Korkarak yaşanmaz artık niyeti bozduk :=) |
SON DAKİKA! COMNET KAPANDI AN İTİBARİYLE HERKESİN İNTERNETLER GİTTİ HATLAR KESİLDİ (15. sayfa)
-
-
Comnet kendisini artık bozdu. Telefondan destek kaydı açıldığı gibi artık TT saha ekiplerine düşüyor. Destek kayıtları Evet ya da Hayır olarak cevap verilir halde. Comnet TİVİBU GO erişimi Pazar akşamından beri yok.
Eski internet kesintilerinde 26 ve 27 Mayıs günlerin stabil internet yoktu. Aşağıdaki resimde belirtim. SS Keenetic uygulamasından bildirim panelinden.
-
Bildirimde ne oldu sorun yok diye kapatıyorlar. Sorun yok diye yazanların Allah belasını versin elleri kırılsın ki bir daha sorun yok yazamasın. Sorunlar kimse hepsinin Allah belasını versin çocuklarından çıksın öyle bir rabim mağdur etsin ki mağduriyetin ne demek olduğunu anlasınlar herkesin bayramı mübarek olsun. Ben hiç beddua etmem ama artık çileden çıkardılar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende benzer durumdayım 4 gündür internet yok Adamlar sadece TurkTelekom'a arıza kaydı açmak için benden 700tl aldılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 18 Haziran 2024; 15:17:15 >
quote:
Orijinalden alıntı: cimbomlusinanBende benzer durumdayım 4 gündür internet yok Adamlar sadece TurkTelekom'a arıza kaydı açmak için benden 700tl aldılar
Şu dandik verdikleri orjinal router bağlanıyor. Benim gerçek router wifi6e router baglanmiyor ama arada bağlanıyor engelliyorlar bu kasıtlı yapılan bir sey
Asus modemi resetledim. düzeldi. Asusun üst model wifi6e router nasıl oluyor da ayarı yapıldıktan sonra çalışırken artık çalışmayacak duruma geliyor. Ben hiç bir şey anlamadım bu işte. Gpon cihazın bunu yaptığını düşünüyorum. Yada atak oluyor. Cihaz kendini kilitliyor. Aynı router başka iss de kullandım hiç sorun çıkarmıyor.
Bilgilerin çalındığı zaman deli gibi ddos atakları yiyordum. Oradan biliyorum.
Gpon dan kaynaklandığını da şundan dolayı fark ettim. Router 7/24 açık Gpon Cihaz kapanıp açılınca intrernet hızlanıyor. Ama gpon cihaz 7/24 açık router kapatıp açılınca internet akıcılığı değişmiyor.
Özelikle kesilme yaşayanlarda asus router varsa sıfırlamasını tavsiye ederim.
Asusa da yazdım bu nedir diye... Bu kadar dandik mi ya routerları
Comnet bir bakıyorum başken üniversitesine giriş yapamıyorum. Bir bakıyorum speed test ip bulması 10 dk sürüyor. Bir bakıyorum benim ve tüm comnet iss bilgilerim hacker ların elinde, bir bakıyorum comnet mobil uygulamasından merhaba diye mesaj geliyor. Bir bakıyorum telefonuma benim yapmadığım comnet giriş şifreleri geliyor devamlı. Bu kadar gariplikler varken böyle şeylerden hiç asustan şüphelenmedim. Birde garip olan kısmı bir geliyor bir gidiyor.
Ya asus routerlar 1 gbit fazla geliyor. Ya gpon cihazı benim asusu kilitliyor. çünkü bir önceki iss de başıma gelmedi hiç böyle bir şey. Çözemedim o yüzden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 19 Haziran 2024; 12:18:11 >
-
Ben de anlamadım; sorun genel mi, bazı kullanıcılarda mı var? Düşündürücü.
-
Agam düşünsene evde oturuyorsun, paket kaybı yaşadığını gördün, desteğe yazdın ve birden şöyle bir mail geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
peşin parayı aldılar, artık hizmet vermeseler de olur. kesinlikle ön ödemeli iss leri kullanmayın.
