speed test server hızlı bulma başkent üniversteisi sayfası açılmasını bir türlü çözemedim.
Şuanda bu ayarlarda mükemmel çalışıyor sistem. İnşallah bir kaç arkadaşa da yardımcı olur.
-
vodafon yanımda uygulaması ve web sitesinin açılmama sorunun kaynağını nihayet buldum:
comnet denen uyuz servis sağlamayıcıdanmış (wifi olarak telekom gsm internetinden açabildim oysa comnet telekom altyapısı kulanıyor şebekler)
ilanet comnet; neden vodafone.com.tr yi bile açmıyorsun derdin nedir?
gerçekten bu comnet anlatıldığı gibi irrite bir şey vodafone gibi.aman uzak durun 2sinden de
-
Bugün günlerden paket kaybı.
-
Natro hosting firmasına girilmiyor. Müşteri hizmetleri kısıtlama yok diyor. Kablonet superonline ttnet mobil. hepsi giriyor. Cihazı sıfırladım orjinal modemle denedim yok. kullandığım tüm yerler çalışmaya başladı. Bana hosting firması ile görüşün diyor. Tüm iss lerde sorun yok tek comnet nasıl olabiliyor ben anlamıyorum.
-
Tarafımıza sitelerin açılmaması ile bilgi yok diyor. Arayalımda müsteri hizmetlerini herkes arasın. Uğraşsınlar şu sitelerin açılması ile ilgili
-
Bende giriliyor.
Süreniz az kaldıysa; vakit kaybetmeyin bence, farklı firmaya transfer yapın. İş amaçlı kullanıyorsanız kaybınız daha fazla olmadan. Şimdi kayıt açsanız; 700 TL bonus da çıkabilir.
Hangi iss kullanıyorsunuz. dns ne kullanıyorsunuz. Bir çok iss de mesajlarınızı görüyorum da
-
Google, Open dns.
Dns ile alakası yok, bazı siteler, comnet ip engellemiş. 212 ip daha temiz 188'e göre.. Ben mesela, Netbone kullanıyorum, tüm sitelere girebiliyorum (nextdns)
Süre çok ne yazık ki bir daha yenilemeyi düşünmüyorum. Ne zaman yenilemeyi düşünsem başka sorun çıkıyor. Kimisi bankaya giremiyor. Kimisi üniversitesine giremiyor kimisi benim gibi hosting giremiyor. Vadafone niye giremezsin ki
vadafone düşünüyorum 1 gbit paket 700 tl en azından hizmeti vs daha büyük firma biraderim kullanıyor memnun. ip vs engellendi mi ilgilenir böyle şeylerle
-
Arkadaşın dediği gibi ip bazlı sorun. 1 hafta 2 şer saatlik kesinti olmuştu; firma mevcut ip de net yok, değiştirince net geliyordu. Abuse de %30 gözüküyordu. 10 aydır temiz; sıfır. Firma sorunu çözdü. Sizde neden çözülmüyor tuhaf. Kardeşniz memnunsa; sabredip süre bitiminde direkt geçin. Allah sabır versin.
ben sabit ip kullanmak zorunda kaldığım için böyle bir sıkıntım var. Kablonet sabit ip kullanırdım. Sorun olmadı vadafone biraderimde sabit ip kullanıyor sorun yok. 15 sene aynı ip kullandım kablonet de sanırım bir kez değiştirdiler. Her sene bir ip sıfırlama olayı olur. Bir iki gün farklı ip verirler sonra sabit ip tekrar gelir. Ne oldu da comnet bu sabit ip engelleniyor. Neden bu sorunlar comnet oluyor. Hadi bu sorun oldu neden çözüm yoluna gitmiyor. Biz bu sorunu nasıl çözeceğiz. Ben anlamıyorum. Neden bu sorunları çözmüyorlar. Ben kullanıcıyım tüketiciyim. Beni bağlamaz ki bu sorunlar. Comnet çözmesi lazım. Diğer iss lerde niye başıma gelmedi bu durum anlamıyorum. Ben şimdi bu sorunu nasıl çözeceğim. tektek hostinginizle görüşün ip mi açın mı diyeceğim. Böyle bir saçmalık olabilir mi? BTK girmeyen firmaları kullanmamak lazım.
-
Sebebi basit. Geoipa uzerinden kiraladıkları ipv4, abuse'ye ugrayan, ucuz ip'ler. Comnet para verip, temiz ip almıyor. Bir çok iss geoipa'dan kiralıyor fakat genellikle temiz ip oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X