Şimdi Ara

continental premium contact 5 mi good year efficient grip performance mı daha iyi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
1
Favori
28.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Goodyear'dan Continentale geçtim. Önceki lastiklerim optigrip, babamda efficientgrip var (performance değil). Öyle çok ciddi bir fark yok, hangisini uygun bulursanız onu alıp geçin
  • Beyler teşekkür ederim hepinize. Turanza bile azcık aklımdaydı ama şimdi tamamen çıkardım. Çok sertmiş. Cpc5 için sadece bu sayfada
    bi arkadaş berbat, bi arkadaş harika, bi arkadaş goodyear a yakın ve bi arkadaş da yakında alıcam demiş
    Ben en iyisi lastikçilerin yan yana olduğu bulvara bi gidiyim de bakayım tekrar
  • http://forum.donanimhaber.com/m_90243851/f_/key_efficient%252Bgrip//tm.htm#90243851

"Selam;

Aracım Ford Focus, ebat 205/55/16; yalıtım eksiği ve sert süspansiyonlarıyla bilinen bir araç olduğu için yaz lastiği tericihmde yumuşak hamurlu lastikler ön plandaydı.Lastikçiye giderken aklımda Efficient Grip Performance ve ContiPremiumContact 5 vardı.

Continin fiyatının lastik başına 20-30 TL daha fazla olduğunu bildiğimden önce GoodYear bayisine girdim ve 4 lastik + sibop değişimi için toplamda 720 TL fiyat aldım. Beklediğim bir tutar olduğu için fazla dolaşmadan ve Goodyearın bu yeni lastiğini de merak ettiğimden tamam değişim başlasın dedim.

Lastiklerden ilk izlenimlerime gelince;

Başka lastiklerle kıyas yapamıyorum çünkü bu araçta ve bu ebatta sıfır olarak kullandığım ilk yaz lastikleri bunlar... Ancak yumuşak hamurlu ve yumuşak yanaklı bir lastik. Yol sesi hemen hemen kalmadı gibi sadece pütürlü asfaltta o da Focus'taki yalıtım eksiğinden dolayı bir miktar gürültü oluyor. Lastik daha çok yeni; yola alışma ve açılma süresi henüz bitmedi ama keskin bir virajda aracı zorladığımda yumuşak yanakların biraz fazla yığıldığını hissettim. Tabii ileride bu viraj kabiliyeti ne yönde değişir bilemiyorum.

Şimdilik bu kadar sevgi ve saygılar. "

• Hort

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün hb den cpc5 aldık bakalım, hayırlısı olsun. Bu arada lastikleri tanesi 189 dan aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodyear e.g performans bugun yarın taktıracagım 170tl fıyat soylendı keşş bakalım görecegiz..conti daha ustundur fakat sıcak asfaltta sorun yaptıgı hakkında yorum cok ;e.g daha orta karar rısk almamak ve uygun fıyatından e.g yı sececegım michelin primancy de var aklımda ama ustundekıler mıchln ztn deneyıp gorecegız
  • http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2013-Test-World-Summer-Tyre-Test.htm

kardeş öyle ahım şahım bir fark yok ikiside iyi lastiktir. tamamen subjektif değerlendirmeler devreye girer ikisi arasında tercih yapılırken. 2014 testleride var onlarda farklı lastiklerde var. ben Goodyear EGP aldım gayet memnunum özellikle yakıt konusunda. cidden 0,5 lt farkettirdi uzun yolda önce ki turanzalara göre bu benim durumumda %10 a yakın bir değer ediyor. tabi continental kullanmadım kendi aracımda pederin c180 ninde var o da ama mercedes olduğu için düzgün bir kıyaslama yapamam

• Ben başka bir tavsiye yapayım , Michelin Pilot sport 3
  • son noktayı koyuyorum ; 170 i geçmeyeceksen good year e.g performance ,,, 170 i geçerim diyorsan bridgestone potenza adrenalin RE 002

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 16 Mayıs 2014; 13:05:18 >
  • Arakadaşlar continental bayisini telefonla aradım, peşin 190 tl,taksitli 200 tl fiyat verdi.Rot-balanss ve sibob değişimleri dahil.İnternetten almak bana çok cazib gelmiyor çünkü bular için yine para ödemek ve lastik taşıyıp hamallık yapmak istemiyorum.Pazartesi nasib olursa continental taktırmaya karar verdim.
  • Bir arabamdsa CPC 2, diğerinde GY Eff. Perf. var.

CPC 2'ye bakıp CPC 5 hakkında yorum yapılmaz. CPC2-GY ikilisinde GY çok daha fazla hoşuma gitti.
  • Arkadaşlar ebat 205-55-16
    Bende bu iki lastik arasında kaldım.

Forumlarda EGP düşük yuvarlanma direnciyle, CPC5 ıslak fren ile öne çıkıyor.
    Verimlilik etiketlerinde EGP öne çıkıyor, ancak altta verdiğim testte CPC5 birinci olmuş.