-
Comnet kardeşimin hesabını kafasına göre kapatmış arkadaşlar, 3 gündür internet yok bayram dolayısıyla telefonla ulaşılamıyor arıza kaydı açılamıyor çünkü hesapta tanımlanan üyelik yok 2023 yılı 10. Ayın 23 ünde üyelik başlandı 360 gün + 1 ay ücretsiz di, şimdi hesap boş yeni üyelik olustur diyor ilginç bi şekilde bu sebeple heabinizdaki günler heran silinebilir arkadaşlar çok vahim bi durum şuan evde bayramda internetsiz yasiyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 19 Haziran 2024; 20:37:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet o olay büyük hataymış Her şeye zırt pırt zam geliyor diye 1 yıl kullanım aldık peşin paraya Şimdi adamlar Telekom'a arıza kaydı açmak için bile para kopartıyorlar müşteriden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 20 Haziran 2024; 7:26:42 >
Acaba mac id'lere falan mı bakıyorlar
teb.com.tr ve teb yatırım prime hesabıma erişemiyorum! Teb'i arıyorum sorun yok. Bunları arıyorum kapı duvar! Hücresel veriden çalışan hizmet burdan çalışmıyor! İlginç. 2 ay bedavam vardı. Mahkum gibi gün sayıyorum kurtulmak için :)
-
:=)) Ben korkarak yaşamam sizde yaşamayın. Bu kışkırtma değil sorununuz varsa mesaj atmak zorundasınız. İletişime geçmeden sorun nasıl çözülecek ki. :=)) Mesaj içeriğini bilmiyorum. Ben gayet seviyeli yazarım. Arızalarda belli ederek yazıyorum. Kapatmadılar benim hesabı. Baya da çok arıza kaydım oldu. Son olay modemi resetleyince düzeldi. Bayram öncesi kesintiler comnet ile ilgiliydi ama bayramdaki kesintiler benim asus wifi6e modem sapıtmış göründü. Resetleyince düzeldi. Ama ben hayatım boyunca böyle bir şey hiç başıma gelmedi. Neden oldu anlamadım. Saldırımı oldu cihaz kendini korumaya mı aldı. Gpon cihazından saçma sapan bir şey mi oldu. Gpon cihazı hep internetimi yavaşlatıyor benim. O kadar tecrübe ediyorsun ki yıllarca asus markası kullan başına böyle bir şey gelmeyince hiç router dan şüphe etmemiştim. wifi7 çıkınca bu sorunlar iyice çözülür inşallah.
Comnet şu ana kesinti olmadan önce böyle bir sorun yoktu bende ana kesinti ne zaman başladı benim asus router da kafayı yedi. Yağmurlar elektrik kesintileri de çok oldu belki onlarla da ilgilidir. Bi bence herkes routerlarını resetlesin. Saçma geldiğini biliyorum ama yapmak lazım.
-
Bayram öncesi kesintiler comnet alakalı bayramdaki kesintiler. Kullanıcı olma olasılığı yüksek. Ne olduğunu aklım ermedi. Hayatımda ilk kez başıma geldi. Router ip alıyor bağlı diyor. Ama internete çıkmıyor. Saldırımı yedi ne oldu bilmiyorum. Birde arada bağlanıyor arada kesiliyor. Neye göre yapıyor anlamadım. Hiç bir mantığı yok. Wifi7 gelsin direk rafa kaldıracağım wifi6e cihazı. Kullanmak istemiyorum artık bu cihazı. Başımı arıttı çünkü
-
Şimdi ben 1 gbit kullanıyorum. Telekom dan alsam hizmeti zaten o parayı her ay alıyor senden. Telekom bedava diye verdiğinde o hizmeti aldığında aynı paraya geliyorsa kullanılabilir. Sonuçta o hizmeti devamlı almıyorsun. Ama kötü olan kısmı şu onu yaptığında ödemediğinde hesap kapanıyor diye mesaj attılar. O yüzden o hizmeti bayramda almak riskli :=)) Ödemesi nasıl yapılıyor vs hiç bir şey belli değil hizmet bir kapansa bayramda uğraş dur. Yeni iss geçemezsiniz.
Tekrar yazıyorum. Özelikle asus routerları olanlar ve ttlinkin standart router taktığında internet varken kendi routerda yoksa kesinlikle routerınızı sıfırlayın. Ben bundan sonra arıza olduğunda ilk önce ttnet in tplink dandik router takıp kontrol edip ondan sonra arıza kaydı bırakacağım. Artık router ma güvenmiyorum. Her ne kadar 7/24 açık olunca yavaşlama olmasa da wifi si güçlü de olsa da cihaz sapıttı ama. Bu olayın iss de kullanılan ciplerle modemin ciplerinin farklı oluşundan da olabileceğini düşünüyorum. Bir gün sohbet arasında burak öyle bir şey demişti diye hatırlıyorum. TTnet dandik ttplink router daki cipseti neyse alacağınız router cipsetinin aynı marka olduğuna bakmak lazım. Bir ilgilisi var mı bilmiyorum. Sonuçta bir sürü router inceliyor kullanıyor. Ben ona dikkat ediyorum demişti. Bir daki wifi7 router da öyle seçeceğim.
-
Prime da bende sorun yok dün kullandım. Başkent üniverstesi açılmıyor. Speed test server bulması uzun sürüyor. Sabit ip kullanıyorum. Bunlar niye oluyor. Mantıklı açıklamasını bilgili bir arkadaş yapabilir mi bize. Mobilde niye bu sorunu yaşamıyoruz. Ben hiç paralı servislerimde sorun yaşamadım. Bir ara kendi web site yönetim panellerine bile girememiştim düzeltiler ama. Uzak sunucuya bağlanıp oradan giriyordum. Ne saçma günlerdi ya
-
Bunu biri daha dedi. Mac klonlama yaparak sorunu çözmüş. Ben asus router resetleyerek çözdüm. Mac klonlamayı denediğimde modemim hiç online olmadı. O sıra tplink Bridge moda aldım tekrar online olmadı. Resetleyince online olunca bir daha uğraşmadım. Kiminde bazı siteler servisler açılmıyor. Herkeste başkent üniversitesi açılmıyor ve speed test geç server buluyor. Kiminde banklar açılmıyor. Benim kullandığım bankalarda sorun olmadı. Diğer kullandığım iss lerde böyle farklılık olmazdı herkesin aynı sorunları olurdu genelde.
