Şimdi Ara

compag dizüstü olan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • compag dizüstü eski model bir bilgisyarım.var.remi 64 mb.işletim sistemi xp frofesyonal.

ben aldığım zaman bu bilgisyarın işletim sistemi windovs 98 idi.sonra bunu xp frofesyonale çevirdik.

dediler ki güya daha iyi olacak.ama bilgisayar öyle ağır çalışıyor ki ,anlatmak bile imkansız.

şimdi internette bir yerden okumuştum ki xp işletim sistemi 64 mb remi kaldıramaz.sizce tekrar windows 98 e mi dönsem mi.bana bir akıl verirmisiniz

• Windows xp'nin 98 yanında daha yüksek ram ihtiyacına sahip olduğu doğrudur... Tabi bunun yanında 98'e nazaran bir çok artısı vardır... ilk olarak düşünmeniz gereken ram miktarını artırıp artıramayacağınız. Eğer böyle bir imkanınız varsa 256 mb ram rahat bir kullanım sağlayacaktır... Diğer şekilde 98 işletim sistemine dönmeniz performans artışı sağlayacaktır tabi ki... Yinede 64 mb ram günümüzde ki çoğu program için artık yetersiz kalmaktadır...

Saygılar...
  • http://www.indiroku.com/showthread.php?p=48 Burda bir dosya var "64 mb 200mmx pcde Xp Çalıştırma" indir oku istersen.
  • İşlemci hızını da yazsanız iyi olurdu.Ben 400-500 Mhz de WinXP çalıştırdım ama işlemciye bayağı yük biniyor.Bu konuda kesin bir rakam olmamakla birlikte,profesyonel arkadaşlar 600MHz ve üstü işlemcilerin WinXP için uygun olduğunu söylüyor.
    Bu arada RAM de en az işlemci kadar önemli.Win XPyi sadece "çalıştırmak" için en az 128-196MB RAM gerekli.Sağlıklı çalışması için ise en az 256MB gerekli (Paylaşımsız).64MB ile çalıştırmak son derece zor.
    Aslında Win98 bile kullansanız RAM i en az 128MB yapın.Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.