Şimdi Ara

Component veya HDMI çıkışlı receiver?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kanal D'nin yapacağı HD yayın component'den component'e (bunun kısaltılmışı YUV mudur?) bağlantı ile HD izlenebilir mi?

Component ve HDMI çıkışlı Türkiye'de hangi receivarlar var ve birbirine üstünlükleri nedir?

1 ay içinde iş için birkaç gün Almanya'ya gideceğim. Oradan daha uygun fiyata alınabilecek bir model var mı? Belki de kayıt yapabilen, çift tuner'li bir modeli tercih edebilirim.

Anlayacağınız ya basit, belki lig TV seyredebileceğim bir component veya HDMI çıkışlı uydu alıcı, ya da paraya kıyıp üst kalite bir alıcı alacağım ama ikisinin da fayda/maliyet karşılaştırmasını yapmam lazım. Bir de lokal KanalD vs gibi kanalların HD yayınları için ayrı box parası bayılacaksak o zaman üst düzey için masrafa da gerek yok tabii ki.

Bu konudaki cehaletim nedeniyle sürçü lisan ettiysem affola.

• bu konuyu ben de merak ediyorum. televizyonumuz HDMI girişli olduğu halde bir de buna özel ayrı bir receiver mı almamız gerekiyor yoksa elimizdeki mevcut receiverlara ek bir kablo yeterli midir? eğer öyleyse hangi marka model ürünler mevcut alınabilecek?
  • HD yayın için acele etme Bizimkiler dijitale bile daha yani geçtiler. HD yayın Avrupada bile yeni başladı Sistem tam oturmamışken servet ödeyip hdli Uydu Alıcı alma. Geçenlerde nette okudum HD2 çıkmış normal HD nin 4 katı daha iyi görüntü sağlıyormuş. Taşların yerine oturmasını bekle.... Dijiturk ise geçenlerde seneye HD yayına geçeceğini duyurdu. sende iyi biliyorsunki söylemek başka yapmak başka birşey. Bence Yapsalar bile piyasadaki digi kutuların değişmi için ekstradan para talep ederler.

Kaliteli, ucuz ve Component girişli bir uydu alıcı istersen Samsung A200C yi öneririm. Ben 2 senedir salon ve yatak odası olmak üzere iki tanesini kullanıyorum. Eniştemede bir tane aldım. Kanal geçişleri hızlı, menüler kolay anlaşılıyor, görüntüsü çok güzel, çift modül girişi var, Sadece kumandası bile 40 avro.
    Tek eksiği şifreli kanallar için alıcıya yazılım attıramıyorsun piyasada emu su yok. Bunda kartve modül alarak kolayca çözebilirsin. Üstelik alıcıya emu attırırsan garantisi yalan oluyor ve emu için sürekli alıcıyı uyducuya götürmekde başka bir sorun. Kısacası alıcının tek eksi yönü olan şifre çözme olayını bir modülle ve kartla haledebilirsin. Uyducuya Yeniden şifre yükleymek için sadece kartı ve mödülü götürmende yeterli.

Özelikleri
    Samsung A200C

Çift Slot Ortak Arabirim (Common Interface) (Irdeto, Conax, Cryptoworks, Viaccess, Nagravision, Seca, v.b.)
    4000 Televizyon ve Radyo Program Hafızası
    MPEG-2 ve DVB Tam Uyumlu
    Uydu (Hotbird, Astra, Sirius) veya Bilgisayar Üzerinden Yazılım Güncelleme
    Otomatik Güncellenen Geliştirilmiş Elektronik Program Rehberi (EPG)
    Türkçe Dahil Çok Dil Desteği Sağlayan Ekran Üstü Menü
    Türkçe Dahil Çok Dil Desteği Sağlayan Teletext
    DiSeqC 1.2 Desteği
    Tam Fonksiyonlu Uzaktan Kumanda
    Kolay Kurulum (Aynı Anda 37 Uydu Üzerinden Arama)
    Otomatik ve Manuel Arama
    Programlanabilir Kanal Ayarları
    9 Kanal Favori Listesi
    15 Program Zaman Ayarı
    Yüksek Hızda Kanal Arama ve Değiştirme
    Favori Kanallara, Vericilere, Servis Sağlayıcılara ve İsimlere Göre Kanal Listeleme
    Kanal Arama, Kanal Listesi ve Elektronik Program Rehberi İşlemleri Sırasında Resim İçinde Resim (PIP) Özelliği
    QPSK Modülasyon
    SCPC / MCPC Uyumlu
    2~45 Msps Sembol Oranı
    LNB Kontrolü
    720 Piksel x 576 Satır ve 560 Piksel x 576 Satır Görüntü Çözünürlüğü
    6 Farklı Görüntü Formatı (4:3 / 16:9 / Letter Box / Pan&Scan/Mixed/Full)
    PAL / SECAM NTSC Desteği
    Dolby Digital Bitsteram
    4 Farklı Ses Modu (Stereo / Dual / Mono / Joint Stereo)
    Giriş / Çıkış Terminalleri : Komponent Çıkış x 1 / Kompozit Çıkış x 1 / Scart x 2 / LOOP Terminal x 1 / Dish Terminal x 1 / Optik Dijital Çıkış x 1 / RS-232 Data Port x 1 / RF Giriş x 1 / RF Çıkış x 1
    Boyutlar (GxYxD) 351x225x61 mm.