Benim Asus axe 1 gbit di kaldırmıyor sanırım. 1 gbit verse de güzel çalışsa da 1 yılda bir kez sapıtabiliyor. Wifi7 çıkınca daha güçlü bir şey alacağım. Artık sorun istemiyorum yoruldum çünkü. Local ağ sorun çıkarmıyor ama internet alıp hem koruyup hem dağıtım yaparken 70 cihaz sorun çıkarıyor sanırım. Tek gözüme takılan modem de saldırı uyarsı vardı. Ondan başıma bu geldi diye düşünüyorum. 70 cihazdan fazlada olabilir modemde 70 cihaz görünüyor. Bunun en fazla ikisi aynı anda yüke girebiliyor. Veya 3 cihaz yüke aynı anda girebilir. Atıyorum oyun indirirken film izleyip arada telefon kullanmak gibi max bu. Diğerleri kb olarak tüketiyor. Tek komut satırı gönderiyor. Onlarda akıllı ev ürünleri.
Bir şeyler zorluyor benim cihazı. Kafamı karıştıran şey local de sorun çıkarmıyor. Online olmadığı zaman local ağım güzel çalışıyordu. Online da saldırı olmuş o an router saldırdılar bilmiyorum. Benim cihaz kendini internete kilitlemiş mi ne olmuş bilmiyorum. Router dan cihazlarama o saldırı erişememiş orada uyarı yoktu. www.abuseipdb.com bakıyorum en son 2023 de saldırı olmuş. Bilmiyorum anlamadım. Asusada yazdım bakalım onlar ne diyecek. Dokunmadığım cihaz kendi kendine sapıtması çok saçma geliyor. Havalar ısındı onla mı ilgili hiç bir fikrim yok yani. Ama şuanda her şey mükemmel çalışıyor. Çok memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 20 Haziran 2024; 15:28:49 >
-
Gpon cihazı diye birşey yok, ONT'dir onun adı. Gpon, pasif sistemin, son kullanıcıya gelene kadar olan ki sürecin tamamına denir. Ont, hızı yavaşlatmaz veya korumaya almaz. Sinyali ethernete dönüştüren basit bir alettir. Bağlı olduğun OLT'de sıkıntı vardır, eger hız konusunda sıkıntı var ise. Bende bir ara hız sıkıntısı yaşadım, L2 Switch çoklamasinda yapılan bir hata üzerinden, hızım düşmüştü. Bendeki durum inanilmaz nadirdir. Hız soruları genelde olt kaynaklı oluyor FTTH tarafinda. Ben başka iss'deyim spoof ip saldırıları bizi de etkiledi, herhangi bir sıkıntı olmadı. 2 güne herşey normale döndü ama comnet hala sıkıntı yaşıyor, r10net üzerinden de takip ediyorum. Gayet kibar konuşup, hesapları kapanan kişilerde oldu. Hatta 1-2 gün önce bile burada gördüm, birinin hesabı kapatmışlardı. Herşeyi geçtim, bunlar kim oluyor da hizmeti kapatıyor aq, egolara bak. Belki de hizmet verdiği kişinin bölgesinde port sıkıntısı var, o zaman ne olacak? Fakir öğrenci kardeşlerimiz var, insanlar gitsin tekrar başka bir firmaya k/a parası mi versin? Ben Netinternetin kurucusuyla da konuştum, netbone'nun yetkilisi ile de telefonla konuştum, adamlarda ego yok, kibar, bilgililer. Comnet'in kurucusunun ekran görüntüleri de var, ego tavan. En iyisi biziz vs. Kurucusu böyle ise, destek kısmında olanlar nasıldır kim bilir.. Ben comneti hiç kullanmadim, kullanmam da.. başkalarının da kullanmamasi için buraya olabildiğince yazıyorum, çünkü bu merdiven altı firma, kullanıcılara değer vermiyor, bir gün giderler yarı yolda birakirlar. Sizlere bok muamelesi çeken insanlarin egosu altında eziliyorsunuz. (Senin için demiyorum, genel) Kendimi ezik gibi hissederim la.. Size salak muamelesi cekiyorlar aq :D çok gördüm, destek kaydı açılıyor, alakasız cevaplar veriyorlar. Adam ont'de loss ışığı yanıyor diyor, bunlar modemin kablolarini degistirin diyor :D ne yaşıyorlar belli değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tahminim yeteri kadar ip vermedikleri için cgnat mı ne kullanıyorlar. O da bu şeylere yol açıyor diye yorumluyorum. Yine de sıradan kullanıcının bunları dert etmemesi gerek. Reklama vb yatırım yapacaklarına lat yapıya yatırım yapsalar keşke. Çok beceriksizler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X