Şimdi Ara

##Conroe'ye birde GameSpot'dan Bakalım##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizin için türkçeye çevirdiğim bir yazıyı koymak istiyorum,

Conroe E6700,2.66 Ghz hıza,4 mb L2 cache'ye,ve 1066 Mhz fsb'ye sahip olacak,fakat 529 Dolardan satılacak.Conroe E6600 ise,2.4 Ghz'lik bir versiyon,fiyatı 315$ olacak.Diğer 2 işlemci ise,2 Mb L2 belleğe sahip.E6400 (2.13 Ghz)240$,E5300(1.86Ghz)210$ olacak.
    Bazılarınız biliyordur,E6700,Athlon X2@2.8 Ghz ile karşılaştırtdı.İntel,conroe ailesinden 3 tane daha işlemci tanıttı.Daha kısa işhatlarına sahip olan bu işlemciler,Conroe'nin Athlon X2 çiplerini yenmelerini sağladılar,hemde daha düşük frekanslarda.Ayrıca,2.66 Ghz Conroe çipi,2.8 Ghz X2 çipinden,ortalama %20 daha iyiydi.
    Conroe,65 Nm üretim teknolojisine dayanıyor,buda daha iyi overclock demek.Düzgün bir anakart,çipset+bellek ile,Conroe E6300'ü rahatlıkla 2.5 Ghz civarına getirebilirsiniz.Bu sayede 1000$'lık Fx 60 işlemcilerine kafa tutarsınız,bu size sadece 210$'a patlar.
    Tam olarak bilinmemekle beraber,Amd Conroe işlemcilerinin rakibini hazırlamakla meşgul.Herkez,Amd'nin üreteceği K8L çekirdeğinin,Amd'nin Conroe'si olacağını söylüyor.Çoğu websitesi,yolharitası söylüyorki,K8L,X2 işlemcilerin quad-core versiyonlarından pekde farklı olmayacak.Belki amd,işleri Pentium 4'ler piyasadan çekildiği zaman,belki Fab 30 fabrikaları açılıp,65 Nm üretime geçtikleri zaman toparlarlar.İnquer,Fab 30 fabrikasının tahminlerden %50 daha iyi "yield" lara sahip olduğunu söylesede,bu sayede 65 Nm Athlon X2 işlemci fiyatlarının aşağı çekileceği kesin.Şu anda hala 2.6 Ghz üzeri hızları sunmaktalar.Bundan sonra,İntel'i performans/mhz oranı olarak yenemeselerde,yüksek hızlı çipleri daha ucuza satacakları kesin.3.2 Ghz Athlon X2 500$ tutar,kimbilir?Sadece zaman belirleyebilir.Bizim fikrimiz,Amd İntel'i K9 serisinin duyurulmasına kadar yakalayamayacak.K9 ise 2008-2009'da çıkması planlanıyor.
    Amd'nin,hala İntel' karşı sayılarca avantajı var.İntel inatla kabul etmesede,Amd hyper-transport,Nforce 4 ile daha üstün.İntelinde kendine göre pek çok avantajı oldu,daha fazla kalite,anakart çipsetleri bakımından hem sli hem crossfire desteklemeleri,Hyper-Threading ve Agp,Pci-E,Ddr 2 gibi yenilikleri amd'den daha önce benimsemeleri...

GÜNCELLEME:
    "HKEPC,E6400'ü 2.16 Ghz'den 3.11 Ghz'e kadar çıkardı,neredeyse %50 oranında overclock ederek.Bu bebek Superpi 1M'i 16 Saniyede bitirdi!
    Bence,Conroe çiplerinde %50 overclock son derece güvenli ve normal.Buda,210$'lık işlemcinin,rahatlıkla 2.7 Ghz'e çıkıp,Fx 60'ı yeneceği anlamına geliyor.Aynı sayfada,Core Duo aynı testi,7.2 Ghz'lik Pentium 4 ile aynı sürede tamamladı(17 Sn).Core Duo 3.4 Ghz'deydi,ve hala 3.16 ghz'lik Conroe'dan o kadarda hızlı değildi.Yonah çekirdeklerinin,nasıl K8 ile karşılaştıklarını bilmiyorum fakat,benim fikrim 210$'lık E6300'ün,2.5 Ghz hızda pc sektöründe herşeyi yenebileceği.Gelecek,pc kullanıcıları için gerçekten iyi şeyler vaad edecek.

KAYNAK:

http://www.gamespot.com/pages/unions/read_article.php?topic_id=24545241&union_id=1927

3.11 Ghz'lik E6400 için:
    http://www.hkepc.com/bbs/news.php?tid=587650

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorvetteV8 -- 15 Haziran 2006; 22:35:51 >

• off amd offfff
    hep diyodum arkadşalarıma kazıklanıyosunuz amd intel den daha ii ve ucuz fln diye. ama 1.5 ay içinde tüm dediklerimi yutmak zorunda kaldım. am2 gelecek diye hava atıyodum millete.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akıllı12

off amd offfff
    hep diyodum arkadşalarıma kazıklanıyosunuz amd intel den daha ii ve ucuz fln diye. ama 1.5 ay içinde tüm dediklerimi yutmak zorunda kaldım. am2 gelecek diye hava atıyodum millete.

Hehe,bunda üzülecek bir şey yok.1.5 ay pc sektörü için büyük bir zamandır,sen de gerekçe olarak 2 ayda bir yeni oyunlar,ekran kartları çıkıyor,işlemci sektörüde böyle dersin.

Şaka bir yana,her firmanın indiği-çıktığı dönemler vardır.Amd şu anda inişe geçsede,toparlayacağı ap açık gözüküyor zaten.Son 2 senedir İntel iyi çekti ama amd'den.(Dekstop segmentinde).

• quote:

Orjinalden alıntı: akıllı12

off amd offfff

intel p4 ile inmişti conroe ile dönüş yapıyor... amd de boş durmayacaktır diye düşünüyordum ama am2 ile batağına soktu kendini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasoul -- 16 Haziran 2006; 1:50:26 >
  • amd rezil ettin bizi millete yazıklar olsun ya.intek helal olsun abi çıkardınız conroeleri ne diyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: emure

amd rezil ettin bizi millete yazıklar olsun ya.intek helal olsun abi çıkardınız conroeleri ne diyim

viva conroe
  • quote:

Orjinalden alıntı: Digiali

quote:

amd rezil ettin bizi millete yazıklar olsun ya.intek helal olsun abi çıkardınız conroeleri ne diyim

viva conroe

vista Conroe olmasın o

• quote:

Orjinalden alıntı: CorvetteV8

quote:

Orjinalden alıntı: Digiali

quote:

viva conroe

vista Conroe olmasın o

Evet bir amd kullanıcısı olarak umarım conroe işlemcilerde hayal kırıklığı yaşamayız.İntel ile Amd arasındaki bu rekabet ençok biz kullanıcıların işine yarayacak çünkü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.