Satın alabileceğin linkler

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=2232&IID=12078

http://www.stoktanal.com/index.php?p=show&pid=424&k_id=0&ref=nekadar

• 2007 senesi itibariyle Digiturk HD receiverlerı nı piyasaya sürüyor zaten.Bu receiver ayrıyeten görüntü kayıtlarını alıyor.
  • Digiturk HD receiverlar için ekstradan para isteycek mi?. Bu konuda bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadow06

HD yayın için acele etme Bizimkiler dijitale bile daha yani geçtiler. HD yayın Avrupada bile yeni başladı Sistem tam oturmamışken servet ödeyip hdli Uydu Alıcı alma. Geçenlerde nette okudum HD2 çıkmış normal HD nin 4 katı daha iyi görüntü sağlıyormuş. Taşların yerine oturmasını bekle.... Dijiturk ise geçenlerde seneye HD yayına geçeceğini duyurdu. sende iyi biliyorsunki söylemek başka yapmak başka birşey. Bence Yapsalar bile piyasadaki digi kutuların değişmi için ekstradan para talep ederler.

Kaliteli, ucuz ve Component girişli bir uydu alıcı istersen Samsung A200C yi öneririm. Ben 2 senedir salon ve yatak odası olmak üzere iki tanesini kullanıyorum. Eniştemede bir tane aldım. Kanal geçişleri hızlı, menüler kolay anlaşılıyor, görüntüsü çok güzel, çift modül girişi var, Sadece kumandası bile 40 avro.
    Tek eksiği şifreli kanallar için alıcıya yazılım attıramıyorsun piyasada emu su yok. Bunda kartve modül alarak kolayca çözebilirsin. Üstelik alıcıya emu attırırsan garantisi yalan oluyor ve emu için sürekli alıcıyı uyducuya götürmekde başka bir sorun. Kısacası alıcının tek eksi yönü olan şifre çözme olayını bir modülle ve kartla haledebilirsin. Uyducuya Yeniden şifre yükleymek için sadece kartı ve mödülü götürmende yeterli.

Özelikleri
    Samsung A200C

Çift Slot Ortak Arabirim (Common Interface) (Irdeto, Conax, Cryptoworks, Viaccess, Nagravision, Seca, v.b.)
    4000 Televizyon ve Radyo Program Hafızası
    MPEG-2 ve DVB Tam Uyumlu
    Uydu (Hotbird, Astra, Sirius) veya Bilgisayar Üzerinden Yazılım Güncelleme
    Otomatik Güncellenen Geliştirilmiş Elektronik Program Rehberi (EPG)
    Türkçe Dahil Çok Dil Desteği Sağlayan Ekran Üstü Menü
    Türkçe Dahil Çok Dil Desteği Sağlayan Teletext
    DiSeqC 1.2 Desteği
    Tam Fonksiyonlu Uzaktan Kumanda
    Kolay Kurulum (Aynı Anda 37 Uydu Üzerinden Arama)
    Otomatik ve Manuel Arama
    Programlanabilir Kanal Ayarları
    9 Kanal Favori Listesi
    15 Program Zaman Ayarı
    Yüksek Hızda Kanal Arama ve Değiştirme
    Favori Kanallara, Vericilere, Servis Sağlayıcılara ve İsimlere Göre Kanal Listeleme
    Kanal Arama, Kanal Listesi ve Elektronik Program Rehberi İşlemleri Sırasında Resim İçinde Resim (PIP) Özelliği
    QPSK Modülasyon
    SCPC / MCPC Uyumlu
    2~45 Msps Sembol Oranı
    LNB Kontrolü
    720 Piksel x 576 Satır ve 560 Piksel x 576 Satır Görüntü Çözünürlüğü
    6 Farklı Görüntü Formatı (4:3 / 16:9 / Letter Box / Pan&Scan/Mixed/Full)
    PAL / SECAM NTSC Desteği
    Dolby Digital Bitsteram
    4 Farklı Ses Modu (Stereo / Dual / Mono / Joint Stereo)
    Giriş / Çıkış Terminalleri : Komponent Çıkış x 1 / Kompozit Çıkış x 1 / Scart x 2 / LOOP Terminal x 1 / Dish Terminal x 1 / Optik Dijital Çıkış x 1 / RS-232 Data Port x 1 / RF Giriş x 1 / RF Çıkış x 1
    Boyutlar (GxYxD) 351x225x61 mm.

Satın alabileceğin linkler

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=2232&IID=12078

http://www.stoktanal.com/index.php?p=show&pid=424&k_id=0&ref=nekadar

çok uzun sürüyorr uyduyu döktürmek çay kahve yemek ye hala devam ediyorr çok yavaşşş

Samsung sadece görüntüsü iyiii

• Karşılaştığın sorunun nedeni alıcı kadar çanağın yönü ve çapıda olabilir tabii çanaktaki LBN kaliteside ayrı bir konu.

Valla ben haftada bir, Turksatın otomatik kanal güncelleme frekansından kanalları yeniden yüklüyor ve yeni kanaları veya değişen frekansları otomatik olarak güncelliyorum. Hiçbir sorunla karşılaşmıyorum.

Otomatik güncelleme frekansı
    Frekans 11734 03291 Pid açık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buna yasal digiturk kartı da takılabiliyor mu yoksa dışarıdan takılan modül ile mi oluyor bu iş?

Bir de Next 2000 CX Super Plus var galiba component çıkışlı. Bu ikisini karşılıştarırsak ne hangisi daha iyidir?

Bu emu desteği nedir? Cihazın kendisinde yoksa dışarıdan takılan modül ile çözülebilir mi?

Ayrıca neden her seferinde kart uyducuya gidiyor? Bunların internet üzerinden güncellemesi yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbaysal2000 -- 29 Eylül 2006; 23:17:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.