İlginç bir tarafta şu ikisinin arasında lastik başına 1kg fark var.

continental premium contact 5 mi good year efficient grip performance mı daha iyi

http://www.laneks.lv/en/tests/read/AR-2014-summer1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glock35 -- 3 Haziran 2014; 22:18:33 >

• Ben de bu iki marka-model arasında kararsız kaldım. Conti2 kullandım. 42.000 km'deyim değişim vakti arka lastiklerde geldi sayılır. Önler için lastikçi iz derinliğine bakarak yazı çıkartır dedi. Ancak yazı bitimi değişim düşünüyorum. Değerlere bakılırsa GYear üstün ancak çoğu kullanan çabuk aşındığını söylüyor. Bu yüzden Conti5 aklıma yatıyor. İncelediğim zaman yanaklar çok yumuşak. Conti2'ler böyle değildi. Lastikçi kaldırım-banketlerde yanak yumuşaklığından dolayı dikkat edin diye uyarı yaptı. Fiyat olarak Conti5 için tanesine 200lira söyledi. Taksitli 215TL montaj içinde.
    Ama nette kargo dahil 195 lira kargo dahil 6 taksit ancak montaj hariç (50tl-lastikçinin istediği rakam) Netten almak daha uygun. Ancak Conti5 yazın nasıl olur yumuşak yanakla, virajlarda nasıl esner yanaklar bilmiyorum. Kafam karışık.

• metin07 kullanıcısına yanıt
    Ben de uzun süredir araştırma yapıyordum bu ikisi arasında. Test sonuçları ve rakamlara göre gy egp önde geliyor. Kullanıcı yorumlarında da gy daha çok övüldüğünü gördüm. Continental için de güzel yorumlar var ama sorunlarla karşılaşanlar olduğu gibi ikisi arasından gy daha çok beğenilmiş. Ben de tercihimi gy dan yana yapacağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm resmi test sonuçları Gyear'ı seçmemi söylese de kullanıcıların çabuk aşınıyor yorumları yine beni eski markama döndürdü ve CPC5'e karar kıldım. Hayırlısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

AB Etiketi sadece 3 disiplinde inceleme yapar, bunlar;

-Frenleme(Islak zemin)
    -Dış gürültü
    -Yuvarlanma direnci

Lastik testleri ise(ADAC..vs)

Kuru zemin için;

-Sürüş dengesi
    -Direksiyon hakimiyeti
    -Frenleme

Islak zemin için;

-Frenleme
    -Aquaplaning(dikey)
    -Aquaplaning(yatay)
    -Direksiyon hakimiyeti
    -Yol tutuşu

Gürültü için;

-Araç içi gürültü
    -Dış gürültü
    -Yuvarlanma direnci
    -Aşınma
    -Poliaromatik hidrokarbon düzeyi
    -Yüksek hız performansı

Bana göre AB etiket sistemi faydalı ancak yetersiz, daha çok disiplin etiket sistemine dahil edilmeli. Şuan da "ADAC" alacağım ilk referanstır.

Hocam keşke adac testlerini de paylaşsaydın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• http://www.lastikcim.com.tr/Continental-ContiPremiumContact-5-21555R16-93W,PR-7907.html

arkadaş bu fiyat nedir yahu, 4 tanesi nerdeyse 1500tl yapıyor...uygun fiyata 215/55/16 contipremiumcontack 5 nereden bulabiliriz?
  • Continental Premium Contact 5 alındı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

AB Etiketi sadece 3 disiplinde inceleme yapar, bunlar;

-Frenleme(Islak zemin)
    -Dış gürültü
    -Yuvarlanma direnci

Lastik testleri ise(ADAC..vs)

Kuru zemin için;

-Sürüş dengesi
    -Direksiyon hakimiyeti
    -Frenleme

Islak zemin için;

-Frenleme
    -Aquaplaning(dikey)
    -Aquaplaning(yatay)
    -Direksiyon hakimiyeti
    -Yol tutuşu

Gürültü için;

-Araç içi gürültü
    -Dış gürültü
    -Yuvarlanma direnci
    -Aşınma
    -Poliaromatik hidrokarbon düzeyi
    -Yüksek hız performansı

Bana göre AB etiket sistemi faydalı ancak yetersiz, daha çok disiplin etiket sistemine dahil edilmeli. Şuan da "ADAC" alacağım ilk referanstır.

Hocam keşke adac testlerini de paylaşsaydın

Mesele marka meselesi değil başka bir noktaya dikkat çekmek istemiştim, "AB Etiket" olayı bir lastik hakkında fikir belirtebilmemiz için çok kısıtlı bir kaynak.
    ADAC testleri ise sitesinde yayınlanıyor merak eden girip bakabilir ayrıca konusu geçen ebatta ADAC test sonuçları forumda bir çok kez paylaşıldı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.